Sirija vol. 2
- Challenger__
#15801 Re: Sirija vol. 2
Ma kakav Bašar, on je nebitan. Pričaš nepovezano i nisi u stanju da sagledaš širu sliku.
Dok, preko Thanija nije odbio Jacoba, bio je "demokrata", "reformista", "nada Bliskog istoka". Kada ga je odbio (2009) polako je postajao nedemokrata, pa autokrata pa tiranin, pa su im poslali raju iz Bengazija...
Šira slika Savo, šira slika.
Dok, preko Thanija nije odbio Jacoba, bio je "demokrata", "reformista", "nada Bliskog istoka". Kada ga je odbio (2009) polako je postajao nedemokrata, pa autokrata pa tiranin, pa su im poslali raju iz Bengazija...
- Challenger__
#15802 Re: Sirija vol. 2
Nezadovoljstvo dijela građana i pseudo-mudžahedini širom svijeta su bili samo topovsko meso Jacoba, Izraela, nekoliko zapadnih država i njihovih regonalnih satelita (Katar, Turska, KSA).
Da, tvoji favoriti su samo topovsko meso viših šema.
-
sarajevoxxxx
#15803 Re: Sirija vol. 2
Znam ali 99 % je u rukama Asada. On može sutra odustati i on i ekipa. Niko njima ne prijeti i kaže moraš ostati čuvati naše ineterese. Od njih sve počinje. Taj 1 % je zapad, sile, kalkulacije, šiiti, suniti, ovo ono. Pravi čovjek kaže moja država je na prvom mjestu. Kakav ja ili Sirija. Gdje to ima da čovjek poistvojeti sudbinu cjelog naroda sa svojom sudbinom. To su gluposti daleko veće od onih koje i Bagdadi govori. Kakav crni predsjednik, kakvo crno ponovno kandidovanje, moja država pa sve ostalo, moj narod pa sve ostalo. Moji civili, moji gradovi, moja infrastruktura, to je moje, to sam gradio decenijama, žao mi je svake kuće, svakog kamena, svake zgrade, svakog djeteta. Ali ne. On je ubjeđen da će Bagdadi doći, da su Sirijci mutavi, da ih samo on može spasiti islamista, da ovo da ono. Sirijci imaju hiljade ljudi sposobnijih od Asada i ekipe. Imaju mladost, imaju hiljade kadrova, mogu šta hoće kakvu god državu kakvo god uređenje mogu napraviti. kakvi crni islamisti i Bagdadi.Kaligrafija wrote:
Bojim se da ne gledas siru sliku, Asad je ovde nista, obicni pijun, igraci su Amerika, Rusija, Iran, Saudijska Arabija, Turska i Izrael, svi oni su umijesani u rat u Siriji, ovo je geostratesko zauzimanje pozicija velikih sila, u pitanju je novac i vojna premoc na nekom podrucju... Isto kao sto ljudi jos ne mogu da sazvacu, da je raspad Jugoslavije bio interes velikih sila, takva drzava se nije uklapala u Evropu, pa su je rasturili...
-
sarajevoxxxx
#15804 Re: Sirija vol. 2
Trolaš bez veze. To si do sada ponovio jedno hiljadu puta. Život jednog čovjeka ne vrijedi stotinu gasovoda.Pogledaj šta je uradio od Sirije, šta je uradio od Homsa, Darije, i desetina drugih gradova. Cjeli narod je pustio niz vodu samo da bi on ostao na vlasti. Ko kaže da će gasovod otići negdje drugo ako nema Asada? Ko kaže da Sirija neće biti iranska ili da će se smanjiti iranski uticaj ako Asad ne vlada? To su gluposti, ovdje se radi o onim najcrnjim pobudama, najcrnjoj želji da vladaš, odsutnost i najmanje brige za narodom, brige za infrastrukturom, državom, sudbina cjelog naroda ili sudbina 23 miliona stanovnika Sirije nije ravna sudbini jednog čovjeka. E to je vrhunac gluposti, ali tome diktatura vodi, i tako na kraju svaka diktatura završi. Jedan čovjek jedna ekipa, uz dobre uslove i uhodan tim mogu od države poput Sirije baš napraviti ovo što danas gledamo.Challenger__ wrote:Nezadovoljstvo dijela građana i pseudo-mudžahedini širom svijeta su bili samo topovsko meso Jacoba, Izraela, nekoliko zapadnih država i njihovih regonalnih satelita (Katar, Turska, KSA).
- Challenger__
#15805 Re: Sirija vol. 2
Ne, ti svoje teze ponavljaš milion puta i trolaš. Parola "arapskog proljeća" u Siriji je:
Ili gasovod ili ćemo uništiti Siriju.
Tebi je krivo što su tvoji favoriti ispali pipeline-jihadists.
- Kikibombona
#15806 Re: Sirija vol. 2
Vidi je Saxxx, pravi meleksarajevoxxxx wrote:...

Sestra Ebu Bekra el-Bagdadija. Uhvatili je u irackom Kurdistanu nakon sto se namjeravala raznijeti. Sada je na sigurnom, u zatvoru.
-
sarajevoxxxx
#15807 Re: Sirija vol. 2
Kakva crna šira slika moj Čeli. Lik je poistvojetio sebe sa državom. Po njemu jedan čovjek vrijedi kao cjela država kao sudbina 23 miliona ljudi. To je ona najcrnja diktatura, najcrnji oblik ljudske pohlepe koji možeš nači kod Faraona, ili nekih drugih likova. Zato i postoji priča o Faraonu. Ne može od jednog čovjeka zavisti sudbina 23 miliona ljudi, ili sudbina cjele države. To su gluposti, i to treba da zna Asad i ljudi oko njega, ili to bi trebao da zna da ima pameti i poniznosti, da bar malo voli i poštuje svoj narod, i ono što je taj narod decenijama stvarao i gradio.Challenger__ wrote:Ma kakav Bašar, on je nebitan. Pričaš nepovezano i nisi u stanju da sagledaš širu sliku.
- Challenger__
#15808 Re: Sirija vol. 2
Zamisli sad kako je njima kada su skontali da se bore za gasovod a ne za "promjene"...

_____
Nit' gasovoda, nit' promjena.
_____
Nit' gasovoda, nit' promjena.
-
sarajevoxxxx
#15809 Re: Sirija vol. 2
Challenger__ wrote:Ne, ti svoje teze ponavljaš milion puta i trolaš. Parola "arapskog proljeća" u Siriji je:
U jednoj crnoj diktaturi navesti kao razlog stradanja neki gasovod je smješno. Moj Čeli to su ljudi 40 godina na vlasti. Nema te sile i tog gasovoda koji to može promjeniti. To je dio njih, to je bolest, to je oholost, to je ono što je opisano u svetim knjigama i priča o Faraonu je priča o ovome što danas gledamo u Siriji. Zapamti Čeli, nikada jedan čovjek ne može vrijediti kao jedan narod. Nikada jedna osoba ne može biti jednaka kao 23 miliona ljudi. Jedan čovjek je samo jedan čovjek. Neka vlada najcrnji džavo ali prioritet nikada ne smije biti ništa drugo osim ljudski život, i ono što su ti ljudi decenijama stvarali moj Čeli. Kakav crni gasovod. Pohlepa, oholost, tiranija, to su ključne riječi moj kolega. Kod koga imaš to, kod njega imaš milion ''gasovoda'' najmanji je problem nači neki ''gasovod'' i zavrtiti krug smrti.
- Challenger__
#15810 Re: Sirija vol. 2
Faraon je napao Siriju, Sa'vox. Poveo je pipeline "jihad". Izgubio.
-
sarajevoxxxx
#15811 Re: Sirija vol. 2
Faraon je lik koji je rekao svom narodu ja sam vaše božanstvo. Jedan čovjek će do Sudnjeg dana ostati samo jedan čovjek. Nikada to neće postati vrijedno života 23 miliona ljudi.Challenger__ wrote:Faraon je napao Siriju, Sa'vox.
- Challenger__
#15812 Re: Sirija vol. 2
Stalno priču svodiš na jednog čovjeka a masa ljudi ti lijepo govori da se na terenu nesretne zemlje Sirije sudaraju interesi najvećih svjetskih i regionalnih sila. Kad već pominješ Bašara, on nikada sebe nije izjednačio sa božanstvom. Tako nastupa arogantna nakaza Jacob R. , vladar evropskih, sjevernoameričkih, vehabijskih i turskih Goyim.sarajevoxxxx wrote:Faraon je lik koji je rekao svom narodu ja sam vaše božanstvo. Jedan čovjek će do Sudnjeg dana ostati samo jedan čovjek. Nikada to neće postati vrijedno života 23 miliona ljudi.
On se postavlja kao faraon.
- mirsek
#15813 Re: Sirija vol. 2
Steta sto ti potlaceni civili nisu uzeli oruzje u ruke, sad Assada ne bi na mapi bilo, ne bi ga spasilo 10 medjunarodnih zajednica, Rusija ili Irana.sarajevoxxxx wrote:Trolaš bez veze. To si do sada ponovio jedno hiljadu puta. Život jednog čovjeka ne vrijedi stotinu gasovoda.Pogledaj šta je uradio od Sirije, šta je uradio od Homsa, Darije, i desetina drugih gradova. Cjeli narod je pustio niz vodu samo da bi on ostao na vlasti. Ko kaže da će gasovod otići negdje drugo ako nema Asada? Ko kaže da Sirija neće biti iranska ili da će se smanjiti iranski uticaj ako Asad ne vlada? To su gluposti, ovdje se radi o onim najcrnjim pobudama, najcrnjoj želji da vladaš, odsutnost i najmanje brige za narodom, brige za infrastrukturom, državom, sudbina cjelog naroda ili sudbina 23 miliona stanovnika Sirije nije ravna sudbini jednog čovjeka. E to je vrhunac gluposti, ali tome diktatura vodi, i tako na kraju svaka diktatura završi. Jedan čovjek jedna ekipa, uz dobre uslove i uhodan tim mogu od države poput Sirije baš napraviti ovo što danas gledamo.Challenger__ wrote:Nezadovoljstvo dijela građana i pseudo-mudžahedini širom svijeta su bili samo topovsko meso Jacoba, Izraela, nekoliko zapadnih država i njihovih regonalnih satelita (Katar, Turska, KSA).
Zamisli da je npr. samo u visemilionskom Alepu 100 000 ljudi uzelo oruzje, u Damasku isto 100 000, Homsu itd itd.
Ali nesto narod ne htjede da se bori za drugaciju Siriju, valjda im ova Assadova Sirija nije nanosila bas toliko patnje da bi se borili puskom protiv nje.
Evo i sad radije bjeze na zapad i Tursku nego da se bore protiv Assada.
Kako to, majku mu
Sto lazete tako licemjernim, munafickim nacinom, sto otvoreno ne priznate, jeste hocemo da ode Assad, volimo sve sto kaze Erdogan, debeli Thani, KSA a ako oni kazu onda je i izrahell OK.
Evo ja otvoreno kazem volim Iran i nisam neutralan glede Irana jer su jednostavno trenutno najbolje i najperspektivnije sto muslimani imaju pogotovo kad vidim kako ih prozivaju kabadahije i kauboji sa zapada koji godinama i decenijama unazad prave haos i stradanja tim istim muslimanima , dovoljno je da se njihovi interesi i racunica poklope i to pokaze isplativim i svako postaje meta.
- Challenger__
#15814 Re: Sirija vol. 2
- Ovdje se piše o pomjeranju naroda iz nevladinih dijelova Alepa prema Turskoj ali se ne ukazuje na jedan vrlo bitan detalj - jedan dio građana jednostavno prelazi u dio Alepa pod vladinom kontrolom:
LINK
Many residents have left Aleppo; some of those that remain have moved across the lines to safer parts of the city. Many residents from the rebel-held districts have moved to government-controlled parts of town, where daily bombardments are less heavy.
- exliberal-ex
#15815 Re: Sirija vol. 2
http://www.youtube.com/watch?v=U1HvTsOovy0#t=34
Kad su poceli tocku koristit ?
nego kod ovih zadnjih prodora nesto nevidim da se helikopteri koriste u napadima, ima par snimaka gdje se vidi kad bacaju avio bombe ali nema mi 24 u direktnom podrzavanju pjesadije....ili je opsta bjezanija pa nestizu nista snimat i derat se
Kad su poceli tocku koristit ?
nego kod ovih zadnjih prodora nesto nevidim da se helikopteri koriste u napadima, ima par snimaka gdje se vidi kad bacaju avio bombe ali nema mi 24 u direktnom podrzavanju pjesadije....ili je opsta bjezanija pa nestizu nista snimat i derat se
-
emillio estevez
- Location: http://www.klix.ba/vijesti/bih/rasema-h ... /120430110
#15816 Re: Sirija vol. 2
Dobra Mlada, samo da nije ostecena.Kikibombona wrote:Vidi je Saxxx, pravi meleksarajevoxxxx wrote:...![]()
![]()
Sestra Ebu Bekra el-Bagdadija. Uhvatili je u irackom Kurdistanu nakon sto se namjeravala raznijeti. Sada je na sigurnom, u zatvoru.
Kukavica salje budale i sestru da se u slavu dignu u zrak a sam ne moze niti janje zaklati.
- Rampage
#15817 Re: Sirija vol. 2
Evo bio ti je nedavno članak na portalu o njemu i ovakvim kao on. Eto ti ih još par tu, na toj stranici:) Gledaj kako su lijepo opisani u samom uvodu u tekst:)zrakomlat wrote:A što si ti toliko pao po Iranu? Kontriraš malo ili ih baš ne gotiviš?General War wrote:eh sad kad dodju oni specijalci sto su zarobili amerikance sa onim kadama..to ce tek da bude picvajzmadner wrote:Brigadni djeneral pogino, ni manje ni vise.
I ovi Iranci se bas razbacaju cinovima.
Bezze pitam, primjetno je često ismijavanje, ili makar pokušaj, pa kontam, da upitam.
Znate one ljude koji na internetu i društvenim mrežama moraju biti "svakom loncu poklopac" i to često na vrlo odbojan, arogantan i agresivan način, vrijeđajući i ponižavajući druge ljude? U pitanju su tzv. internet trolovi, odnosno uvijek dežurni komentatori koji za cilj imaju da obezvrijede, ponize i diskredituju druge ljude.
Internet trolovi su najčešće sadisti, narcisi i pokazuju znakove psihopatije
http://www.klix.ba/lifestyle/internet-t ... /160121151
- Ironmen
#15818 Re: Sirija vol. 2
Dobra parola opisuje zato je poceo rat u Siriji Ili gasovod ili ćemo uništiti Siriju.
Nego jeli djecoubica Erdogan otvorio granicu za civile ????
Nego jeli djecoubica Erdogan otvorio granicu za civile ????
- apsidejzi
#15819 Re: Sirija vol. 2
Ovo je totalno drugaciji pristup ratovanju. Ni jednom nisam cuo rafalnu paljbu. Lik puca metak po metak bez izivljavanja. CIljano da pokriva jarane koji napreduju.Kikibombona wrote:
Nije ni cudo da su ih ekspresno eliminisali.
A ovo je i logicno za ocekivati. Prva prava vojska i druga strana nema nikakve sanse, jer oni znaju samo na ho-ruk pa ako prodje prodje.
- General War
#15820 Re: Sirija vol. 2
Promasio si cijeli fudbal, ovo se ne odnosi na poklapanje i ismijavanje patoloskih lazova i propagandista kojih je pun forum, a bilo je na kliksu tema kako prepoznati idiota, vrlo lagan test, pa probaj ako imas kakvih dvojbi oko svog mentalnog zdravlja...vidim da te pogadja.Rampage wrote:Evo bio ti je nedavno članak na portalu o njemu i ovakvim kao on. Eto ti ih još par tu, na toj stranici:) Gledaj kako su lijepo opisani u samom uvodu u tekst:)zrakomlat wrote:A što si ti toliko pao po Iranu? Kontriraš malo ili ih baš ne gotiviš?General War wrote: eh sad kad dodju oni specijalci sto su zarobili amerikance sa onim kadama..to ce tek da bude picvajz
Bezze pitam, primjetno je često ismijavanje, ili makar pokušaj, pa kontam, da upitam.
Znate one ljude koji na internetu i društvenim mrežama moraju biti "svakom loncu poklopac" i to često na vrlo odbojan, arogantan i agresivan način, vrijeđajući i ponižavajući druge ljude? U pitanju su tzv. internet trolovi, odnosno uvijek dežurni komentatori koji za cilj imaju da obezvrijede, ponize i diskredituju druge ljude.
Internet trolovi su najčešće sadisti, narcisi i pokazuju znakove psihopatije
http://www.klix.ba/lifestyle/internet-t ... /160121151
-
sumirprimus
#15821 Re: Sirija vol. 2
Mos.mist u siriji ptsp.a za nekih 20ak god...
Kad je kod nas ovako....
Kad je kod nas ovako....
- Rampage
#15822 Re: Sirija vol. 2
Sirija upozorila Saudijsku Arabiju da ne vrši agresiju:
"Sirija će smatrati bilo kakav upad u svoju teritoriju kao čin agresije, kazao je u subotu ministar vanjskih poslova Valid al-Mualem, nekoliko dana nakon što je Saudijska Arabija najavila slanje kopnenih snaga."
http://www.klix.ba/vijesti/svijet/sirij ... /160206104
http://www.voanews.com/content/syrian-f ... 79820.html
Ne mogu izaći na kraj s papučarima u Jemenu a slali bi kopnene trupe u Siriju
"Sirija će smatrati bilo kakav upad u svoju teritoriju kao čin agresije, kazao je u subotu ministar vanjskih poslova Valid al-Mualem, nekoliko dana nakon što je Saudijska Arabija najavila slanje kopnenih snaga."
http://www.klix.ba/vijesti/svijet/sirij ... /160206104
http://www.voanews.com/content/syrian-f ... 79820.html
Ne mogu izaći na kraj s papučarima u Jemenu a slali bi kopnene trupe u Siriju
-
sumirprimus
#15823 Re: Sirija vol. 2
Ove niihove raspraveputem mas medija djeluju ko chick fajt...
Da nisu u pitanju stvarni ljudski zivoti...
Da nisu u pitanju stvarni ljudski zivoti...
- apsidejzi
#15824 Re: Sirija vol. 2
Pronasao sam i malo duzi klip na kojem se kaze da se ovo desava u gradicu Mayer:apsidejzi wrote:Ovo je totalno drugaciji pristup ratovanju. Ni jednom nisam cuo rafalnu paljbu. Lik puca metak po metak bez izivljavanja. CIljano da pokriva jarane koji napreduju.Kikibombona wrote:
Nije ni cudo da su ih ekspresno eliminisali.
A ovo je i logicno za ocekivati. Prva prava vojska i druga strana nema nikakve sanse, jer oni znaju samo na ho-ruk pa ako prodje prodje.
https://www.google.com/maps/@36.3873587 ... !1e3?hl=en
Borbe se nastavljaju u gradicu na sjeveru (Kiffin) jer je Mayer haman ociscen:
https://www.google.com/maps/@36.4126479 ... !1e3?hl=en
Kad pogledas sjevernu kartu vidis da su ostala jod dva veca grada (Azaz i Tal Rifat) i desetak manjih gradova poput ovog Mayera. Nije ni cudo sto ljudi bjeze na sjever nakon sto su ih presjekli kod Alepa.
-
Novak20
#15825 Re: Sirija vol. 2
Last edited by Novak20 on 07/02/2016 10:37, edited 1 time in total.