Sirija vol. 2

Locked
sarajevoxxxx

#15851 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

S obzirom da treba prsima ići na avionsku bombu luđak je ko god to odluči. Čega se milion momaka u Damasku boji?
Co0l

#15852 Re: Sirija vol. 2

Post by Co0l »

sarajevoxxxx wrote:S obzirom da treba prsima ići na avionsku bombu luđak je ko god to odluči. Čega se milion momaka u Damasku boji?
I zasto uopste bjeze od oslobodilaca :-)
General War

#15853 Re: Sirija vol. 2

Post by General War »

AliceInChains wrote:
insomnia78 wrote:Zato su tu Rusi da im jebu majku
Ups, Rusi skoro nikako ne boNbarduju Daesh
Vidis, Rusi i zapadni saveznici imaju dosta toga zajedno. Mislim, Daesh je poklopio haman cijelu Siriju, prije nego sto su se Rusi tamo pomolili, zar ne? :mrgreen:

Iz strateskog ugla sasvim razumno, sta Rusi tamo LEGALNO cine, u odnosu na zapadnu alijansu, koja je tamo usla davno prije Rusa.

Btw., i tvoj omiljeni Israel trenutno saraduje sa Rusima.....tako da se slobodno mozes poklopiti usima :mrgreen:
Kako saradjuju cionisti sa rusima, time sto zamole ruse da iskljuce s400 dok oni malo ne proberu po assadovim saveznicima? :mrgreen:
AliceInChains

#15854 Re: Sirija vol. 2

Post by AliceInChains »

General War wrote:
AliceInChains wrote:
Vidis, Rusi i zapadni saveznici imaju dosta toga zajedno. Mislim, Daesh je poklopio haman cijelu Siriju, prije nego sto su se Rusi tamo pomolili, zar ne? :mrgreen:

Iz strateskog ugla sasvim razumno, sta Rusi tamo LEGALNO cine, u odnosu na zapadnu alijansu, koja je tamo usla davno prije Rusa.

Btw., i tvoj omiljeni Israel trenutno saraduje sa Rusima.....tako da se slobodno mozes poklopiti usima :mrgreen:
Kako saradjuju cionisti sa rusima, time sto zamole ruse da iskljuce s400 dok oni malo ne proberu po assadovim saveznicima? :mrgreen:
Pa vidis, u tvom pitanju stoji djelomicno odgovor.

Tesko je nekome objasniti stvari, koji se ne razumije u sam pojam "saradnja" :mrgreen:
General War

#15855 Re: Sirija vol. 2

Post by General War »

AliceInChains wrote:
General War wrote: Kako saradjuju cionisti sa rusima, time sto zamole ruse da iskljuce s400 dok oni malo ne proberu po assadovim saveznicima? :mrgreen:

Tesko je nekome objasniti stvari, koji se ne razumije u sam pojam "saradnja" :mrgreen:
Jeste, ali tu se postavlja pitanje koje nameces "saradnja"...taj pojam po tebi predstavlja da putler radi za izraelsku stvar, do jucer je daesh tamanio asadovce a sad obratno...za izrael win-win kombinacija. :)
sarajevoxxxx

#15856 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

"Jeeeeelnak ruhak ja Hafez jeeelnak ruhak" "Proklet neka je tvoj duh Hafeze, proklet neka je"

Demonstracije opozicije u Hami 2012.

https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 2495584341
hAZNADAR

#15857 Re: Sirija vol. 2

Post by hAZNADAR »

Izvini sto se mijesam, mozda nisam upoznat sa svime - ali zar ne pomaze ruska avijacija opkoljenoj enklavi Zor sto bombama sto opksrbom?
sarajevoxxxx wrote:S obzirom da treba prsima ići na avionsku bombu luđak je ko god to odluči. Čega se milion momaka u Damasku boji?
E jes ti argument. Pa vjerovatno nisu prosli kroz ideolosko ispiranje mozga uz popratna edukativna videa egzekucija jos odmalena. Moze njih Asad mobilizirati kad hoce a po svemu sudeci nema potrebe.
A sirijci koje licno znam su podijeljeni oko strana u sukobu - sa tom razlikom sto se ne kolju izmedju sebe u izbjeglistvu oko toga. Cak i oni koji su protiv Asada smatraju da je manje zlo od ostalih. Ne znam na kojoj hutbi si cuo da narod stenje pod njegovom okupacijomi jedva ceka osloboditelje - ali bilo bi dobro da cujes o tome iz prve ruke.
bvcx

#15858 Re: Sirija vol. 2

Post by bvcx »

insomnia78 wrote:Ko je reko da je Assadov rezim sitski
Ti kao demokrata bi valjda trebao da podržavaš Iran, ne?
insomnia78

#15859 Re: Sirija vol. 2

Post by insomnia78 »

bvcx wrote:
Ko je rek'o da sam ja demokrata?
Osim toga zna se ko je jedina demokratija na BI
:-D
Last edited by insomnia78 on 07/02/2016 14:26, edited 1 time in total.
insomnia78

#15860 Re: Sirija vol. 2

Post by insomnia78 »

hAZNADAR wrote:
Izvini sto se mijesam, mozda nisam upoznat sa svime - ali zar ne pomaze ruska avijacija opkoljenoj enklavi Zor sto bombama sto opksrbom?
I to je manje vise sve, sto se tice njihove borbe protiv Daesha. Meta su, uglavnom sve ostale grupe
I tu se niko od podrzavatelja Rusije ne zapita, kao sto je to bilo u slucaju koalicije, kako to Daesh uspije uopste dovuci pojacanja za napad za grad
Grean

#15861 Re: Sirija vol. 2

Post by Grean »

insomnia78 wrote: Ko je rek'o da sam ja demokrata?
To je kao da kazes da je Juznoafricka republika bila demokratija, demokratija ali samo za jednu odabranu grupu ljudi.

Demokratije imaju razne oblike pa tako vjerovatno i aparthejd, sto oni na koje ciljas bez ikakve dvojbe jesu, moze biti demokratija.
insomnia78

#15862 Re: Sirija vol. 2

Post by insomnia78 »

Grean wrote:
insomnia78 wrote: Ko je rek'o da sam ja demokrata?
To je kao da kazes da je Juznoafricka republika bila demokratija, demokratija ali samo za jednu odabranu grupu ljudi.

Demokratije imaju razne oblike pa tako vjerovatno i aparthejd, sto oni na koje ciljas bez ikakve dvojbe jesu, moze biti demokratija.
Pa kad pogledas okruzenje oni su Grcka
AliceInChains

#15863 Re: Sirija vol. 2

Post by AliceInChains »

General War wrote:
AliceInChains wrote:
General War wrote: Kako saradjuju cionisti sa rusima, time sto zamole ruse da iskljuce s400 dok oni malo ne proberu po assadovim saveznicima? :mrgreen:

Jeste, ali tu se postavlja pitanje koje nameces "saradnja"...taj pojam po tebi predstavlja da putler radi za izraelsku stvar, do jucer je daesh tamanio asadovce a sad obratno...za izrael win-win kombinacija. :)
Jeste, ali tu se postavlja pitanje koje nameces "saradnja"...taj pojam po tebi predstavlja da putler radi za izraelsku stvar
Zbunjen? :mrgreen:

Izvinjavam se, ali se moram ponoviti:
republikauzicka

#15864 Re: Sirija vol. 2

Post by republikauzicka »

After recent advances #SAA closes in on north #Aleppo:
Tell Rifaat - 10km
Azaz - 20km
Turkish border - 25km

Image

Mayir :bih:
Image

Image
Grean

#15865 Re: Sirija vol. 2

Post by Grean »

Iz middle east monitor o slabljenju FSA.

The decline of the FSA

Meanwhile, left-overs of Alawaite supremacy, Assad’s family sect, have helped divide Syrians along secretarian lines. These divisions have been nurtured by extremists groups such as Daesh. While Assad has capitalised from the advance of Daesh, which has made world leaders even more concerned about weapons falling into the wrong hands and focused efforts on destroying the group, what’s left of the FSA faces growing isolation. A new US-backed alliance of rebel groups, called the Democratic Forces of Syria, was launched this year and only includes groups focused on fighting Daesh. The new Democratic Forces of Syria alliance does not include the FSA, which is concentrating on fighting the Assad regime. On top of that, the Russian strikes against Daesh have reportedly targeted FSA positions.

The arrival of the Arab Spring brought hope for millions of Syrians that the brutality of the Assad regime could be ended and a true democracy fledged. Sadly, the FSA faced too many challenges to topple the regime and its power has declined dramatically. In the vacuum, extremist groups have flourished. International leaders are now engaged in fighting them and the plight of the Syrian people has taken a backseat.

https://www.middleeastmonitor.com/artic ... of-the-fsa
sarajevoxxxx

#15866 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

hAZNADAR wrote:
E jes ti argument. Pa vjerovatno nisu prosli kroz ideolosko ispiranje mozga uz popratna edukativna videa egzekucija jos odmalena. Moze njih Asad mobilizirati kad hoce a po svemu sudeci nema potrebe.
A sirijci koje licno znam su podijeljeni oko strana u sukobu - sa tom razlikom sto se ne kolju izmedju sebe u izbjeglistvu oko toga. Cak i oni koji su protiv Asada smatraju da je manje zlo od ostalih. Ne znam na kojoj hutbi si cuo da narod stenje pod njegovom okupacijomi jedva ceka osloboditelje - ali bilo bi dobro da cujes o tome iz prve ruke.
Čuj nema potrebe :lol: U Džisr Šuguru ljudi danima molili za pomoć. 200 ljudi na livadama ginulo niko im nije došao u pomoć. Takvih primjera prije Rusije na desetine bilo.

Kaže se neće, ne žele, preziru ga i njega i njegovu vojsku.
sarajevoxxxx

#15867 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

"Jeeelnak ruhak ja Hafez, jeeelnak ruhak... Jeeelnak ruhak ja Anise, jeeelnak ruhak"

"Proklet neka je tvoj duh Hafeze, proklet neka je tvoj duh Anise". (majka Asadova)

Demonstracije opozicije u Kafranbelu:

https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 2495584341
Last edited by sarajevoxxxx on 07/02/2016 15:05, edited 1 time in total.
bvcx

#15868 Re: Sirija vol. 2

Post by bvcx »

insomnia78 wrote:
bvcx wrote:
Ko je rek'o da sam ja demokrata?
:-D
:lol:
hAZNADAR

#15869 Re: Sirija vol. 2

Post by hAZNADAR »

sarajevoxxxx wrote:

Čuj nema potrebe :lol: U Džisr Šuguru ljudi danima molili za pomoć. 200 ljudi na livadama ginulo niko im nije došao u pomoć. Takvih primjera prije Rusije na desetine bilo.

Logika ti nije bas jaca strana. Nismo ni ti ni ja vojni stratezi i generali pa da pricamo o razlozima osvojenih ili izgubljenih cuka.

Po tvojoj logici ispada da su protiv Asada i pobunjenici, ISIL, sve frakcije koje se bore protiv SAA i vidi cuda i sam narod na asadovoj strani protiv njega. :D Ispade da ruska avijacija zaklanja nebo i smrkava dan u Siriji od silnog broja bombardera a svakodnevni broj bacenih bombi premasuje i WWII i Vijetnam,.. . Haj sto su zaslusni za sve i jednu pobjedu malobrojnog Hezbolaha i zastitarske agencije, vec i narodu pod Asadom onemogucava pobunu i docek oslobodilaca. :D
General War

#15870 Re: Sirija vol. 2

Post by General War »

AliceInChains wrote: Zbunjen? :mrgreen:

Izvinjavam se, ali se moram ponoviti:
Sto cu bit zbunjen, pa ja to citavo vrijeme govorim.. :zzzz:
Grean

#15871 Re: Sirija vol. 2

Post by Grean »

Nego kakve su realno sanse da Sirija bude pocetak kraja za Hezbollah.

Procitah negdje takve prognoze (doduse prije ovih uspjeha koje imaju u zadnje vrijeme), da nece na duze staze moci izdrzati ovaj tempo gubljenja ljudskih resursa. Koliko ih uopste ima, mislim na bazu i koliki su im gubici danas u Siriji u poredjenju sa gubicima recimo u zadnjem ratu sa Izraelom?
Last edited by Grean on 07/02/2016 15:21, edited 2 times in total.
solar7

#15872 Re: Sirija vol. 2

Post by solar7 »

sarajevoxxxx wrote:Džejš Al Islam objavila da du likvidirali 50 režimskih vojnika u okolini 39. brigade u Istočnoj Guti
Mozda je malo glupo iz fotelje nekom pricat kako ratovat al ja osjecam da nema koordinacije u dejstvima antireim grupa.Pa nema sta cekat ako gori oko Alepa treba ma drugim mjestima udarati i n cekati da krene iransk.ruska ofanziva.Mlo sam razocaran slabim borbenim sadejstvima,.Slicno je i u nasem ratu bilo ofanziva na Bihac a drudje se ceka itdd
sarajevoxxxx

#15873 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

hAZNADAR wrote:
sarajevoxxxx wrote:

Logika ti nije bas jaca strana. Nismo ni ti ni ja vojni stratezi i generali pa da pricamo o razlozima osvojenih ili izgubljenih cuka.

Po tvojoj logici ispada da su protiv Asada i pobunjenici, ISIL, sve frakcije koje se bore protiv SAA i vidi cuda i sam narod na asadovoj strani protiv njega. :D Ispade da ruska avijacija zaklanja nebo i smrkava dan u Siriji od silnog broja bombardera a svakodnevni broj bacenih bombi premasuje i WWII i Vijetnam,.. . Haj sto su zaslusni za sve i jednu pobjedu malobrojnog Hezbolaha i zastitarske agencije, vec i narodu pod Asadom onemogucava pobunu i docek oslobodilaca. :D
Kafići u Damasku se lome, a hiljade Iračana i Iranaca u Halebu i okolini. Asada Sirijci preziru. Da ne preziru branili bi oni Siriju od "hiljada terorista" :-) stotine ljudi ginuli u Idlibu prije Rusije. Niko iz Damaska nije došao i branio ih. Naprotiv kafići se lomili od nargile i omladine Damaska. Niko ni ne pomišlja da se uključi. Dolaze Iranci i Iračani. Gdje oni ne stignu popunit će ruski avioni. I to je to.

Opozicija 10 % oružja da je imala na početku rata kojeg je imao režim ne bi rata ni bilo. Pregazili bi i njega i bolesnike njegove zaluđene velikim vođom, bijedne kukavice sposobne za masakre nad svojim sugradanima i ubijanje žena i djece.

Zaštitarska agencija eto to je Asadova vojska. On nema vojske ima placenike zato mu gradovi padaju preko noći. Zato nema niti je bilo jednog iskopanog rova oko Idliba.
insomnia78

#15874 Re: Sirija vol. 2

Post by insomnia78 »

Image
Jenan Moussa
solar7

#15875 Re: Sirija vol. 2

Post by solar7 »

hAZNADAR wrote:
TO da moze mobilisat koliko hoce su price,ustvari ni najednoj strani se nije dosad vrsila nasilna mobilizacija i zato i imami ovoliko sposbnih da bjeze,a u svakom slucaju na asadovoj strani ima dosta vise sposobnih sto cekaju samo ishod i dok i´m je dobro za koga da ginu.Da ovi drugi sutra nadvladaju njima bi se prikljucili
Locked