Demokratska fronta Željko Komšić
-
rajvosa1
#15826 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ankete koje je radila SDA za svoje potrebe sve do ljeta su pokazivale izjednačenost SDA i DF-a. Onda je bio sastanak s Čovićem, pa je kandidiran Suljagić i eto SDA opet pobjeđuje.
-
palermo
#15827 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Very well rečeno.madner wrote:Ama Komsic je prihvatljiv velikoj vecini SDA glasaca, te bi sigurno volili da je isti clan SDA. Shodno tome nece SDA kazniti za tu koaliciju.
Dok za Komsiceve glasace SDA predstavlja sve sto ne valja u ovoj drzavi.
Ali bojim se da zbog ove zadnje rečenice koja suštinski implicira uskogrudnost, pobjeda za DF i stranke slične porijentacije će biti samo daleki san. Ako je tvoja ciljna grupa samo ovi zadnji iz tvoje rečenice, onda si već u startu sebe osudio na vječitu ulogu drugog, trećeg....itd
- crvenebrigade
#15828 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Nakon najave formiranja trece, etnicke izborne jedinice;
Čović: Poništit ćemo sve revizije rađene u posljednje četiri godine
I ovo je nastavak realizacije antidrzavnog dogovora Zeljko Komsic-Dragan Covic odrzanog u Sirokom Brijegu.
I politicki demagog Zeljko Komsic ponovo suti i dozvoljava politicko divljanje Dragana Covica.
I ovo je nastavak realizacije antidrzavnog dogovora Zeljko Komsic-Dragan Covic odrzanog u Sirokom Brijegu.
I politicki demagog Zeljko Komsic ponovo suti i dozvoljava politicko divljanje Dragana Covica.
- Banksy
#15829 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
NE, SDA je u najtežoj poziciji, a majstora Tihića više nema. Bakir je prepušten svojoj vlastitoj političkoj vještini, Seki i Zukiću, pa da vidimo šta zna.weredsf wrote:
Kako god DF je u vrlo nezahvalnoj poziciji, mozda i tezoj od SDA
-
rajvosa1
#15830 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Pa textom u današnjoj Slobodnoj Bosni je pokazao šta zna, majstorki odigranoBanksy wrote:NE, SDA je u najtežoj poziciji, a majstora Tihića više nema. Bakir je prepušten svojoj vlastitoj političkoj vještini, Seki i Zukiću, pa da vidimo šta zna.weredsf wrote:
-
clanstranke
#15831 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Progledaj, slijepče, biće ti lakše, a i nama, zbog tebe, zbog nas, zbog pokoljenja.crvenebrigade wrote:Nakon najave formiranja trece, etnicke izborne jedinice;
-
VjecitiStudent
#15832 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Lady MacBeth i Lord BanquoBanksy wrote:NE, SDA je u najtežoj poziciji, a majstora Tihića više nema. Bakir je prepušten svojoj vlastitoj političkoj vještini, Seki i Zukiću, pa da vidimo šta zna.weredsf wrote:
- Banksy
#15833 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Negdje si ih već ranije spominjao, ne sjećam se je li u ovom kontekstu ...VjecitiStudent wrote:Lady MacBeth i Lord BanquoBanksy wrote:NE, SDA je u najtežoj poziciji, a majstora Tihića više nema. Bakir je prepušten svojoj vlastitoj političkoj vještini, Seki i Zukiću, pa da vidimo šta zna.weredsf wrote:
-
VjecitiStudent
#15834 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Lady jesam, nakon poraza od Tihića, Lord je novi karakter u priči.Banksy wrote:Negdje si ih već ranije spominjao, ne sjećam se je li u ovom kontekstu ...VjecitiStudent wrote:Lady MacBeth i Lord BanquoBanksy wrote:
NE, SDA je u najtežoj poziciji, a majstora Tihića više nema. Bakir je prepušten svojoj vlastitoj političkoj vještini, Seki i Zukiću, pa da vidimo šta zna.
- Dozer
#15835 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Najveca moguca glupost i fabrikovanje realnosti jeste izjava da bi formiranje vlasti bez SDA bilo "prekrajanje volje naroda".rajvosa1 wrote:Pa textom u današnjoj Slobodnoj Bosni je pokazao šta zna, majstorki odigranoBanksy wrote:NE, SDA je u najtežoj poziciji, a majstora Tihića više nema. Bakir je prepušten svojoj vlastitoj političkoj vještini, Seki i Zukiću, pa da vidimo šta zna.weredsf wrote:
Koliko je % od ukupnog birackog tijela Federacije glasalo za SDA...? 10%?
Jel' to ta volja naroda, u kojoj 90% biraca nije glasalo za SDA...? Aferim...
- Dr. Kuca
#15836 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Zamisli onda validnost drugih stranaka 
- Dozer
#15837 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ja bih prije rekao - validnost izbora, ali hajde...
- madner
#15838 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ima li ko da prevede ove asocijacije za nas sto se ne druzimo sa knjigama jer cuvamo vid?VjecitiStudent wrote:Lady jesam, nakon poraza od Tihića, Lord je novi karakter u priči.Banksy wrote:Negdje si ih već ranije spominjao, ne sjećam se je li u ovom kontekstu ...VjecitiStudent wrote: Lady MacBeth i Lord Banquo
- Haris.ba
#15839 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Kod mene bi DF i SBB imali veliki plus kad ne bi ušli u koaliciju sa SDA. I da ne prave eksperimente, iako bi vlast u K.Sarajevo zajedno sa NS bila zanimljiva, bolje je čitavu vertikalu vlasti prepustiti jednoj koaliciji. Jest da bi to možda bila tzv. manjinska vlast iz FBIH, ali bolje je i to, nego moćno oružje "nismo mogli ništa uraditi jer su različite vlasti u kantonu i federaciji", ili još veća nebuloza "u vlasti nisu bile zastupljene stranke sa biračkim nacionalnim legitimitetom".
Ovako, proglasili ste se pobjednicima, pa ponašajte se kao pobjednici. Čović već ispostavlja račun: treća izborna jedinica, poništenje revizije "domobrana".... a niko kako će sanirati deficit.
Ovako, proglasili ste se pobjednicima, pa ponašajte se kao pobjednici. Čović već ispostavlja račun: treća izborna jedinica, poništenje revizije "domobrana".... a niko kako će sanirati deficit.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#15840 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
ja se već pitam jel SDA dobila izbor jal ebolu 
- Banksy
#15841 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Pobjednici su samo jedni, SDA.Haris.ba wrote:
Kod mene bi DF i SBB imali veliki plus kad ne bi ušli u koaliciju sa SDA.
Ovako, proglasili ste se pobjednicima, pa ponašajte se kao pobjednici.
Treba se povući i pustiti ih na ledinu, što, čini mi se, pametno rade i DF i SBB.
Kako stoje brojevi SDA + SDP + sitnež?
- dustaban
#15842 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ne postoji besprijekorna stranka shvatite vec jednom.
Ja sam DF-u tesko, zaista tesko, oprostio Suljagica, pa mislim da cu "hin razumit" i u nekoj koaliciji koja nije bas mojoj volji.
Daklem moramo zazmirit na jedno oko, ali...
... ALI NIKAD NE SMIJEMO ZATVORITI USTA !

Ja sam DF-u tesko, zaista tesko, oprostio Suljagica, pa mislim da cu "hin razumit" i u nekoj koaliciji koja nije bas mojoj volji.
Daklem moramo zazmirit na jedno oko, ali...
... ALI NIKAD NE SMIJEMO ZATVORITI USTA !
- lerdi
#15843 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Na državnom SDA+SDP+HDZ+SNSD/SDS imaju dovoljno ruku.Banksy wrote:Pobjednici su samo jedni, SDA.Haris.ba wrote:
Treba se povući i pustiti ih na ledinu, što, čini mi se, pametno rade i DF i SBB.
Na federalnom SDA+SDP+HDZ isto tako
Mogao bi Zlaja ipak dobiti poziv od Baketa
Last edited by lerdi on 16/10/2014 14:20, edited 1 time in total.
- joint union
#15844 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Prije ce biti da im je zadnja qrava prenijela neku opaku spolnu bolest.JoseMujica wrote:ja se već pitam jel SDA dobila izbor jal ebolu
-
clanstranke
#15845 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Da, da SDA je pobjednik, pa samo u Parlamentarnoj skupštini BiH će imati 9-10 poslanika od ukupno 42, u Predstavničkom domu FBiH 30-tak od 98 a u svakom kantonu gdje Bošnjaci dominiraju, dominiraju i oni. Suludo je bilo šta pokušati bez njih.Banksy wrote:Pobjednici su samo jedni, SDA.Haris.ba wrote:
- dustaban
#15846 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ma nemojte se zayebavat!
Zar SDP upravo nije pao na nepoznavanju matematike! I sta smo dobili - cetiri godine mrcvarenja.
Dosta je toga, ako vec moram zivjeti sa onima koji su glasali za SDA, onda vala moramo prihvatiti i tu yebenu SDA.
TAko je isto i sa Hrvatima. Ja sam jako tuzan sto oni ne glasaju za Ivana Lovrenovica, ali moram se pomiriti sa voljom tog naroda. Draze bi mi bilo da je u predsjednistvu Srbin Bogicevic, ali ni Srbin Ivanic nije lose rjesenje pogotovo sto je otpala Srpkinja Dodikovica.
Daklem - u pamet. Od nameta nema selameta...
Zar SDP upravo nije pao na nepoznavanju matematike! I sta smo dobili - cetiri godine mrcvarenja.
Dosta je toga, ako vec moram zivjeti sa onima koji su glasali za SDA, onda vala moramo prihvatiti i tu yebenu SDA.
TAko je isto i sa Hrvatima. Ja sam jako tuzan sto oni ne glasaju za Ivana Lovrenovica, ali moram se pomiriti sa voljom tog naroda. Draze bi mi bilo da je u predsjednistvu Srbin Bogicevic, ali ni Srbin Ivanic nije lose rjesenje pogotovo sto je otpala Srpkinja Dodikovica.
Daklem - u pamet. Od nameta nema selameta...
-
forel
#15847 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
crvenebrigade wrote:Ocigledno je da je vec danas DF-Zeljko Komsic poceo polako kliziti prema dole ulaskom u bilo kakvu koaliciju sa SDA, HDZ, SBB...
Dragan Covic je prije dva dana najavio formiranje trece izborne, etnicke jedinice, a Zeljko Komsic suti?!
Ostvareni su svi ciljevi i dogovor iz Sirokog brijega Covic-Komsic-Radoncic:
Dragan Covic je pobijedio, Emir Suljagic je izgubio. Uskoro slijedi obracun Suljagic-Bajrovic VS Zeljko Komsic, i pocetak raspada ionako labave i nikakve stranacke kohezivne strukture privatnog preduzeca Zeljka Komsica.
Propala politicka stranka koja je skupila jedvitih 10 procenata glasova, stranka koja je formiranje vlasti drzala 16 mjeseci, stranka u kojoj je Zlatko Lagumđija bio ''veliki vođa'' i koji je iz te stranke izbacio Durakovica, Bogicevica i na koncu Zeljka Komsica, govori o ''privatnom poduzecu i privatnoj stranci'' WFT?Druga stvar, vec 3 dana Zeljko Komsic je otvoreno rekao da NECE ICI U VLAST, i vec 3 dana govori da NECE proci 3 ci entitet.Ali vama propalim SDP-ovcima, nakon raspada stranke nema unutarnjih traceva pa se sada fatate Zeljke Komsica.Toliki vam je kamen u grlu da ste ga okrivili za krah SDP-a
DF je za godinu i pol uspio ono za sto je SDP trebalo 10 godina (poslijednji dobri rezultat SDP je bio pobjeda kad je pobjedila ''Koalicija'').Prema tome razumljiv je bjes i ljutnja propalih socijal diktatora.Ipak smo vas pobjedili iako nemamo infrastrukturu, nego u DF rade mladi aktivisti i gle cuda besplatno.Za razliku od vasih placenih podanika, mi se vodimo ideologijom patriotizma, i Zeljko nije naivan politicar da sve to prospe kao rizu.Jer ipak idu opcinski izbori.Covjek koji u ratu nije izdao smisao bosanstva i patriotizma nema teorije da isto izda radi fotelje.Vi vise niste politicki subjekat u BiH, propali ste, necete se oporaviti za 10 godina i pitanje je i tada da li ce se SDP oporavit.Prema tome topla ti je preporuka, da sjednes i razmislis svojom glavom ne Lagumđijinom.Narod je rekao na ovim izborima da ste GOTOVI.A za 4 godine DF ce biti ubjedljivi pobjednik na svim razinama, jer ako smo ovo uradili za 1,5 godinu sto cemo tek uraditi za 4?Spoj mladosti, pameti i ljudi koji nisu okaljali obraz, za 4 godine te ce osobe izgraditi svoj politicki dignitet.SDP ovo vladanje cvrstom rukom je zavrsilo.Zbogom ZOHARI!
@lerdi upravo tako, i ja se potpuno slazem za takvu koaliciju, kad prave sa đavolom nek se prave sa đavolom.Nikakvo matematicko razracunavanje i izbacivanje SDA iz vlasti.Narod je birao SDA - evo im ga.Narod je ovca i najlahkse nauci na vlastitim greskama, pa cemo im te greske i plasirat - izvolite nek vam Bake zaposli 100 000.U slucaju da se ide matematicka kolalicija, i da DF - SBB formiraju neku matematicku koaliciju necemo dobiti nista.Uci cemo u vlast, biti tu 4 godine, nacionalisti ce blokirat svaki napredak i na kraju cemo izgubit povjerenje.Na ovaj nacin pokazat cemo narodu ko je i sto je SDA.A naredni period iskoristit za cvrstu infrastrukturu, izgraditi cvrste temelje, izgradit politicke licnosti i spremiti se za lokalne izbore.Jako mudro i pametno se mora radit, i niposto ne izdavati volju građana i clanstva DF-a.
- animus
#15848 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Mogli bi izgleda ostati u vlasti SDA i SDP s tim da bi se HDZ ubacio umjesto onih sitnih hrvatskih stranaka. Interesantno. Samo bi SDA sada vodila glavnu pricu a SDP vukao rucnu kocnicu.lerdi wrote:Na državnom SDA+SDP+HDZ+SNSD/SDS imaju dovoljno ruku.Banksy wrote:Pobjednici su samo jedni, SDA.Haris.ba wrote:
Na federalnom SDA+SDP+HDZ isto tako
Mogao bi Zlaja ipak dobiti poziv od Baketa
Nije mi samo jasno sto je narod protestvovao jer je opet isto izabrao. doduse malo im je redoslije okrenuo ali ostaje isto u biti.
- lerdi
#15849 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Nemoj se iznenaditi ako SDP uđe u vlast sa SDA i HDZ-om. Malo će im skresati resore ali njima je sad kada idu prema dnu sve dobrodošlo. Tako da nisu oni još uvijek otpisani. Nemojte se zalijetati.forel wrote:crvenebrigade wrote:Ocigledno je da je vec danas DF-Zeljko Komsic poceo polako kliziti prema dole ulaskom u bilo kakvu koaliciju sa SDA, HDZ, SBB...
Dragan Covic je prije dva dana najavio formiranje trece izborne, etnicke jedinice, a Zeljko Komsic suti?!
Ostvareni su svi ciljevi i dogovor iz Sirokog brijega Covic-Komsic-Radoncic:
Dragan Covic je pobijedio, Emir Suljagic je izgubio. Uskoro slijedi obracun Suljagic-Bajrovic VS Zeljko Komsic, i pocetak raspada ionako labave i nikakve stranacke kohezivne strukture privatnog preduzeca Zeljka Komsica.
Propala politicka stranka koja je skupila jedvitih 10 procenata glasova, stranka koja je formiranje vlasti drzala 16 mjeseci, stranka u kojoj je Zlatko Lagumđija bio ''veliki vođa'' i koji je iz te stranke izbacio Durakovica, Bogicevica i na koncu Zeljka Komsica, govori o ''privatnom poduzecu i privatnoj stranci'' WFT?Druga stvar, vec 3 dana Zeljko Komsic je otvoreno rekao da NECE ICI U VLAST, i vec 3 dana govori da NECE proci 3 ci entitet.Ali vama propalim SDP-ovcima, nakon raspada stranke nema unutarnjih traceva pa se sada fatate Zeljke Komsica.Toliki vam je kamen u grlu da ste ga okrivili za krah SDP-a![]()
![]()
DF je za godinu i pol uspio ono za sto je SDP trebalo 10 godina (poslijednji dobri rezultat SDP je bio pobjeda kad je pobjedila ''Koalicija'').Prema tome razumljiv je bjes i ljutnja propalih socijal diktatora.Ipak smo vas pobjedili iako nemamo infrastrukturu, nego u DF rade mladi aktivisti i gle cuda besplatno.Za razliku od vasih placenih podanika, mi se vodimo ideologijom patriotizma, i Zeljko nije naivan politicar da sve to prospe kao rizu.Jer ipak idu opcinski izbori.Covjek koji u ratu nije izdao smisao bosanstva i patriotizma nema teorije da isto izda radi fotelje.Vi vise niste politicki subjekat u BiH, propali ste, necete se oporaviti za 10 godina i pitanje je i tada da li ce se SDP oporavit.Prema tome topla ti je preporuka, da sjednes i razmislis svojom glavom ne Lagumđijinom.Narod je rekao na ovim izborima da ste GOTOVI.A za 4 godine DF ce biti ubjedljivi pobjednik na svim razinama, jer ako smo ovo uradili za 1,5 godinu sto cemo tek uraditi za 4?Spoj mladosti, pameti i ljudi koji nisu okaljali obraz, za 4 godine te ce osobe izgraditi svoj politicki dignitet.SDP ovo vladanje cvrstom rukom je zavrsilo.Zbogom ZOHARI!
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#15850 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
mislim da je ŽK zatvorio tu priču o mogućem koaliranju sa SDA rečenicom: "SDP JE UMRO U ZAGRLJAJU SDA"!
znači potpuno je trijezan i svjestan da SDA traži bekana za kurban 2018 i da to DF neće biti.
dal će Tornjak odoliti izazovu ostaje da se vidi...al mislim da Fahraon nije paglu lik
i najjadnija opcija koja Famaliji izmetbegović ostaje je propali DJL Slućajnog Prolaznika
spremimo se za nove četri, propale godine SDA-SDP-HDZ vlasti
znači potpuno je trijezan i svjestan da SDA traži bekana za kurban 2018 i da to DF neće biti.
dal će Tornjak odoliti izazovu ostaje da se vidi...al mislim da Fahraon nije paglu lik
i najjadnija opcija koja Famaliji izmetbegović ostaje je propali DJL Slućajnog Prolaznika
spremimo se za nove četri, propale godine SDA-SDP-HDZ vlasti