Telemach BH

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
mirsek

#15826 Re: Telemach BH

Post by mirsek »

Telemach wrote: 02/01/2023 18:55
mirsek wrote: 02/01/2023 18:49 Ne znam, zar treba da se to pitam kada mi npr. kod rodjaka i kod roditelja na bh telekomu wifi radi bez problema koliko god uredjaja i mreza bilo u okolini, i to tako, bez ikakvih problema radi preko 10 godina na originalnom bh telekom modemu.
Da napomenem da sam za telemach dodatno kupio tp link archer ax55 i da sam iste probleme imao i sa njim i da tih problema uopste nije bilo do prije nekih godinu dvije, a takodjer mi je u tim trenucima pocesto pucao cak i internet preko kabla.
Pozdrav @mirsek,
Zamolit ćemo Vas da nam u inbox dostavite Vaše korisničke podatke kako bismo izvršili detaljnu provjeru Vaših internet parametara.
Hvala na ponudi ali stvarno nema potrebe, vec sam par puta pokusavao da rijesim preko korisnicke podrske i nista nije pomoglo.
Cekam ponudu za produzenje ugovora da vidimo koliko ce mi ponuda kompenzirati mjesecnu kupovinu 4g interneta pa cu da vidim sta dalje.
Telemach

#15827 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

mirsek wrote: 02/01/2023 19:00 Hvala na ponudi ali stvarno nema potrebe, vec sam par puta pokusavao da rijesim preko korisnicke podrske i nista nije pomoglo.
Cekam ponudu za produzenje ugovora da vidimo koliko ce mi ponuda kompenzirati mjesecnu kupovinu 4g interneta pa cu da vidim sta dalje.
Pozdrav @mirsek,
Ukoliko Vaša Ugovorna obaveza uskoro ističe, budite slobodni da nam u inbox dostavite Vaše korisničke podatke i kontakt broj telefona. Kolege iz posebnog tima za brigu o korisnicima će Vas pozvati u što kraćem roku i za Vas prezentovati najbolje benefite i pogodnosti uz obnovu Ugovorne obaveze.
Banana66

#15828 Re: Telemach BH

Post by Banana66 »

:run:
mirsek wrote: 02/01/2023 18:49 Ne znam, zar treba da se to pitam kada mi npr. kod rodjaka i kod roditelja na bh telekomu wifi radi bez problema koliko god uredjaja i mreza bilo u okolini, i to tako, bez ikakvih problema radi preko 10 godina na originalnom bh telekom modemu.
Da napomenem da sam za telemach dodatno kupio tp link archer ax55 i da sam iste probleme imao i sa njim i da tih problema uopste nije bilo do prije nekih godinu dvije, a takodjer mi je u tim trenucima pocesto pucao cak i internet preko kabla.
Pozdrav @mirsek,
Zamolit ćemo Vas da nam u inbox dostavite Vaše korisničke podatke kako bismo izvršili detaljnu provjeru Vaših internet parametara.
Sto onda ne predes kod konkurencije , ako sve dobro radi , bar ja tako to gledam. Ako mi nesto ne radi kako ja smatram da bi trebalo , promjenis providera i rijesio si problem. Ne vidim zasto bi produzio ugovor ako smatras da nesto nije dobro.
mirsek

#15829 Re: Telemach BH

Post by mirsek »

Banana66 wrote: 02/01/2023 19:08 :run:
Pozdrav @mirsek,
Sto onda ne predes kod konkurencije , ako sve dobro radi , bar ja tako to gledam. Ako mi nesto ne radi kako ja smatram da bi trebalo , promjenis providera i rijesio si problem. Ne vidim zasto bi produzio ugovor ako smatras da nesto nije dobro.
Zato sto je radilo godinama kako treba pa se i dalje nadam da ce ponovo proraditi a i sto se tice brzina( kada sve radi ) telemach je tu ponajbolji.
Inace, koristim njihove pakete jos od ELOB-a, HS-a pa sve do sadasnjeg telemacha.
Takodjer mi se svidja njihova EON aplikacija.
Ni bh telekom ni logosoft ne nude ovakve brzine po ovim cijenama ali dzaba mi sve to ako je internet nestabilan.
Last edited by mirsek on 02/01/2023 19:17, edited 1 time in total.
Wi Believe I Can Fi

#15830 Re: Telemach BH

Post by Wi Believe I Can Fi »

mirsek wrote: 02/01/2023 19:15
Banana66 wrote: 02/01/2023 19:08 :run:
Zato sto je radilo godinama kako treba pa se i dalje nadam da ce ponovo proraditi a i sto se tice brzina( kada sve radi ) telemach je tu ponajbolji.
Ni bh telekom ni logosoft ne nude ovakve brzine po ovim cijenama ali dzaba mi sve to ako je internet nestabilan.
Pa ako imaš ax ruter nema problema ili nisi podesio kako treba, nejasan problem nam opisuješ.
mirsek

#15831 Re: Telemach BH

Post by mirsek »

Wi Believe I Can Fi wrote: 02/01/2023 19:16 Pokušava ućarit kakav popust od telemaha, pa će odjednom sve da funkcioniše.

Čuj koristi 4G kraj telemaha.

Naravno da hocu neku kompenzaciju, nije meni problem njima dostaviti na uvid moje telecom racune tadnjih godinu dana da vide da dokupljujem 15-20 KM 4g interneta (mada imam 6 GB ukljuceno u telekom pretplatu ali mi je to nedovoljno) jer ne smijem nista oko posla da radim na njihovom netu, da mi se usred intervjua, sastanka, prezentacije ne prekine konekcija.
Telemach

#15832 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

mirsek wrote: 02/01/2023 19:21 Naravno da hocu neku kompenzaciju, nije meni problem njima dostaviti na uvid moje telecom racune tadnjih godinu dana da vide da dokupljujem 15-20 KM 4g interneta (mada imam 6 GB ukljuceno u telekom pretplatu ali mi je to nedovoljno) jer ne smijem nista oko posla da radim na njihovom netu, da mi se usred intervjua, sastanka, prezentacije ne prekine konekcija.
Pozdrav @mirsek,
Ukoliko postoje poteškoće u radu internet konekcije kada ste spojeni mrežnim kablom direktno sa Telemach modemom, zamolit ćemo Vas da nam dostavite Vaše korisničke podatke kako bismo izvršili provjere. Ukoliko budu postojala odstupanja po pitanju dolaznih internet parametara, tehnička ekipa će doći na Vašu adresu u roku od 24-48 sati i otkloniti poteškoće u radu internet usluge.
Wi Believe I Can Fi

#15833 Re: Telemach BH

mirsek wrote: 02/01/2023 19:21
Wi Believe I Can Fi wrote: 02/01/2023 19:16 Pokušava ućarit kakav popust od telemaha, pa će odjednom sve da funkcioniše.

Čuj koristi 4G kraj telemaha.

Naravno da hocu neku kompenzaciju, nije meni problem njima dostaviti na uvid moje telecom racune tadnjih godinu dana da vide da dokupljujem 15-20 KM 4g interneta (mada imam 6 GB ukljuceno u telekom pretplatu ali mi je to nedovoljno) jer ne smijem nista oko posla da radim na njihovom netu, da mi se usred intervjua, sastanka, prezentacije ne prekine konekcija.
Čitaj napisano

Ako imaš ax ruter kao što kažeš onda svi problemi sa wifi nestanu i sam sam imao iste, nakon kupovine rutera problemi nestanu.

Ponavljam 71 uređaj nakačen za novu godinu kahnuo wifi nije.
mirsek

#15834 Re: Telemach BH

Post by mirsek »

Wi Believe I Can Fi wrote: 02/01/2023 19:17
mirsek wrote: 02/01/2023 19:15
Pa ako imaš ax ruter nema problema ili nisi podesio kako treba, nejasan problem nam opisuješ.
Reci mi kako da podesim, evo spreman sam na prijedloge.
Problem je jasan, ne znam sta citas.
Da ponovim, problem je nestabilan internet na wifi koliko god bio daleko/blizu od rutera a u istim momentima pocesto i nestabilan net cak i preko samog kabla, znaci u tim trenucima blinka plava lampica na njihovom eon boxu i treba 10-20 sekundi da promijeni i ucita novi kanal ili ga nikako ne ucita, prikaze problem sa netom(eon box spojen kablom direkt za telemach modem).
Wi Believe I Can Fi

#15835 Re: Telemach BH

mirsek wrote: 02/01/2023 19:26
Wi Believe I Can Fi wrote: 02/01/2023 19:17

Da ponovim, problem je nestabilan internet na wifi koliko god bio daleko/blizu od rutera a u istim momentima pocesto i nestabilan net cak i preko samog kabla, znaci u tim trenucima blinka plava lampica na njihovom eon boxu i treba 10-20 sekundi da promijeni i ucita novi kanal ili ga nikako ne ucita, prikaze problem sa netom.(eon box spojen kablom direkt za telemach modem).
Pa prijavi instalacije nisu ok, 99% je do toga, cat 5 ili cat 6 kablove kupi, taj ruter je odličan.

Ima mobilnu app i podesi sam.

Direkt preko laptopa pristupi ruteru.

Telemahov wifi na njihovom ruteru ugasi i traži da isti prebace u bridge mode.
mirsek

#15836 Re: Telemach BH

Post by mirsek »

Wi Believe I Can Fi wrote: 02/01/2023 19:29
Da ponovim, problem je nestabilan internet na wifi koliko god bio daleko/blizu od rutera a u istim momentima pocesto i nestabilan net cak i preko samog kabla, znaci u tim trenucima blinka plava lampica na njihovom eon boxu i treba 10-20 sekundi da promijeni i ucita novi kanal ili ga nikako ne ucita, prikaze problem sa netom.(eon box spojen kablom direkt za telemach modem).
Pa prijavi instalacije nisu ok, 99% je do toga, cat 5 ili cat 6 kablove kupi, taj ruter je odličan.
Dolazili 2 ili 3 puta od kada se ove smetnje pojavljuju(preko godinu dana imam problema sa tim), mijenjali telemach modem, provjerili instalacije i sa onim uredjajem i vizuelno, resetirali i stimali parametre daljinski jedno 3-4 puta i najbolje sto sam dobio to je dan dva normalan internet i onda se sve opet poremeti.
Znam da je ovaj ruter odlican, zato sam i dao 200 KM za njega, ali ocigledno nije do rutera.
Telemach

#15837 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

mirsek wrote: 02/01/2023 19:35 Dolazili 2 ili 3 puta od kada se ove smetnje pojavljuju(preko godinu dana imam problema sa tim), mijenjali telemach modem, provjerili instalacije i sa onim uredjajem i vizuelno, resetirali i stimali parametre daljinski jedno 3-4 puta i najbolje sto sam dobio to je dan dva normalan internet i onda se sve opet poremeti.
Znam da je ovaj ruter odlican, zato sam i dao 200 KM za njega, ali ocigledno nije do rutera.
Pozdrav @mirsek,
Zamolit ćemo Vas da nam dostavite Vaše korisničke podatke u inbox kako bismo izvršili provjeru Vaših tvrdnji, te izvršili detaljne provjere rada Vaše internet usluge. Nismo u mogućnosti da Vam pružimo podršku, ukoliko odbijate da sarađujete sa nama na ovaj način.
mirsek

#15838 Re: Telemach BH

Post by mirsek »

Wi Believe I Can Fi wrote: 02/01/2023 19:29

Ima mobilnu app i podesi sam.

Direkt preko laptopa pristupi ruteru.

Telemahov wifi na njihovom ruteru ugasi i traži da isti prebace u bridge mode.
Ugasen wifi na telemach ruteru vec par mjeseci ali ni to ne pomaze.
Jedino to sa bridge modom da probam.
Inace konfiguracija mi je,
Telemach modem na kojem je ugasen wifi i na njega direktno cat5 kablovima spojeni eon box i tplink archer ax55.
Na ax55 kablovima spojeni PS5 i android box nvidia shield.
Na ax55 pusten wifi koji pokriva citav stan sa minimum 50% signala, na njega bezicno spojena 4 laptopa, 1 tv, 1 printer, 1 tablet, 2 mobitela(nikad vise od 15 uredjaja cak i kada gosti dodju.)
Last edited by mirsek on 02/01/2023 20:49, edited 3 times in total.
Benq
Moderator

#15839 Re: Telemach BH

Post by Benq »

Ne treba ti nikakav bridge, ja imam CGA koji moze u bridge pa ga ne koristim, samo sam ugasio wifi i spojio svoj router. Nego cim kazes da EON box gubi konekciju a spojen je u modem direktno, tu mozda imas problem sa signalom. Posalji ljudima podatke da provjere, nemoj se mucit kad ima rijesenje.
dulekrele

#15840 Re: Telemach BH

Post by dulekrele »

Telemach wrote: 30/12/2022 11:40
dulekrele wrote: 30/12/2022 11:37 Ja bih ipak to definisao kao WiFi nedomet a ne domet ovih rutera.
Pozdrav @dulekrele,
Kompanija Telemach garantuje stabilnu internet konekciju i punu brzinu propisanu paketom isključivo uz povezivanje uređaja i modema putem mrežnog kabla. Mrežni kabal treba da bude standarda CAT5e ili novijeg, a mrežna kartica u računaru ili laptopu mora biti gigabitna. Na rad WiFi mreže ne možemo utjecati, te ispravan rad internet usluge putem WiFi mreže ne možemo garantovati. Za sve dodatne upite Vam stojimo na raspolaganju.
WIFI domet vam je 5m od rutera. Sramno da ne koristim druge rijeci.
Telemach

#15841 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

dulekrele wrote: 02/01/2023 20:43 WIFI domet vam je 5m od rutera. Sramno da ne koristim druge rijeci.
Pozdrav @dulekrele,
Kompanija Telemach ne može utjecati na rad, domet i brzinu putem WiFi mreže. Kako biste proširili domet i brzinu putem WiFi mreže, preporučujemo da u privatnoj režiji kupite WiFi Mesh uređaj ili dodatni router sa više eksternih antena, gigabitnim WAN portom i podrškom za WiFi 5 ili WiFi 6 standarde. Kompanija Telemach garantuje punu brzinu i stabilnu internet konekciju isključivo putem mrežnog kabla.
l33t

#15842 Re: Telemach BH

Post by l33t »

dulekrele wrote: 02/01/2023 20:43
Pa što ne sjedis bliže ruteru ? Ja gledam očima u ruter dok koristim smartfon
anex
Nindža revizor
Grijem se na: čumur
Vozim: Scott i Kuga
Horoskop: imam

#15843 Re: Telemach BH

Post by anex »

Telemach wrote: 30/12/2022 11:40
Pozdrav @dulekrele,
Kompanija Telemach garantuje stabilnu internet konekciju i punu brzinu propisanu paketom isključivo uz povezivanje uređaja i modema putem mrežnog kabla. Mrežni kabal treba da bude standarda CAT5e ili novijeg, a mrežna kartica u računaru ili laptopu mora biti gigabitna. Na rad WiFi mreže ne možemo utjecati, te ispravan rad internet usluge putem WiFi mreže ne možemo garantovati. Za sve dodatne upite Vam stojimo na raspolaganju.
Nemoj svega ti da ti pišem prostote....
Ja na modemu napravio policijskoj stanici onu mrežu za goste i svi koriste...
Znaći nisu u stanu a ni u zgradi mojoj...al koriste moju mrežu...
Ne kaki hljeba ti...
Maharadza

#15844 Re: Telemach BH

Post by Maharadza »

anex wrote: 02/01/2023 21:11
Nemoj svega ti da ti pišem prostote....
Ja na modemu napravio policijskoj stanici onu mrežu za goste i svi koriste...
Znaći nisu u stanu a ni u zgradi mojoj...al koriste moju mrežu...
Ne kaki hljeba ti...
Nije on vidio kakav kineski šrot dijele npr u švabiji pojedini kablovski operateri kada uvedeš internet, gdje za iole kvalitetan modem/wifi router (npr fritzbox) moraš pofino doplatiti "najam" mjesečni, i to dodatno na cijenu paketa podrazumijeva se...tako da su ovi još dobri što dijele ugl. cisco opremu ili sl. kvalitet.
crnivrag

#15845 Re: Telemach BH

Post by crnivrag »

Maharadza wrote: 02/01/2023 21:35 Nije on vidio kakav kineski šrot dijele npr u švabiji pojedini kablovski operateri kada uvedeš internet, gdje za iole kvalitetan modem/wifi router (npr fritzbox) moraš pofino doplatiti "najam" mjesečni, i to dodatno na cijenu paketa podrazumijeva se...tako da su ovi još dobri što dijele ugl. cisco opremu ili sl. kvalitet.
:thumbup:
anex
Nindža revizor
Grijem se na: čumur
Vozim: Scott i Kuga
Horoskop: imam

#15846 Re: Telemach BH

Post by anex »

MA ne volim kad se piše NErealno...
Ima telemach grešaka al ovo što on piše je čista glupost.
reboot

#15847 Re: Telemach BH

Post by reboot »

Ma vrlo je moguce da je njemu 5 metara domet, ali recimo ja nikad nisam imao problema sa dometom. Čak više sam imao problema sa prekidima, ali oni su možda, od kad je Telemach preuzeo u tih nekih 12 13 godina bili max 5-6 puta. Od toga pola grupni problem bio. 5GHz kroz 2 zida uredno hvata, box na wifiju u drugoj radi brz problema sa eon aplikacijom, nikad prekid.
Haris1110

#15848 Re: Telemach BH

Post by Haris1110 »

anex wrote: 02/01/2023 21:54 MA ne volim kad se piše NErealno...
Ima telemach grešaka al ovo što on piše je čista glupost.
I ti napisa bas realno :S..
hava123

#15849 Re: Telemach BH

Post by hava123 »

Da li nakon isteka ugovora "postajemo" novi korisnici
Tiger 033

#15850 Re: Telemach BH

Post by Tiger 033 »

Mene su već pokušali da klempiraju za račun i to masno...sve što smo se prije mjesec dogovorili kao benefit za produženje Ugovora oni meni utefterili na račun...e drugovi neće da može !!!
Post Reply