Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
popokatepetl_com wrote:
Pa zavisi za sta bi ga optuzili, za ubistva, mucenja, ucesce u agresiji na medjunarodno priznatu drzavu itd itd..
Da ne komentarisem sve nebuloze u toj tvojoj recenici samo cu ovo reci-po tebi ako se neko uslika kraj mrvog tijela nekog vojnika to je dokaz da je bas on ubio tog vojnika?De ne lupaj,zivota ti.
Ne, to nije dokaz to je nesto sasvim normalno i uobicajeno je ponasanje po svim zakonima. Nego de mi reci da se ti, ja ili neko treci sutra slikamo kraj necijeg mrtvog tijela za koje se ne zna ko ga je ubio to ne bi bilo dokaz protiv nas u eventualnom sudskom procesu?
Prvo kazes da jeste dokaz pa sad kazes da nije.
Slikanje kraj mrtvog tijela ne bi bio dokaz da si ti ubio nekoga osim ako se na toj slici jasno ne vidi cin ubistva ili nesto drugo na osnovu cega bi se moglo nepobitno zakljuciti da si ga ti ubio a ne samo se slikao kraj lesa.U najboljem slucaju bi se to moglo smatrati indicijom (i u nedostatku neceg konkretnijeg na tome bi se i zavrsilo) a ne nekim neoborivim dokazom.
I da zavrsimo ovu besmislenu polemiku postavicu jedno pitanje-zar zaista mislis (ti i bilo ko ko misli slicno tebi) da,ako bas kod nas sudstvo ne radi kako treba.da onda po zemljama zapadne Evrope nadlezne sluzbe i sudstvo ne rade kako treba i ne procesuiraju njihove drzavljane koji idu u Siriju kao dobrovoljci i poslije se opet vracaju ili jednostavno to nije dovoljan osnov za procesuiranje?
Herr Flick wrote:Sinoc na Al Jazzeri Balkans Kardawi rece da je obaveza muslimana da priteknu u pomoc muslimanima u Mijanmaru i Siriji..Bas me interesuje koliko ce ih priteci u pomoc muslimanima u Mijanmaru
Pitanje je na koje muslimane u Siriji je mislio,one na vladinoj strani ili one na pobunjenickoj
Imal kakvog drugog posla osim da gura nos u tudje stvari taj Kardawi.
Co0l wrote:
Prvo,ne radi se o nasem nego o srpskom drzavljaninu.Drugo,nisam rekao da se ne moze povesti istraga povodom odlaska nasih drzavljana u Siriju nego da slikanje kraj necijeg mrtvog tijela nije dokaz na osnovu kojeg bi se neko mogao optuziti za ubistvo.A istraga koja bi se mogla povesti ovim povodom je samo u smislu da se istrazi nacini na koje su isli tamo,nista vise.
Zar nije bilo medju ovim i nasih drzavljana (posto se govori o vise ljudi).A ti se bas pravis lud, znaci ti se slikas pored mrtvog tjela u sumi i stavis sliku na internet - to daje opravdanje samo da se istrazi kako si ti otisao u sumu jel ?
Na slici o kojoj raspravljamo kraj ugljenisanog tijela je lik iz Novog Pazara.
Govorimo o dokazima a ne o povodu za istragu.Istragu mozes povesti i sa manjim povodom nego sto je fotografisanje kraj mrtvog tijela ako postoji volja za tim ali u ovom slucaju sve sto mozes tom istragom dokazati i sve za sta ga mozes optuziti je eventualno nelegalno ulazenje u zemlju i za to ga ne moze optuziti nase sudstvo,jer nije nelegalno usao u BiH,nego sirijsko.Sto se tice pravosudja BiH ovi likovi koji idu u Siriju ne krse nase zakone.Tu se sva prica zavrsava.
Herr Flick wrote:Sinoc na Al Jazzeri Balkans Kardawi rece da je obaveza muslimana da priteknu u pomoc muslimanima u Mijanmaru i Siriji..Bas me interesuje koliko ce ih priteci u pomoc muslimanima u Mijanmaru
Steta,uze vam drekavac argument da se na džihad poziva samo tamo gdje Amerima to odgovara.
славянин wrote:
Reci da slikanje jednog od nasih drzavljana naoruzanog pored mrtvih tjela u zemlji u kojoj se vodi gradjanski rat da nije osnov za istragu i eventualno procesuiranje je smjesno...
Taj "građanski" rat prema međunarodnom ratnom pravu ima elemente agresije.
Prema Rezoluciji Generalne skupštine UN definicija agresije je sljedeća: "Agresija je upotreba oružane sile od strane neke države protiv suverenosti, teritorijalne cjelovitosti ili političke nezavisnosti neke druge države ili upotreba oružane sile koja je na bilo koji drugi način nespojiva sa Poveljom UN."
Rezolucija definira koji će se akti smatrati agresijom, i onda ide po tačkama, dok ne dođemo do tačke:
g) upućivanje od strane ili u ime neke države oružanih odreda ili skupina dobrovoljaca ili plaćenika koji preduzimaju protiv neke druge države oružane radnje takve ozbiljnosti da se izjednačuju sa već pomenutim slučajevima.
Činjenica je da je međunarodno ratno pravo već poodavno pogaženo i poraženo, i da živimo u vremenu ili međunarodnom poretku u kojem je dozvoljena upotreba gole sile bez snošenja bilo kakvih posljedica. Još postoji mogućnost da za zločin i agresiju budeš obilato nagrađen. Priče o "ljudskim pravima", "sudstvu" su za slabiće i malu djecu...
Co0l wrote:
Prvo,ne radi se o nasem nego o srpskom drzavljaninu.Drugo,nisam rekao da se ne moze povesti istraga povodom odlaska nasih drzavljana u Siriju nego da slikanje kraj necijeg mrtvog tijela nije dokaz na osnovu kojeg bi se neko mogao optuziti za ubistvo.A istraga koja bi se mogla povesti ovim povodom je samo u smislu da se istrazi nacini na koje su isli tamo,nista vise.
Zar nije bilo medju ovim i nasih drzavljana (posto se govori o vise ljudi).A ti se bas pravis lud, znaci ti se slikas pored mrtvog tjela u sumi i stavis sliku na internet - to daje opravdanje samo da se istrazi kako si ti otisao u sumu jel ?
Na slici o kojoj raspravljamo kraj ugljenisanog tijela je lik iz Novog Pazara.
Govorimo o dokazima a ne o povodu za istragu.Istragu mozes povesti i sa manjim povodom nego sto je fotografisanje kraj mrtvog tijela ako postoji volja za tim ali u ovom slucaju sve sto mozes tom istragom dokazati i sve za sta ga mozes optuziti je eventualno nelegalno ulazenje u zemlju i za to ga ne moze optuziti nase sudstvo,jer nije nelegalno usao u BiH,nego sirijsko.Sto se tice pravosudja BiH ovi likovi koji idu u Siriju ne krse nase zakone.Tu se sva prica zavrsava.
Pa BiH pravosudje ne samo da mu nista ne moze,nego mu nista i nece. Iz toga razloga ce lola iz Novoga Pazara,doci u BiH a ne u svoju drzavu Srbiju,jer tamo mu i mogu i hoce.
haha pa normalno da jeste dokaz valjda si shvatio sarkazam. Ne bi bio neoboriv dokaz kao npr. video snimak ubijanja ali je i dalje nekakav dokaz, dakle istrazi se ubistvo osobe prvi optuzeni bi bili ovi sto su se slikali kraj lesa, slika je dokaz. Pa ko kaze da zapadne drzave nece procesuirati te osobe, samo rat jos traje i dobrovoljci su i dalje na frontu. Sve cemo vidjeti kad ovaj rat zavrsi.
Gledao sam intervju tog klauna Kardawija, i uglavnom on nama indirektno porucuje kako mi nismo bas dobri muslimani, kako islam nije samo prakticiranje vjere nego i mijesanje u politiku, uredjenje drzave, moralne vrijednosti itd itd
Senilni deda kaze da nije musliman onaj ko ubija muslimana a onda govori kako treba pobunjenicima pomoci u Siriji valjda dole se ratuje protiv vanzemaljaca a ne muslimana.
Last edited by popokatepetl_com on 09/07/2013 16:28, edited 3 times in total.
Objektivni navijac wrote:
Pa BiH pravosudje ne samo da mu nista ne moze,nego mu nista i nece. Iz toga razloga ce lola iz Novoga Pazara,doci u BiH a ne u svoju drzavu Srbiju,jer tamo mu i mogu i hoce.
To je jest najveci problem, sto navlace "belaj" na ovu drzavu
popokatepetl_com wrote:haha pa normalno da jeste dokaz valjda si shvatio sarkazam. Ne bi bio neoboriv dokaz kao npr. video snimak ubijanja ali je i dalje nekakav dokaz, dakle istrazi se ubistvo osobe prvi optuzeni bi bili ovi sto su se slikali kraj lesa, slika je dokaz. Pa ko kaze da zapadne drzave nece procesuirati te osobe, samo rat jos traje i dobrovoljci su i dalje na frontu. Sve cemo vidjeti kad ovaj rat zavrsi.
Gledao sam intervju tog klauna Kardawija, i uglavnom on nama indirektno porucuje kako mi nismo bas dobri muslimani, kako islam nije samo prakticiranje vjere nego i mijesanje u politiku, uredjenje drzave, moralne vrijednosti itd itd
Senilni deda kaze da nije musliman onaj ko ubija muslimana a onda govori kako treba pobunjenicima pomoci u Siriji valjda dole se ratuje protiv vanzemaljaca a ne muslimana.
Nema tu nikakvog sarkazma,samo nepoznavanja sta je dokaz a sta ne.Mozda bi bili svjedoci u istrazi ili osumnjiceni,al optuzeni bi na osnovu te slike mogli biti samo ako bi im neko poput tebe sudio i to sve da se sudjenje desi u Siriji.
hajvan insan wrote:samo da se zafalim i poselamim ovog žutog insana što brani naše muđahide. allah te nagradijo!
Ne branim ja njih,samo kazem da ih se ne moze hapsiti zato sto idu u Siriju jer time ne krse zakone nase zemlje.Ne hapse ih ni po Danskoj ili Holandiji a da ih ovdje hapse.
popokatepetl_com wrote:Vidjecemo kad se vrate u te drzave hoce li ih hapsiti...
Mogu ih registrovati,pratiti,neke zabrane im uvesti ako ih proglase sigurnosnim rizikom ali hapsiti ih mogu samo ako prekrse njihove zakone.
Neke zemlje (da se proguglati davno sam citao) imaju zakon o zabrani ucesca svojih drzavljana vojskama druge drzave ili bilo kojim drugim vojnim jedinicama mimo jedinica vlastite drzave - druge nemaju
znaci ovisi od drzave do drzave - neke imaju taj zakon a neke nemaju - mi cak cini mi se imamo takav zakon preuzet jos iz bivse Juge - al mi ovo trenutno nije interesantno - pa koga interesuje nek dalje gugla
popokatepetl_com wrote:Vidjecemo kad se vrate u te drzave hoce li ih hapsiti...
Mogu ih registrovati,pratiti,neke zabrane im uvesti ako ih proglase sigurnosnim rizikom ali hapsiti ih mogu samo ako prekrse njihove zakone.
Neke zemlje (da se proguglati davno sam citao) imaju zakon o zabrani ucesca svojih drzavljana vojskama druge drzave ili bilo kojim drugim vojnim jedinicama mimo jedinica vlastite drzave - druge nemaju
znaci ovisi od drzave do drzave - neke imaju taj zakon a neke nemaju - mi cak cini mi se imamo takav zakon preuzet jos iz bivse Juge - al mi ovo trenutno nije interesantno - pa koga interesuje nek dalje gugla
Kad Njemacka koja slovi za uredjenu drzavu,nije procesuirala svoje drzavljane koji su ucestvovali u nasim ratovima nece ni sad.Registrovanje,saslusanje,prismotra,eventualno zabrana ulaska u trece zemlje i slicno im ne gine al nesto vise tesko.
славянин wrote:
Imal kakvog drugog posla osim da gura nos u tudje stvari taj Kardawi.
Uvazeni sejh ne spomenu diktatorske rezime u S.Arabiji.Kataru,Bahreinu,a puna mu usta Libije,Egipta i Sirije
Citao sam intervju sa tipom, iskreno ako je on jedan od najvecih autoriteta i mislilaca u islamskom svijetu, onda ne treba da nas cudi stanje u tom istom islamskom svijetu.
Ocekivao sam puno vise od jednog o najvecih "autoriteta", ono sto je izrekao u interview-u, bolje bi moj rahmetli dedo sastaviom.
Dobitnica Nobelove Nagrade za Mir (znam da je ironicno - jer je i Obama dobitnik iste nagrade al eto to je valjda svijet u kojem zivimo) Mairead Maguire govori o iskustvima nakon posjete Siriji - o Siriji i šire
Nobel Peace Prize laurete, Mairead Maguire tells her account of her visit to Syria. While Maguire was in Syria she discovered that the people the U.S. are funding are violent groups and do not want peace in Syria. Her view is that Syria is being used as a proxy war by the U.S., Great Britain, Saudi Arabia and Katar.
shvaćam da je njima u genetskom kodu upisano da lažu petljaju kradu kolju zarad viših interesa i širenja svoje ideologije
ali brate kako sebe možete lagati to mi nije jasno
kad se zna da je svakom od njih izrael trn u oku
ili barem većini
pa i meni je izrael trn u oku a podržavam njegovo postojanje i smatram ih izabranim narodom
od onog što sam na faxu čuo za vrijeme studija u blizini ovih radikala i onih koji ih podržavaju postoje dvije stvari
islam je najbolji i izrael treba zbrisati s lica zemlje
Black swan wrote:shvaćam da je njima u genetskom kodu upisano da lažu petljaju kradu kolju zarad viših interesa i širenja svoje ideologije
ali brate kako sebe možete lagati to mi nije jasno
kad se zna da je svakom od njih izrael trn u oku
ili barem većini
pa i meni je izrael trn u oku a podržavam njegovo postojanje i smatram ih izabranim narodom
od onog što sam na faxu čuo za vrijeme studija u blizini ovih radikala i onih koji ih podržavaju postoje dvije stvari
islam je najbolji i izrael treba zbrisati s lica zemlje
koga oni ba lažu
Ja neznam kako svi ti radikali sada idu da se bore u Siriju i blebetaju o podrsci pobunjenicima- zasto ne odu se boriti protiv Izraela ? Prpa guzici