PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post Reply

Šta su za vas najbitniji ciljevi protesta poput ovog u Tuzli?

Smanjenje troškova administracije na sve moguće načine a posebno kroz smanjenje plata političarima, te ukidanje svih povlastica (paušala, naknada, itd)
204
26%
Postavljanje stručnih i odgovornih, a ne podobnih kadrova na odgovorne funkcije (ukidanje stranačke raspodjele)
124
16%
Oduzimanje nelegalno stečene imovine i revizija privatizacije, te prodaja oduzete imovine radi namirivanja radničkih potraživanja
159
21%
Sudski progon i kažnjavanje odgovornih za privatizacijski kriminal, te procesuiranje i kažnjavanje svih slučajeva nepotizma i korupcije
89
11%
Efikasnije sudstvo u službi građana (a ne političara i tajkuna)
36
5%
Ukidanje kantona i jačanje države, uz puno uvažavanje etničkih prava
49
6%
Ravnomjerno a ne proporcionalno povećanje penzija i socijalnih davanja
19
2%
Ostavke onih prema kojima su protesti usmjereni (kantonalne vlade, ministri)
18
2%
Uvođenje prijevremenih izbora kao opcije za promjenu vlasti, te objedinjavanje općih i općinskih izbora
22
3%
Nasilne smjene vlasti s ciljem dokazivanja vlastodršcima da su oni u službi građana, a ne obrnuto
54
7%

Total votes: 774

costacurta

#15851 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by costacurta »

Pol_Pot wrote:
Nemoj više objašnjavat molim te :-) :-) :-)
Ko je tebi šta rekao? Ono, da i ti nešto kažeš :roll: hajd' neka te :thumbup:
The BEN10 wrote: Jest da je offtopic, ali sinko dragi, ako imaš djecu, pod hitno na savjetovanje o odgoju djece. Ako je ovo maksimum pružanja djetetu onda je bolje neJmati ga, jer ćeš na takav način othraniti velikog nesposobnjakovića.
Isti slučaj ko i ovaj Pol_Pot,

pročitaj polako, s razumijevanjem, bez unaprijed pripremljen za spinovanje i možda izvučeš neki drugi zaključak.
Citirao si onaj dio gdje sam rekao "roditelj nastoji svome djetetu pružiti najbolje" pa sam onda između ostalog naveo i primjer skupocijenih aparata koje većina djece (srednjškolaca) posjeduje. Radio i radim sa djecom tog uzrasta. Na moje pitanje "Zašto imate potrebu za tim stvarima?" Odgovor je uglavnom bio "Jer je to IN, ako ne posjeduješ nešto od te tehnologije nekako si drugačiji od vršnjaka a biti drugačiji znači biti zapostavljen, odbačen, diskriminiran itd" Nešto slično k'o u "naše" vrijeme ako nisi imao Leviske ili Rendžerke ili imaš Ray Ban naočare :D Tako je njihovo razmišljnje, kad dođu kući i roditeljima sa tom pričom pogodi šta se dešava?
Nisam nigdje rekao da sam za ja takav način odgoja već ti kažem iz iskustva i sa terena kakva je situacija ali spinovati znači između ostalog i "navoditi vodu na svoj mlin"
Nemam pojma zašto se uopšte upuštam u raspravu, ono kao vi ne shvatate realnos a ja vam kao pomažem da je shvatite :lol: nejse
poserem se ja na roditelja koji ce gladnom djetetu kupiti ajfon... i to jos na kredit
Objasnih iznad kakva je situacija, možda se nekad tvoj stari morao i stisnuti od plate da ti kupi Lewi's-ke ili koledžicu ili spitfajerku :D ali ti nije govorio da je to na čekove niti je to tebe interesovalo, bitno je bilo biti isti među rajom ali ako se još Ray Ban-ke nabace onda si još malo iznad svih i stvar je potpuna jer si "faca", a imao si šta i pojesti i popiti to ti je bilo najnormalnije i nisi uopšte razmišljao o tome jer ti starci to nisu dopuštali, kako jebilo njima hmmm, samo oni znaju. kažem opet možda, možda si ti naslijedio kakvih ARA zemljišta negdje u Monaku oko Garibaldijevih pa zaista ne kontaš ovo o čemu ja pričam, no hard plombi :D
Alfons Kauders

#15852 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Alfons Kauders »

costacurta wrote:
Pol_Pot wrote:
The BEN10 wrote: Jest da je offtopic, ali sinko dragi, ako imaš djecu, pod hitno na savjetovanje o odgoju djece. Ako je ovo maksimum pružanja djetetu onda je bolje neJmati ga, jer ćeš na takav način othraniti velikog nesposobnjakovića.
Isti slučaj ko i ovaj Pol_Pot,

pročitaj polako, s razumijevanjem, bez unaprijed pripremljen za spinovanje i možda izvučeš neki drugi zaključak.
Citirao si onaj dio gdje sam rekao "roditelj nastoji svome djetetu pružiti najbolje" pa sam onda između ostalog naveo i primjer skupocijenih aparata koje većina djece (srednjškolaca) posjeduje. Radio i radim sa djecom tog uzrasta. Na moje pitanje "Zašto imate potrebu za tim stvarima?" Odgovor je uglavnom bio "Jer je to IN, ako ne posjeduješ nešto od te tehnologije nekako si drugačiji od vršnjaka a biti drugačiji znači biti zapostavljen, odbačen, diskriminiran itd" Nešto slično k'o u "naše" vrijeme ako nisi imao Leviske ili Rendžerke ili imaš Rey Ban naočare :D Tako je njihovo razmišljnje, kad dođu kući i roditeljima sa tom pričom pogodi šta se dešava?
Nisam nigdje rekao da sam za ja takav način odgoja već ti kažem iz iskustva i sa terena kakva je situacija ali spinovati znači između ostalog i "navoditi vodu na svoj mlin"
Nemam pojma zašto se uopšte upuštam u raspravu, ono kao vi ne shvatate realnos a ja vam kao pomažem da je shvatite :lol: nejse
poserem se ja na roditelja koji ce gladnom djetetu kupiti ajfon... i to jos na kredit
Objasnih iznad kakva je situacija, možda se nekad tvoj stari morao i stisnuti od plate da ti kupi Lewi's-ke ili koledžicu ili spitfajerku :D ali ti nije govorio da je to na čekove niti je to tebe interesovalo, bitno je bilo biti isti među rajom ali ako se još ReyBan-ke nabace onda si još malo iznad svih i stvar je potpuna jer si "faca", a imao si šta i pojesti i popiti to ti je bilo najnormalnije i nisi uopšte razmišljao o tome jer ti starci to nisu dopuštali, kako jebilo njima hmmm, samo oni znaju. kažem opet možda, možda si ti naslijedio kakvih ARA zemljišta negdje u Monaku oko Garibaldijevih pa zaista ne kontaš ovo o čemu ja pričam, no hard plombi :D
raybanke nikad nisam furo, nisam pilot, cak ih ni danas ne nosim... leviske bas i nisu kostale milju, ni blizu, pogotovo ne jer su se mahom furali dupljaci... mislim da sam na dva para pravih leviski imao jos pet fejkova... fajerku uzeo u madjarskoj krajem osamdesetih, 80 mara... a vjeruj mi, nije bio problem kupovati ta sranja kraj dvije solidne plate

da sam ocu ikad trazio milju za telefon, mogao sam samo dobiti batine... srecom tad nije bilo telefona

ja i kad smo vec kraj hard plombi... levi's a ne lewis...
costacurta

#15853 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by costacurta »

Alfons Kauders wrote: da sam ocu ikad trazio milju za telefon, mogao sam samo dobiti batine... srecom tad nije bilo telefona

Ovo što sam boldirao govori mnogo toga, kako znaš da bi fasung dobio?
Misliš da ti stari ne bi i to priuštio da je bilo tada? Ne vidim kako se ikako mogu upoređivati ova i ona vremena, ali roditeljski instikt moRe :D

Hajd ne bitno za Levis, nismo djeca jbm miša, i RayBan je a ne ReyBan to ispravih i kontam hoću li ispravljati lewis i spitfajerku ali ostavih za mezeta :D

Odoh na džumu, hajd' čujemo se kasnije :-D
Alfons Kauders

#15854 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Alfons Kauders »

costacurta wrote:
Alfons Kauders wrote: da sam ocu ikad trazio milju za telefon, mogao sam samo dobiti batine... srecom tad nije bilo telefona

Ovo što sam boldirao govori mnogo toga, kako znaš da bi fasung dobio?
Misliš da ti stari ne bi i to priuštio da je bilo tada? Ne vidim kako se ikako mogu upoređivati ova i ona vremena, ali roditeljski instik moRe :D

Hajd ne bitno za Levis, nnism djeca jbm miša, i RayBan je a ne ReyBan to ispravih i kontam hoću li ipravljati lewis i spitfajerku ali ostavih za mezeta :D
pa nisi puno pogrijesio, siguran sam da sam imao lewis, lewi's, levis, leevis i sl tole... kao i adios torbu, reabaak patike i sl... :D dupljaci majka :D

znam da bi dobio fasung jer mi i danas sere kad vidi da sam uzeo telefon... jednostavno takav lik, nosi i danas nokiu s kojom je otisao u penziju, haman deset godina stara - nevjerovatno da i dalje radi... :D ne voli trositi na sminku, elektroniku itd... srecom to je jedna dobra navika koju sam pokupio od njega, steta sto nisam jos koju... :D

edit

poselami na dzumi mirelu ili merimu, ovisno od toga gdje bude mjesta... :D
Drinski

#15855 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Drinski »

Evo na portalu, vele hoce da spavaju u zgradi Parlamenta.
Alfons Kauders

#15856 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Alfons Kauders »

Drinski wrote:Evo na portalu, vele hoce da spavaju u zgradi Parlamenta.
hocu i ja da spavam u excelsioru u dubrovniku

ako vec ispunjavamo zelje, hocu duplu porciju kamenica i dvije crnke da mi prave drustvo

medjutim

kurca graha
Pol_Pot

#15857 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Pol_Pot »

costacurta wrote:
Pol_Pot wrote:
Nije meni niko ništa rekao, al pošto javno pišeš ovakve gluposti a može pročitat kakvo dijete pa te ozbiljno shvatit, kontam da te javno zamolim da prestaneš, u ime budućih naraštaja. A meni tvoj post djeluje baš kao to, da i ti nešto kažeš, a ništa pametno naravno. Onako plenumski.

Ili barem promijeni nick, Costacurta je bio velika igračina, ovakve gluposti nikad ne bi pisao
Mister Yes

#15858 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Mister Yes »

"Demonstranti postavili uslov: Ukoliko nas ne primite, doći ćemo pred Vijećnicu"

Svi znaju da sam veliki fan otvorenog društva, slobode mišljenja, liberalnih stavova itd. Ail negdje ipak treba povući granicu. Dođe li stoka zaista pred Vijećnicu smatram da ih treba pobacati u Miljacku sve do jednog.
madridist

#15859 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by madridist »

Protesti da ,naravno, ali ovakve prijetnje (dolazak pred Vijećnicu) nikad ne bih prihvatio.
leo karan

#15860 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by leo karan »

Gledaj bratije sto se skupila...ismijava narod.

Radno vrijeme tece, prima se plata, a palamudi se na forumu nemelice.
3-4 kafe po kancelarijama, malo protegni noge na suncu za dorucak/rucak pa opet na forum...
doskocice na svaku imate, sva se pamet ovog svijeta popila...

Ismijavat one ljude...Kakvi su to karakteri, to je za nepovjerovat

Ovu temu treba zakljucati.
Alfons Kauders

#15861 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Alfons Kauders »

Mister Yes wrote:"Demonstranti postavili uslov: Ukoliko nas ne primite, doći ćemo pred Vijećnicu"

Svi znaju da sam veliki fan otvorenog društva, slobode mišljenja, liberalnih stavova itd. Ail negdje ipak treba povući granicu. Dođe li stoka zaista pred Vijećnicu smatram da ih treba pobacati u Miljacku sve do jednog.
nemoj ziv bio

onda ce ispast heroji ko onaj principov kolega sto se pokusao udavit u njoj

ok sloboda misljenja, ok neka i dodju ako hoce da ih snime kamere...

ali ako neko baci kamen na vijecnicu... jebiga... onda bi mogli imati problem... s tim sto bi onda molili muriju da ih bije umjesto naroda, koji bi ih pobio
ins

#15862 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by ins »

Istinski "protesti" vec dugo ne postoje, jos od februara.

Postoje samo placene grupe, kojima se Fahro sluzi radi odrzavanja tenzije.

@alfons

Po meni uopste Vijecnica nije meta, vec je Fahrin cilj izazivanje sigurnosnog incidenta zbog kojeg bi se otkazali najavljeni dolasci na Sarajevo Business Forum :shock:

Razlog: svaka nova KM u BiH znaci da svaka Fahrina KM manje vrijedi
Alfons Kauders

#15863 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Alfons Kauders »

ins wrote:Istinski "protesti" vec dugo ne postoje, jos od februara.

Postoje samo placene grupe, kojima se Fahro sluzi radi odrzavanja tenzije.

@alfons

Po meni uopste Vijecnica nije meta, vec je Fahrin cilj izazivanje sigurnosnog incidenta zbog kojeg bi se otkazali najavljeni dolasci na Sarajevo Business Forum :shock:

Razlog: svaka nova KM u BiH znaci da svaka Fahrina KM manje vrijedi
da, o tome je vec bilo rijeci

nevjerovatno je da raja pada na ovo, uistinu da se covjek prepadne kako je glup narod...

30ta godisnjica olimpijade - 100 metara dalje pale predsjednistvo, cisto onako da vidi svijet

otvaranje vijecnice - hajmo opet, ima kamera i medija

nadam se da ce policija profesionalno odraditi posao i sprijeciti dolazak pred vijecnicu... jer ako fakat krenu lupati vijecnicu, narod ce ih pobit... kratko i jasno, ljudi ce ih ubijati, a policija im nece moci pomoci
The BEN10

#15864 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by The BEN10 »

@costarurta u troll modu danas. :lol: :lol: :lol:
Alfons Kauders

#15865 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Alfons Kauders »

The BEN10 wrote:@costarurta u troll modu danas. :lol: :lol: :lol:
bez ajfona smo gladni

samo se pitam jel sad vozi preko karaule da stigne na dernek iliti gidu kod vijecnice

ili konta spalit sta u tuzli? :D
The BEN10

#15866 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by The BEN10 »

Jel to očekujemo od njega javljanje uživo!? :D
snaga_znanja

#15867 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by snaga_znanja »

Majke im ga stare. Sta rade pred zgradom parlamenta? :lol:

Otisli "posla" trazit od zakonodavne vlasti.. :lol:
Mister Yes

#15868 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Mister Yes »

Alfons Kauders wrote:nadam se da ce policija profesionalno odraditi posao i sprijeciti dolazak pred vijecnicu... jer ako fakat krenu lupati vijecnicu, narod ce ih pobit... kratko i jasno, ljudi ce ih ubijati, a policija im nece moci pomoci
Pa ja i govorim o narodu. Sav onaj bijes od prije 20 godina će ljudi iskaliti na ovih 250 budala. Vijećnica je na samoj obali. Samo je cesta dijeli od miljacke. Dođe li 250 ljudi na tako mali prostor belaja mora da bude.
Alfons Kauders

#15869 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Alfons Kauders »

The BEN10 wrote:Jel to očekujemo od njega javljanje uživo!? :D
za te 'prljave' poslove se nalaze neki drugi ljudi... ne bi on to nikad...
Alfons Kauders

#15870 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Alfons Kauders »

Mister Yes wrote:
Alfons Kauders wrote:nadam se da ce policija profesionalno odraditi posao i sprijeciti dolazak pred vijecnicu... jer ako fakat krenu lupati vijecnicu, narod ce ih pobit... kratko i jasno, ljudi ce ih ubijati, a policija im nece moci pomoci
Pa ja i govorim o narodu. Sav onaj bijes od prije 20 godina će ljudi iskaliti na ovih 250 budala. Vijećnica je na samoj obali. Samo je cesta dijeli od miljacke. Dođe li 250 ljudi na tako mali prostor belaja mora da bude.
nista, ako ugledamo dim iznad carsije... hodze ce sutra imati pune ruke posla

a morebit da ce u tom slucaju i sarajevski vatrogasci dobiti jedinstvenu priliku da treniraju gasenje pozara na zgradama visim od 30 spratova

fakat ne kontam zasto im je toliko stalo do toga da padne mrtva glava... jebi ga, nakon 20 godina nase politike i dalje ima ljudi koji su spremni ginuti za stranku
snaga_znanja

#15871 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by snaga_znanja »

Image

:lol:
costacurta

#15872 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by costacurta »

Pol_Pot wrote:
Nije meni niko ništa rekao, al pošto javno pišeš ovakve gluposti a može pročitat kakvo dijete pa te ozbiljno shvatit, kontam da te javno zamolim da prestaneš, u ime budućih naraštaja. A meni tvoj post djeluje baš kao to, da i ti nešto kažeš, a ništa pametno naravno. Onako plenumski.

Ili barem promijeni nick, Costacurta je bio velika igračina, ovakve gluposti nikad ne bi pisao
Image

:lol:

Alfons mi je u jednu ruku i jako drag forumaš, tačno znam da bismo mogli i kaHfVu popiti i imali bi mnogo toga za reći jedan drugom, ali s tobom kralju moj bi razgovor tekao ovako:
"khmmm...khmmmm.... jah.......šta ćeš......srrrrk.....jah.....moj onaj ti.......šta sam ti ono htio reći....... srk.......khmmm...... momčino, de da platim"

haj' zdra'o.
samo se pitam jel sad vozi preko karaule da stigne na dernek iliti gidu kod vijecnice

ili konta spalit sta u tuzli? :D
Fino ti napisah da sam na džumi.

Ne pratim dešavanja oko ovih današnjih "protesta" u Sarajevu, smatram da je sve džaba do pred izbore.
Ovo su neki egzibicionisti ali neka ih čisto radi kao podsjetnik političarima :D

I jah,
pito si me za Mirelu jel ide na džumu, đe si vidio žemsko da ide na džumu :D ?
Akibh

#15873 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Akibh »

SDA-ovci, SDP-ovci + Alfons iz realnog sektora :D
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#15874 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by KatarinaKosaca »

Akibh wrote:SDA-ovci, SDP-ovci + Alfons iz realnog sektora :D
Složni u obrani korupcije, nepotizma i krađe. Neko čudno vrijeme u realnom sektoru, po vazdan se foruma :D
Drinski

#15875 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Drinski »

Alfons Kauders wrote:
Mister Yes wrote:
nista, ako ugledamo dim iznad carsije... hodze ce sutra imati pune ruke posla

a morebit da ce u tom slucaju i sarajevski vatrogasci dobiti jedinstvenu priliku da treniraju gasenje pozara na zgradama visim od 30 spratova

fakat ne kontam zasto im je toliko stalo do toga da padne mrtva glava... jebi ga, nakon 20 godina nase politike i dalje ima ljudi koji su spremni ginuti za stranku
ma da ja tebi nesto kazem, drugi dan demonstracija u Tuzli, uprava policije se trebala nakačiti na mobitele organizatora, poskidati IP adrese sa drustvenih mreza, pa i njih pohapsiti (u saradnji sa OSA-om), pogasiti sve bazne stanice telekoma oko zgrade vlade, ubaciti 100 policajaca u civilu među izgrednike, autobuse iz drugih gradova (napr. Zenice) zaustaviti u tom gradu a direktora pozvati na informativni razgovor, te u noći organizovati masovna hapsenja (sa automatima se upada u kuće,rade pretresi, hapsi uz zvuke policijskih svirena), a onim prasinarima reci da osobe lisene slobode vode uz zahvat "poluge" i trbuha prema zemlji, pa da vidis da li bi iko sutra smio izaci na proteste.
Post Reply