Ko je tebi šta rekao? Ono, da i ti nešto kažešPol_Pot wrote:
Nemoj više objašnjavat molim te![]()
![]()
Isti slučaj ko i ovaj Pol_Pot,The BEN10 wrote: Jest da je offtopic, ali sinko dragi, ako imaš djecu, pod hitno na savjetovanje o odgoju djece. Ako je ovo maksimum pružanja djetetu onda je bolje neJmati ga, jer ćeš na takav način othraniti velikog nesposobnjakovića.
pročitaj polako, s razumijevanjem, bez unaprijed pripremljen za spinovanje i možda izvučeš neki drugi zaključak.
Citirao si onaj dio gdje sam rekao "roditelj nastoji svome djetetu pružiti najbolje" pa sam onda između ostalog naveo i primjer skupocijenih aparata koje većina djece (srednjškolaca) posjeduje. Radio i radim sa djecom tog uzrasta. Na moje pitanje "Zašto imate potrebu za tim stvarima?" Odgovor je uglavnom bio "Jer je to IN, ako ne posjeduješ nešto od te tehnologije nekako si drugačiji od vršnjaka a biti drugačiji znači biti zapostavljen, odbačen, diskriminiran itd" Nešto slično k'o u "naše" vrijeme ako nisi imao Leviske ili Rendžerke ili imaš Ray Ban naočare
Nisam nigdje rekao da sam za ja takav način odgoja već ti kažem iz iskustva i sa terena kakva je situacija ali spinovati znači između ostalog i "navoditi vodu na svoj mlin"
Nemam pojma zašto se uopšte upuštam u raspravu, ono kao vi ne shvatate realnos a ja vam kao pomažem da je shvatite
Objasnih iznad kakva je situacija, možda se nekad tvoj stari morao i stisnuti od plate da ti kupi Lewi's-ke ili koledžicu ili spitfajerkuposerem se ja na roditelja koji ce gladnom djetetu kupiti ajfon... i to jos na kredit