SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#15826 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
@hrasno38, svi mi imamo razlicite percepcije zivota. Rekoh vec da jesam i jemac i imam kredit, nesto poput ovog bombasa situacija, ja tebi-ti meni, ali do sad nije bilo nikakvih problema, a nadam se da i dalje nece. Rizik jeste, ali ne moze sve u zivotu biti na sigurno.
Opet kazem, ne bih ni u kojoj situaciji pomislio da raznesem stan ili nesto slicno. To mi je u rangu - imam problema, odoh se ubiti. Kukavicki i neodgovorno.
Opet kazem, ne bih ni u kojoj situaciji pomislio da raznesem stan ili nesto slicno. To mi je u rangu - imam problema, odoh se ubiti. Kukavicki i neodgovorno.
- ganjeta
#15827 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Aha, i da je našao tog lika i ubio hljeb u njemu, opet bi ovdje bila priča, šta ga ima dirati, ima policija, sudije, advokati, itd....standardno palamuđenje
.
Opet ponavljam, kad te nešto opali po glavi, nema zdravog razuma, ili ima veoma malo.
I kako će sad on vraćati taj kredit, nema stana, uzeće mu licencu, od čega, baš me zanima?
Opet ponavljam, kad te nešto opali po glavi, nema zdravog razuma, ili ima veoma malo.
I kako će sad on vraćati taj kredit, nema stana, uzeće mu licencu, od čega, baš me zanima?
-
L u c i f e r
#15828 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
upravo takoO'zone wrote:Rasprava je bezzze.
Sam otišao u banku. Sam pristao da bude žirant. Tip ga izlevatio (ni prvi ni posljednji). Znaš šta si potpisao. Znaš da neko mora vratiti lovu a pošto je tvoj potpis tu to ćeš biti 100% ti, ako love nema ima imovina.
Šta si dobio uništavanjem stana? Banka će ga opet uzeti, ti ćeš završiti u zatvoru i opet moraš vratiti tuđi kredit. Znači nema izvlakuše jedino da se ubiješ.
Samim postupkom nisi uništio samo svoju imovinu nego i tuđu, svojih komšija, ljudi koji nemaju apsolutno nikakve veze sa tvojim problemom ali si ti njima napravio problem. Sad će oni eventualno morati u banku da uzmu kredit za renoviranje uništenog stana.
Očekuje sažaljenje?! Nema ga ni bogde. Da je našao tipa koji ga je zadužio i ubio hljeb u njemu - svaka čast! Ovako ništa.
cuj treba zagorcati zivot sudiji
ma sta to znacilo
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#15829 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Ima stan. Malo je havarisan, ali i takvi se prodaju. Mada si u pravu, ako je dug bio toliki da je doslo do zuba, onda vise nema ni stana.ganjeta wrote:Aha, i da je našao tog lika i ubio hljeb u njemu, opet bi ovdje bila priča, šta ga ima dirati, ima policija, sudije, advokati, itd....standardno palamuđenje.
- Ljakan
#15830 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Ko bi sta reko i sta bi bilo kad bi bilo su price za vidovnjake....
Da je imalo bio pametniji mogo je napravit slicnu stvar al da ne ispastaju komsije,iznjet sve iz stana zidove isarat,neke mozda malo istemat...
Efekat bi po njega bio isti jer je viđen svakako kako bjezi samo bi komsiluk bio zadovoljniji....
Ne kontam sta je mislio ovom paljevinom citavu zgradu zapalit i vratit komsijama za sve one godine kad su mu zvali policiju dok je glumio mangupa?
Ja ovog ne zalim ni 1% kao ni slicne siledzije.....
Da je imalo bio pametniji mogo je napravit slicnu stvar al da ne ispastaju komsije,iznjet sve iz stana zidove isarat,neke mozda malo istemat...
Efekat bi po njega bio isti jer je viđen svakako kako bjezi samo bi komsiluk bio zadovoljniji....
Ne kontam sta je mislio ovom paljevinom citavu zgradu zapalit i vratit komsijama za sve one godine kad su mu zvali policiju dok je glumio mangupa?
Ja ovog ne zalim ni 1% kao ni slicne siledzije.....
- ganjeta
#15831 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Baš tako toma. Malo mi bi čudo, pišu ljudi, banka će uzeti stan, ti ćeš u zatvor i vraćati tuđi kredit
. Kako samo ovo izvesti?
E čuj komšije bi mu bile zahvalne
, baš on sada razmišlje o njima. Vrh
.
E čuj komšije bi mu bile zahvalne
-
L u c i f e r
#15832 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
stemanjem zidova bi samo smanjio vrijednost stana
a tu razliku ce opet morati otplatiti
osim ako vise nikad ne bude imao ni prihoda ni imovine
a tu razliku ce opet morati otplatiti
osim ako vise nikad ne bude imao ni prihoda ni imovine
- Ljakan
#15833 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
To i kazem neku je stetu mogao napravit,kakvu takvu,samo da komsiluk ne ispasta.Al ovde je ocigledno bila namjera i komsiluk naguzit.Pored ovoliko gluposti samo se nadam da sta sebi nece uradit i onda bas najvecu glupost napravit sto je mogo.Ipak je zivot vrijedniji od svega...
-
L u c i f e r
#15834 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
ali i tu stetu bi morao nadoknaditi banci
tako da
samo dzaba budaljace
tako da
samo dzaba budaljace
-
BadBoy
#15835 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Forum slika i prilika društva a ti ovdje bombanje vidiš kao savršeno rješenje problema?! Pa ne mogu da vjerujem, upravo si ti primjer našeg nakaradnog mentaliteta koji vodi u anarhiju. Oduzeo mu pravo prvenstva, idemo se pošaketati. Nisam u staju vratiti kredit? Idem bombu baciti. Izgubio na tenderu sa firmom, idem zapaliti investitora. Kakvo je to rješenje? Najbolje što je ovaj čovjek mogao uraditi jeste naći dobrog advokata. Tačka. Nisu mu čak ni trebale pare u startu, advokat bi se namirio kasnije.cvrčak_na_hedonizmu wrote:Ko će mi krojiti pravdu ? Nesposobni drotovi, nezainteresovani tužioci i sudije koje boli karina šta se dešava. U ovoj karini od države, jedina pravda je onoliko koliko si spreman da potegneš, rizikuješ ili potoneš u odbrani sebe ( i svog posla, života, bilo čega ). Meni je komšija pokušao na kvarnjaka da otme stan ( na Dobrinji koji je bio na entitetskoj liniji ) dok sam bio u Hrasnom. Šta misliš kako je završilo i šta mislis jel država bila u to upetljana i jesam li pomislio da je upetljamTomahawk11 wrote:I onda treba svoj neki zakon primjenivati.L u c i f e r wrote:nas je narod glup ko kurac
zavali se pa mu svako drugi kriv osim njega samog
Pa se cudimo trkacima, cakijasima i ostalim oruzanim snagama na terenu.....dakle, mi bi drzavu, ali da svaka susa moze krojiti svoju pravdu?! Puno se Rambo gledao!![]()
I ne, nisam napisao da treba ubiti sudiju ili nekoga iz banke, samo da im treba dobro otežati život. Ako je to meni neko uradio, neka se istom nada. Zato i podržavam ovog što je zapalio stan. Zamjerka je što je to uradio ofirno. Čuj da ga ganja po AmericiPa da je imao keša de ide u Ameriku sumnjam da bi izgubio stan, al dobro ti to ne shvataš.
@hrasno, koliko ti je godina ? 60-ak vjerujem, društvo se malo promijenilo, kasniš i to dobro.
pogriješio sam što sam uopšte upao u raspravu, moja greška, neće se ponoviti. Da bih nešto dokazao moram početi da se hvalim. Nemam pametnija posla. Forum ( na kojem piše kao urbanija i pismenija raja ) je generalno slika i prilika društva u kojem živimo, bezvoljne sline bez muda koje gazi ko hoće i kako hoće, od političara do lokalnih narkosa i nazovi kriminalaca. Svakom svoje.
EDIT: po cijenu da sa rođenim bratom više nikada ne progovorim, ne bih bio žirant u nepovoljnom kreditu. Tačka. Samo ako je kredit manje vrijednosti i ako sam spreman i sam iznijeti ga do kraja, onda bih pristao. Nema te mahale, drugarstva, jaranstva ili bratstva. Ko igra za raju... znamo kako završava.
-
Dobrinja80
#15836 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
mogao je sve ištemati i odnijeti parket, pločICE cijevi kablove sve instalacije i ulazna vrata i stokove na kraju. Zaposliti se raditi na crno ili dogovoriti s gazdom minimalac na banku . Nemože mu banka uzeti ono što prima u kešu.
- Ljakan
#15837 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Mogo je stvarno dotjeran stan da bude ko pista al na izgled
U zidovima faze i nule povezat a prije toga naravno sve osigurace izvrnut i na koncu sve fino zagipsat-zazidat okrecit da se ljudi sokiraju kad udju u stan.vidi sve nam ostavio glanc, posten neki covjek
U zidovima faze i nule povezat a prije toga naravno sve osigurace izvrnut i na koncu sve fino zagipsat-zazidat okrecit da se ljudi sokiraju kad udju u stan.vidi sve nam ostavio glanc, posten neki covjek
- kucniljubimac
#15838 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Al' bezveze palamudite sta je mog'o, a sta nije, mog'o je cunu eto, uradio je sta je uradio i nek' se sad pusi.
- Ljakan
#15839 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
mogo je i cunu u pravu si mozda bi mu to i pametnije bilo.
-
L u c i f e r
#15840 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
bogme je cunu i poflauto
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#15841 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
da je ostetio drzavnu imovinu
mozda bi se i izvukao
ovako
banka ne prasta
mozda bi se i izvukao
ovako
banka ne prasta
- Sodom1
#15842 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Bekan sa aerodromskog taxi standa
- Troll_Happens
#15844 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Code: Select all
www.avaz.ba/clanak/166443/revolverasi-iz-kranjcevice-ulice-predati-sarajevskom-kantonalnom-tuzilastvu- O'zone
- Globalni moderator
- Troll_Happens
#15846 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Code: Select all
http://www.avaz.ba/clanak/166516/iz-toma-pokusala-ukrasti-tri-komada-prsute-i-konzerve-ribe- vješalica
#15847 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Ovim glodarima sto kradu tasne i presrecu zene treba kulturno odvaliti obije ruke iznad laktova i gotovo
Kad ga vidis na ulici znas da je dzubre kralo
Kad ga vidis na ulici znas da je dzubre kralo
- vjesticanametli
#15848 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
ko je koga rokno na Mojmilu ....jesu li poznati policiji

- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#15849 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
širok je dijapazon pojma stradala
meni je to smrtna posljedica
ali novinarima klixa može biti od puknuća nokta do satarom po glavi