Ja i ko garantuje da opet necete drugacije se izjasnjavati po potrebi, nemoze vise covjek pohvatati ko je ko, Eno Covic, te Jugosloven pa Hrvat...ponudi mu koju stoju, i pisat ce se kinezomanimals wrote:Kad jednom svatite da nema Bosanaca, vec samo Srba , Hrvata i Bosnjaka..
bit ce bolje za sve..mi jesmo svi gradjani BIH, ali nemojmo se pretvarati da smo Bosanci..
ko onomad Jugosloveni..
Desavanja u Hrvatskoj
- General War
#15801 Re: Desavanja u Hrvatskoj
-
tetejac
#15802 Re: Desavanja u Hrvatskoj
I ti se našao prozivati Hrvate što se tiče izjašnjavanja
Koji si ti lik, baš me nasmiješ

Koji si ti lik, baš me nasmiješ
-
Bodkin
#15803 Re: Desavanja u Hrvatskoj
A kako to ti odredis ko je koanimals wrote:Kad jednom svatite da nema Bosanaca, vec samo Srba , Hrvata i Bosnjaka..
bit ce bolje za sve..mi jesmo svi gradjani BIH, ali nemojmo se pretvarati da smo Bosanci..
ko onomad Jugosloveni..
- Banksy
#15804 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Markovina, uvijek odličan.
Napad na vaterpoliste na Rivi izazvao je novi trend u Splitu. Nikada nije bilo ovoliko mrzilačkih poruka
https://www.telegram.hr/price/napad-na- ... ih-poruka/
Vrlo je lako biti destruktivan, uzgajati mržnju i čitavo društvo gurnuti preko granica humanizma, a da je stvari vrlo teško vraćati u normalu, s takvim se pojavama obračunati i nešto poput otvorenog i pluralnog društva graditi, umjesto destruirati. Posebno kad se ta praksa potiče ili barem tolerira desetljećima. Jednako kao i u pravosuđu, hrvatskom društvu počela je i po pitanju društvene atmosfere na naplatu dolaziti naopaka politika poticanja ustaških sentimenata i mržnje
Zašto ne možemo shvatiti da bit karnevala nije linč nemoćnih i manjina? Paljenje Pupovca zbilja nije smiješno
https://www.telegram.hr/price/zasto-ne- ... -smijesno/
smisao spaljivanja krnje je u tome da se inače deklasirani i poniženi građani osjete kao ljudi i kao oni koji se mogu osvetiti moćnicima i održati im pravedno suđenje, što bi im davalo kratkotrajnu satisfakciju. Nju su stvarni moćnici tolerirali, s jedne strane zbog običaja, a s druge što su znali da je to ionako jedan dan u godini i da je dobro ljudima ostaviti nekakav ispušni ventil za rješavanje frustracija, jer će onda u ostatku godine biti pošteđeni toga. U Kaštelima, međutim karneval ne shvaćaju na taj način, nego ga organiziraju tako da spaljuju i ismijavaju nemoćne i marginalizirane.
- Banksy
#15805 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Nije tačno. Samo na oslobađanju Mostara od JNA, 1992.General War wrote:Kad vec trazis: Damir Krsticevic ministar odbrane-to onako iz prvog esalona da ne smarasanimals wrote:
Pa reci sam, jel Hrvatska ili biklo koja drzava u regionu, imala na
vlasti poslije rata ljude koji su aktivno ucestvovali u agresiji na drugu drzavu..
na opsadi mostara, eto da ti pomognem, jer ne znas o cemu ja pricam.
Krstičević je nesumnjivo veliki ratni profiter, ali osim Vučićevih spinova, ne postoji nijedan dokaz o njegovom ''ratnom zločinu'' bilo gdje.
-
Bodkin
#15806 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Spaliti politicare je uvijek ok. Ovdje se daje druga nota jer ima nacionalni karakter
- LBVIEW
#15807 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Cuj ogovaramo, mi tebe hvalimo, a ti tako.General War wrote:Vidi ti gdje su se Mumini sastali da ogovaraju forumaseLBVIEW wrote:Fudo387 wrote: Borivoje je po svim parametrima zasluzio da se povuce to o ispadanju iz kamiona. Cojek je za neprepoznat, ja opet velim, il je upo u neke kemikalije u Diti, nesto zajebano je mutio, il su mu dali da bude direktor. Kako god, dobro je.
Da kucnem u drvo, da ga ne ureknem.![]()
Jebo majku, ne bih se zacudio da uskoro postane i clan SDA, te zajebe Desnicu Radivojevica.![]()
Samo, solidarnost s hrvatskim Srbima ga odaje(kao i Zivojinovica), ne moze prevaliti preko usta kako su oni svo sranje i zapoceli da si pita.
...pa sad ti reci da se nije tesko navike otarasiti
- animals
#15808 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Ne ja sam samo htio reci da vecina se izjasnjava kao jedan od ta tri naroda..Bodkin wrote:A kako to ti odredis ko je koanimals wrote:Kad jednom svatite da nema Bosanaca, vec samo Srba , Hrvata i Bosnjaka..
ko onomad Jugosloveni..ako odes u sarajevo i neko ti se predstavi imenom? Ti ga odredis jel b,s ili h?
ja znam djecu iz brakova Srpkinje i Hrvata, koji se jedni oprijedjelili da budu Srbi , a drugi Hrvati..
nisu Bosanci..
najcudnije je kad me vani pita neki musliman odakle si a ja mu kazem iz BIH..
a vecina kao iz topa nastavlja, muslim..
kad im kazem da nisam, splasne odusevljenje..
-
Bodkin
#15809 Re: Desavanja u Hrvatskoj
To sto ti znas par ljudi ne znaci da su svi isti. Sve dok postoji jedan bosanac, ti nemas pravo reci da nema bosanacaanimals wrote:Ne ja sam samo htio reci da vecina se izjasnjava kao jedan od ta tri naroda..Bodkin wrote:A kako to ti odredis ko je koanimals wrote:Kad jednom svatite da nema Bosanaca, vec samo Srba , Hrvata i Bosnjaka..
ko onomad Jugosloveni..ako odes u sarajevo i neko ti se predstavi imenom? Ti ga odredis jel b,s ili h?
ja znam djecu iz brakova Srpkinje i Hrvata, koji se jedni oprijedjelili da budu Srbi , a drugi Hrvati..
nisu Bosanci..
najcudnije je kad me vani pita neki musliman odakle si a ja mu kazem iz BIH..
a vecina kao iz topa nastavlja, muslim..
kad im kazem da nisam, splasne odusevljenje..
- animals
#15810 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Pa ima ih, ali malo da bi bili nesto znacajno na politickoj sceni..Bodkin wrote:
To sto ti znas par ljudi ne znaci da su svi isti. Sve dok postoji jedan bosanac, ti nemas pravo reci da nema bosanaca
manjina..
- General War
#15811 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Krsticevic je bio zapovjednik 4 gardijske, ciji su djelovi bili na hercegovackom ratistu sve do Prozora...e sad ako to ne racunas...kakvo crno oslobadjanje mostara.Banksy wrote:Nije tačno. Samo na oslobađanju Mostara od JNA, 1992.General War wrote:Kad vec trazis: Damir Krsticevic ministar odbrane-to onako iz prvog esalona da ne smarasanimals wrote:
Pa reci sam, jel Hrvatska ili biklo koja drzava u regionu, imala na
vlasti poslije rata ljude koji su aktivno ucestvovali u agresiji na drugu drzavu..
na opsadi mostara, eto da ti pomognem, jer ne znas o cemu ja pricam.
Krstičević je nesumnjivo veliki ratni profiter, ali osim Vučićevih spinova, ne postoji nijedan dokaz o njegovom ''ratnom zločinu'' bilo gdje.
Nisam nista govorio o ratnim zlocinima vec ucescu u ratu u BiH, vec @ animals nesto protura...i nekakav tetejac
Last edited by General War on 04/03/2019 21:18, edited 1 time in total.
- General War
#15812 Re: Desavanja u Hrvatskoj
To mi puno znaci u zivotu, misljemje vas dvojiceLBVIEW wrote:Cuj ogovaramo, mi tebe hvalimo, a ti tako.General War wrote: Vidi ti gdje su se Mumini sastali da ogovaraju forumase...pa sad ti reci da se nije tesko navike otarasiti
Hvala vam,
- spreca
#15813 Re: Desavanja u Hrvatskoj
samo kod kuce smo razvrstani po torovima a van granice smo bosanci za sve a tako je bilo i u jugi...svi su nas zvali bosancima sto je jedino i pravilnoanimals wrote:Kad jednom svatite da nema Bosanaca, vec samo Srba , Hrvata i Bosnjaka..
ko onomad Jugosloveni..
-
Fudo387
#15814 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Nemoj da prokockas tesko steceno povjerenje.General War wrote:To mi puno znaci u zivotu, misljemje vas dvojiceLBVIEW wrote:Cuj ogovaramo, mi tebe hvalimo, a ti tako.General War wrote: Vidi ti gdje su se Mumini sastali da ogovaraju forumase...pa sad ti reci da se nije tesko navike otarasiti
![]()
Hvala vam,
- Banksy
#15815 Re: Desavanja u Hrvatskoj
... citat, link, bilo šta.General War wrote:Damir Krsticevic ministar odbraneanimals wrote:
jel Hrvatska ili biklo koja drzava u regionu, imala na
na opsadi mostara
-
tetejac
#15816 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Moraš ga fino upitat’ inače po defoltu nabija na kurac 
- General War
#15817 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Hocemo li se prvo sloziti da su regularne jedinice iz hrvatske slate u BiH u ratu protiv BiH 92-94?...nesto imam osjecaj da ti imas jos nekih " nedoumica".Banksy wrote:... citat, link, bilo šta.General War wrote:Damir Krsticevic ministar odbraneanimals wrote:
jel Hrvatska ili biklo koja drzava u regionu, imala na
na opsadi mostara
-
radostan dan
- Banksy
#15819 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Nešto imam osjećaj da si bacio bombu koju sad ne možeš potkrijepiti činjenicama.General War wrote:Hocemo li se prvo sloziti da su regularne jedinice iz hrvatske slate u BiH u ratu protiv BiH 92-94?...Banksy wrote:... citat, link, bilo šta.General War wrote:
Damir Krsticevic ministar odbrane
na opsadi mostara
nesto imam osjecaj da ti imas jos nekih " nedoumica"
.
Citat, link, izvor, da je Krstičević "aktivno učestvovao" "na opsadi Mostara".
- General War
#15820 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Pitao sam te, da li je HV ucestvovala u ratu protiv ABiH?Banksy wrote: Nešto imam osjećaj da si bacio bombu koju sad ne možeš potkrijepiti činjenicama.
Jednostavno pitanje...doci cemo do Krsticevica.
- Banksy
#15821 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Banksy wrote:
- General War
#15822 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Kao sto sam i mislio, nemogucnost jednostavnog odgovora govori mi da ne pitas da naucis ako ne znas, vec da pokusas da osporis.
Onda nema razloga za daljnju konverzaciju po toj temi...tebi na obraz.
Onda nema razloga za daljnju konverzaciju po toj temi...tebi na obraz.
- Banksy
#15823 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Sve OK, slagao si, pa sad nemaš kud.
Iz posta ispod mogla bih pretpostaviti šta te svrbi u vezi Krstičevića, sve si rekao.
Srdačan pozdrav.General War wrote:Ti vidim ne glumis, vec si usput i bezobrazan...nabijem ga na qurac i njegovo oslobadjanje, jel ok? Sad me prekoci, kad ne znas normalno pitati.tetejac wrote:
Krstičević bio na opsadi Mostara? A kad to generale? 93 jel? Imaš dokaz ikakav? Umjesto da mu zahvališ što je oslobađao Bosnu 95, ti glumiš budalu. Evo da se složimo sve da je bio. Daj postavi nešto. Dokaži.
- General War
#15824 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Banksy wrote:![]()
Sve OK, slagao si, pa sad nemaš kud.
Iz posta ispod mogla bih pretpostaviti šta te svrbi u vezi Krstičevića, sve si rekao.
Srdačan pozdrav.General War wrote:Ti vidim ne glumis, vec si usput i bezobrazan...nabijem ga na qurac i njegovo oslobadjanje, jel ok? Sad me prekoci, kad ne znas normalno pitati.tetejac wrote:
Krstičević bio na opsadi Mostara? A kad to generale? 93 jel? Imaš dokaz ikakav? Umjesto da mu zahvališ što je oslobađao Bosnu 95, ti glumiš budalu. Evo da se složimo sve da je bio. Daj postavi nešto. Dokaži.
Kakav los pokusaj diskreditacije
Ma sta se sikiras, ni Munira isto nema pojma nizasta...al zna ko je kraljica Balkana.
S s'tovanjem.
- Banksy
#15825 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Banksy wrote:... citat, link, bilo šta.General War wrote:
Damir Krsticevic ministar odbrane
na opsadi mostara