HS kablovska

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
The Realist

#15826 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

supercali wrote:najveca razlika je u kvalitetu slike u korist modula
Osim ako ti TV nije najbolji, kao kod mene, pa se slika popravila sa recieverom :D.

Pitanje za ostale, da li postoji mogućnost da jednu frekfenciju sam preskeniram na D3Mini recieveru?
TheWatcher

#15827 Re: HS kablovska

Post by TheWatcher »

The Realist wrote:
Osim ako ti TV nije najbolji, kao kod mene, pa se slika popravila sa recieverom :D.

Pitanje za ostale, da li postoji mogućnost da jednu frekfenciju sam preskeniram na D3Mini recieveru?

tv je panasonic lcd zato me zanima
supercali

#15828 Re: HS kablovska

Post by supercali »

ne brini kod realiste je ovaj rudi cajevac zato reciver bolje cuci njemu
TheWatcher

#15829 Re: HS kablovska

Post by TheWatcher »

:lol: :D
ned424

#15830 Re: HS kablovska

Post by ned424 »

Image Malo nas vi ono :izet:
crnivrag

#15831 Re: HS kablovska

Post by crnivrag »

The Realist wrote:

Sa resiverima PDS 3121, PDS 2100 i DVB4682, nema razlike u odnosu na kanale putem kartica.

Jedina prednost modula je što nema dodatnog daljinskog i kablova, a mana je što se putem modula ne mogu koristiti usluge 72 sata unazad i VOD.
supercali

#15832 Re: HS kablovska

Post by supercali »

crnivrag wrote:
The Realist wrote:

Sa resiverima PDS 3121, PDS 2100 i DVB4682, nema razlike u odnosu na kanale putem kartica.

Jedina prednost modula je što nema dodatnog daljinskog i kablova, a mana je što se putem modula ne mogu koristiti usluge 72 sata unazad i VOD.
hoces da kazes da su tuneri u tim reciverima bolji od tunera u tv-ima tipa sony samsung lg philips i taj rang?
crnivrag

#15833 Re: HS kablovska

Post by crnivrag »

supercali wrote: hoces da kazes da su tuneri u tim reciverima bolji od tunera u tv-ima tipa sony samsung lg philips i taj rang?
Ne kažem da su bolji, nego kažem da ne vrše degradaciju slike i zvuka u bilo kom obliku.
TheWatcher

#15834 Re: HS kablovska

Post by TheWatcher »

kakvi su resiveri kod tm :?:
kemox

#15835 Re: HS kablovska

Post by kemox »

The Realist wrote:
kemox wrote:EVO PRORADILO. TREBAO SAM SAMO AKTIVIRATI D3GO KAS SE ULOGUJEM, DO MENE JE

RADI :)

e SAD MI JE DOBAR TELEMAH :thumbup:
Nemoj me zahebavati da nisi bio aktivirao :D :D :D :D? Ovo je ono da te nađemo svi sa teme i onako izudaramo (k'o onog što su liječili radi žutice, a on im nije rekao da je Kinez) :D :D.
Znači ovo je besplatno za KID8 ?

EDIT: Jeste, evo čitam paketi besplatno
Last edited by kemox on 07/02/2016 17:24, edited 1 time in total.
crnivrag

#15836 Re: HS kablovska

Post by crnivrag »

TheWatcher wrote:kakvi su resiveri kod tm :?:
Evo pa sam prosudi:

Ovaj prvi je najslabiji: http://www.sbb.rs/upload/document/d3_mini_uputstvo.pdf

http://www.sbb.rs/upload/document/d3_v2 ... DS3121.pdf

http://www.sbb.rs/upload/document/d3_v2 ... jemnik.pdf

http://www.sbb.rs/upload/document/d3_v2 ... 3_kucu.pdf

Linkovi su sa stranice SBB-a, pošto na stranici Telemach-a nema usputstava za resivere PDS3121 i PDS2100.
supercali

#15837 Re: HS kablovska

Post by supercali »

crnivrag wrote:
supercali wrote: hoces da kazes da su tuneri u tim reciverima bolji od tunera u tv-ima tipa sony samsung lg philips i taj rang?
Ne kažem da su bolji, nego kažem da ne vrše degradaciju slike i zvuka u bilo kom obliku.
al ne vrse i obradu tako dobro kao tuneri u pomenutom rangu televizora
crnivrag

#15838 Re: HS kablovska

Post by crnivrag »

supercali wrote: al ne vrse i obradu tako dobro kao tuneri u pomenutom rangu televizora
Moguće da je tako, pošto nisam bio u prilici da testiram na nekom od high-end televizora.

U svakom slučaju svako ima pravo da odabere na koji način želi koristiti uslugu :)
kemox

#15839 Re: HS kablovska

Post by kemox »

crnivrag wrote:
TheWatcher wrote:kakvi su resiveri kod tm :?:
Evo pa sam prosudi:

Ovaj prvi je najslabiji: http://www.sbb.rs/upload/document/d3_mini_uputstvo.pdf

http://www.sbb.rs/upload/document/d3_v2 ... DS3121.pdf

http://www.sbb.rs/upload/document/d3_v2 ... jemnik.pdf

http://www.sbb.rs/upload/document/d3_v2 ... 3_kucu.pdf

Linkovi su sa stranice SBB-a, pošto na stranici Telemach-a nema usputstava za resivere PDS3121 i PDS2100.
E sad se nekako osjećam, kao da su mi na foru uvalili ovaj D3 MINI?
barcelona81

#15840 Re: HS kablovska

Post by barcelona81 »

Pozz. Imam pitanje u vezi novih paketa HS i Telemacha . Svejedno mi. Dali te nove pakete i nove ugovore treba dolaziti u vase prostorije potpisivati ili vi dolazite na adresu sami. Vise mi nista nije jasno. Nazoves, kazu sacekajte jos malo,dodju mi ljudi zamjene resiver,ostane mi i modul. Na resiveru jedno na modulu drugo. Pitam njih kad mogu uzeti pakete nove..ne znaju.
Jel vi dolazite da potpisujete nove ugovore ili mi dolazimo kod vas kako ko hoce.
Hocu najbolji duo paket Net i tv ,ali zelim zadrzati i resiver i modul. Ili 2 resivera.
crnivrag

#15841 Re: HS kablovska

Post by crnivrag »

kemox wrote:
E sad se nekako osjećam, kao da su mi na foru uvalili ovaj D3 MINI?
Nisu na foru, sad većinom daju taj resiver manje zahtjevnim korisnicima, jer je putem njega moguće pratiti kanale, ali nije moguće koristiti usluge VOD i 72 sata unazad.

Taj resiver čak i radi na principu umetanja CI+ kartice, i pojavio se u ponudi nakon što su počeli sa ponudom modula.
crnivrag

#15842 Re: HS kablovska

Post by crnivrag »

Iza Horizonta wrote:
barcelona81 wrote:Pozz. Imam pitanje u vezi novih paketa HS i Telemacha . Svejedno mi. Dali te nove pakete i nove ugovore treba dolaziti u vase prostorije potpisivati ili vi dolazite na adresu sami. Vise mi nista nije jasno. Nazoves, kazu sacekajte jos malo,dodju mi ljudi zamjene resiver,ostane mi i modul. Na resiveru jedno na modulu drugo. Pitam njih kad mogu uzeti pakete nove..ne znaju.
Jel vi dolazite da potpisujete nove ugovore ili mi dolazimo kod vas kako ko hoce.
Hocu najbolji duo paket Net i tv ,ali zelim zadrzati i resiver i modul. Ili 2 resivera.
bošnjo je najjači, i ugovor mu na adresu treba donjet :lol:
Donesu ugovor na adresu kad dođu sa novom opremom, ali ja mislim da će se zvanično moći uzimati ovi paketi Telemach-a od početka marta, kad se svi HS korisnici prebace na Telemach.

Vidim mislio si uzeti paket Duo Net Grande Extra. U okviru njega dobijaš uslugu D3 Kuća, odnosno drugi resiver koji ulazi u cijenu paketa.
Son1

#15843 Re: HS kablovska

Post by Son1 »

Postavio sam pitanje i na telemach temi

Kada se logujem na telemach portal pise mi
Aktivna D3 usluga: DUO - KID S
Da li se dodatno placa D3go, ovo online gledanje kanala?
crnivrag

#15844 Re: HS kablovska

Post by crnivrag »

Son1 wrote:Postavio sam pitanje i na telemach temi

Kada se logujem na telemach portal pise mi
Aktivna D3 usluga: DUO - KID S
Da li se dodatno placa D3go, ovo online gledanje kanala?
Pošto piše Duo, onda nebi trebalo, jer iako je u pitanje hibridni paket na relaciji Telemach-HS, Telemach-ovi Duo u Trio paketi ovu uslugu imaju uključenu u cijenu paketa.
supercali

#15845 Re: HS kablovska

Post by supercali »

kod mene je koliko se sjecam duo kid L
sta je tu ukljuceno jer ne mogu na stranici da nadjem sadrzaj ovih novih kid paketa
crnivrag

#15846 Re: HS kablovska

Post by crnivrag »

supercali wrote:kod mene je koliko se sjecam duo kid L
sta je tu ukljuceno jer ne mogu na stranici da nadjem sadrzaj ovih novih kid paketa
Neki dan su rekli da paketi ostaju isti, dakle internet brzina bi ti trebala biti ista, a na TV-u pušten Telemach-ov Prošireni paket.
supercali

#15847 Re: HS kablovska

Post by supercali »

crnivrag wrote:
supercali wrote:kod mene je koliko se sjecam duo kid L
Neki dan su rekli da paketi ostaju isti, dakle internet brzina bi ti trebala biti ista, a na TV-u pušten Telemach-ov Prošireni paket.
svima pusten tm prosireni paket nema veze jesi li 8 14 ili 22?
doduse ni na hs-u nije bilo razlike u programima medju paketima samo u brzini interneta
crnivrag

#15848 Re: HS kablovska

Post by crnivrag »

supercali wrote: svima pusten tm prosireni paket nema veze jesi li 8 14 ili 22?
doduse ni na hs-u nije bilo razlike u programima medju paketima samo u brzini interneta
Koliko sam ja upratio ovdje, čini se da je svim korisnicima KID paketa pušten Prošireni paket, bez obzira koji KID paket su koristili prije.
kakaljin

#15849 Re: HS kablovska

Post by kakaljin »

crnivrag wrote:
supercali wrote: svima pusten tm prosireni paket nema veze jesi li 8 14 ili 22?
Koliko sam ja upratio ovdje, čini se da je svim korisnicima KID paketa pušten Prošireni paket, bez obzira koji KID paket su koristili prije.
Pa prošireni paket bi trebao biti i onima koji imaju samo digitalnu jer sada plaćaju 13.50 KM a prošireni paket je 10 KM
crnivrag

#15850 Re: HS kablovska

Post by crnivrag »

kakaljin wrote:
Pa prošireni paket bi trebao biti i onima koji imaju samo digitalnu jer sada plaćaju 13.50 KM a prošireni paket je 10 KM

Pretpostavljam da je i tim korisnicima pušten Prošireni paket, nego je ovdje bilo pitanje direktno vezano za KID pakete.
Locked