PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post Reply

Šta su za vas najbitniji ciljevi protesta poput ovog u Tuzli?

Smanjenje troškova administracije na sve moguće načine a posebno kroz smanjenje plata političarima, te ukidanje svih povlastica (paušala, naknada, itd)
204
26%
Postavljanje stručnih i odgovornih, a ne podobnih kadrova na odgovorne funkcije (ukidanje stranačke raspodjele)
124
16%
Oduzimanje nelegalno stečene imovine i revizija privatizacije, te prodaja oduzete imovine radi namirivanja radničkih potraživanja
159
21%
Sudski progon i kažnjavanje odgovornih za privatizacijski kriminal, te procesuiranje i kažnjavanje svih slučajeva nepotizma i korupcije
89
11%
Efikasnije sudstvo u službi građana (a ne političara i tajkuna)
36
5%
Ukidanje kantona i jačanje države, uz puno uvažavanje etničkih prava
49
6%
Ravnomjerno a ne proporcionalno povećanje penzija i socijalnih davanja
19
2%
Ostavke onih prema kojima su protesti usmjereni (kantonalne vlade, ministri)
18
2%
Uvođenje prijevremenih izbora kao opcije za promjenu vlasti, te objedinjavanje općih i općinskih izbora
22
3%
Nasilne smjene vlasti s ciljem dokazivanja vlastodršcima da su oni u službi građana, a ne obrnuto
54
7%

Total votes: 774

Alfons Kauders

#15826 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Alfons Kauders »

weredsf wrote:
Genije wrote:
julisiz es grant wrote:Kako se uzjebu...ko horoščići, kad se on javi :D
:lol:
Dodje, izdominira i ode :D

:gunjastajl:
Yug

#15827 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Yug »

A sta ako SDA pozove samo onih dvanaest hiljada glasaca iz Banovica.Razbucace ovo sice plenumasa za pola sata. :lol:
costacurta

#15828 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by costacurta »

Yug wrote:A sta ako SDA pozove samo onih dvanaest hiljada glasaca iz Banovica.Razbucace ovo sice plenumasa za pola sata. :lol:
Pa zvali bi oni ali nemaju Him dati za autobusa, a pješ'e ako krenu kisnuće im glOva, eno i Nermin kaže da more bit' neće ni plata biti jer madafakas iz MMF neće da daju keša više na guzovače :lol:

Image
insomnia78

#15829 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by insomnia78 »

Jest al da nije AAB tu :D

Envoyé de mon iPhone à l'aide de Tapatalk
Alfons Kauders

#15830 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Alfons Kauders »

costacurta wrote:
Yug wrote:A sta ako SDA pozove samo onih dvanaest hiljada glasaca iz Banovica.Razbucace ovo sice plenumasa za pola sata. :lol:
Pa zvali bi oni ali nemaju Him dati za autobusa, a pješ'e ako krenu kisnuće im glOva, eno i Nermin kaže da more bit' neće ni plata biti jer madafakas iz MMF neće da daju keša više na guzovače :lol:

Image
ovo nikad nisam skonto, kako se svi plenumashi najeze kad se pomene IMF

kad ih pitas zasto... odgovora nema, osim neokomunistickih teorija zavjere... po kojima se bolje zaduziti po komercijalnoj stopi od 5% nego po 1.5%... (tu ideolosku matematiku nikad nisam konto, jbg bio sam slab ucenik, glup sam za te stvari)

i onda svrsavanje nad cinjenicom da bi klasni neprijatelji mogli ostati brez para... a klasni neprijatelji su haman sve uciteljice, drotovi, medicinske sestre, invalidi...

jer to su ipak burzuji... a hipstercad s ajfonima koje tesko moze da kupi prosjecna plata navedenih su zapravo obespravljena & gladna omladina kojoj treba dati pare da se sklone s ulice (po mogucnosti u prvu bastu s wifijem, da mogu nastaviti revolucionarnu borbu i dok kahvenishu)

ko sto rekoh, nisam pretjerano pametan i dobar s otijem matematikama, al meni to nekako bas i nije najjasnije
The BEN10

#15831 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by The BEN10 »

Da vidimo šta braća vele o pLJenumašima...
http://www.saff.ba/regija/1589-kako-su- ... i-gradanki

Image
muha_sa

#15832 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by muha_sa »

Alfons Kauders wrote:
costacurta wrote:

Image
ovo nikad nisam skonto, kako se svi plenumashi najeze kad se pomene IMF

kad ih pitas zasto... odgovora nema, osim neokomunistickih teorija zavjere... po kojima se bolje zaduziti po komercijalnoj stopi od 5% nego po 1.5%... (tu ideolosku matematiku nikad nisam konto, jbg bio sam slab ucenik, glup sam za te stvari)

i onda svrsavanje nad cinjenicom da bi klasni neprijatelji mogli ostati brez para... a klasni neprijatelji su haman sve uciteljice, drotovi, medicinske sestre, invalidi...

jer to su ipak burzuji... a hipstercad s ajfonima koje tesko moze da kupi prosjecna plata navedenih su zapravo obespravljena & gladna omladina kojoj treba dati pare da se sklone s ulice (po mogucnosti u prvu bastu s wifijem, da mogu nastaviti revolucionarnu borbu i dok kahvenishu)

ko sto rekoh, nisam pretjerano pametan i dobar s otijem matematikama, al meni to nekako bas i nije najjasnije
:thumbup:
Mister Yes

#15833 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Mister Yes »

Pa nije ovo slučajno da se događanje naroda dešava vazda u petak. Kad su "naši" na džumi :sad: :mrgreen:
weredsf

#15834 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by weredsf »

Mister Yes wrote:
Pa nije ovo slučajno da se događanje naroda dešava vazda u petak. Kad su "naši" na džumi :sad: :mrgreen:
Plenumasi su marginalci otrovani Avazom, manje vise
Alfons Kauders

#15835 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Alfons Kauders »

The BEN10 wrote:Da vidimo šta braća vele o pLJenumašima...
http://www.saff.ba/regija/1589-kako-su- ... i-gradanki

Image
ne verujte svojim ocima, verujte ABA3Y

i fakat koji im je kurac vise s ovom matematikom? :-)

dajte ba ljudi ja vazda 2-3 imo u srednjoj, pado na polugodiste i tako to... al opet niko da mi objasni kako je 20 ljudi zapravo 'hiljade' i kako je kamata kod komercijalnih banaka niza od one koju nam daje IMF... haj barem pokusajte, izracunajte na ajfonu, there's an app for that

doduse, ako su nam profe tako obrazovale narod, mozda i zasluzuju da im se upolove plate :D
Alfons Kauders

#15836 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Alfons Kauders »

Mister Yes wrote:
nije slucajno, vec se otvara vijecnica... a svi znamo da ona ima naviku da lepo gori kad crnogorac u sarajevu ne dobije ono sto trazi...

kad se na to doda mrznja prema nauci, knjigama i obrazovanju... dobra je sansa da ce pokusati i danas :D ako jos uvijek vjeruju u sefova obecanja na fonu niko-ne-sme-da-vas-bije... :D

haj taman nek se ufati patina, ipak izgleda ko nova zgrada a izgradjena je 1896
Drinski

#15837 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Drinski »

Ma treba samo mlatiti i hapsiti, a u zatvoru natjerati da se radi. Ostim toga, pravi komunista po danu radi, a po noći uči.
The BEN10

#15838 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by The BEN10 »

Drinski wrote:Ma treba samo mlatiti i hapsiti, a u zatvoru natjerati da se radi. Ostim toga, pravi komunista po danu radi, a po noći uči.
:D :lol:
ultima_palabra

#15839 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by ultima_palabra »

Drinski wrote:Ma treba samo mlatiti i hapsiti, a u zatvoru natjerati da se radi. Ostim toga, pravi komunista po danu radi, a po noći uči.
E da je tako bilo i u praksi, komunizam bi i danas postojao :mrgreen:
Alfons Kauders

#15840 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Alfons Kauders »

ultima_palabra wrote:
E da je tako bilo i u praksi, komunizam bi i danas postojao :mrgreen:
:D

da

u praksi je bilo da danju ko fol rade, a po noci organizuju 'demokratske' nacionalne stranke :D
costacurta

#15841 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by costacurta »

Alfons Kauders wrote: ovo nikad nisam skonto, kako se svi plenumashi najeze kad se pomene IMF

Evo ja ću ti objasniti, nema problema, jest da mi je srklet ali nejse :D

Glede wifija i ajfona i hipsetrcadi,
nekome roditelji kupe wifi i ajfon a nekome u amanet ostave recimo dionice solane, stan u Sarajevu i Tuzli našteljen pos'o itd, isto mu dođe :D

Imaš li djecu? Zašto?
Pa znao bi da svaki roditelj nastoji svome djetetu pružiti najbolje. Samim time,
mnogi od tih ajfona su bezbeli kupljeni ili na rate ili na kredit ili na ugovor ili već kako samo da dijete ne bude "drugačije" ili da dijete bude u trendu. Tako će mu isto dati petaka za kafu i sendvič a otac/majka taman neimali za hljeba jer je "bolno" gledati dijete idvojeno od "ostalih", if ju si what am sejin.
Kažem samo pod uslovom da imaš dijete, ako nemaš onda se iskreno nadam da ćeš imati i shvatiti o čemu pričam. Je li to ispravan put i način odgoja o tome bi mogli razgovarati, da li je pametno dati djetetu "spravu" vrijednu par stotina kermi a nemati za autobusa za karte je drugi par opanaka, kažem možemo o tome ali na drugoj temi.
Nije mi jasno, ako se ne razumiješ u matematiku, kako onda možeš govoriti o ekonomiji ne samo u BiH već globalno? Taman sam ti htio objasniti koja je pogubnost zavaljivati se u kredit radi podmirivanja socijalnih davanja umjesto u razvoj privrede ali shvatih da je to samo tajm vejsting u tvom slučaju.
Ovim prizivanjem i citiranjem avaza i uporedbom sa vijećnicom i crngorskim četaljima si sam sebe nadmašio :roll:

Ali opet kažem, bez tebe nema priče, nek' si nam se vratio :lol:
vrbas1979

#15842 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by vrbas1979 »

Evo i klix javlja kako stižu hiljade:

"Tokom našeg puta od Sarajeva do Zenice priključili su nam se nezadovoljni građani iz mnogih gradova BiH. Sa nama su ljudi iz Maglaja, Doboja, Usore, Zavidovića... Sad nas ima oko hiljadu", kaže Subotić za naš portal.

Image
Drinski

#15843 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Drinski »

Hiljadu ljudi ide u koloni. Da li se pridrzavaju propisa iz ZOOBS-a o kretanju u koloni? Kako obavljaju fizioloske potrebe? :D Imaju li oni kakvo oruzje ili opasno oruđe kod sebe? sto pitanja... :D
Alfons Kauders

#15844 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Alfons Kauders »

costacurta wrote:
hvala, cijenim trud :D
nekome roditelji kupe wifi i ajfon a nekome u amanet ostave recimo dionice solane, stan u Sarajevu i Tuzli našteljen pos'o itd, isto mu dođe :D
za pocetak ne moraju ti roditelji nesto ostaviti da bi to imao... znam da je to cudan koncept, ali moze se nesto i steci svojim rukama...

npr. dionice se mogu kupovati, nisu nasljedna kategorija...dodaj na listu dionice EP, telecoma, elektroprivrede i jos nekoliko firmi - fino brate zaradis, uzmes milju i umjesto ajfona kupis dionice, ili obveznice, ili orocis u banci... tako da nemam ajfon, ali imam para... nekretnine se takodjer mogu kupovati, graditi, iznajmiti... mada ne znam koji kurac placam kiriju kad sam dobio stan u amanet, al rekoh ja da me matematika jebe...

stoga ovim putem nudim da ti prepisem sve nekretnine koje posjedujem u kantonu sarajevo... takodjer ti nudim svoj nasteljen posao i sve pare koje sam zaradio na njemu u zadnjih 10 godina... vidis kako mi je babo jak, nastelio poslove u 2-3 drzave u kojima nikad nije ni bio, u industriji koja nije ni postojala kad je otisao u penziju
Imaš li djecu? Zašto?
Pa znao bi da svaki roditelj nastoji svome djetetu pružiti najbolje. Samim time,
mnogi od tih ajfona su bezbeli kupljeni ili na rate ili na kredit ili na ugovor ili već kako samo da dijete ne bude "drugačije" ili da dijete bude u trendu. Tako će mu isto dati petaka za kafu i sendvič a otac/majka taman neimali za hljeba jer je "bolno" gledati dijete idvojeno od "ostalih", if ju si what am sejin.
poserem se ja na roditelja koji ce gladnom djetetu kupiti ajfon... i to jos na kredit... nasi operateri nemaju ajfon u ponudi, dakle potrosacki kredit za maloprodajnu cijenu... bas ih zalim, ocito znaju s parama, samo ih jebe nepravedni sistem
Kažem samo pod uslovom da imaš dijete, ako nemaš onda se iskreno nadam da ćeš imati i shvatiti o čemu pričam. Je li to ispravan put i način odgoja o tome bi mogli razgovarati, da li je pametno dati djetetu "spravu" vrijednu par stotina kermi a nemati za autobusa za karte je drugi par opanaka, kažem možemo o tome ali na drugoj temi.
ah "mogli bi razgovarati"... ajfon kategorija ko karta za bus i sendvic... ne znam sta se tu ima razgovarati, ali eto otvori temu ako hos, da se malo smije raja
Nije mi jasno, ako se ne razumiješ u matematiku, kako onda možeš govoriti o ekonomiji ne samo u BiH već globalno? Taman sam ti htio objasniti koja je pogubnost zavaljivati se u kredit radi podmirivanja socijalnih davanja umjesto u razvoj privrede ali shvatih da je to samo tajm vejsting u tvom slučaju.
Ovim prizivanjem i citiranjem avaza i uporedbom sa vijećnicom i crngorskim četaljima si sam sebe nadmašio :roll:
ne ne - ja sam rekao da se ne razumijem u hipstersku matematiku, po kojoj je moguce biti gladan s telefonom od milju u dzepu, po kojoj se vise isplati zaduzivati se kod banaka po 5% nego kod medjunarodnih finansijskih institucija po 1.5% i po kojoj je SSS radnik koji zaradi prosjecnu platu zapravo klasni neprijatelj i elita

usporedba spaljivanja dzavnog arhiva i nacionalne biblioteke radi politickih amcibija? stvarno sram me bilo, to se bas ne da porediti
:kiss: fala
madner

#15845 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by madner »

Ljudi su isli u kolonama, nikom nije smetalo sto je bio ljep dan za kafu.

Drinski

#15846 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Drinski »

madner wrote:Ljudi su isli u kolonama, nikom nije smetalo sto je bio ljep dan za kafu.

Peta kolona ih čeka u gradu. :mrgreen:
The BEN10

#15847 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by The BEN10 »

costacurta wrote:Imaš li djecu? Zašto?
mnogi od tih ajfona su bezbeli kupljeni ili na rate ili na kredit ili na ugovor ili već kako samo da dijete ne bude "drugačije" ili da dijete bude u trendu.
:roll:
Jest da je offtopic, ali sinko dragi, ako imaš djecu, pod hitno na savjetovanje o odgoju djece. Ako je ovo maksimum pružanja djetetu onda je bolje neJmati ga, jer ćeš na takav način othraniti velikog nesposobnjakovića.
The BEN10

#15848 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by The BEN10 »

Alfons Kauders wrote:
Imaš li djecu? Zašto?
poserem se ja na roditelja koji ce gladnom djetetu kupiti ajfon... i to jos na kredit... nasi operateri nemaju ajfon u ponudi, dakle potrosacki kredit za maloprodajnu cijenu... bas ih zalim, ocito znaju s parama, samo ih jebe nepravedni sistem
ah "mogli bi razgovarati"... ajfon kategorija ko karta za bus i sendvic... ne znam sta se tu ima razgovarati, ali eto otvori temu ako hos, da se malo smije raja
:thumbup: :-D
Doduše, i Alfons je odgovorio na nebuloze, samo na malo grublji način.
Pol_Pot

#15849 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Pol_Pot »

costacurta wrote:

Imaš li djecu? Zašto?

Nemoj više objašnjavat molim te :-) :-) :-)
Alfons Kauders

#15850 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Alfons Kauders »

madner wrote:Ljudi su isli u kolonama, nikom nije smetalo sto je bio ljep dan za kafu.

tog majskog petka je dosao fahro
al ipak je predsjednistvo ostalo citavo
Post Reply