Ilegalni migranti u BiH
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#15826 Re: Migranti u BiH
Nije mi jasno kako neko moze podržavati ove ilegalce. Gledam ih danas na raskrsnicama, nike, Adidas, kačket i fin ruksak, u uhu naušnica. Vodite ih sebi u kuće.
-
avijon
#15827 Re: Migranti u BiH
Sto ne bi podrzavali iz njemacke, svedske, francuske, uce nas kako zivjeti ovdje. Treba i ovaj forum preko IP adrese da se ne moze registrovat svako nego samo iz Bosne. Dosta ovih domacih migranta sto su svu pamet popili cim su granicu presli.
-
biscanka2
#15828 Re: Migranti u BiH
Narod u mjestu Polje pored Velike Kladuše je zatvorio saobraćaj sve dok policija nije pustila mještanina Bajkin Sead Karajića koji se suprostavio autoprijevozniku koji je nelegalno dovezao pun autobus migranata..!!
Sead je pušten i stanje se vratilo u normalu ali kako kažu ovo je samo opomena i svaki sljedeći koji bude vozio migrante biće zapaljen na licu mjesta..!! PODIJELITE OVO..!!
Video preuzet od Radio Velika Kladuša
Zasto da fasuje? Pa policija treba da mu zahvalna bude.Ovo je bio posao policije - vanredna linija,autobus pun ilegalaca.
-
NediM17
#15829 Re: Migranti u BiH
Reci da se salis. Clan 293 KZ FBiH, ostecenje tudje stvari, novcana kazna ili kazna zatvora do 6 mjeseci. Pusti li ga?
Naravno da su ga pustili, uzeli podatke, dobice poziv sa suda i jos ce ga vlasnik autobusa tuziti privatnom tuzbom za nadoknadu stete, vozac za pretrpljeni strah.
Najjaci mi je onaj lozac s naocalama na vrh glave, poziva na paljevinu, kaze ja sam ovdje do kraja augusta.
Onaj sto je propuc'o migranta neki dan na kucnom pragu, branio suprugu i privatnu imovinu pa ce biti procesuiran i kaznjen, vjerovatno najblaze, ne vjerujem da ce proci bez kazne.
Naravno da su ga pustili, uzeli podatke, dobice poziv sa suda i jos ce ga vlasnik autobusa tuziti privatnom tuzbom za nadoknadu stete, vozac za pretrpljeni strah.
Najjaci mi je onaj lozac s naocalama na vrh glave, poziva na paljevinu, kaze ja sam ovdje do kraja augusta.
Onaj sto je propuc'o migranta neki dan na kucnom pragu, branio suprugu i privatnu imovinu pa ce biti procesuiran i kaznjen, vjerovatno najblaze, ne vjerujem da ce proci bez kazne.
- Sanjarko
#15830 Re: Migranti u BiH
Neznam. Meni ilegalni migrant nije isto sto moguci terorista, kriminalac i ko zna ko. Puna Amerika, Meksiko ilegalnih migranata iz Meksika i iz drzava juznije od njega. Uglavnom se slazemo, to je bitno.japin_mutapi wrote: ↑16/08/2020 22:56 Pa svi su oni ilegalni migranti.
Legalni se znaju tj znaju sluzbe kojima su u nadleznosti i prosli su proceduru.
Takvih je malo i nisu tema ove emisije. Ovi sto prave probleme - o njima se prica.
- Rothmans
#15831 Re: Migranti u BiH
I ti si bezobrazan ko i migrantiNediM17 wrote: ↑17/08/2020 06:21 Reci da se salis. Clan 293 KZ FBiH, ostecenje tudje stvari, novcana kazna ili kazna zatvora do 6 mjeseci. Pusti li ga?
Najjaci mi je onaj lozac s naocalama na vrh glave, poziva na paljevinu, kaze ja sam ovdje do kraja augusta.![]()
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#15832 Re: Migranti u BiH
jucer jedan vidno nadrogiran/pijan, zamalo da ga auto pokupi kod suda BiH... bukvalno se samo bacio na cestu 
koliko sam čuo, oni ne mogu dizati pare na westernu bez dokumenata
domaći dižu pare za proviziju umjesto njih

koliko sam čuo, oni ne mogu dizati pare na westernu bez dokumenata
domaći dižu pare za proviziju umjesto njih
- LBVIEW
#15833 Re: Migranti u BiH
Tako biva kad policija ne radi svoj posao.biscanka2 wrote: ↑17/08/2020 01:16
Narod u mjestu Polje pored Velike Kladuše je zatvorio saobraćaj sve dok policija nije pustila mještanina Bajkin Sead Karajića koji se suprostavio autoprijevozniku koji je nelegalno dovezao pun autobus migranata..!!
Sead je pušten i stanje se vratilo u normalu ali kako kažu ovo je samo opomena i svaki sljedeći koji bude vozio migrante biće zapaljen na licu mjesta..!! PODIJELITE OVO..!!
Video preuzet od Radio Velika Kladuša
Zasto da fasuje? Pa policija treba da mu zahvalna bude.Ovo je bio posao policije - vanredna linija,autobus pun ilegalaca.
Rekao sam vec,kako ove taksiste, tako i autprijevoznike iz sumske, MUP treba poceti privoditi na informativne razgovore, pa da fino guknu ko stoji,ako ne oni, iza organiziranog ubacivanja migranata u kanton.
Last edited by LBVIEW on 17/08/2020 08:48, edited 1 time in total.
-
tap3ah75
#15834 Re: Migranti u BiH
...... kako su u nekoliko navrata migrante odvozili u kampove, ali da se vraćaju u Zenicu gdje su u proteklom periodu učestvovali uglavnom u međusobnim sukobima.......
Dio članka o novom belaju u Zenici na DJEČIJEM IGRALIŠTU!!!!
1 znači odvodili su ih a oni se vrate.
Rješenje - odvedi ga jednom obilježi ga onim sprejom ko komšije i kad se vrati ubi hljeb u njemu - neće se zadugo onda pojaviti.
Ja da ponovim neki prekršaj - mogu mislit šta bi bilo sa mnom.
2. kaže UGLAVNOM učestvovali u međusobnim sukobima .... a koji su to slučajevi osim toga uglavnom? Zašto se ne piše, ne javlja ništa o tome?
Ja da se pobijem na sred ceste sa toljagom, nožem, čime god - mogu i tu misliti šta bi bilo sa mnom.
Rješenje - odvedi ga jednom obilježi ga onim sprejom ko komšije i kad se vrati ubi hljeb u njemu - neće se zadugo onda pojaviti.
2. kaže UGLAVNOM učestvovali u međusobnim sukobima .... a koji su to slučajevi osim toga uglavnom? Zašto se ne piše, ne javlja ništa o tome?
Ja da se pobijem na sred ceste sa toljagom, nožem, čime god - mogu i tu misliti šta bi bilo sa mnom.
- Sanjarko
#15835 Re: Migranti u BiH
Bila su i dva napada navodno i navodno se to zataskalo. Forum izvor je tih informacija. Tema "Zenicani".tap3ah75 wrote: ↑17/08/2020 08:42 ...... kako su u nekoliko navrata migrante odvozili u kampove, ali da se vraćaju u Zenicu gdje su u proteklom periodu učestvovali uglavnom u međusobnim sukobima.......
- CikCikCikPogodi
#15836 Re: Migranti u BiH
Pa migrantske bande su vec sigurno pocele crtati granice na teritoriji BiH, tj. na teritoriji Bosnjaka. Doce dan kada ce se njima placati reket.tap3ah75 wrote: ↑17/08/2020 08:42 ...... kako su u nekoliko navrata migrante odvozili u kampove, ali da se vraćaju u Zenicu gdje su u proteklom periodu učestvovali uglavnom u međusobnim sukobima.......
-
neko_sa_strane
#15837 Re: Migranti u BiH
Ali će zato migrant koji počini krivično djelo biti samo proslijeđen u migracioni centar odakle će ga IOM ponovo pustiti na ulicu. Koga onda oštećeni treba tužiti, IOM, MUP Kantona, Federaciju BiH, državu?NediM17 wrote: ↑17/08/2020 06:21 Reci da se salis. Clan 293 KZ FBiH, ostecenje tudje stvari, novcana kazna ili kazna zatvora do 6 mjeseci. Pusti li ga?
Najjaci mi je onaj lozac s naocalama na vrh glave, poziva na paljevinu, kaze ja sam ovdje do kraja augusta.![]()
-
biscanka2
#15838 Re: Migranti u BiH
Ti poredis babe i zabe. Ni u jednoj zemlji jedan prevozni poduzetnik nemoze prevoziti sta hoce i kako hoce. U svim zemljama pa i kod nas, postoje i za njih pravila kojih se moraju pridrzavati . To ti je isto sto i onaj beogradjanin sto je iz Italije uvezo otpad pa ga po kantonu istovario.Stetu neka vlasnik autobusa sebi sam ( ili njegov nalogodavac),od novca koji je za ilegalce dobio,podmiri. Dobar advokat to zacas rijesi - samo dobro i argumentovano djelovati a pogotovo kada je u Kladusi i Bihacu takoreci vanredno stanje.Vlada BiH se ovih paragrafa odavno ne pridrzava sto je ugrozilo gradjane njihovu djecu i imovinu.Da su se pridrzavali i svoj posao za koji ih narod placa radili, do ovog nebi doslo.NediM17 wrote: ↑17/08/2020 06:21 Reci da se salis. Clan 293 KZ FBiH, ostecenje tudje stvari, novcana kazna ili kazna zatvora do 6 mjeseci. Pusti li ga?
-
ST11
#15839 Re: Migranti u BiH
"What country is this and which language do the truck drivers speak?"CikCikCikPogodi wrote: ↑16/08/2020 22:57 Evo kako to ovaj ciko odradi sa palicom. Ko sismisevi se razvijeze.
Na kamionu SLO registarske KR (Kranj).
- LBVIEW
#15840 Re: Migranti u BiH
biscanka2 wrote: ↑17/08/2020 10:59Ti poredis babe i zabe. Ni u jednoj zemlji jedan prevozni poduzetnik nemoze prevoziti sta hoce i kako hoce. U svim zemljama pa i kod nas, postoje i za njih pravila kojih se moraju pridrzavati . To ti je isto sto i onaj beogradjanin sto je iz Italije uvezo otpad pa ga po kantonu istovario.Stetu neka vlasnik autobusa sebi sam ( ili njegov nalogodavac),od novca koji je za ilegalce dobio,podmiri. Dobar advokat to zacas rijesi - samo dobro i argumentovano djelovati a pogotovo kada je u Kladusi i Bihacu takoreci vanredno stanje.Vlada BiH se ovih paragrafa odavno ne pridrzava sto je ugrozilo gradjane njihovu djecu i imovinu.Da su se pridrzavali i svoj posao za koji ih narod placa radili, do ovog nebi doslo.NediM17 wrote: ↑17/08/2020 06:21 Reci da se salis. Clan 293 KZ FBiH, ostecenje tudje stvari, novcana kazna ili kazna zatvora do 6 mjeseci. Pusti li ga?
Ko ne vidi kako je ovo planirano od strane Vucica i Dodicka, je slijep kod ociju. Prvi ih salje preko Drine, a drugi, prvo blokira svaki pokusaj bolje kontrole granice sa Srbijom, pa ih nakon toga usmjerava u Federaciju. Ove autobuse i taksi vozila iz sumske bi pod pratnjom MUP-a trebalo vratiti odakle su dosli.
- Rothmans
#15841 Re: Migranti u BiH
Bio je nekad davno video kako bijeli policajci u JAR puckaju vucjake na grupicu crnaca. Naravno ,tad je to izgledalo strasno ,dok oni placu i preklinju. Sada razumijem te afrikanereCikCikCikPogodi wrote: ↑16/08/2020 22:57 Evo kako to ovaj ciko odradi sa palicom. Ko sismisevi se razvijeze.
- avenija
#15842 Re: Migranti u BiH
Teska situacija sa migrantima/divljim hordama/teroristima/ubicama u Zenici.
- ovajonaj
#15843 Re: Migranti u BiH
Ne mozes ih vratiti jer ne prelaze entitetsku granicu...Kad sam se neki dan vracao iz Banja Luke bio je autobus i nekoliko običnih putničkih vozila i čini mi se dva taksija i dovezli su ih na nekih 500 metara od entitetske linije i onda su svi migranti izašli i prešli na lijevu stranu puta i uputili se kroz šumu prema Bosanskoj Otoci.LBVIEW wrote: ↑17/08/2020 11:32 Ko ne vidi kako je ovo planirano od strane Vucica i Dodicka, je slijep kod ociju. Prvi ih salje preko Drine, a drugi, prvo blokira svaki pokusaj bolje kontrole granice sa Srbijom, pa ih nakon toga usmjerava u Federaciju. Ove autobuse i taksi vozila iz sumske bi pod pratnjom MUP-a trebalo vratiti odakle su dosli.
A RS policijsko auto se okrenulo i vratilo prema BL čim su migranti izašli iz autobusa i ostalih vozila. Nisu dočekali da svi zamaknu u šumu.
-
neko_sa_strane
#15844 Re: Migranti u BiH
Ne bi ni Vučić ni Dodik mogli migrante gurati u Federaciju BiH da ih ne žele Islamska zajednica i njihovo političko krilo SDA. Još i dobiju novac za njihov smještaj koji je već završio na privatnim računima a narodu, stoci sitnog zuba, biračima prebaciti brigu o migrantima.
- LBVIEW
#15845 Re: Migranti u BiH
Uradis i ti isto.ovajonaj wrote: ↑17/08/2020 11:48Ne mozes ih vratiti jer ne prelaze entitetsku granicu...Kad sam se neki dan vracao iz Banja Luke bio je autobus i nekoliko običnih putničkih vozila i čini mi se dva taksija i dovezli su ih na nekih 500 metara od entitetske linije i onda su svi migranti izašli i prešli na lijevu stranu puta i uputili se kroz šumu prema Bosanskoj Otoci.LBVIEW wrote: ↑17/08/2020 11:32 Ko ne vidi kako je ovo planirano od strane Vucica i Dodicka, je slijep kod ociju. Prvi ih salje preko Drine, a drugi, prvo blokira svaki pokusaj bolje kontrole granice sa Srbijom, pa ih nakon toga usmjerava u Federaciju. Ove autobuse i taksi vozila iz sumske bi pod pratnjom MUP-a trebalo vratiti odakle su dosli.
A RS policijsko auto se okrenulo i vratilo prema BL čim su migranti izašli iz autobusa i ostalih vozila. Nisu dočekali da svi zamaknu u šumu.
- geralt
#15846 Re: Migranti u BiH
Upravo. Ogromne pare se slijevaju iz inostranstva za zbrinjavanje migranata. A oko kampova i njihovog smjestaja se desavaju jako cudne stvari. Npr. u kampu Salakovac je pocetkom migrantske krize bez objasnjenja otpusteno i zamijenjeno kompletno osoblje, od direktora do cuvara. Namece se samo jedan logican razlog zasto.neko_sa_strane wrote: ↑17/08/2020 12:06 Ne bi ni Vučić ni Dodik mogli migrante gurati u Federaciju BiH da ih ne žele Islamska zajednica i njihovo političko krilo SDA. Još i dobiju novac za njihov smještaj koji je već završio na privatnim računima a narodu, stoci sitnog zuba, biračima prebaciti brigu o migrantima.
- CikCikCikPogodi
#15847 Re: Migranti u BiH
Zamisli koliko se kod nas slijeva para.geralt wrote: ↑17/08/2020 13:08Upravo. Ogromne pare se slijevaju iz inostranstva za zbrinjavanje migranata. A oko kampova i njihovog smjestaja se desavaju jako cudne stvari. Npr. u kampu Salakovac je pocetkom migrantske krize bez objasnjenja otpusteno i zamijenjeno kompletno osoblje, od direktora do cuvara. Namece se samo jedan logican razlog zasto.neko_sa_strane wrote: ↑17/08/2020 12:06 Ne bi ni Vučić ni Dodik mogli migrante gurati u Federaciju BiH da ih ne žele Islamska zajednica i njihovo političko krilo SDA. Još i dobiju novac za njihov smještaj koji je već završio na privatnim računima a narodu, stoci sitnog zuba, biračima prebaciti brigu o migrantima.
Eno ono sto sam postavio jucer da u Britaniji su hoteli imaj, desetogodisnji ugovor za zbrinjavanje migranata vrijedan 4 milijarde funti. Jedan od hotela je u vlasnistvu novog vlasnika Bristola, Novotel.
-
Naslovnica
#15850 Re: Migranti u BiH
Ma ovo treba torpedirati negdje na po Sredozemlja i okrenuti se prema obali.