Kosarkaska reprezentacija BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- MOSALJOZE
#15801 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Čim mi počnemo kalkulisati zaebi ti to.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#15802 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Ako Slovačka odigra neriješeno sa Švedskom, a Švedska izgubi od Armenije, pod uslovom da Armenija izvuče x sa Slovačkom.....
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#15803 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
ne mozemega_mashcine wrote:Može li se desiti da dobijemo obje utakmice, a da ipak ne prodjemo u kvalifikacije ?
-
kakavdanakneiskustvu
-
incognito071
#15805 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
da se ja pitam, ovo bi im bio zadnji poziv za reprezentaciju BiHkakavdanakneiskustvu wrote:http://m.sportsport.ba/bh_kosarka/vujos ... asa/248248
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#15806 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
I nisu neki igrači...
Još ih selektor pustio...znači, ne trebaju mu.
- hrasno38
#15807 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Ha nisu ali u ovom trenutku jesu i te kako pogotovo Gajic kada nema Renfroa. Koliko ja vidim Dule sada vise nema klasicnog playa....i bojim se da ce taj posao morati odradjivati Musa koji je ionako sav sjeban. Doduse mogu taj posao dobro odraditi Gegic i Atic......Tomahawk11 wrote:I nisu neki igrači...
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#15808 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Ma ovo treba dovesti u red, pa nije reprezentacija autobuska stanica da se ulazi i izlazi kad ko hoće.hrasno38 wrote:Ha nisu ali u ovom trenutku jesu i te kako pogotovo Gajic kada nema Renfroa. Koliko ja vidim Dule sada vise nema klasicnog playa....i bojim se da ce taj posao morati odradjivati Musa koji je ionako sav sjeban. Doduse mogu taj posao dobro odraditi Gegic i Atic......Tomahawk11 wrote:I nisu neki igrači...
Ako se već ne može ništa NBA igračima, može ovima na evropskom tlu.
Dodikov mali prvo kuka što ne igraju, pa ih onda povuče u pola kvalifikacija
- hrasno38
#15809 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Nije ih povukao Dodikov mali nego su otisli u dogovoru sa Duletom sto je ogromna razlika. Klub je poslao upit Vujosevicu i on je odobrio....dakle sve 100% legalno.Tomahawk11 wrote:Ma ovo treba dovesti u red, pa nije reprezentacija autobuska stanica da se ulazi i izlazi kad ko hoće.hrasno38 wrote:Ha nisu ali u ovom trenutku jesu i te kako pogotovo Gajic kada nema Renfroa. Koliko ja vidim Dule sada vise nema klasicnog playa....i bojim se da ce taj posao morati odradjivati Musa koji je ionako sav sjeban. Doduse mogu taj posao dobro odraditi Gegic i Atic......Tomahawk11 wrote:I nisu neki igrači...
Ako se već ne može ništa NBA igračima, može ovima na evropskom tlu.
Dodikov mali prvo kuka što ne igraju, pa ih onda povuče u pola kvalifikacija
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#15810 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
A u klubu se on pita....dakle, jasno da je on tražio da se vrate.
Pa jeste u dogovoru sa selektorom, ali koliko je to u korist reprezentacije?
U momentu kad je svaki igrač bitan, ti pustiš dvojicu - na pripreme kluba?!
Šta rade u reprezentaciji, spavaju? Pa i tu se igra, znači mogu se i kasnije priključiti pripremama.
Šta rade u reprezentaciji, spavaju? Pa i tu se igra, znači mogu se i kasnije priključiti pripremama.
- hrasno38
#15811 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Pa svakako su dvojica visak i moraju sjediti na tribinama. Dule ima u rosteru 12 igraca a ocito da bi ova dvojica cekali kao zamjene.Tomahawk11 wrote:A u klubu se on pita....dakle, jasno da je on tražio da se vrate.
-
kakavdanakneiskustvu
#15812 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
incognito071 wrote:da se ja pitam, ovo bi im bio zadnji poziv za reprezentaciju BiHkakavdanakneiskustvu wrote:http://m.sportsport.ba/bh_kosarka/vujos ... asa/248248
ja se ne sjecam kad su neki igraci napustili reprezentaciju da bi otisli na klupske pripreme
-
VPSA
#15813 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Ma i bice im zadnji. Glogovac jedina cetvorka u rosteru i nije se mogao nametnut za vise od par minuta, a Gajic od kapitena sa pocetka priprema do tribina na kraju. Eto kako su se pokazali.
- hrasno38
#15814 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
IDEMO MOMCI KAO DO SADA PA STA BUDE...NIKO VAM NISTA APSOLUTNO NE MOZE ZAMJERITI!!!
- It_is_a_Leclerc
#15815 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Opet patetika.
Pa ne idu na Mohačko Polje nego na utakmicu, pobogu braćo.
I šta - nema vam se šta zamjeriti ? Kako nema? Ima itekako. Nisu oni invalidi koji igraju jer nema ko drugi, već reprezentacija, grupa igrača odabranih između ostalih, da predstavljaju državu, tako da su podložni kritici i više nego bilo ko drugi.
A ja ne znam otkud sad odjednom defetizam. Zar nije prošle sedmice u ovo doba bilo - "Ovo je dokaz da nam ne trebaju Nurkić i ostali. Ova djeca to mogu. Samo im dati vremena" ?
I šta - nema vam se šta zamjeriti ? Kako nema? Ima itekako. Nisu oni invalidi koji igraju jer nema ko drugi, već reprezentacija, grupa igrača odabranih između ostalih, da predstavljaju državu, tako da su podložni kritici i više nego bilo ko drugi.
A ja ne znam otkud sad odjednom defetizam. Zar nije prošle sedmice u ovo doba bilo - "Ovo je dokaz da nam ne trebaju Nurkić i ostali. Ova djeca to mogu. Samo im dati vremena" ?
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#15816 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Pa sigurno da treba dati vremena. Ili misliš da su Musa, Gegić, Atić spremni za reprezentativne izazove i da neće imati padova?
- It_is_a_Leclerc
#15817 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Ne mislim. Zato sam i na vrijeme upozoravao da neka euforija ili planovi s ovim timom jednostavno izgledaju besmisleno. Bez pravog, sirovog kvaliteta ova ekipa ne može bolje od ovog. I ja sam na to upozoravao. Ja čak i ne vjerujem da oni mogu pobijediti u ovom sastavu npr. Armeniju. A to je tužno.Tomahawk11 wrote:Pa sigurno da treba dati vremena. Ili misliš da su Musa, Gegić, Atić spremni za reprezentativne izazove i da neće imati padova?
Dakle, fali Nurkić.
E sad, koliko su za njega uopšte vrata ostala otvorena vidjet ćemo.
- hrasno38
#15818 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Tvoji komentari pomalo pocinju da iritiraju i u njima se osjeca bezobrazluk ili bolje reci nekakvo bolesno trijumfiranje neuspjehom nasih mladih momaka. Nema to veze sa patetikom i evo posto hoces da se bavis sa necim sa cim se uz ivotu ocito u zivo nisi nikada satao objasnit cu ti da su ovi motivacioni uradci obavezni kod vecine americkih sportova. kao sto su i obavezni motivacioni govori trenera prije svakog susreta gdje se dize adrenalin itd itd.....ali kako ces ti to znati kada ti nisi u zivotu bio sportista jer da jesi nikada ti na pamet ne bi palo da napise ovako nesto.It_is_a_Leclerc wrote:Opet patetika.
Znam ja da je tvoja patnja za Nurkicem velika ali isto tako se nadam da to govno nece vise nikada zaigrati za BiH ne zato sto je iz Zivinica....ne zato sto slusa Baju.....nego zato sto je ljudska nula i sto je klasicni izdajica koji bi u bivsoj drzavi pisao radi toga krv!
Last edited by hrasno38 on 16/08/2017 13:12, edited 1 time in total.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#15819 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Fali i Nurkić, ali fali ovdje malo više od Nurkića.
Nemaš playa. Nemaš radnika u ekipi. Bek šuter još u pelenama.
Ova ekipa se treba istrpiti. Moliti Vujoševića da ostane koliko god on hoće.
Može samo valjati ovoj djeci.
- hrasno38
#15820 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Koliko sam ja procitao Dule je potpisao na 4 godine i uopste mu nije dato kao imperativ da mora proci ove kvalifikacije jer svima je jasno da je to vrlo tesko sa ovakvim na brzinu sklepanim sastavom. Ali to ne znaci da trebamo prestati bodriti svoju reprezentaciju kako to skoro pa apostrofira @leclerc. Dule ako bude zdrav i ostane 4 godine napravit ce 100% bazu u kojoj se nece osjecati nedostatak nikoga a ponajmanje moralnih odpadaka. Za sve treba vremena i mozda je ovo najbolji put da se konacno napravi prava reprezentacija.Tomahawk11 wrote:Fali i Nurkić, ali fali ovdje malo više od Nurkića.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#15821 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
LeClerc je malo više ironičan, mada dosta toga u pravu.
Ipak, otvaranje očiju nije potrebno. Jasno je kakva je situacija.
Ja ću se lično radovati svakoj pobjedi ovih momaka kao da su osvojili evropsko.
Ipak, otvaranje očiju nije potrebno. Jasno je kakva je situacija.
Ja ću se lično radovati svakoj pobjedi ovih momaka kao da su osvojili evropsko.
- insomnia78
#15822 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Trebalo bi im dati po stan kao motivaciju 
- It_is_a_Leclerc
#15823 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
A što se ti pališ ko krajnik, pa to je strašno.
Niko ne lamentira nad evidentnim neuspjehom naše reprezentacije, već samo konstatujem činjenice koje sam spomenuo i prije prve utakmice. Ne može, brate, da je sto hiljada Vujoševića Glogovac biti na nivou Nurkića. Kako to ne razumijete, meni nije jasno ? Radi se o sirovom kvalitetu, božijem davanju, drugom nivou, različitim univerzumima. Ovi momci su mladi, pola ih luta na prelazu iz juniorske u seniorsku košarku, al' uzdati se u njih dugoročno je Sizifov posao.
Meni je, za razliku od vas, očito interes reprezentacije BiH na prvom mjestu. I ja, za razliku od vas, želim da u njoj igraju najbolji. I ja, za razliku od vas, ne želim da BiH bude moralno simpatična, patriotska družina koja igra nekakvu euroafričku grupu pretkvalifikacija dok se svi u okruženju spremaju za Eurobasket. Ja bih za taj cilj u reprezentaciju vratio i pozvao i gore od Jusufa Nurkića (koji ništa pogrešno nije uradio).
P.S. Video je patetičan. Teško igračima koje ovo motivše.
Niko ne lamentira nad evidentnim neuspjehom naše reprezentacije, već samo konstatujem činjenice koje sam spomenuo i prije prve utakmice. Ne može, brate, da je sto hiljada Vujoševića Glogovac biti na nivou Nurkića. Kako to ne razumijete, meni nije jasno ? Radi se o sirovom kvalitetu, božijem davanju, drugom nivou, različitim univerzumima. Ovi momci su mladi, pola ih luta na prelazu iz juniorske u seniorsku košarku, al' uzdati se u njih dugoročno je Sizifov posao.
Meni je, za razliku od vas, očito interes reprezentacije BiH na prvom mjestu. I ja, za razliku od vas, želim da u njoj igraju najbolji. I ja, za razliku od vas, ne želim da BiH bude moralno simpatična, patriotska družina koja igra nekakvu euroafričku grupu pretkvalifikacija dok se svi u okruženju spremaju za Eurobasket. Ja bih za taj cilj u reprezentaciju vratio i pozvao i gore od Jusufa Nurkića (koji ništa pogrešno nije uradio).
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#15824 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Pa nemamo samo mi problem sa nedostatkom najboljih igrača. Ko god ima NBA aktere u ekipi, suočava se sa sličnom sudbinom.
Pogotovo će to biti problem u kvalifikacijama, jer tad i onaj ko želi da igra, neće moći.
Dakle, stvar je loše organizacije FIBA.
A želim i ja da gledam najbolju reprezentaciju, ali nije moguće. Šta onda da radim nego da podržim ove koji igraju?!
Pogotovo će to biti problem u kvalifikacijama, jer tad i onaj ko želi da igra, neće moći.
Dakle, stvar je loše organizacije FIBA.
A želim i ja da gledam najbolju reprezentaciju, ali nije moguće. Šta onda da radim nego da podržim ove koji igraju?!
- hrasno38
#15825 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Ne moze niko biti na nivou Nurkica i to je tacno ali niko nije ni toliki ljudski supak koliki je Nurkic a takvi rasturaju svlacionicu i to je Dule vise nego jasno rekao da mu ne treba. Nurkic kod Duleta nece nikada biti "poseban" i to ocito tebi nije jasno nego ce biti jedan medju jednakima sa istim statusom. I ja zelim da u reprezentaciji igraju najbolji ali i oni koji postuju svoju zemlju a ne igraju se sa njom kako im kurcu cejf. I u tu euroafričku grupu su nas upravo i gurnuli oni za koje ti lamentiras da su najbolji a ne ovi koji sad igraju. Ako nesto mrzim u zivotu to su dvolicni supci a u zadnjih 2 godine imamo trojcu u reprezentaciji iz prve petorke i meni ne trebaju pa sve da su bolji i od Jordana!!!!It_is_a_Leclerc wrote:A što se ti pališ ko krajnik, pa to je strašno.
Video je odlican i moze biti patetican samo takvima kao sto si ti jer ovi momci su mladi, nesikusni i svaki vid podrske im je dobro dosao a rijeci iz ovog videa su 100% ispravne i tacne!