Sarajevski derbi

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Sarajevski-Seljak

#15801 Re: Sarajevski derbi

Post by Sarajevski-Seljak »

hrasno38 wrote:
Maharadza wrote:
LSD wrote:Da Bog da se svaki put ovako između sebe tješili :izet:
Vi pobjedom na derbiju, mi titulom?! Važi, gdje treba potpisati? :mrgreen:
Ko ima vise titula?????? Mislim stvarno navijacima Sarajeva je ofirno da pricaju o titulama najtrofejnijem BH klubu....mislim da ne mozete o titulama pricati ni Zrinjskom a ne Zelji. Ja kad sam to vama napisao kada ste pobjedili u derbiju svi ste u jedan glas govorili da vam je vaznija pobjeda nad Zeljom ali opste je poznato da ste vi navijaci bez konstanog stava i misljenje mijenjate onako kako vama najvise odgovara. Ja sad ako kazem da je Zeljo najtrofejniji klub, da imamo isti broj kupova i pobjeda u medjusobnim susretima, da je Zeljo najdalje dosao u Evropi (ja pricam o cijeloj istoriji)....vi cete izvuci kao glavni argument "parafraziram" da imate bolju gol razliku u medjusobnim duelima. Ali sta god da izvucete u zvanicnim statiskama Zeljo je uspjesniji klub. Sada ste nakon dugo dugo godina nas presli na UEFA listi ali je to kratkog daha ali ste nas presli i tu ste bolji.
Danas vas Zeljo nije dobio nego vas je porazio tj porazio je bogate nafurane balerine i razmisljanje da "pare dobijaju utakmice". Vas "strasni" talenat Radovac se nije vidio dok vas je Memija prelazio kao brzi voz i trpao vam pet igraca sa svoje strane u dzep. Vec drugu utakmicu za redom Delac vam je ubjedljivo najbolji igrac ali desit ce se da i on nece imati svoj dan. Danas je Zeljo bio ono bas bolji ali jebo to dok nam bjezite na tabeli dva boda jer fudbal se igra za titule a ovo je samo jedan ukras na pobjednickoj torti i jebes ovaj ukras ako na kraju se ne pojede ta torta.
Liga je ove godine najzanimljivija i jos ce tu biti iznenadjenja i iznenadjenja....mi iz derbija vec imamo 4 boda a vi niti jedan...nama jos ostaje Zrinjski i na proljece fakticki sva tri najveca rivala docekujemo kuci vi dvojici idete u goste...dakle rano je za prognoze ali slavit treba jer nije dobijena sad aman zaman neka bolja ekipa nego je dobijen gradski rival!!!

Ti pricas o mjenanju stsvova? A neki dan si napisao da te boli kurac za Zeljom o Sarajevom i kompletnom ligom.

Pa de odluci se ba, u godinam si, ali nisi toliko star da se mozes na senilnost izvlaciti...

P. S

Taj isti Radovac je prolazio kroz trojicu na zadnjem derbiu na Grbavici?!
Capajebo

#15802 Re: Sarajevski derbi

Post by Capajebo »

ganjeta wrote: Očito nisi skonto fol, ali smiješ da bi bio u raji :zoka:.

Kad sam mislio na slotove, Džamica je poznati kockar i tu je magistar za Sablju islama :zzzz: .
Helemnejse, poljubider to malo, da hairli bude inshAllah.
Charuga
Globalni moderator

#15803 Re: Sarajevski derbi

Post by Charuga »

Charuga wrote:@ferrante071
@Bambino Blu

Prvo i posljednje upozorenje zbog Seljo i Njanjajevo.
Ovo izgleda nema kraja. Upozorio sam još jednog na PDF o FKS i on će biti posljednji koji će proči sa upozorenjem.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#15804 Re: Sarajevski derbi

Post by hrasno38 »

hrasno38 wrote:Ko ima vise titula?????? Mislim stvarno navijacima Sarajeva je ofirno da pricaju o titulama najtrofejnijem BH klubu....mislim da ne mozete o titulama pricati ni Zrinjskom a ne Zelji. Ja kad sam to vama napisao kada ste pobjedili u derbiju svi ste u jedan glas govorili da vam je vaznija pobjeda nad Zeljom ali opste je poznato da ste vi navijaci bez konstanog stava i misljenje mijenjate onako kako vama najvise odgovara. Ja sad ako kazem da je Zeljo najtrofejniji klub, da imamo isti broj kupova i pobjeda u medjusobnim susretima, da je Zeljo najdalje dosao u Evropi (ja pricam o cijeloj istoriji)....vi cete izvuci kao glavni argument "parafraziram" da imate bolju gol razliku u medjusobnim duelima. Ali sta god da izvucete u zvanicnim statiskama Zeljo je uspjesniji klub. Sada ste nakon dugo dugo godina nas presli na UEFA listi ali je to kratkog daha ali ste nas presli i tu ste bolji.
Danas vas Zeljo nije dobio nego vas je porazio tj porazio je bogate nafurane balerine i razmisljanje da "pare dobijaju utakmice". Vas "strasni" talenat Radovac se nije vidio dok vas je Memija prelazio kao brzi voz i trpao vam pet igraca sa svoje strane u dzep. Vec drugu utakmicu za redom Delac vam je ubjedljivo najbolji igrac ali desit ce se da i on nece imati svoj dan. Danas je Zeljo bio ono bas bolji ali jebo to dok nam bjezite na tabeli dva boda jer fudbal se igra za titule a ovo je samo jedan ukras na pobjednickoj torti i jebes ovaj ukras ako na kraju se ne pojede ta torta.
Liga je ove godine najzanimljivija i jos ce tu biti iznenadjenja i iznenadjenja....mi iz derbija vec imamo 4 boda a vi niti jedan...nama jos ostaje Zrinjski i na proljece fakticki sva tri najveca rivala docekujemo kuci vi dvojici idete u goste...dakle rano je za prognoze ali slavit treba jer nije dobijena sad aman zaman neka bolja ekipa nego je dobijen gradski rival!!!
Sarajevski-Seljak wrote:Ti pricas o mjenanju stsvova? A neki dan si napisao da te boli kurac za Zeljom o Sarajevom i kompletnom ligom.

Pa de odluci se ba, u godinam si, ali nisi toliko star da se mozes na senilnost izvlaciti...

P. S

Taj isti Radovac je prolazio kroz trojicu na zadnjem derbiu na Grbavici?!
Tako je i dalje me boli kurac za Zeljom i Sarajevom u smislu da mi sigurno nece proraditi cir ako Zeljo izgubi, da se necu otici napiti iz istog razloga, da necu biti nervozan i tu nervozu prosipati po svojoj kuci, da me poraz nece posvadjati sa mojim dobrim drugovima pitarima itd itd ili u prevodu kao sto sam i napisao sport je za mene zabava u slobodno vrijeme jer ja sam ozbiljan covjek koji izdrzava svoju porodicu i nema vremena da prati kakvu stolicu ima Edis Mulalic i koliko je piva popio Kokot itd itd. Jel ti sad seljak jasno....tvoja zivotan filozofija je da te vjerovatno boli kurac za sve i jedina ti je preokupacija FK Sarajevo i sjever...kad porastes valjda ce ti se i prioriteti mijenjati.
Naravno sve to ne znaci da ja ne pratim Zelju i nasu ligu onoliko koliko mogu i ne komentarisem ono sto mislim. Ili je po tebi sport iskljucivo rezervisan za bolesnike kojima je jedini zivotni poriv Zeljo ili Sarajevo i koji 24/7 zgubidane o tudjem trosku culeci usi o najnovijeim vijestima iz Doline Cupova ili Koseva. Ohladi momcino i pocni sa procesom odrastanja kao mnogi ovdje.
Ja sam pricao o Radovcu na ovoj utakmici a takav Radovac se poklapa u cijeloj sezoni a to sta je on radio prije godinu i Pape prije 30 nema veze sa ovom temom. Hocemo se vratiti i na Muharemovica koji je gol razliku popravljao na vama????
agnostic_front

#15805 Re: Sarajevski derbi

Post by agnostic_front »

Može li se zaspati?

Selam alejk.
Logovan

#15806 Re: Sarajevski derbi

Post by Logovan »

Šta kaže hrasno38, mislim da ne mozete o titulama pricati ni Zrinjskom... Boga mi pogrešno misliš. Naravno, ovdje sam prestao čitati, jer znam da ima još sličnih gluposti.

A vas ćemo stići, fale nam još dvije i to bi bilo to.
todd_smith

#15807 Re: Sarajevski derbi

Post by todd_smith »

Mea_parvitas

#15808 Re: Sarajevski derbi

Post by Mea_parvitas »

Iživljavanje nad pitarskom nejači :lol: Sad dobro znas ciji je grad. :izet: :izet: :izet:

Image
kucniljubimac

#15809 Re: Sarajevski derbi

Post by kucniljubimac »

1946--1987 wrote:
limeni wrote:Prvo cestitke konama na fanaticnoj borbi 90 minuta to je derbi, tako se igraju velike utakmice i svaka cast mozda ste uboli sa Mulalicem kojeg sam cijenio i kao igraca. Nasi nisu ekipa nego skup individualaca hitno se neke stvari moraju pomjeriti ako zelimo da budemo prvaci ove sezone.
Ima i nesto pozitivno danas, vidio sam toliku radost, nevjericu i euforiju kod navijaca Zelje koji su ovaj za njih veliki dan proslavili kao da su dobili Arsenal FC, to mi pokazuje da smo najveci klub u drzavi bili i ostali.
Sretno i konama i nama u ovoj sezoni pa da i ove sezone derbi na Kosevu odlucuje o prvaku.
o tome ja pricam, doslo je do toga da njihova pobjeda protiv nas se dozivljava kao veliko iznenadjenje a katastrofa i bruka za nas.To ipak govori nesto :D

realno, gadjanstvo je iznenadjeno pobjedom zeljeznicara danas, a mene sramota od koga smo izgubili. :D
ma glupo razmišljanje, pa ne tako davno ste slavili 1-1 na grbavici i plesali voziće i pjevlai pjesme, derbi je normalno da slavimo do ludila i slično, nemojte šuplje prosipati ako niste djeca :izet:
nema me tamo

#15810 Re: Sarajevski derbi

Post by nema me tamo »

1946--1987 wrote:na stranu sve al ovo je klasicni seljakluk i papanluk.Bolan zamisli kad vide u regionu ili evropi ovu sliku, cirkus.

Hahahaha, sjebavanja epskih razmjera..
jeza u ledja

#15811 Re: Sarajevski derbi

Post by jeza u ledja »

Cestitam konama na pobjedi.
nosara

#15812 Re: Sarajevski derbi

Post by nosara »

avetinja wrote:Image

:lol: :lol: :lol:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
bjelave

#15813 Re: Sarajevski derbi

Post by bjelave »

I ja bi im cestitao, takav je red, da je pobjeda ostvarena na sportski nacin. S obzirom da su do nje dosli zahvaljujuci mesarenju za sto imali podrku sudije, kupljeno ili pritisak svejedno, kao i zahvajuci valjanju, odugovlacenju nakon gola ne zasluzuju nikakvo sportsko priznanje. Da je sudija nakon 3 minuta igre dao karton Beganovicu mozda bi se igrao fudbal. Ovako bilo je jasno sta slijedi.

S druge strane mora im se odati priznanje na trudu,zelji, izgaranju. Puno vise su zeljeli pobjedu sto je u neku ruku i normalno s obzirom na situaciju. Treba odati i priznanje Mulalicu, s kojim se neki ovdje bezrzazlozno sprdaju, jer je motivirao ekipu i iz nje izvukao 110%. Ali ni on ne zasluzuje cestitku jer je do nje dosao na nesportski nacin sto je uostalom i najavio prije utakmice. Posteno je rekao da ce do rezultata doci na sve nacine, legalne i nelegalne. Kao sto je i poslije utakmice potvrdio da se je islo u 'kost'.
Da je to pobjeda poput Kodrine od prosle sezone zasluzio bi cestiku.No, ocito da se kod zelje nista ne mijenja od vremena Milana Ribara.

Iskreno, ja ne volim ni kad Sarajevo izgubi i na treningu a ne u derbiju. Dakle, poraz makar i nesportski boli a jos vise boli cinjenica da bordo balerine nisu imale muda da uzvrate na tucu.

Ipak, ono sto imponira je euforija, i histerija u kojoj su plavi slavili ovu pobjedu. Kao sto neko gore napisa, kao da su dobili Arsenala ili Reala a ne FKS. Valjda se tako slavi kad se pobjedi jaci i a to zorno svjedoci o cinjenici koji je najveci klub o ovoj zemlji. Ipak je rijec o prvoj pobjedi od 2011.Ipak, zalosti nedostatak dostojanstva i mjere kako kod nekih likova ovdje na forumu, koji se heftama nisu usudjivali da otvore ovaj podforum a sinoc su dezerterski junacili pa do igraca poput Kokota i Kosorica....
Valjda je to tako kad se gladan najede mesa.

Pozdrav, do sljedeceg derbija na proljece na Kosevu.
Last edited by bjelave on 05/10/2015 08:35, edited 1 time in total.
nosara

#15814 Re: Sarajevski derbi

Post by nosara »

Mea_parvitas

#15815 Re: Sarajevski derbi

Post by Mea_parvitas »

Suština posta jufkice @bjelave... Kme kme kme, mi smo mislili da cemo razvaliti Zelju, kme kme kme, a na to bi cika Osim "rekao":

Image
1946--1987

#15816 Re: Sarajevski derbi

Post by 1946--1987 »

kucniljubimac wrote:
1946--1987 wrote:
limeni wrote:Prvo cestitke konama na fanaticnoj borbi 90 minuta to je derbi, tako se igraju velike utakmice i svaka cast mozda ste uboli sa Mulalicem kojeg sam cijenio i kao igraca. Nasi nisu ekipa nego skup individualaca hitno se neke stvari moraju pomjeriti ako zelimo da budemo prvaci ove sezone.
Ima i nesto pozitivno danas, vidio sam toliku radost, nevjericu i euforiju kod navijaca Zelje koji su ovaj za njih veliki dan proslavili kao da su dobili Arsenal FC, to mi pokazuje da smo najveci klub u drzavi bili i ostali.
Sretno i konama i nama u ovoj sezoni pa da i ove sezone derbi na Kosevu odlucuje o prvaku.
o tome ja pricam, doslo je do toga da njihova pobjeda protiv nas se dozivljava kao veliko iznenadjenje a katastrofa i bruka za nas.To ipak govori nesto :D

realno, gadjanstvo je iznenadjeno pobjedom zeljeznicara danas, a mene sramota od koga smo izgubili. :D
ma glupo razmišljanje, pa ne tako davno ste slavili 1-1 na grbavici i plesali voziće i pjevlai pjesme, derbi je normalno da slavimo do ludila i slično, nemojte šuplje prosipati ako niste djeca :izet:
pa to ti pricam, nekad se slavio x a danas je sve osim glat pobjede bruka.Tako javnost to vidi, sta se desilo u medjuvremenu pa je odnos takav.
Mea_parvitas

#15817 Re: Sarajevski derbi

Post by Mea_parvitas »

Ebi malo saraj'vo :lol: :izet: :izet:
kakotakonikako

#15818 Re: Sarajevski derbi

Post by kakotakonikako »

Kao neutralnom, derbi je bio bolji nego neki prethodni. Trener Zelje nadmudrio trenera Sarajeva. Srce pobijedilo pare. Pobjednici slave, porazeni tuguju i traze isprike. Vec vidjeno.
Mister Yes

#15819 Re: Sarajevski derbi

Post by Mister Yes »

emigrazione wrote:Cestitke kone, ali boga mi ja se ne sjecam da je Soboda ovoliko gmizala po AFH kao vi na grbavici, jebote led Kosoric dobije udarac Tiago se valja...Kokot, Tiago, Memija nisu se dizali sa terena, fakat sramota...
Pa nisu imali izbora nego da se valjaju po terenu zadnjih 30 minuta. Jednostavno su se previše potrošili u prvih 60 minuta sa ludačkom agresivnošću i borbenošću. Zadnjih 30 minuta nisu više mogli ni hodati a kamoli trčati. I onda su počeli da se valjaju po terenu. To je ono što ne volim kod fudbala. Recimo, na ovom posljednjem evropskom prvenstvu u košarci, bilo je nekoliko utakmica gdje se neka ekipa ludački potroši u prve tri četvrtine i drži rezultat ali onda nema snage u zadnjoj četvrtini i izgubi 20 razlike. Ali u fudbalu kad nemaš snage za zadnju četvrtinu samo se uzmeš valjati kao što su plavi juče :roll:

Ipak, Sarajevo je za ovo samo krivo. Nema opravdanja za Hebibovića na desnom beku. NIkakvog. Slaba reakcija trenera sa izmjenama (kasno i malo). Trebao je odmah vidjeti o kakvoj se utakmici radi i umjesto slabašnih Hebibovića i Radovca ubaciti fizički jače igrače. Nema opravdanja ni za realno kukavičku reakciju na Željinu agresiju. Čim su vidjeli da plavi idu agresivno, naši su se počeli oslobađati lopte čim je prime samo da ne primaju udarce. I naravno da onda nismo imali igru. Dio krivice nosi i sudac koji je morao u startu strožije sankcionisati onu agresiju.

Ali šta je bilo bilo je. Plavima čestitke ali ovakvi treneri poput njihovog ne traju dugo i samo je pitanje trenutka kada će igrači da ga stave na ignore. Sarajevo je i dalje realno prvi favorit za titulu. Utakmica poput ove je po svemu izuzetak što će se i pokazati.
Dr. Kuca

#15820 Re: Sarajevski derbi

Post by Dr. Kuca »

nosara wrote:
avetinja wrote:Image

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

:lol: :lol: :lol: dobra dobra, suze me oblise pogotovo radovac na slici :lol: :lol: prejako.

On topic, meljo izmeljo pobjedu potpuno zasluzeno, ostavili su srce trebat ce im 5 dana da se regeneriraju. Odigrali onako kako su jedino i mogli na granici crvenog, nase noge zlatne nisu znale kako da odgovore agresivnom protivniku, prepali se jer su pickice obicne, cast delacu i rustemovicu. Trener nas jadnik valjda naviko po mianmaru igraju rekreativno pa ga ovo zijanilo ovdje, valjda coek zaboravio kakvi su gradski derbiji ovdje, nema tu ljepote, ni znanja samo zelja.
Cestitke ovim neokupanim, konacno nakon toliko godina da osjete kako je to pobjediti u derbiju, do sad su mogli cuti samo iz prica.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#15821 Re: Sarajevski derbi

Post by JoseMujica »

ljudi su realno bili bolji čitavu utakmicu. A da su igrali neki fudbal i nisu :roll: a to tek govori koja smo mi kanta bili :(

Nema ništa gore od balkanca kad se nafura da je neka sila, a mi smo se debelo nafurali da ćemo ih odrat i treba reć ljudima hvala što su nas na zemlju spustili da se ne qhurchimo bez pokrića, dohavizat se i naučiti šta iz ove utakmice, kad nismo iz one protiv Viteza.
avetinja

#15822 Re: Sarajevski derbi

Post by avetinja »

I dalje se kmeči. Pogledajte statistiku na kraju utakmice i sve će vam biti jasno.

Jebi malo Saraj'vo. :izet:

Jufkice još nisu sebi došle.

Krivu vrbu tražili su cijelu noć.
nosara

#15823 Re: Sarajevski derbi

Post by nosara »

[youtube]http://www.youtube.com/watch?t=1&v=eZpE-0NduP4[/youtube]

DOMINACIJA...!!!!!!! :D
Last edited by nosara on 05/10/2015 10:03, edited 2 times in total.
Wenger

#15824 Re: Sarajevski derbi

Post by Wenger »

JoseMujica wrote:ljudi su realno bili bolji čitavu utakmicu. A da su igrali neki fudbal i nisu :roll: a to tek govori koja smo mi kanta bili :(

Nema ništa gore od balkanca kad se nafura da je neka sila, a mi smo se debelo nafurali da ćemo ih odrat i treba reć ljudima hvala što su nas na zemlju spustili da se ne qhurchimo bez pokrića, dohavizat se i naučiti šta iz ove utakmice, kad nismo iz one protiv Viteza.
hajd sad svi pitari pogledajte ovaj post i naucite kako se pise nakon zasluzenog poraza. Svaka cast.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#15825 Re: Sarajevski derbi

Post by hrasno38 »

Logovan wrote:Šta kaže hrasno38, mislim da ne mozete o titulama pricati ni Zrinjskom... Boga mi pogrešno misliš. Naravno, ovdje sam prestao čitati, jer znam da ima još sličnih gluposti.

A vas ćemo stići, fale nam još dvije i to bi bilo to.
Boga mi druze uopste pogresno ne mislim jer u PL BiH Zrinjski i Zeljo imaju po tri a Sarajevo dvije titule i na to sam asocirao. Sad sam se i ja malo ponasao kao i vi i citirao ono sto mi odgovara ali u prici je bio Zrinjski. Sa Zeljom jedino mozete uci u pricu o titulama u bivssoj YU a sve ostalo i kad se sve sabere na hrpu ta prica zavrsava sa samo jednim pobjednikom...ZELJOM!!
Post Reply