HS kablovska

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
MH i HS kablovska

#15801 Re: HS kablovska

Post by MH i HS kablovska »

sole2mio wrote:jel imate problema sa netom u zadnjih par dana ??
Zdravo sole2mio,
nisu evidentirani globalni problemi, može se desiti da postoje pojedinačne informacije. Stoga Vas molimo da nam dostavite tačan opis problema i korisničke podatke u inbox.
MH i HS kablovska

#15802 Re: HS kablovska

maraccana wrote: Image
Zdravo maraccana,
izvinjavamo se zbog problema koji imate kao korisnik naše usluge. Ljubazno Vas molimo da nam dostavite tačne korisničke i adresne podatke ili broj Ugovora kako bismo evidentirali i što efikasnije riješili problem.
The Realist

#15803 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

MH i HS kablovska wrote: Nema potrebe da se mučite i dolazite, zahtjev ili reklamaciju možete uputiti na ovaj način.
Kada je riječ o puštanju dodatnih kanala, Vama kao i ostalim korisnicima, kanali će biti pušteni veoma brzo. Podsjećamo ne radi se o pojedinačnoj reklamaciji, stoga molimo Vas za strpljenje.
OK, nema problema (mada ja moram svejedno do prostorija radi regulisanja računa, tako da sam usput sve mislio obaviti, čim stignem).
MH i HS kablovska

#15804 Re: HS kablovska

kemox wrote: Pa trebam li ja imati d3go ili ne KID 8. Možete jednostavno odgovoriti
D3Go uslugu potpuno besplatno imaju korisnici Duo i Trio paketa.
Korisnici koji imaju Digitalna TV + INTERNET naknadu za D3Go uslugu plačaju 2 KM dok pretplatnici Kablovska TV + INTERNET korištenje D3Go usluge plaćaju 4 KM.
Više detalja vezanih za D3Go uslugu pogledajte na novoj ponudi i cjenovniku u članu 2.8
http://www.hs-hkb.ba/wp-content/uploads ... OVNIKA.pdf
kemox

#15805 Re: HS kablovska

Post by kemox »

MH i HS kablovska wrote:
kemox wrote: Pa trebam li ja imati d3go ili ne KID 8. Možete jednostavno odgovoriti
Korisnici koji imaju Digitalna TV + INTERNET naknadu za D3Go uslugu plačaju 2 KM dok pretplatnici Kablovska TV + INTERNET korištenje D3Go usluge plaćaju 4 KM.
Više detalja vezanih za D3Go uslugu pogledajte na novoj ponudi i cjenovniku u članu 2.8
Pa zašto ja nemam d3go, vidiš da neki korisnici KID8 paketa imaju, što pravite razliku između korisnika, valjda smo svi isti (ne radi ni jedan kanal)

Gdje sam ha u ovoj priči sa paketima?
maraccana

#15806 Re: HS kablovska

Post by maraccana »

MH i HS kablovska wrote:
maraccana wrote: Image
Zdravo maraccana,
izvinjavamo se zbog problema koji imate kao korisnik naše usluge. Ljubazno Vas molimo da nam dostavite tačne korisničke i adresne podatke ili broj Ugovora kako bismo evidentirali i što efikasnije riješili problem.
Zvao sam vas i dovoljno puta, i znaju tačno kada sam zvao da dođu i vide problem i ne dolaze tri dana, tako da nema potrebe da i ovdje još ostavljam podatke jer kada dođu stvar će biti gotova, raskidam ugovor jer je već dovoljno štete napravljeno i niko neće platiti za ove dane što nisam imao plaćene usluge neta i digitalne, ako treba i na sud ćemo jer ni feninga vam neću platiti za ovaj mjesec, a plaćam uredno ima 7 i više godina. Naručio sam već uslugu drugog operatera tako da je priča sa vama završena.
Benq

#15807 Re: HS kablovska

Post by Benq »

Iza Horizonta wrote:šta je ekvivalent KID8 paketu, koji je to paket na telemahu?
Duo Net
sarajlija1971

#15808 Re: HS kablovska

Post by sarajlija1971 »

Benq wrote:
Iza Horizonta wrote:šta je ekvivalent KID8 paketu, koji je to paket na telemahu?
Duo Net
Da, Duo Net, ali koliko sam ja shvatio svi koji smo zadovoljni sa KID paketima imacemo priliku da i dalje ostanemo na njima. Necemo MORATI da prelazimo na Telemach-ove pakete.

Moze li ovo da potvrdi ovaj glasnogovornik iz Telemach-a i MH i HS kablovske? Unaprijed hvala
MH i HS kablovska

#15809 Re: HS kablovska

kemox wrote:
MH i HS kablovska wrote:
Pa zašto ja nemam d3go, vidiš da neki korisnici KID8 paketa imaju, što pravite razliku između korisnika, valjda smo svi isti (ne radi ni jedan kanal)

Jeste li Već uzeli neki od naših novih paketa?
MH i HS kablovska

#15810 Re: HS kablovska

sarajlija1971 wrote:
Benq wrote:
Duo Net
Da, Duo Net, ali koliko sam ja shvatio svi koji smo zadovoljni sa KID paketima imacemo priliku da i dalje ostanemo na njima. Necemo MORATI da prelazimo na Telemach-ove pakete.

Moze li ovo da potvrdi ovaj glasnogovornik iz Telemach-a i MH i HS kablovske? Unaprijed hvala
Da odgovor je potvrdan, možete da nastavite s korištenjem postojećih usluga kao i to da uzmete neki od naših paketa iz nove ponude.
The Realist

#15811 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

MH i HS kablovska wrote:
Jeste li Već uzeli neki od naših novih paketa?
Covjek ima KID paket, koji je ili ekvivalent mom, ili veci, jer ja sam na najnizem. Kako ja imam D3Go uslugu, trebao bi i on (aktivirao je i on). Nijedan nista nismo mijenjali.

Hajde, za mene smo shvatili da je problem sa recieverom, ili sta vec, dok za njega nema logike da mu ne radi D3Go, kad vec meni radi, osim ako je meni greskom aktivirana.
The Realist

#15812 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

Iza Horizonta wrote:ja bi na vašem mjestu uzeo telemah pakete, sigurno imate i pravo na neke od akcija koje su u toku!!
Nemamo, ustvari minimalno, mjesec jedan besplatan internet.

Osim toga, dosta su skuplji u odnosu na ono sto sada imamo, barem za one koji nisu dodatke uzimali, a bili su na KID 8.

Za ostale bi se i isplatilo preci.
AdrianMole

#15813 Re: HS kablovska

Post by AdrianMole »

Ima i nekih posebnih uslova za taj D3Go,pa neka pročita.Npr.neće da radi na Googleu Chrome,nego samo na Firefox-u,a također je problem ako je u pozadini uključen bilo kakav player(npr.VLC Player).Treba instalirati pored aplikacije i program za kontrolu....
mirza1921

#15814 Re: HS kablovska

Post by mirza1921 »

Evo vec 3 dana mi je ovakav net : http://prntscr.com/a05k5z
http://prntscr.com/9zrkiw

KID 8... A htio sam se prebaciti na ovaj trio grande extra
Benq

#15815 Re: HS kablovska

Post by Benq »

Ja trenutno imam KID22 47,30KM + telefon 9,50KM , to je ukupno 56,8KM mjesecno , tako da cu uzeti TG Family kada mi puste novi signal.
The Realist

#15816 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

AdrianMole wrote:Ima i nekih posebnih uslova za taj D3Go,pa neka pročita.Npr.neće da radi na Googleu Chrome,nego samo na Firefox-u,a također je problem ako je u pozadini uključen bilo kakav player(npr.VLC Player).Treba instalirati pored aplikacije i program za kontrolu....
To ti odmah kaze Chrome, pa sumnjam da je to problem. Meni je jedino cudno da mu nijedan kanal ne radi, trebala bi barem 3-4 kanal, mozda i nesto vise.

Mozda proba i na telefonu, ako nije (ja imam dva na laptopima i jedan na telefonu i tu ima neka greska, ali sam nasao nacin da ju zaobilazim).
Benq

#15817 Re: HS kablovska

Post by Benq »

The Realist wrote: To ti odmah kaze Chrome, pa sumnjam da je to problem. Meni je jedino cudno da mu nijedan kanal ne radi, trebala bi barem 3-4 kanal, mozda i nesto vise.

Mozda proba i na telefonu, ako nije (ja imam dva na laptopima i jedan na telefonu i tu ima neka greska, ali sam nasao nacin da ju zaobilazim).
Ma mora mu radit pola programa , evo ja sad uzeo od druga user i pass i logovao se na d3go.tv i radi sasvim normalno a jos sam na starom signalu. Ne radi samo ako imas Mozillu x64.
kemox

#15818 Re: HS kablovska

Post by kemox »

[quote="kemox" wrote:
MH i HS kablovska wrote:

Jeste li Već uzeli neki od naših novih paketa?[/quote]

Ma ti se igraš gluhih telefona sa mnon. Pitam kako neko ki ima KID 8 ima d3go (pročitaj malo postove unazad), a ja nemam, a imam isto KID8.

Što pravite razliku među korisnicima?
Benq

#15819 Re: HS kablovska

Post by Benq »

kemox wrote: Ma ti se igraš gluhih telefona sa mnon. Pitam kako neko ki ima KID 8 ima d3go (pročitaj malo postove unazad), a ja nemam, a imam isto KID8.

Kemox , koji ti je sistem i koja ti je mozilla , x86 ili x64 ?
The Realist

#15820 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

Nije valjda toliki peh da je skinuo Mozillu za x64 koja je izbačena prije manje od 2 mjeseca i da mu je to problem :D. Ali opet, zar ne bi trebalo biti neko obavještenje šta je problem?
kemox

#15821 Re: HS kablovska

Post by kemox »

Benq wrote:
kemox wrote: Ma ti se igraš gluhih telefona sa mnon. Pitam kako neko ki ima KID 8 ima d3go (pročitaj malo postove unazad), a ja nemam, a imam isto KID8.

Kemox , koji ti je sistem i koja ti je mozilla , x86 ili x64 ?
Ma neće ni na androidu (Note 5), ni na Mozili PIŠE MI KAD SE LOGUJEM DA IMAM OVU USLUGU DUO - KID S

Image Image

Pitam ih kako neko može imati, a ja nemam, a imam isto KID8
kemox

#15822 Re: HS kablovska

Post by kemox »

EVO PRORADILO. TREBAO SAM SAMO AKTIVIRATI D3GO KAS SE ULOGUJEM, DO MENE JE

RADI :)

e SAD MI JE DOBAR TELEMAH :thumbup:
Last edited by kemox on 07/02/2016 16:32, edited 1 time in total.
TheWatcher

#15823 Re: HS kablovska

Post by TheWatcher »

u cemu je najveca razlika izmedju resivera i modula i koji je bolji za kvalitet slike :?:
The Realist

#15824 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

kemox wrote:EVO PRORADILO. TREBAO SAM SAMO AKTIVIRATI D3GO KAS SE ULOGUJEM, DO MENE JE

RADI :)

e SAD MI JE DOBAR TELEMAH :thumbup:
Nemoj me zahebavati da nisi bio aktivirao :D :D :D :D? Ovo je ono da te nađemo svi sa teme i onako izudaramo (k'o onog što su liječili radi žutice, a on im nije rekao da je Kinez) :D :D.
supercali

#15825 Re: HS kablovska

Post by supercali »

TheWatcher wrote:u cemu je najveca razlika izmedju resivera i modula i koji je bolji za kvalitet slike :?:
najveca razlika je u kvalitetu slike u korist modula
Locked