SMINKA oliti MAKE-UP

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
ema_

#15801 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by ema_ »

Sorry, al nigdje veze reći da je Becutan za guzicu krema :roll: .

Ispričavam se na glupom uletu na temu gdje su neki "standardi" očito postavljeni, ne uklapam se tu.

:run:
Bambi_na_kofeinu

#15802 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Bambi_na_kofeinu »

.
Last edited by Bambi_na_kofeinu on 15/05/2014 13:47, edited 1 time in total.
LaLuna

#15803 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by LaLuna »

šatirana_ljubičica wrote:
LaLuna wrote:
šatirana_ljubičica wrote:E žene imate danas u Dm-u u SCC sniženje Afroditine kreme za osjetljivu kožu od kamilice 50 %, inače je 11 sad je oko 5, 50 KM.Ima još nekih sniženja ali ne znam koliko vas zanimaju, ali evo, Max Factor 2000 Calorie, 2 komada za oko 13 KM.
znas li je li to samo u SCCu ili i u ostalim radnjama?
I u ostalim je radnjama, sad sam vidjela na letku.Akcija važi do 20.05.
hvala na infu :kiss:
Bambi_na_kofeinu

#15804 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Daleko od toga da mislim kako su baby kreme super duper (mada su meni one sa visokim spf najbolje te za bebe) ali zašto uvjeravate curu da joj ne paše nešto čime je očito zadovoljna?
Znam žene koje se čitav život vraćaju običnoj plavoj nivei i ne primjećujem da su nešto specijalno grohnule u odnosu na one što koriste zvučne brendove.
Valjda svako zna šta mu odgovara.
duboka_misao

#15805 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by duboka_misao »

Bambi_na_kofeinu wrote:Daleko od toga da mislim kako su baby kreme super duper, ali zašto ovjeravate curu da joj ne paše nešto čime je očito zadovoljna?
Znam žene koje se čitav život vraćaju običnoj plavoj nivei i ne primjećujem da su nešto specijalno grohnule u odnosu na one što koriste zvučne brendove.
Valjda svako zna šta mu odgovara.
Djevojci je karakter osjetljiv koliko i lice izgleda, ja samo kazem da je bekutan kao marka pun kancerogenog parabena te da bi bilo bolje da predje na nesto drugo.
Michun

#15806 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

ema_ wrote:
Michun wrote:
ema_ wrote:Šta je to primer? Ulovila sam da je nešto što se stavlja prije pudera, a koja je onda razlika između obične kreme (Becutan recimo) i toga? :zoka:
ema...prije nego o primeru razmislis ja bi ti savjetovala da ukoliko korsitis becutan razmislis o pravoj kremi lice. prvo to pa onda primer. njega je jaaaaako vazna, vaznija od sminke.

Pa ne znam treba li mi :zoka: , imam baby lice po svim mjerilima, a Becutan je za bebe :D , a i dobro mi čuva kožu prije nego nanesem puder... :-? Koja krema ima da je tu negdje sa njim?
odredis kremu prema tipu koze i godinama
vec preko 25 mozes poceti koristiti protiv prvih bora i kremu za producje oko ociju. ja uvijek imam dnevnu i nocnu kremu i tako zadnjih xy godina.
sad koju tacno kremu ces uzeti...zavisi od budzeta i potreba. afrodita, loreal, cera di cupra u dm. avene, vichy, biderma, uraige u apotekama.
Bambi_na_kofeinu

#15807 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

duboka_misao wrote: Djevojci je karakter osjetljiv koliko i lice izgleda, ja samo kazem da je bekutan kao marka pun kancerogenog parabena te da bi bilo bolje da predje na nesto drugo.
Kancerogen je i fluor iz paste za zube, u određenoj koncentraciji, pa ne predlažemo da zube peremo prstom.
Da ne pričam o drugim konzervansima koji se također koriste u kozmetičkoj industriji i za koje ne garantujem da ih nema u ceri di cupri recimo, taman posla da je ono prirodna krema na bazi meda.
O olovu iz ruževa za usne neću ni počinjati.
Michun

#15808 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

ja sam zapocela pa cu ja i da razjasnim.
nisam nikoga nagovarala samo sam dala savjet. posebno isticem da nema ovdje nikakvih standarda, svako kupuje sta moze i sta zeli. nisam napala nekoga sa tubom kreme u ruci.
isto kako sam 100 puta rekla curama koje imaju normalnu kozu i ne znaju koji puder da uzmu - da ga NE koriste ako im ne treba, tako isto mislim da becutan, nivea, solea i sl. nije za lice.
uzmi ili ostavi...komentar dobronamjeran. vise volim vidjeti njegovano zensko nego sa dva prsta pudera.
Bambi_na_kofeinu

#15809 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Michun wrote:ja sam zapocela pa cu ja i da razjasnim.
nisam nikoga nagovarala samo sam dala savjet. posebno isticem da nema ovdje nikakvih standarda, svako kupuje sta moze i sta zeli. nisam napala nekoga sa tubom kreme u ruci.
isto kako sam 100 puta rekla curama koje imaju normalnu kozu i ne znaju koji puder da uzmu - da ga NE koriste ako im ne treba, tako isto mislim da becutan, nivea, solea i sl. nije za lice.
uzmi ili ostavi...komentar dobronamjeran. vise volim vidjeti njegovano zensko nego sa dva prsta pudera.
S tim da žena koja umjesto XX kreme koristi XY kremu (koja je univerzalna, baby, 'vakva, 'nakva...) nije nužno nenjegovana.
Nekome te kreme pašu.
Zapravo znam priličan broj žena kojima baš te kreme pašu i kojima se vraćaju nakon što probaju neke druge.
Zašto inputirati da su nenjegovane sa dva prsta pudera preko loše kože, taj mi dio nije jasan.
Michun

#15810 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

Bambi_na_kofeinu wrote:
Michun wrote:ja sam zapocela pa cu ja i da razjasnim.
S tim da žena koja umjesto XX kreme koristi XY kremu (koja je univerzalna, baby, 'vakva, 'nakva...) nije nužno nenjegovana.
Nekome te kreme pašu.
Zapravo znam priličan broj žena kojima baš te kreme pašu i kojima se vraćaju nakon što probaju neke druge.
Zašto inputirati da su nenjegovane sa dva prsta pudera preko loše kože, taj mi dio nije jasan.
bambi, smanji kofein jer agresivno nastupas.
nisam nista nametala dajem svoje misljenje koje nekome ima smisla nekome nema.
procitaj usvoji. procitaj ignorisi.
raspravljati se ne mislim zaista. ovo je razmjena misljenja.

poenta je bila da ja mislim (sto ne mora biti ispravno) da bi se prvo trebala pravilno njegovati sredstvima namjenjenim za kozu lica a ne djecije guze ili djecijeg lica pa da tek onda treba razmislajti o primeru, puderu i sl.
ema_

#15811 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by ema_ »

@Michun

Nisi ti ništa započela, jedno je dati dobronamjeran savjet, a sasvim drugo ismijati nekoga ili nešto (mislim, otkad je Becutan za guzicu :roll: ) .

Vezano za standarde, nisam mislila u smislu može li neko nešto platiti 5 ili 55 km, uostalom, niko od nas ne može znati tuđe stanje novčanika i na kraju njegovu želju za trošenjem na neke stvari, već o tome da imam osjećaj da ako se nećemo svi ovdje koristiti nekim fancy proizvodima i markama, onda ćemo neke odmah prozvati da su out.

Ja, hvala Bogu, imam ekstra gene što se tiče kože lica, tako da neće biti potrebe ni za anti age ni anti wrinkle kremama, a ova mi paše jer mi odgovara za neke sitne potrebe poput sloja koji će štiti kožu od pudera. I da, puder nisam koristila sve do se nisam nedavno zaposlila te sam ga počela koristiti samo da malo ublažim baby look i baby izgled lica .

A mogla sam guglati za taj primer, makar bi se izbjegla ova frka .
Last edited by ema_ on 15/05/2014 14:40, edited 2 times in total.
muhanata

#15812 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by muhanata »

LaLuna wrote:
šatirana_ljubičica wrote:
šatirana_ljubičica wrote:E žene imate danas u Dm-u u SCC sniženje Afroditine kreme za osjetljivu kožu od kamilice 50 %, inače je 11 sad je oko 5, 50 KM.Ima još nekih sniženja ali ne znam koliko vas zanimaju, ali evo, Max Factor 2000 Calorie, 2 komada za oko 13 KM.
znas li je li to samo u SCCu ili i u ostalim radnjama?
I u ostalim je radnjama, sad sam vidjela na letku.Akcija važi do 20.05.

Danas u DM-u Koreja prodavačica kaže da za sutra imaju nekakva maturalna šminkanja, pa je kozmetika od 10 do čini mi se 30% snižena, ovisi od proizvođača. Nabrojala ih je više, ja sam zapamtila samo max Factor i Maybelline :D pa eto ako kome treba, ja vjerujem da je u svim DM-ovima.
šatirana_ljubičica

#15813 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by šatirana_ljubičica »

Ne mora značiti da je u svim Dm-ovima, treba se raspitati prvo.
Michun

#15814 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

ema_ wrote:@Michun

Nisi ti ništa započela, jedno je dati dobronamjeran savjet, a sasvim drugo ismijati nekoga ili nešto (mislim, otkad je Becutan za guzicu :roll: ) .

Vezano za standarde, nisam mislila u smislu može li neko nešto platiti 5 ili 55 km, uostalom, niko od nas ne može znati tuđe stanje novčanika i na kraju njegovu želju za trošenjem na neke stvari, već o tome da imam osjećaj da ako se nećemo svi ovdje koristiti nekim fancy proizvodima i markama, onda ćemo neke odmah prozvati da su out.

Ja, hvala Bogu, imam ekstra gene što se tiče kože lica, tako da neće biti potrebe ni za anti age ni anti wrinkle kremama, a ova mi paše jer mi odgovara za neke sitne potrebe poput sloja koji će štiti kožu od pudera. I da, puder nisam koristila sve do se nisam nedavno zaposlila te sam ga počela koristiti samo da malo ublažim baby look i baby izgled lica .

A mogla sam guglati za taj primer, makar bi se izbjegla ova frka .
pa mi smo ovdje da jedna drugoj pomognemo svojim iskustvom
ja bi ipak uzela pravu kremu bez obzira na gene...zagadjenje, grijanje, klima, sunce koje steti kozi i sl. na to treba obratiti paznju.
Bambi_na_kofeinu

#15815 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Michun wrote: bambi, smanji kofein jer agresivno nastupas.
nisam nista nametala dajem svoje misljenje koje nekome ima smisla nekome nema.
procitaj usvoji. procitaj ignorisi.
raspravljati se ne mislim zaista. ovo je razmjena misljenja.

poenta je bila da ja mislim (sto ne mora biti ispravno) da bi se prvo trebala pravilno njegovati sredstvima namjenjenim za kozu lica a ne djecije guze ili djecijeg lica pa da tek onda treba razmislajti o primeru, puderu i sl.
U kojem paralelnom svemiru sam ja agresivna jer mi je nejasno zašto se ženi odgovara nešto što uopšte nije pitala, i kako je to rasprava? :zoka:

Što se tiče "procitaj usvoji. procitaj ignorisi" filozofije, nje se pridržavam kada ljudi pišu blog a ne na forumu.

Nego, da ne ostane da vidi u zraku priča o bauku kancerogenog becutana, parabena ima više vrsta, ni za jednu nije pouzdano utvrđeno da je kancerogen, nšta više nego aluminijum iz dezodoransa ili fluor iz paste za zube.
Također namjena mu nije isključivo u kozmetičke svrhe, ima vrlo široku primjenu i u prehrambenoj industriji i konzumiramo ga više nego što i zamišljamo.
Ponovo, u tonu razmjene mišljenja a ne rasprave, mšljenja jesam da nekim tipovima kože više odgovara i baby krema nego neka na kojoj pise da je njegujuća za žene od +30 godina. Za sve ostalo tu je agresivni marketing.
BJB

#15816 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by BJB »

Ajd' zene da se vratimo na temu..
Ema draga ako imas baby lice sto bi morala koristiti pudeer, nabaci malo maskare, dotjeraj obrvo, stipni se za obraze, malo ruza ili labela i boli te djon..Da nemam problema- tj.nejednaku boju tena, ten koji zudi za suncanjem i malo boje, a koji je isprano blijed, ne bih ni pomislila da kupujem ikakav puder..
Joj kako volim onu Lisu Eldridge, kaze kraljica -nemojte nanositi na cijelo lice podlogu, vec ako nadjete odgovarajucu boju podloge samo gdje treba-recimo crvenkast nos, brada i obrazi pa nanijeti tu gdje treba malo...
Ona By Terry podloga mi se svidja sto je lagana, neprimjetna a izjednaci me.
ema_

#15817 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by ema_ »

@BJB

Ja sam bijela k'o zid :D , puder mi da malo tena kojeg nikako drugačije ne lovim .
lemniskata

#15818 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by lemniskata »

ema_ wrote:@BJB

Ja sam bijela k'o zid :D , puder mi da malo tena kojeg nikako drugačije ne lovim .
i ja volim dječije kreme :D jesi li probala onu dr.pasha? meni je bolja od becutana i još je bez konzervansa :)
ema_

#15819 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by ema_ »

Nisam, od Pashe sam jednom dobila na poklon drvenu kutiju onih sapuna, i nisam ih ni probala nikad :-) . Kako se tačno zove krema, nije zgoreg da probam :thumbup: .
lemniskata

#15820 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by lemniskata »

ema_ wrote:Nisam, od Pashe sam jednom dobila na poklon drvenu kutiju onih sapuna, i nisam ih ni probala nikad :-) . Kako se tačno zove krema, nije zgoreg da probam :thumbup: .
evo je :)

Image
ema_

#15821 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by ema_ »

Hvala puno :thumbup:
šatirana_ljubičica

#15822 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Kremica je super i lijepo izgleda i ja sam je uzela na prvu, bez razmišljanja.Bila sam zadovoljna, malo je reći, ali malo me je popustilo oduševljenje kada je muž iskoristio da namaže jedan dio svoje kožne jakne, misleći kao-masna je pa će biti dobra za to što je on namjeravao.Međutim, taj dio na jakni je zauvijek pobijelio... :? Ako imate vi neko objašnjenje za to, koje će me vratiti oduševljenju ovom kremom, molim vas recite mi...

i ups, samo da kažem da ne bih je preporučila za lice, premasna je??najbolja je fakat za bebe i guze :D i laktove i tako ta mjesta ako smo već mi u pitanju, ali lice...hm, hm...
lemniskata

#15823 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by lemniskata »

Ne znam od čega je mogla izblijediti :? Nisam uspjela da nađem detaljno ispisan sastav kreme na internetu.
Ja kad je stavljam na lice, stavim malo dok se ne upije pa dodam još ako treba, a pred spavanje je obilno namažem ako ima potrebe za time :D dobro je pa se može dozirati. Bolja mi je od Pashinog mehlema. Baš je višenamjenska :-D
šatirana_ljubičica

#15824 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

ja sam probala na lice ali mi je premasna, valjda je zbog moje kože koja nije suha.a znaš kako je jaknu izbijelila, ono baš ostao trag kuda je on namazao, i od tad je gledam drugim očima :D
ema_

#15825 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by ema_ »

Nemojte da izblijeđuje, postat ću Casper :shock: :D
Post Reply