BHTelecom All About
Moderator: Benq
- escobar__
#15801 Re: BHTelecom All About
Šest. Četiri kanala Arena Sport, Al Jazeera Balkans i Face.
-
Adi-g
#15802 Re: BHTelecom All About
PS: koje placas 4KM+PDV mjesecnoescobar__ wrote:Šest. Četiri kanala Arena Sport, Al Jazeera Balkans i Face.
-
The BEN10
#15803 Re: BHTelecom All About
Da, baš sam gledao temu na bihnet forumu. Ono, razumljivo je da će se HD kanali teško naći u osnovnoj ponudi jer je previše korisnika a infrastruktura još uvijek nije spremna za takav iskorak.Adi-g wrote:PS: koje placas 4KM+PDV mjesecnoescobar__ wrote:Šest. Četiri kanala Arena Sport, Al Jazeera Balkans i Face.
-
ing-ecc
#15804 Re: BHTelecom All About
Tamo gdje je FTTx tehnologija nema problema za HD kanale kao ni za treći STB uređaj, dakle tamo gdje se traži dobra propusnost.The BEN10 wrote: Da, baš sam gledao temu na bihnet forumu. Ono, razumljivo je da će se HD kanali teško naći u osnovnoj ponudi jer je previše korisnika a infrastruktura još uvijek nije spremna za takav iskorak.
Pa čak i na novim mrežama, sa dužinom parice do 1000 m, isto važi.
-
ing-ecc
#15805 Re: BHTelecom All About
Ne oslobađa tebe BH Telecom plaćanja RTV takse. Što se tiče BH T ti plati račun bez dijela RTV takse ako je ima na računu i nema problema.hube wrote:Mogu li ja tražiti od BH Telecoma da mi zatamni FTV, BHT i PTPC i tako da me trajno oslobode RTV takse?
- seoBIH
#15806 Re: BHTelecom All About
WoW, ti direktno podstices na krsenje zakona i pozivanje na ne placanje onoga sto je propisano zakonom !? Zasto onda ne pozves na ne placanje pretplate za fiksne telefoneing-ecc wrote:Ne oslobađa tebe BH Telecom plaćanja RTV takse. Što se tiče BH T ti plati račun bez dijela RTV takse ako je ima na računu i nema problema.hube wrote:Mogu li ja tražiti od BH Telecoma da mi zatamni FTV, BHT i PTPC i tako da me trajno oslobode RTV takse?
Svasta covjek moze procitati...ni ja ne dajem taksu mirne duse ali je zakonom propisana i trebamo se pridrzavati toga. Tko ne palca treba snositi posljedice, a ukoliko mislimo da zakon nije dobar trebam ose potruditi i traziti izmjene. Naljakse je luptii sakom o sto i reci mene briga.
- escobar__
#15807 Re: BHTelecom All About
Yebeš ovu državu i njene zakone. Zakone ove države ne sprovode i ne poštuju oni koji su zaduženi za to, a ja trebam brinuti o haraču nazvanom RTV taksa, tj. davanju para nizašta? 
-
ing-ecc
#15808 Re: BHTelecom All About
Hajd kad počneš plaćati taksu onda se javi123456789 wrote: ...ni ja ne dajem taksu mirne duse ...
- zateznistub
#15809 Re: BHTelecom All About
Na koji je to nacin on pozvao na ne placanje rtv takse? Koliko je umijem citati covjek je samo rekao da sto se tice BHT mozes posebno platiti racun za usluge koje on pruza, do korisnika je da li ce platiti rtv taksu ili ne. Uostalom, niti kod jednog provajdera tv signala nema trv takse na racunu koji ispostave...123456789 wrote:WoW, ti direktno podstices na krsenje zakona i pozivanje na ne placanje onoga sto je propisano zakonom !? Zasto onda ne pozves na ne placanje pretplate za fiksne telefoneing-ecc wrote:Ne oslobađa tebe BH Telecom plaćanja RTV takse. Što se tiče BH T ti plati račun bez dijela RTV takse ako je ima na računu i nema problema.hube wrote:Mogu li ja tražiti od BH Telecoma da mi zatamni FTV, BHT i PTPC i tako da me trajno oslobode RTV takse?![]()
Svasta covjek moze procitati...ni ja ne dajem taksu mirne duse ali je zakonom propisana i trebamo se pridrzavati toga. Tko ne palca treba snositi posljedice, a ukoliko mislimo da zakon nije dobar trebam ose potruditi i traziti izmjene. Naljakse je luptii sakom o sto i reci mene briga.
- van helsing
#15810 Re: BHTelecom All About
Pa sta je sada cudno, covjek je samo naveo da mozete izbjeci placanje, dok je bivsi predsjednik drzave obnasajuci tu duznost otvoreno pozivao da se ne placa rtv taksa,Ivo Miro Jovic.
- _Reds_
#15811 Re: BHTelecom All About
Taksa se ne placa na te kanale, nego na posjedovanje TV.a.hube wrote:Mogu li ja tražiti od BH Telecoma da mi zatamni FTV, BHT i PTPC i tako da me trajno oslobode RTV takse?
- ČičineBrčine
#15812 Re: BHTelecom All About
Da nisam gledao isti stream preko hs-ovog neta pa i da se slozim s tim, ali ovako itekako imajujastuk1 wrote:Nema ti veze telecom ili bilo koji internet provajder s tim. Jednostavno poreopterećen server stranice ili kanala sa kojeg gledaš - previše nakačenih iuli preslab server. ha ja.ČičineBrčine wrote:Ma sponzorisu oni mene po zivcima 'bem im adsl sa 10Mbps ne mogu gledati sopcastov stream od 2000 kbps.
Sto je najtuznije speedtest lafo uvijek ucita 10.05-10.40Mbps
A kad treba pogledat stream ili neki video na netu e to mozes sanjat da bude kako treba.
Cak i njihova moja tv kad gledam na hq trza, a o hd-u da i ne pricam, ako me ista od njih otjera upravo ce to. Njima su najrelevantniji rezultati sa speedtesta i nista ih drugo ne tangira.
- ČičineBrčine
#15813 Re: BHTelecom All About
Nije porez na radio ili tv prijemnik vec na posjedovanje istog.hube wrote:Ako je RTV taksa porez na TV prijemnik onda sam ja to otplatio. Kad sam kupovao TV dobio sam uredno fiskalni račun sa uračunatim porezom od 17%. Boli me briga sad, porez je plaćen.![]()
![]()
- escobar__
#15814 Re: BHTelecom All About
To je jedna obična glupost. Idući tom "logikom" (koja veze s logikom nema) mogu mi tako oporezovati posjedovanje mobilnog telefona, bežičnog fiksnog, WiFi modema i tako dalje. Mislim, za bilo koji predmet u kući vlast (koja je po pravilu žedna za novcem) može smislit porez.
I što @hube reče, kupovinom TV uređaja platio sam porez za posjedovanje istog prilikom kupovine. I doviđenja.
I što @hube reče, kupovinom TV uređaja platio sam porez za posjedovanje istog prilikom kupovine. I doviđenja.
-
jastuk1
#15815 Re: BHTelecom All About
Pa ja sam na HS-u. Neki stremovi trzaju, neki ne. Sve zavisi koliki je kapacitet servera sa kojeg se stream emituje. Ako je preopterećen jašta nego trzaće. I na HS-u Face HD i neke SD frekvencije znaju trzat i kockičat se. Al ne gledam TV toliko pa mi nije bitno, ne registrujem. Nije nigdje sve savršeno.ČičineBrčine wrote:Da nisam gledao isti stream preko hs-ovog neta pa i da se slozim s tim, ali ovako itekako imajujastuk1 wrote:Nema ti veze telecom ili bilo koji internet provajder s tim. Jednostavno poreopterećen server stranice ili kanala sa kojeg gledaš - previše nakačenih iuli preslab server. ha ja.ČičineBrčine wrote:Ma sponzorisu oni mene po zivcima 'bem im adsl sa 10Mbps ne mogu gledati sopcastov stream od 2000 kbps.
Sto je najtuznije speedtest lafo uvijek ucita 10.05-10.40Mbps
A kad treba pogledat stream ili neki video na netu e to mozes sanjat da bude kako treba.![]()
Cak i njihova moja tv kad gledam na hq trza, a o hd-u da i ne pricam, ako me ista od njih otjera upravo ce to. Njima su najrelevantniji rezultati sa speedtesta i nista ih drugo ne tangira.
- escobar__
#15816 Re: BHTelecom All About
Automobil registruješ svake godine, pa je logično da prilikom svake registracije platiš porez. Kahvu, duhan, gorivo i alkohol također uzimaš često, i na sve to plaćaš porez. Protiv toga nisam. Protiv sam toga da plaćam porez na ono za šta sam ga već platio. TV ne uzimaš često kao gore navedene proizvode, niti ga registruješ svake godine.KvaziExpert wrote:U turskoj ima 35% poreza na telekomunikacijeescobar__ wrote:To je jedna obična glupost. Idući tom "logikom" (koja veze s logikom nema) mogu mi tako oporezovati posjedovanje mobilnog telefona, bežičnog fiksnog, WiFi modema i tako dalje. Mislim, za bilo koji predmet u kući vlast (koja je po pravilu žedna za novcem) može smislit porez.
Otkud je PDV porez na posjedovanje TV-a?
Zasto placas porez za auto pri registraciji, pogotovo ako je novije?
Zasto akcize na kafu, duhan, gorivo, alkohol?
Mislim, taksa se moze izbjeci, inkasanta mozes otjerati i nista ti ne moze, ali ne mozes reci da ne treba placati. Pa sam poziv strasnog IMJ da se ne placa je razlog vise da se placa, ali to je vec neka druga tema
RTV taksu bi mogao porediti s tim da za automobil kojeg si kupio i uredno platio porez mjesečno moraš plaćati taksu na posjedovanje istog. To je ispravno poređenje, ne ovo što si mi ti naveo.
- Sanchez22
#15817 Re: BHTelecom All About
Ukljucim TV 2,3 puta u sedmici radi neke utakmice i opet na hrt2 nije dozvoljen prijenos

-
avalanche168
#15818 Re: BHTelecom All About
To se upravo tiče rasprave o taksi: nije dozvoljen jer ti plaćaš taksu za BHT, FTV i RTRS. A za HRT plaćaju stanovnici Hrvatske i oni koji posjeduju njihove satelitske karticeSanchez22 wrote:Ukljucim TV 2,3 puta u sedmici radi neke utakmice i opet na hrt2 nije dozvoljen prijenos![]()
- SEYOboy
#15819 Re: BHTelecom All About
zašto onda ove manje kablovske ne zatamnjuju, a među njima čak i telemach. što to država ne sredi. ako nije po zakonu, e pa onda nitko neće ni gledati. jedino sateltiska 
-
The BEN10
#15820 Re: BHTelecom All About
De živ bio, informiši se malo: http://www.rtvfbih.ba/loc/template.wbsp ... &wbf_id=25escobar__ wrote:RTV taksu bi mogao porediti s tim da za automobil kojeg si kupio i uredno platio porez mjesečno moraš plaćati taksu na posjedovanje istog. To je ispravno poređenje, ne ovo što si mi ti naveo.
RTV taksa je taksa za posjedovanje radio ili TV prijemnika u domaćinstvu i kod pravnog lica;
dozvola Sistema obuhvata pojedinačne dozvole tri javna RTV servisa
-
febo_acm
#15821 Re: BHTelecom All About
Na osvnovu tvog avatara ne bih rekao da gledaš utakmiceSanchez22 wrote:Ukljucim TV 2,3 puta u sedmici radi neke utakmice i opet na hrt2 nije dozvoljen prijenos![]()
-
avalanche168
#15822 Re: BHTelecom All About
To je već drugi par rukavaSEYOboy wrote:zašto onda ove manje kablovske ne zatamnjuju, a među njima čak i telemach. što to država ne sredi. ako nije po zakonu, e pa onda nitko neće ni gledati. jedino sateltiska
- Sanchez22
#15823 Re: BHTelecom All About
Na osnovu tvoga avatara hmm.Zhìxin wrote:Na osvnovu tvog avatara ne bih rekao da gledaš utakmiceSanchez22 wrote:Ukljucim TV 2,3 puta u sedmici radi neke utakmice i opet na hrt2 nije dozvoljen prijenos![]()
![]()
![]()
Gledam,narocito gdje igraju nasi igraci,serije naravno
- van helsing
#15824 Re: BHTelecom All About
Sada im nisu vise ni sat.kartice potrebne,imaju prijem digitalnog signala putem zemaljske mreze.avalanche168 wrote:A za HRT plaćaju stanovnici Hrvatske i oni koji posjeduju njihove satelitske kartice
Medjutim,ovo zatamnjivanje nema veze sa pretplatom, ( koju uzgred receno placam redovno ) nego sa tv pravima emitovanja istih na podrucju BiH.
Lijepo nam napisu na mojatv usluzi zasto nisu u mogucnosti emitovati neki kanal.
Tema ode u drugom pravcu
Htjeo sam uzet fixni tel. preko mojatv phone paketa,ali ako sam dobro razumjeo uposlenicu na salteru,mogu ali uz ugovor na dvije godine.
Nesto mi to mnogo vremenski.
Neko je napisao da moze na godinu ali je malo skuplje.
-
nastavnikhe
#15825 Re: BHTelecom All About
Da li idu novi Pinkovi kanali od septembra ?