Ilegalni migranti u BiH

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#15826 Re: Migranti u BiH

Post by un1ted »

Nije mi jasno kako neko moze podržavati ove ilegalce. Gledam ih danas na raskrsnicama, nike, Adidas, kačket i fin ruksak, u uhu naušnica. Vodite ih sebi u kuće.
avijon

#15827 Re: Migranti u BiH

Post by avijon »

un1ted wrote: 16/08/2020 23:59 Nije mi jasno kako neko moze podržavati ove ilegalce. Gledam ih danas na raskrsnicama, nike, Adidas, kačket i fin ruksak, u uhu naušnica. Vodite ih sebi u kuće.
Sto ne bi podrzavali iz njemacke, svedske, francuske, uce nas kako zivjeti ovdje. Treba i ovaj forum preko IP adrese da se ne moze registrovat svako nego samo iz Bosne. Dosta ovih domacih migranta sto su svu pamet popili cim su granicu presli.
biscanka2

#15828 Re: Migranti u BiH

Post by biscanka2 »

NediM17 wrote: 16/08/2020 22:17 Ovaj će fasovat' za "oštećenje tudje stvari". :evil:

Narod u mjestu Polje pored Velike Kladuše je zatvorio saobraćaj sve dok policija nije pustila mještanina Bajkin Sead Karajića koji se suprostavio autoprijevozniku koji je nelegalno dovezao pun autobus migranata..!!
Sead je pušten i stanje se vratilo u normalu ali kako kažu ovo je samo opomena i svaki sljedeći koji bude vozio migrante biće zapaljen na licu mjesta..!! PODIJELITE OVO..!!
Video preuzet od Radio Velika Kladuša

Zasto da fasuje? Pa policija treba da mu zahvalna bude.Ovo je bio posao policije - vanredna linija,autobus pun ilegalaca.
NediM17

#15829 Re: Migranti u BiH

Post by NediM17 »

Reci da se salis. Clan 293 KZ FBiH, ostecenje tudje stvari, novcana kazna ili kazna zatvora do 6 mjeseci. Pusti li ga?
Naravno da su ga pustili, uzeli podatke, dobice poziv sa suda i jos ce ga vlasnik autobusa tuziti privatnom tuzbom za nadoknadu stete, vozac za pretrpljeni strah.
Najjaci mi je onaj lozac s naocalama na vrh glave, poziva na paljevinu, kaze ja sam ovdje do kraja augusta. :-)
Onaj sto je propuc'o migranta neki dan na kucnom pragu, branio suprugu i privatnu imovinu pa ce biti procesuiran i kaznjen, vjerovatno najblaze, ne vjerujem da ce proci bez kazne.
Sanjarko

#15830 Re: Migranti u BiH

Post by Sanjarko »

japin_mutapi wrote: 16/08/2020 22:56 Pa svi su oni ilegalni migranti.
Legalni se znaju tj znaju sluzbe kojima su u nadleznosti i prosli su proceduru.

Takvih je malo i nisu tema ove emisije. Ovi sto prave probleme - o njima se prica.
Neznam. Meni ilegalni migrant nije isto sto moguci terorista, kriminalac i ko zna ko. Puna Amerika, Meksiko ilegalnih migranata iz Meksika i iz drzava juznije od njega. Uglavnom se slazemo, to je bitno.
Rothmans

#15831 Re: Migranti u BiH

Post by Rothmans »

NediM17 wrote: 17/08/2020 06:21 Reci da se salis. Clan 293 KZ FBiH, ostecenje tudje stvari, novcana kazna ili kazna zatvora do 6 mjeseci. Pusti li ga?
Naravno da su ga pustili, uzeli podatke, dobice poziv sa suda i jos ce ga vlasnik autobusa tuziti privatnom tuzbom za nadoknadu stete, vozac za pretrpljeni strah.
Najjaci mi je onaj lozac s naocalama na vrh glave, poziva na paljevinu, kaze ja sam ovdje do kraja augusta. :-)
Onaj sto je propuc'o migranta neki dan na kucnom pragu, branio suprugu i privatnu imovinu pa ce biti procesuiran i kaznjen, vjerovatno najblaze, ne vjerujem da ce proci bez kazne.
I ti si bezobrazan ko i migranti
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#15832 Re: Migranti u BiH

Post by mk ultra »

jucer jedan vidno nadrogiran/pijan, zamalo da ga auto pokupi kod suda BiH... bukvalno se samo bacio na cestu :shock:

koliko sam čuo, oni ne mogu dizati pare na westernu bez dokumenata
domaći dižu pare za proviziju umjesto njih :mrgreen: :mrgreen:
LBVIEW

#15833 Re: Migranti u BiH

Post by LBVIEW »

biscanka2 wrote: 17/08/2020 01:16
NediM17 wrote: 16/08/2020 22:17 Ovaj će fasovat' za "oštećenje tudje stvari". :evil:

Narod u mjestu Polje pored Velike Kladuše je zatvorio saobraćaj sve dok policija nije pustila mještanina Bajkin Sead Karajića koji se suprostavio autoprijevozniku koji je nelegalno dovezao pun autobus migranata..!!
Sead je pušten i stanje se vratilo u normalu ali kako kažu ovo je samo opomena i svaki sljedeći koji bude vozio migrante biće zapaljen na licu mjesta..!! PODIJELITE OVO..!!
Video preuzet od Radio Velika Kladuša

Zasto da fasuje? Pa policija treba da mu zahvalna bude.Ovo je bio posao policije - vanredna linija,autobus pun ilegalaca.
Tako biva kad policija ne radi svoj posao.
Rekao sam vec,kako ove taksiste, tako i autprijevoznike iz sumske, MUP treba poceti privoditi na informativne razgovore, pa da fino guknu ko stoji,ako ne oni, iza organiziranog ubacivanja migranata u kanton.
Last edited by LBVIEW on 17/08/2020 08:48, edited 1 time in total.
tap3ah75

#15834 Re: Migranti u BiH

Post by tap3ah75 »

...... kako su u nekoliko navrata migrante odvozili u kampove, ali da se vraćaju u Zenicu gdje su u proteklom periodu učestvovali uglavnom u međusobnim sukobima.......

Dio članka o novom belaju u Zenici na DJEČIJEM IGRALIŠTU!!!!
1 znači odvodili su ih a oni se vrate.
Rješenje - odvedi ga jednom obilježi ga onim sprejom ko komšije i kad se vrati ubi hljeb u njemu - neće se zadugo onda pojaviti.
Ja da ponovim neki prekršaj - mogu mislit šta bi bilo sa mnom.

2. kaže UGLAVNOM učestvovali u međusobnim sukobima .... a koji su to slučajevi osim toga uglavnom? Zašto se ne piše, ne javlja ništa o tome?
Ja da se pobijem na sred ceste sa toljagom, nožem, čime god - mogu i tu misliti šta bi bilo sa mnom.
Sanjarko

#15835 Re: Migranti u BiH

Post by Sanjarko »

tap3ah75 wrote: 17/08/2020 08:42 ...... kako su u nekoliko navrata migrante odvozili u kampove, ali da se vraćaju u Zenicu gdje su u proteklom periodu učestvovali uglavnom u međusobnim sukobima.......

Rješenje - odvedi ga jednom obilježi ga onim sprejom ko komšije i kad se vrati ubi hljeb u njemu - neće se zadugo onda pojaviti.

2. kaže UGLAVNOM učestvovali u međusobnim sukobima .... a koji su to slučajevi osim toga uglavnom? Zašto se ne piše, ne javlja ništa o tome?
Ja da se pobijem na sred ceste sa toljagom, nožem, čime god - mogu i tu misliti šta bi bilo sa mnom.
Bila su i dva napada navodno i navodno se to zataskalo. Forum izvor je tih informacija. Tema "Zenicani".
CikCikCikPogodi

#15836 Re: Migranti u BiH

Post by CikCikCikPogodi »

tap3ah75 wrote: 17/08/2020 08:42 ...... kako su u nekoliko navrata migrante odvozili u kampove, ali da se vraćaju u Zenicu gdje su u proteklom periodu učestvovali uglavnom u međusobnim sukobima.......

Pa migrantske bande su vec sigurno pocele crtati granice na teritoriji BiH, tj. na teritoriji Bosnjaka. Doce dan kada ce se njima placati reket.
neko_sa_strane

#15837 Re: Migranti u BiH

Post by neko_sa_strane »

NediM17 wrote: 17/08/2020 06:21 Reci da se salis. Clan 293 KZ FBiH, ostecenje tudje stvari, novcana kazna ili kazna zatvora do 6 mjeseci. Pusti li ga?
Ali će zato migrant koji počini krivično djelo biti samo proslijeđen u migracioni centar odakle će ga IOM ponovo pustiti na ulicu. Koga onda oštećeni treba tužiti, IOM, MUP Kantona, Federaciju BiH, državu?
biscanka2

#15838 Re: Migranti u BiH

Post by biscanka2 »

Ti poredis babe i zabe. Ni u jednoj zemlji jedan prevozni poduzetnik nemoze prevoziti sta hoce i kako hoce. U svim zemljama pa i kod nas, postoje i za njih pravila kojih se moraju pridrzavati . To ti je isto sto i onaj beogradjanin sto je iz Italije uvezo otpad pa ga po kantonu istovario.Stetu neka vlasnik autobusa sebi sam ( ili njegov nalogodavac),od novca koji je za ilegalce dobio,podmiri. Dobar advokat to zacas rijesi - samo dobro i argumentovano djelovati a pogotovo kada je u Kladusi i Bihacu takoreci vanredno stanje.Vlada BiH se ovih paragrafa odavno ne pridrzava sto je ugrozilo gradjane njihovu djecu i imovinu.Da su se pridrzavali i svoj posao za koji ih narod placa radili, do ovog nebi doslo.
ST11

#15839 Re: Migranti u BiH

Post by ST11 »

CikCikCikPogodi wrote: 16/08/2020 22:57 Evo kako to ovaj ciko odradi sa palicom. Ko sismisevi se razvijeze.
"What country is this and which language do the truck drivers speak?"

Na kamionu SLO registarske KR (Kranj).
LBVIEW

#15840 Re: Migranti u BiH

Post by LBVIEW »

biscanka2 wrote: 17/08/2020 10:59
Ti poredis babe i zabe. Ni u jednoj zemlji jedan prevozni poduzetnik nemoze prevoziti sta hoce i kako hoce. U svim zemljama pa i kod nas, postoje i za njih pravila kojih se moraju pridrzavati . To ti je isto sto i onaj beogradjanin sto je iz Italije uvezo otpad pa ga po kantonu istovario.Stetu neka vlasnik autobusa sebi sam ( ili njegov nalogodavac),od novca koji je za ilegalce dobio,podmiri. Dobar advokat to zacas rijesi - samo dobro i argumentovano djelovati a pogotovo kada je u Kladusi i Bihacu takoreci vanredno stanje.Vlada BiH se ovih paragrafa odavno ne pridrzava sto je ugrozilo gradjane njihovu djecu i imovinu.Da su se pridrzavali i svoj posao za koji ih narod placa radili, do ovog nebi doslo.
:thumbup:
Ko ne vidi kako je ovo planirano od strane Vucica i Dodicka, je slijep kod ociju. Prvi ih salje preko Drine, a drugi, prvo blokira svaki pokusaj bolje kontrole granice sa Srbijom, pa ih nakon toga usmjerava u Federaciju. Ove autobuse i taksi vozila iz sumske bi pod pratnjom MUP-a trebalo vratiti odakle su dosli.
Rothmans

#15841 Re: Migranti u BiH

Post by Rothmans »

CikCikCikPogodi wrote: 16/08/2020 22:57 Evo kako to ovaj ciko odradi sa palicom. Ko sismisevi se razvijeze.
Bio je nekad davno video kako bijeli policajci u JAR puckaju vucjake na grupicu crnaca. Naravno ,tad je to izgledalo strasno ,dok oni placu i preklinju. Sada razumijem te afrikanere
avenija

#15842 Re: Migranti u BiH

Post by avenija »

Teska situacija sa migrantima/divljim hordama/teroristima/ubicama u Zenici.
ovajonaj

#15843 Re: Migranti u BiH

Post by ovajonaj »

LBVIEW wrote: 17/08/2020 11:32 Ko ne vidi kako je ovo planirano od strane Vucica i Dodicka, je slijep kod ociju. Prvi ih salje preko Drine, a drugi, prvo blokira svaki pokusaj bolje kontrole granice sa Srbijom, pa ih nakon toga usmjerava u Federaciju. Ove autobuse i taksi vozila iz sumske bi pod pratnjom MUP-a trebalo vratiti odakle su dosli.
Ne mozes ih vratiti jer ne prelaze entitetsku granicu...Kad sam se neki dan vracao iz Banja Luke bio je autobus i nekoliko običnih putničkih vozila i čini mi se dva taksija i dovezli su ih na nekih 500 metara od entitetske linije i onda su svi migranti izašli i prešli na lijevu stranu puta i uputili se kroz šumu prema Bosanskoj Otoci.

A RS policijsko auto se okrenulo i vratilo prema BL čim su migranti izašli iz autobusa i ostalih vozila. Nisu dočekali da svi zamaknu u šumu.
neko_sa_strane

#15844 Re: Migranti u BiH

Post by neko_sa_strane »

Ne bi ni Vučić ni Dodik mogli migrante gurati u Federaciju BiH da ih ne žele Islamska zajednica i njihovo političko krilo SDA. Još i dobiju novac za njihov smještaj koji je već završio na privatnim računima a narodu, stoci sitnog zuba, biračima prebaciti brigu o migrantima.
LBVIEW

#15845 Re: Migranti u BiH

Post by LBVIEW »

ovajonaj wrote: 17/08/2020 11:48
LBVIEW wrote: 17/08/2020 11:32 Ko ne vidi kako je ovo planirano od strane Vucica i Dodicka, je slijep kod ociju. Prvi ih salje preko Drine, a drugi, prvo blokira svaki pokusaj bolje kontrole granice sa Srbijom, pa ih nakon toga usmjerava u Federaciju. Ove autobuse i taksi vozila iz sumske bi pod pratnjom MUP-a trebalo vratiti odakle su dosli.
Ne mozes ih vratiti jer ne prelaze entitetsku granicu...Kad sam se neki dan vracao iz Banja Luke bio je autobus i nekoliko običnih putničkih vozila i čini mi se dva taksija i dovezli su ih na nekih 500 metara od entitetske linije i onda su svi migranti izašli i prešli na lijevu stranu puta i uputili se kroz šumu prema Bosanskoj Otoci.

A RS policijsko auto se okrenulo i vratilo prema BL čim su migranti izašli iz autobusa i ostalih vozila. Nisu dočekali da svi zamaknu u šumu.
Uradis i ti isto.
geralt

#15846 Re: Migranti u BiH

Post by geralt »

neko_sa_strane wrote: 17/08/2020 12:06 Ne bi ni Vučić ni Dodik mogli migrante gurati u Federaciju BiH da ih ne žele Islamska zajednica i njihovo političko krilo SDA. Još i dobiju novac za njihov smještaj koji je već završio na privatnim računima a narodu, stoci sitnog zuba, biračima prebaciti brigu o migrantima.
Upravo. Ogromne pare se slijevaju iz inostranstva za zbrinjavanje migranata. A oko kampova i njihovog smjestaja se desavaju jako cudne stvari. Npr. u kampu Salakovac je pocetkom migrantske krize bez objasnjenja otpusteno i zamijenjeno kompletno osoblje, od direktora do cuvara. Namece se samo jedan logican razlog zasto.
CikCikCikPogodi

#15847 Re: Migranti u BiH

geralt wrote: 17/08/2020 13:08
neko_sa_strane wrote: 17/08/2020 12:06 Ne bi ni Vučić ni Dodik mogli migrante gurati u Federaciju BiH da ih ne žele Islamska zajednica i njihovo političko krilo SDA. Još i dobiju novac za njihov smještaj koji je već završio na privatnim računima a narodu, stoci sitnog zuba, biračima prebaciti brigu o migrantima.
Upravo. Ogromne pare se slijevaju iz inostranstva za zbrinjavanje migranata. A oko kampova i njihovog smjestaja se desavaju jako cudne stvari. Npr. u kampu Salakovac je pocetkom migrantske krize bez objasnjenja otpusteno i zamijenjeno kompletno osoblje, od direktora do cuvara. Namece se samo jedan logican razlog zasto.
Zamisli koliko se kod nas slijeva para.
Eno ono sto sam postavio jucer da u Britaniji su hoteli imaj, desetogodisnji ugovor za zbrinjavanje migranata vrijedan 4 milijarde funti. Jedan od hotela je u vlasnistvu novog vlasnika Bristola, Novotel.
CikCikCikPogodi

#15848 Re: Migranti u BiH

CikCikCikPogodi

#15849 Re: Migranti u BiH

Naslovnica

#15850 Re: Migranti u BiH

Post by Naslovnica »

CikCikCikPogodi wrote: 17/08/2020 18:47
Ma ovo treba torpedirati negdje na po Sredozemlja i okrenuti se prema obali.
Locked