Irak

Post Reply
insomnia78

#15801 Re: Irak

Post by insomnia78 »

Poslije toga sehadet pa da te i osunete
salik79

#15802 Re: Irak

Post by salik79 »

Challenger__ wrote:
Kikibombona wrote:Pusti Abadija i njegovu pricu, on je nebitan faktor. Ovdje su Amerikanci odigrali partiju zajedno sa kurdskim kvislinzima.
Jesi li bacio link na Ranj Talabanija "koji sve objašnjava"? Jesi. Evo šta kaže:
Barzani signed a letter yesterday cancelling referendum, allowing Iraqi army back into all pre 2014 areas. Lette given to president Dr Fuad
Barzani, kvisling.
Jos jednom. Kljuc svega je u hadzi Kasim-agi Sulejmaniju (ustat pa spomenut!). 8-)
The 51st State

#15803 Re: Irak

Post by The 51st State »

i ti ides u krajnost i pridavanje mitskih moci obavjestajnim strukturama, ne kazem da ne rove gdje mogu, ali da su takvi puppet master-i je sigurno nabacivanje oreola i bacanje prasine u oci.
muhafuca

#15804 Re: Irak

Post by muhafuca »

vojna baza Kirkuk - ode zastava Kurdistana dole

Challenger__

#15805 Re: Irak

Post by Challenger__ »

salik79 wrote:
Kikibombona wrote:
salik79 wrote:Ubijedjen sam da je ovo savo :lol:
Pusti ti Savu.

Tvoje prognoze su se pokazale kao cisti promasaj. Suniti su pregazeni u Siriji i Iraku. Turska se sagela Iranu i Rusiji. Dakle, dno dna.

Kurdi imaju bolju poziciju nego ikada. Imaju svoju upravu u Iraku i Siriji. I zadrzat ce je. Nesto moraju vratiti, veliki tako odlucili. Mislio sam da ce Kirkuk biti posljednje sto ce vratiti al' sam se izgleda zajebao. Moram i ja jednom ofulati, nisam Bog.

A sunije su totalno ponizene. I zao mi je zbog toga. To sam ti davno govorio.
:lol: :lol: :lol:

Sve sto sam napisao - gledamo. Ako stavljas znak jednakosti izmedju Isila i sunija, onda jesu pregazeni. :thumbup: Za Tursku sam jos lani u julu rekao da ce biti ovako kako jeste.

Kiki, fulao si sve. A sada pravac citaj ono do kraja o dzamijama u Teheranu i odgledaj onaj video o takiji. 8-) ;-)
Salik... Ja mislim da je on kvotao tebe a mislio da piše AntiCheu (OpetJa)... :zzzz:
Opetja033

#15806 Re: Irak

Post by Opetja033 »

Kurdi kmece:
Image

Jos slika kurdskog egzodusa iz Kirkuka:

Image
Krokodajl

#15807 Re: Irak

Post by Krokodajl »

Priča se po Erbilu da je Kasim pitao Barzanija da li da se IRGC iz Sirije kući vrati preko Erbila ili Kirkuka :D
Challenger__

#15808 Re: Irak

Post by Challenger__ »

salik79 wrote:Jos jednom. Kljuc svega je u hadzi Kasim-agi Sulejmaniju (ustat pa spomenut!). 8-)
Ne zaboravljam. Podrazumijevam. Lik, fakat, pravi dar-mar. Unbelievably!
The 51st State

#15809 Re: Irak

Post by The 51st State »

kurdi bez kirkuka i tamosnje nafte se vracaju na nivo zabacene provincije koja stalno nesto gundja, a nista ne mogu uticati.
Krokodajl

#15810 Re: Irak

Post by Krokodajl »

The 51st State wrote:kurdi bez kirkuka i tamosnje nafte se vracaju na nivo zabacene provincije koja stalno nesto gundja, a nista ne mogu uticati.
Barzani i Puigdemont ko od dva brata djeca.
Opetja033

#15811 Re: Irak

Post by Opetja033 »

Krokodajl wrote:
The 51st State wrote:kurdi bez kirkuka i tamosnje nafte se vracaju na nivo zabacene provincije koja stalno nesto gundja, a nista ne mogu uticati.
Opetja033

#15812 Re: Irak

Post by Opetja033 »

Challenger__ wrote:
salik79 wrote:
Kikibombona wrote: Pusti ti Savu.

Tvoje prognoze su se pokazale kao cisti promasaj. Suniti su pregazeni u Siriji i Iraku. Turska se sagela Iranu i Rusiji. Dakle, dno dna.

Kurdi imaju bolju poziciju nego ikada. Imaju svoju upravu u Iraku i Siriji. I zadrzat ce je. Nesto moraju vratiti, veliki tako odlucili. Mislio sam da ce Kirkuk biti posljednje sto ce vratiti al' sam se izgleda zajebao. Moram i ja jednom ofulati, nisam Bog.

A sunije su totalno ponizene. I zao mi je zbog toga. To sam ti davno govorio.

Sve sto sam napisao - gledamo. Ako stavljas znak jednakosti izmedju Isila i sunija, onda jesu pregazeni. :thumbup: Za Tursku sam jos lani u julu rekao da ce biti ovako kako jeste.

Kiki, fulao si sve. A sada pravac citaj ono do kraja o dzamijama u Teheranu i odgledaj onaj video o takiji. 8-) ;-)
Salik... Ja mislim da je on kvotao tebe a mislio da piše AntiCheu (OpetJa)... :zzzz:
Imajte razumijevanja, milost. Nije mu lahko danas. :mrgreen:

I frajer ima obraza nekom spocitavati promasene prognoze. Nakon orgijanja na forumu sinoc i situacije na terenu danas. :mrgreen:
Challenger__

#15813 Re: Irak

Post by Challenger__ »

Krokodajl wrote:Žao me je meni Kurda iskreno, imam ja simpatije prema njima a vjerujem i većina forumaša ovdje, ova kontriranja su samo zbog Kikija i njegovog mitomanskog pristupa prema Kurdima, ali kojeg ja duboko poštujem kao forumaša...
:thumbup:

Krokodajl sve rek'o. Potpisujem od riječi do riječi.
salik79

#15814 Re: Irak

Post by salik79 »

Image
Image
protesti u Stokolmu, trazi se od "medunarodne zajednice i kurve evrope da intervenise"
Last edited by salik79 on 16/10/2017 13:12, edited 1 time in total.
Challenger__

#15815 Re: Irak

Post by Challenger__ »

Opetja033 wrote:
Krokodajl wrote:

:pisnuo:

Tobejarabi... :lol:
salik79

#15816 Re: Irak

Post by salik79 »

Challenger__ wrote:
Krokodajl wrote:Žao me je meni Kurda iskreno, imam ja simpatije prema njima a vjerujem i većina forumaša ovdje, ova kontriranja su samo zbog Kikija i njegovog mitomanskog pristupa prema Kurdima, ali kojeg ja duboko poštujem kao forumaša...

I ovo za Kikija?! :D
Challenger__

#15817 Re: Irak

Post by Challenger__ »

Krokodajl wrote:Sramota za Kurdsku politiku, sramota za Barzanija, ai nema on obraza, nek mu je na dušu svaki onaj šehid što je poginuo boreći se protiv ISIL-a...
Bolan Krokodajl... Svi smo djeca zemlje kojom su se valjale rijeke krvi, ko zna ako mi ne znamo šta je jad i šta je muka. Ali Barzani... Ljudi moji, njegov narod krvari od Mediterana do Irana, uglavnom gladan, neuhranjen, trpi sebe i trpi druge a taj lik, Barzani, se tereti za pljačke kakve ni USA kriminalci ne mogu da progutaju. Pokradeni novac koji se spominje ide od dvije do preko deset (!) milijardi USD na njegovim računima širom planete.

Ni jadnijeg stanja u jednom narodu ni većeg kleptomana.

Lik je za električnu stolicu i to svako zna osim Kikija koji ne razlikuje PR sliku od gole, turobne istine.
Challenger__

#15818 Re: Irak

Post by Challenger__ »

salik79 wrote:
Challenger__ wrote:

I ovo za Kikija?! :D
Mislim da je OK kao čovjek ali da je malo pregorio... Nadam se da će ga ova dešavanja probuditi.

p.s.

Naravno da mi smetaju njegove generalizacije.
Challenger__

#15819 Re: Irak

Post by Challenger__ »

Ko će stati iza njega, Barzanija? Samo plaćenici, a neće ni oni jer im je preči život od guzova jednog lopova koga ni rođena majka ne voli.
Nadzornik

#15820 Re: Irak

Post by Nadzornik »

Sta kazu Rusi na ovaj egzodus Kurada,nemojte ljudi,grehota je,pa mi smo sa njima potpisali ugovor o transportu nafte... :D
Nadzornik

#15821 Re: Irak

Post by Nadzornik »

Cekajuci rezultate Kurdskog referenduma... :D

Image
DaysleepeR

#15822 Re: Irak

Post by DaysleepeR »

neviđena bježanija Peshmergi
jao_situacije

#15823 Re: Irak

Post by jao_situacije »

đe su amerikanci đe bibi :(

ja mislio te pešmerge zajebani neki borci :(
salik79

#15824 Re: Irak

Post by salik79 »

Challenger__ wrote:Sa kreditom onoga koji je prije svih dešavanja pisao da je 1. Barzani velika AKP obmana, da on lično 2. predstavlja samo sebe, svoj novac i agenturu kojoj pripada a kojoj je pripadao i njegov otac (Mossad), a krajnje je upitno da li je uopšte Kurd... Sada želim da kažem da 3. ne treba ići u krajnost i potpuno omalovažavati Kurde.

Mnogo ih je, imaju dosta bogatu i obrazovanu dijasporu i oni će se kondolidovati, vrlo brzo.

Ovo je početak kraja cionističke Zio-USA agenture koju personificira kleptokratija oko Masuda Barzanija i to je to.
kad se samo sjetim
Image
Image
Image
Karagul danas-yeni safak
A Barzani-PKK invasion cannot be allowed in Kirkuk

Therefore, we have to discuss Kirkuk as much as we discuss Iraq and Syria. Today, we need to take guard because of the Kirkuk-based showdown. I repeat: the foreign invaders and the terrorist organizations that are leading them in the region and their partners are implementing a disaster scenario through cities. This is the next step following the plan to divide cities and it is a micro-scale disintegration plan.

Barzani and the Kurdistan Workers’ Party (PKK) should not be allowed to take control over this city, they should not be allowed to invade Kirkuk, which has no historical or identity ties with them. That the power struggle over Kirkuk may lead to regional clashes must be taken into consideration.
fosna2014

#15825 Re: Irak

Post by fosna2014 »

PKK jedini pruza otpor u gradu Kirkuk. Nista specijalno. Zasad puskaranje sa malim brojem zrtava.
Post Reply