Desavanja u Hrvatskoj

Post Reply
General War

#15801 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by General War »

animals wrote:Kad jednom svatite da nema Bosanaca, vec samo Srba , Hrvata i Bosnjaka..
bit ce bolje za sve..mi jesmo svi gradjani BIH, ali nemojmo se pretvarati da smo Bosanci..
ko onomad Jugosloveni..
Ja i ko garantuje da opet necete drugacije se izjasnjavati po potrebi, nemoze vise covjek pohvatati ko je ko, Eno Covic, te Jugosloven pa Hrvat...ponudi mu koju stoju, i pisat ce se kinezom :lol:
tetejac

#15802 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by tetejac »

I ti se našao prozivati Hrvate što se tiče izjašnjavanja :lol:
Koji si ti lik, baš me nasmiješ :lol: :thumbup:
Bodkin

#15803 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Bodkin »

animals wrote:Kad jednom svatite da nema Bosanaca, vec samo Srba , Hrvata i Bosnjaka..
bit ce bolje za sve..mi jesmo svi gradjani BIH, ali nemojmo se pretvarati da smo Bosanci..
ko onomad Jugosloveni..
A kako to ti odredis ko je ko :D ako odes u sarajevo i neko ti se predstavi imenom? Ti ga odredis jel b,s ili h?
Banksy

#15804 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Banksy »

Markovina, uvijek odličan.

Napad na vaterpoliste na Rivi izazvao je novi trend u Splitu. Nikada nije bilo ovoliko mrzilačkih poruka
https://www.telegram.hr/price/napad-na- ... ih-poruka/

Vrlo je lako biti destruktivan, uzgajati mržnju i čitavo društvo gurnuti preko granica humanizma, a da je stvari vrlo teško vraćati u normalu, s takvim se pojavama obračunati i nešto poput otvorenog i pluralnog društva graditi, umjesto destruirati. Posebno kad se ta praksa potiče ili barem tolerira desetljećima. Jednako kao i u pravosuđu, hrvatskom društvu počela je i po pitanju društvene atmosfere na naplatu dolaziti naopaka politika poticanja ustaških sentimenata i mržnje

Zašto ne možemo shvatiti da bit karnevala nije linč nemoćnih i manjina? Paljenje Pupovca zbilja nije smiješno
https://www.telegram.hr/price/zasto-ne- ... -smijesno/

smisao spaljivanja krnje je u tome da se inače deklasirani i poniženi građani osjete kao ljudi i kao oni koji se mogu osvetiti moćnicima i održati im pravedno suđenje, što bi im davalo kratkotrajnu satisfakciju. Nju su stvarni moćnici tolerirali, s jedne strane zbog običaja, a s druge što su znali da je to ionako jedan dan u godini i da je dobro ljudima ostaviti nekakav ispušni ventil za rješavanje frustracija, jer će onda u ostatku godine biti pošteđeni toga. U Kaštelima, međutim karneval ne shvaćaju na taj način, nego ga organiziraju tako da spaljuju i ismijavaju nemoćne i marginalizirane.
Banksy

#15805 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Banksy »

General War wrote:
animals wrote:
Pa reci sam, jel Hrvatska ili biklo koja drzava u regionu, imala na
vlasti poslije rata ljude koji su aktivno ucestvovali u agresiji na drugu drzavu..
Kad vec trazis: Damir Krsticevic ministar odbrane-to onako iz prvog esalona da ne smaras

na opsadi mostara, eto da ti pomognem, jer ne znas o cemu ja pricam.
Nije tačno. Samo na oslobađanju Mostara od JNA, 1992.

Krstičević je nesumnjivo veliki ratni profiter, ali osim Vučićevih spinova, ne postoji nijedan dokaz o njegovom ''ratnom zločinu'' bilo gdje.
Bodkin

#15806 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Bodkin »

Spaliti politicare je uvijek ok. Ovdje se daje druga nota jer ima nacionalni karakter
LBVIEW

#15807 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by LBVIEW »

General War wrote:
LBVIEW wrote:
Fudo387 wrote: Borivoje je po svim parametrima zasluzio da se povuce to o ispadanju iz kamiona. Cojek je za neprepoznat, ja opet velim, il je upo u neke kemikalije u Diti, nesto zajebano je mutio, il su mu dali da bude direktor. Kako god, dobro je.
Da kucnem u drvo, da ga ne ureknem. :D
:pisnuo:
Jebo majku, ne bih se zacudio da uskoro postane i clan SDA, te zajebe Desnicu Radivojevica. :D
Samo, solidarnost s hrvatskim Srbima ga odaje(kao i Zivojinovica :D ), ne moze prevaliti preko usta kako su oni svo sranje i zapoceli da si pita. :D
Vidi ti gdje su se Mumini sastali da ogovaraju forumase :mrgreen: ...pa sad ti reci da se nije tesko navike otarasiti :lol:
Cuj ogovaramo, mi tebe hvalimo, a ti tako. :mrgreen:
animals

#15808 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by animals »

Bodkin wrote:
ko onomad Jugosloveni..
A kako to ti odredis ko je ko :D ako odes u sarajevo i neko ti se predstavi imenom? Ti ga odredis jel b,s ili h?
Ne ja sam samo htio reci da vecina se izjasnjava kao jedan od ta tri naroda..
ja znam djecu iz brakova Srpkinje i Hrvata, koji se jedni oprijedjelili da budu Srbi , a drugi Hrvati..
nisu Bosanci..
najcudnije je kad me vani pita neki musliman odakle si a ja mu kazem iz BIH..
a vecina kao iz topa nastavlja, muslim..
kad im kazem da nisam, splasne odusevljenje.. :D
Bodkin

#15809 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Bodkin »

animals wrote:
Bodkin wrote:
ko onomad Jugosloveni..
Ne ja sam samo htio reci da vecina se izjasnjava kao jedan od ta tri naroda..
ja znam djecu iz brakova Srpkinje i Hrvata, koji se jedni oprijedjelili da budu Srbi , a drugi Hrvati..
nisu Bosanci..
najcudnije je kad me vani pita neki musliman odakle si a ja mu kazem iz BIH..
a vecina kao iz topa nastavlja, muslim..
kad im kazem da nisam, splasne odusevljenje.. :D
To sto ti znas par ljudi ne znaci da su svi isti. Sve dok postoji jedan bosanac, ti nemas pravo reci da nema bosanaca
animals

#15810 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by animals »

Bodkin wrote:
To sto ti znas par ljudi ne znaci da su svi isti. Sve dok postoji jedan bosanac, ti nemas pravo reci da nema bosanaca
Pa ima ih, ali malo da bi bili nesto znacajno na politickoj sceni..
manjina..
General War

#15811 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by General War »

Banksy wrote:
General War wrote:
animals wrote:
Pa reci sam, jel Hrvatska ili biklo koja drzava u regionu, imala na
vlasti poslije rata ljude koji su aktivno ucestvovali u agresiji na drugu drzavu..
Kad vec trazis: Damir Krsticevic ministar odbrane-to onako iz prvog esalona da ne smaras

na opsadi mostara, eto da ti pomognem, jer ne znas o cemu ja pricam.
Nije tačno. Samo na oslobađanju Mostara od JNA, 1992.

Krstičević je nesumnjivo veliki ratni profiter, ali osim Vučićevih spinova, ne postoji nijedan dokaz o njegovom ''ratnom zločinu'' bilo gdje.
Krsticevic je bio zapovjednik 4 gardijske, ciji su djelovi bili na hercegovackom ratistu sve do Prozora...e sad ako to ne racunas...kakvo crno oslobadjanje mostara.
Nisam nista govorio o ratnim zlocinima vec ucescu u ratu u BiH, vec @ animals nesto protura...i nekakav tetejac :mrgreen:
Last edited by General War on 04/03/2019 21:18, edited 1 time in total.
General War

#15812 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by General War »

LBVIEW wrote:
General War wrote: Vidi ti gdje su se Mumini sastali da ogovaraju forumase :mrgreen: ...pa sad ti reci da se nije tesko navike otarasiti :lol:
To mi puno znaci u zivotu, misljemje vas dvojice :mrgreen:
Hvala vam, :lol:
spreca

#15813 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by spreca »

ko onomad Jugosloveni..
samo kod kuce smo razvrstani po torovima a van granice smo bosanci za sve a tako je bilo i u jugi...svi su nas zvali bosancima sto je jedino i pravilno
Fudo387

#15814 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Fudo387 »

General War wrote:
LBVIEW wrote:
General War wrote: Vidi ti gdje su se Mumini sastali da ogovaraju forumase :mrgreen: ...pa sad ti reci da se nije tesko navike otarasiti :lol:
To mi puno znaci u zivotu, misljemje vas dvojice :mrgreen:
Hvala vam, :lol:
Nemoj da prokockas tesko steceno povjerenje. :D
Banksy

#15815 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Banksy »

General War wrote:
animals wrote:
jel Hrvatska ili biklo koja drzava u regionu, imala na
Damir Krsticevic ministar odbrane

na opsadi mostara
... citat, link, bilo šta.
tetejac

#15816 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by tetejac »

Moraš ga fino upitat’ inače po defoltu nabija na kurac :D
General War

#15817 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by General War »

Banksy wrote:
General War wrote:
animals wrote:
jel Hrvatska ili biklo koja drzava u regionu, imala na

na opsadi mostara
Hocemo li se prvo sloziti da su regularne jedinice iz hrvatske slate u BiH u ratu protiv BiH 92-94?...nesto imam osjecaj da ti imas jos nekih " nedoumica".
radostan dan

#15818 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by radostan dan »

Image
Banksy

#15819 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Banksy »

General War wrote:
Banksy wrote:
General War wrote:

na opsadi mostara
Hocemo li se prvo sloziti da su regularne jedinice iz hrvatske slate u BiH u ratu protiv BiH 92-94?...

nesto imam osjecaj da ti imas jos nekih " nedoumica"
.
Nešto imam osjećaj da si bacio bombu koju sad ne možeš potkrijepiti činjenicama.

Citat, link, izvor, da je Krstičević "aktivno učestvovao" "na opsadi Mostara".
General War

#15820 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by General War »

Banksy wrote: Nešto imam osjećaj da si bacio bombu koju sad ne možeš potkrijepiti činjenicama.

Pitao sam te, da li je HV ucestvovala u ratu protiv ABiH?
Jednostavno pitanje...doci cemo do Krsticevica.
Banksy

#15821 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Banksy »

Banksy wrote:
General War

#15822 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by General War »

Kao sto sam i mislio, nemogucnost jednostavnog odgovora govori mi da ne pitas da naucis ako ne znas, vec da pokusas da osporis.
Onda nema razloga za daljnju konverzaciju po toj temi...tebi na obraz.
Banksy

#15823 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Banksy »

:lol:

Sve OK, slagao si, pa sad nemaš kud.

Iz posta ispod mogla bih pretpostaviti šta te svrbi u vezi Krstičevića, sve si rekao.
General War wrote:
tetejac wrote:
Krstičević bio na opsadi Mostara? A kad to generale? 93 jel? Imaš dokaz ikakav? Umjesto da mu zahvališ što je oslobađao Bosnu 95, ti glumiš budalu. Evo da se složimo sve da je bio. Daj postavi nešto. Dokaži.
Ti vidim ne glumis, vec si usput i bezobrazan...nabijem ga na qurac i njegovo oslobadjanje, jel ok? Sad me prekoci, kad ne znas normalno pitati.
Srdačan pozdrav.
General War

#15824 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by General War »

Banksy wrote::lol:

Sve OK, slagao si, pa sad nemaš kud.

Iz posta ispod mogla bih pretpostaviti šta te svrbi u vezi Krstičevića, sve si rekao.
General War wrote:
tetejac wrote:
Krstičević bio na opsadi Mostara? A kad to generale? 93 jel? Imaš dokaz ikakav? Umjesto da mu zahvališ što je oslobađao Bosnu 95, ti glumiš budalu. Evo da se složimo sve da je bio. Daj postavi nešto. Dokaži.
Ti vidim ne glumis, vec si usput i bezobrazan...nabijem ga na qurac i njegovo oslobadjanje, jel ok? Sad me prekoci, kad ne znas normalno pitati.
Srdačan pozdrav.
:lol:
Kakav los pokusaj diskreditacije :mrgreen:
Ma sta se sikiras, ni Munira isto nema pojma nizasta...al zna ko je kraljica Balkana. :mrgreen:

S s'tovanjem.
Banksy

#15825 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Banksy »

Banksy wrote:
General War wrote:

na opsadi mostara
:)
Post Reply