PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post Reply

Šta su za vas najbitniji ciljevi protesta poput ovog u Tuzli?

Smanjenje troškova administracije na sve moguće načine a posebno kroz smanjenje plata političarima, te ukidanje svih povlastica (paušala, naknada, itd)
204
26%
Postavljanje stručnih i odgovornih, a ne podobnih kadrova na odgovorne funkcije (ukidanje stranačke raspodjele)
124
16%
Oduzimanje nelegalno stečene imovine i revizija privatizacije, te prodaja oduzete imovine radi namirivanja radničkih potraživanja
159
21%
Sudski progon i kažnjavanje odgovornih za privatizacijski kriminal, te procesuiranje i kažnjavanje svih slučajeva nepotizma i korupcije
89
11%
Efikasnije sudstvo u službi građana (a ne političara i tajkuna)
36
5%
Ukidanje kantona i jačanje države, uz puno uvažavanje etničkih prava
49
6%
Ravnomjerno a ne proporcionalno povećanje penzija i socijalnih davanja
19
2%
Ostavke onih prema kojima su protesti usmjereni (kantonalne vlade, ministri)
18
2%
Uvođenje prijevremenih izbora kao opcije za promjenu vlasti, te objedinjavanje općih i općinskih izbora
22
3%
Nasilne smjene vlasti s ciljem dokazivanja vlastodršcima da su oni u službi građana, a ne obrnuto
54
7%

Total votes: 774

Alfons Kauders

#15801 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Alfons Kauders »

vratja se shiiime

:kakoste:

najebali ste

sta ovo opet hoce fahrini da pale?

prosli put na godisnjicu olimpijade... nadrealno... prolazim pored pozorista, drze se govori - sto metara dalje gamad pali zgrade...

ovaj put otvaranje vijecnice... cisto da nesto spale u pozadini... mozda bas i vijecnicu? doduse, ne bi bilo prvi put da je crnogorac spali...

pitam se sta ce biti na godisnjicu atentata? mozda ce se nove generacije terorista solidarisati sa starim... i tada je stoka s istoka dosla da pravi haos u nasoj mahali...
mefistofilis

#15802 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by mefistofilis »

ja odoh i na te proteste pa vi naprdujte jos sto godina :gunjastajl: :bih: :bih:
iz dna duše

#15803 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by iz dna duše »

Ne kontam, ako neko kaze da je za proteste, da imamo mali milion razloga da protestujemo dan i noc, ispada da je za Fahru i za vandalizam, paljenje, rušenje... Znam da vlast pokusava da to tako izjednaci, ali to nije tako... Ti likovi, koji su to radili, to nisu protestanti...
Prije nego pocnem da obezvrjeđujem proteste, ja se sjetim svih onih ugrozenih u ovj zemlji koji ne samo da treba da protestuju, nego zbog kojih treba da i mi koji trenutno imamo posao, zajedno sa njima protestujemo... Bilo kako bilo, paljenje i rušenje je najviše išlo na ruku našoj aktuelnoj vlasti, jer je fokus sa radnika koji su izašli na proteste otišao na zapaljenje i porazbijane objekte, koji pripadaju svima nama, a ne samo onim koji u njima rade. Gledajući objekte kako gore, u građanima se počela stvarati neka vrsta otpora prema protestima, što su političari mudro iskoristili, potpomognuti medijima, da kažu kako eto, parafraziram, "čak ni četnici u ratu nisu uspjeli ovo da urade, a uradili su protestanti"

A svi mi znamo da to protestanti, tj. mi građani nismo uradili nego su to ubačeni elementi onih, kojima je odgovaralo da se protesti prikažu kao nešto što vodi u haos. Slike iz Kijeva koje su se u to vrijeme vrtjele na TV su bile vjetar u leđa onima koji su proteste tako zeljeli da predstave...

Činjenica jeste da se takvo što prilikom sljedećih protesta ne smije desavati, ali znate, napaceni radnici i sve druge ugrozene kategorije se tesko mogu nositi sa "mudrim" glavama koje ce sutra opet mase koje izadju na ulice pokusati iskoristiti za svoje ciljeve...
Drinski

#15804 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Drinski »

ma to je trebalo razbiti prvi dan.
sada su se osilili. stoga vlast ima mogućnost da 9. maja sve ponovno utjera u suru.
Alfons Kauders

#15805 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Alfons Kauders »

iz dna duše wrote:Ne kontam, ako neko kaze da je za proteste, da imamo mali milion razloga da protestujemo dan i noc, ispada da je za Fahru i za vandalizam, paljenje, rušenje... Znam da vlast pokusava da to tako izjednaci, ali to nije tako... Ti likovi, koji su to radili, to nisu protestanti...
zasto su onda vec sutradan trazili obustavu istrage i pustanje pritvorenih?
Prije nego pocnem da obezvrjeđujem proteste, ja se sjetim svih onih ugrozenih u ovj zemlji koji ne samo da treba da protestuju, nego zbog kojih treba da i mi koji trenutno imamo posao, zajedno sa njima protestujemo...
zasto da im se pridruzim kada ocito imaju problem s obicnim ljudima koji samo rade i gledaju svoj posao?
Bilo kako bilo, paljenje i rušenje je najviše išlo na ruku našoj aktuelnoj vlasti, jer je fokus sa radnika koji su izašli na proteste otišao na zapaljenje i porazbijane objekte, koji pripadaju svima nama, a ne samo onim koji u njima rade. Gledajući objekte kako gore, u građanima se počela stvarati neka vrsta otpora prema protestima, što su političari mudro iskoristili, potpomognuti medijima, da kažu kako eto, parafraziram, "čak ni četnici u ratu nisu uspjeli ovo da urade, a uradili su protestanti"
nikakva politicka igra i zavjera - sami pali, sami se ubili... nisu se distancirali od piromana, pojedinih politickih opcija, blokirali su grad mjesec dana... politicari nisu morali nista uraditi - to su sami napravili
A svi mi znamo da to protestanti, tj. mi građani nismo uradili nego su to ubačeni elementi onih, kojima je odgovaralo da se protesti prikažu kao nešto što vodi u haos. Slike iz Kijeva koje su se u to vrijeme vrtjele na TV su bile vjetar u leđa onima koji su proteste tako zeljeli da predstave...
pa nekome to jeste bilo u interesu i prijetilo se ukrajinskim scenarijem... isto kao sto je nekome bilo u interesu da posalje djecu na sjediste mup-a u tuzli, koji je imao naredbu da se brani smrtonosnom silom (zato su i stali, jer je neko pametan u mupu pred zgradu postavio nekoliko policajaca s dugim cijevima)
Činjenica jeste da se takvo što prilikom sljedećih protesta ne smije desavati, ali znate, napaceni radnici i sve druge ugrozene kategorije se tesko mogu nositi sa "mudrim" glavama koje ce sutra opet mase koje izadju na ulice pokusati iskoristiti za svoje ciljeve...
kad iza protesta zaista budu radnici, mozda se i pridruzim... no dok god su to nerealizirani politicari, revolucionari u poznim godinama i aktivisti raznih profila... bez mene... jer ja sam radnik i s njima nemam ama bas nista
mefistofilis

#15806 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by mefistofilis »

moje ime je alphons kauders i ja sam zaposlen i to ni manje ni vise nego u realnom sektoru.

svi koji ne rade i koji su nezaposleni su teski neradnici i moji najveci neprijatelji; sto se mene tice mogu umrijeti.

sebe sam ubijedio da mogu diskreditovati svaki protest koji se odvije u BiH tako da u sustini protesta ne treba ni biti...
samo demokratskim putem i izborima je moguce srusiti ovu vlast protiv koje nema smisla protestvovati.
Alfons Kauders

#15807 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Alfons Kauders »

atorniji putnik wrote:moje ime je alphons kauders i ja sam zaposlen i to ni manje ni vise nego u realnom sektoru.

svi koji ne rade i koji su nezaposleni su teski neradnici i moji najveci neprijatelji; sto se mene tice mogu umrijeti.

sebe sam ubijedio da mogu diskreditovati svaki protest koji se odvije u BiH tako da u sustini protesta ne treba ni biti...
samo demokratskim putem i izborima je moguce srusiti ovu vlast protiv koje nema smisla protestvovati.
ne bas... ja samo diskreditujem proteste kojima je cilj rusenje demokratskog sistema kako bi nastavile kapati pare za preko 10,000 nevladinih organizacija...

jednostavno ne vidim razlog da ih podrzim kada je kljucni zahtjev da se dodatno zaduzujemo i dodatno opterecujemo privredu kako bi neko naplacivao svoj revolucionarni staz...

i kaze se protestovati bez avazovog drugog 'v'
The BEN10

#15808 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by The BEN10 »

Alfons Kauders wrote:ne bas... ja samo diskreditujem proteste kojima je cilj rusenje demokratskog sistema kako bi nastavile kapati pare za preko 10,000 nevladinih organizacija...
jednostavno ne vidim razlog da ih podrzim kada je kljucni zahtjev da se dodatno zaduzujemo i dodatno opterecujemo privredu kako bi neko naplacivao svoj revolucionarni staz...
:thumbup:
Alfons Kauders wrote:i kaze se protestovati bez avazovog drugog 'v'
:-D
mefistofilis

#15809 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by mefistofilis »

Alfons Kauders wrote:
atorniji putnik wrote:moje ime je alphons kauders i ja sam zaposlen i to ni manje ni vise nego u realnom sektoru.

ne bas... ja samo diskreditujem proteste kojima je cilj rusenje demokratskog sistema kako bi nastavile kapati pare za preko 10,000 nevladinih organizacija...

i kaze se protestovati bez avazovog drugog 'v'
ne sjecam se da su se bas pominjale NVO vec preraspodjela para (za koju se moze reci da je malo nezrela i da je u duhu "sticking it to the man") ali kakve zahtjeve ocekivati od 100 do 500 gradana koji su napadani i optuzivani sa svih strana.

isto tako ne kontam tu retardiranu logiku: ne treba izlaziti na proteste dok svi ne izadju. pa kad ce izaci svi ako svi cekaju :-)
isto tako: ne svidaju mi se ovi protesti cekat cu neke druge/bolje/artikuliranije :-)
Alfons Kauders

#15810 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Alfons Kauders »

atorniji putnik wrote:
ne sjecam se da su se bas pominjale NVO vec preraspodjela para (za koju se moze reci da je malo nezrela i da je u duhu "sticking it to the man") ali kakve zahtjeve ocekivati od 100 do 500 gradana koji su napadani i optuzivani sa svih strana.
pazi sefe, jednostavno ne postoji politicki i ekonomski sistem koji ce na 2 miliona stanovnika i par stotina hiljada radnika u privredi izdrzavati vise od 10,000 takvih organizacija i barem jos toliko pojedinaca... zao mi je, ali nema... to sto pojedinci smatraju da je njihovo djelovanje toliko vrijedno nije moj problem - ja bi tu lovu radije gurao u infrastrukturu, subvencije itd.

(btw indikativno je zgrada kantona sarajevo spaljena svega nekoliko mjeseci nakon sto je izasao dugorocni budzetski okvir u kojem su najvise skresani grantovi, 16 miliona je u pitanju - a to je dovoljno da se doooobro ispizde ljudi u tim organizacijama)
isto tako ne kontam tu retardiranu logiku: ne treba izlaziti na proteste dok svi ne izadju. pa kad ce izaci svi ako svi cekaju :-)
isto tako: ne svidaju mi se ovi protesti cekat cu neke druge/bolje/artikuliranije :-)
mene ne zanima da li je izaslo 100 ili 100,000 ljudi... ako je castan cilj u pitanju, realni zahtjevi... eto i mene... ali da izlazim na ulicu kako bi se jos mojih para skrsilo na gluposti - neka hvala... neka si sami nalaze pare za workshopove, kancelarije, performanse, azile za pse lutalice i ostale projekte...

ako su uistinu toliko vrijedni, siguran sam da ce lako naci lovu... problem je sto nisu vrijedni... ja npr. poznajem nekoliko ljudi sa sasvim prosjecnim primanjima i firmama koji guraju cika Jovu i njegovo udruzenje - zato jer ljudi rade dobar posao i sto je to raja prepoznala... isto tako bi davali lovu i ovim drugim da rade nesto pametno
mefistofilis

#15811 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by mefistofilis »

a gdje sam ja rekao da treba dati i jednu jedinu marku za te organizacije.
koliko se ja sjecam govorilo se da se trebaju skresati astronomske plate politicarima i preusmjeriti ih (bez obzira koliko "malo" to bilo) u penzije i sl.
Alfons Kauders

#15812 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Alfons Kauders »

atorniji putnik wrote:a gdje sam ja rekao da treba dati i jednu jedinu marku za te organizacije.
koliko se ja sjecam govorilo se da se trebaju skresati astronomske plate politicarima i preusmjeriti ih (bez obzira koliko "malo" to bilo) u penzije i sl.
pa trebaju, i neka ih skresu... neka ih ukinu u potpunosti... to opet nece biti dovoljno ni za 1% onoga sto se trazi... a traze se PARE

fino ti kazem ne postoji nacin da nase drustvo izdrzava sve te ljude... jbt imamo vise politicara po glavi stanovnika od bilo koje zemlje u evropi, a sad trebamo na jasle ugurati hiljade wannabe politicara koji na izborima dobiju dva autobusa glasova... jer eto, ako im ne damo sto traze, ima da spale jos koju zgradu

ne mozemo svi hljeb zaradjivati palamudjenjem, ne mozemo svi raditi za drzavu, ne mozemo svi biti na tudjoj grbaci... jednostavno oni ne doprinose drustvu u toj mjeri da bi opravdali takve izdatke... ako narod zaista hoce da im da te pare, bujrum na izbore - a ne "dajte nam para inace gori grad"
iz dna duše

#15813 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by iz dna duše »

Alfons Kauders wrote:
atorniji putnik wrote:a gdje sam ja rekao da treba dati i jednu jedinu marku za te organizacije.
pa trebaju, i neka ih skresu... neka ih ukinu u potpunosti... to opet nece biti dovoljno ni za 1% onoga sto se trazi... a traze se PARE

fino ti kazem ne postoji nacin da nase drustvo izdrzava sve te ljude... jbt imamo vise politicara po glavi stanovnika od bilo koje zemlje u evropi, a sad trebamo na jasle ugurati hiljade wannabe politicara koji na izborima dobiju dva autobusa glasova... jer eto, ako im ne damo sto traze, ima da spale jos koju zgradu

ne mozemo svi hljeb zaradjivati palamudjenjem, ne mozemo svi raditi za drzavu, ne mozemo svi biti na tudjoj grbaci... jednostavno oni ne doprinose drustvu u toj mjeri da bi opravdali takve izdatke... ako narod zaista hoce da im da te pare, bujrum na izbore - a ne "dajte nam para inace gori grad"
Šta ti predlažeš konkretno, vidim da ne podržavaš hiljadu stvari, šta predlažeš da bude drugačije, da se nešto primijeni, jer promjene trebamo? Da glasamo drugačije na izborima, vjerovala nekada i ja, nekako ne vjerujem više, jer imam osjećaj svejedno kako mi glasamo, rezultati se od devedesetih mijenjaju +/1 par posto...
Alfons Kauders

#15814 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Alfons Kauders »

iz dna duše wrote:
Alfons Kauders wrote:

Šta ti predlažeš konkretno, vidim da ne podržavaš hiljadu stvari, šta predlažeš da bude drugačije, da se nešto primijeni, jer promjene trebamo? Da glasamo drugačije na izborima, vjerovala nekada i ja, nekako ne vjerujem više, jer imam osjećaj svejedno kako mi glasamo, rezultati se od devedesetih mijenjaju +/1 par posto...
ne podrzavam paljevinu, nasilje, anarhiju i trosenje para na gluposti... niti cu ih ikad podrzavati, zato jer nisam mentalno retardiran i zato jer volim svoj grad i zemlju...

svako ko misli da ce se mlacenjem policajaca i spaljivanjem nasih gradova nesto promijeniti na bolje jednostavno nije dure... jasno mi je da ima mladjih generacija koje jednostavno nisu u stanju shvatiti neke banalne stvari, jer su intelektualno obogaljeni i pretvoreni u imbecile nesposobne za normalan, produktivan zivot... njima treba pomoci, pobrinuti se da imaju hranu i krov nad glavom jer se sami ne znaju brinuti o sebi... drustvo je duzno da se brine o njima - ali to ne znaci da im treba davati glas u politickom zivotu niti da treba finansirati njihove fantazije...

to sto ne znaju i ne zele da radi ne znaci da im trebamo davati cetverocifrene plate na grbaci radnika koji rade dosta teze i nezahvalnije poslove od tih wannabe revolucionara

a sto se tice onoga sto ja podrzavam i zagovaram, imas 10 godina mog preseravanja po forumu i 20,000 postova, pa bujrum... nije da fali materijala
akcid

#15815 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by akcid »

Drinski wrote:Evo, u Sarajevu 9 maja, novi Plenum Plenuma + antiglobalisti iz Engleske. Stvarno to treba rastjerati pendrecima.
Marš slobode - Put bez povratka

Nije mi jasno ko osmišljava ovakve nebulozne nazive :-)

"Marš slobode" - kakve slobode, kome je u BiH ograničena sloboda, koja sloboda, čega, pa da bi neko marširanjem bio oslobođen (ne vjerujem da neko traži oslobađanje "zeničkih" zatvorenika, jedino je njima ograničena sloboda :D )

"Put bez povratka" - Ovakva rečenica i poruka koju nosi ne može se ni komentirati :(

Osim toga, najavljeni skup u Sarajevu nije plenum, radi se o najobičnijem protestnom okupljanju s nedefiniranim ciljem i razlogom. Navodno, Vlada FBiH nije ispunila zahtjeve, pa će...: "Pred Parlamentom FBiH će, kažu, ostati sve dok ne budu ispunjeni njihovi zahtjevi, a jedan od ključnih je ostavka Vlade Federacije."
ljuspica

#15816 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by ljuspica »

akcid wrote:
Drinski wrote:Evo, u Sarajevu 9 maja, novi Plenum Plenuma + antiglobalisti iz Engleske. Stvarno to treba rastjerati pendrecima.

"Marš slobode" - kakve slobode, kome je u BiH ograničena sloboda, koja sloboda, čega, pa da bi neko marširanjem bio oslobođen (ne vjerujem da neko traži oslobađanje "zeničkih" zatvorenika, jedino je njima ograničena sloboda :D )

"Put bez povratka" - Ovakva rečenica i poruka koju nosi ne može se ni komentirati :(

Osim toga, najavljeni skup u Sarajevu nije plenum, radi se o najobičnijem protestnom okupljanju s nedefiniranim ciljem i razlogom. Navodno, Vlada FBiH nije ispunila zahtjeve, pa će...: "Pred Parlamentom FBiH će, kažu, ostati sve dok ne budu ispunjeni njihovi zahtjevi, a jedan od ključnih je ostavka Vlade Federacije."
Dajem sebi za pravo da objasnim znacenja onog sto tebi nije jasno. Ne smatram se ,kako to nas narod kaze "sveznanom", ali prateci sta se desava u BiH, prateci plenume, proteste, izjave osoba koje su u svemu tome, mislim da sam shvatila do sad sta se misli pod nazivom "MARS SLOBODE-PUT BEZ POVARTKA"...(mozda i grijesim, ali, neka me neko dopuni/ispravi, ne ljutim se. Forum je otvoren za sve, kako istomisljenike tako i ove druge). Dakle...ponavljam po mom licnom shvatanju MARS SLOBODE nosi simbolican naziv u smislu oslobođenja napacenog naroda BiH, jer kako kazu narod u BiH je na ivici siromastva, glad i bijeda su otvorili oci mnogima, ljudi koji su se borili za odbranu BiH danas nisu nikome potrebni, a borili su se za ovakvu biH: korupcija, lopovluk, veliki jaz medju građanima u ekonomskom smislu...a slabo ko da smije nesto javno reci protiv vlasti, jer evo vec su pocela hapsenja demonstranata...zasto? U Titovo vrijeme sta se imalo zamjeriti? Samo Goli otok? U ovaj vakat kad nema Golog O. sta se ima zamjeriti? U tom smislu put demonstranata od TZ do Sa nosi naziv MARS SLOBODE, dakle oslobođenje građana od muka, a PUT BEZ POVRATKA nosi naziv koji itekako mnogo govori. Receno je u polasku demonstranata da nece napustiti Sarajevo dok se ne ispune njihovi zahtjevi koji su na vrijeme poslani i prosledjeni Vladi BiH, kao i svim medijima , e sad dal' su ih neki mediji stavili na ignor ili ne, to mi je nepoznato. Za sada vidim da su vijesti objavljene na par portala.
Ovo zadnje sto si napisao : na neki nacin, opet po mom shvatanju, i jeste skup plenuma par gradova, ali ujedno i građana i demonstranata udruzenih u jednu snagu koji se okupljaju samo zbog jednog cilja, a to smo svi imali prilike procitati o kakvim ciljevima je rijec.
I na kraju da dodam: nadam se da ce protesti proteci u najboljem redu....

edit: Trebalo bi 10 puta razmislit pa osudit ljude koji marsiraju prema Sarajevu...jer među njima su borci, RVI, oni koji su se borili za moju Bosnu i Hercegovinu, moju zemlju, moj zivot...ja zahvaljujuci njima disem, putujem, zivim, hodam...meni je bilo tesko u podrumu prezivit rat, a tek kako li je bilo njima, to ne mogu ni da pomislim...neponovilo se!
Alfons Kauders

#15817 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Alfons Kauders »

ljuspica wrote:
akcid wrote:

Dajem sebi za pravo da objasnim znacenja onog sto tebi nije jasno. Ne smatram se ,kako to nas narod kaze "sveznanom", ali prateci sta se desava u BiH, prateci plenume, proteste, izjave osoba koje su u svemu tome, mislim da sam shvatila do sad sta se misli pod nazivom "MARS SLOBODE-PUT BEZ POVARTKA"...(mozda i grijesim, ali, neka me neko dopuni/ispravi, ne ljutim se. Forum je otvoren za sve, kako istomisljenike tako i ove druge). Dakle...ponavljam po mom licnom shvatanju MARS SLOBODE nosi simbolican naziv u smislu oslobođenja napacenog naroda BiH, jer kako kazu narod u BiH je na ivici siromastva, glad i bijeda su otvorili oci mnogima, ljudi koji su se borili za odbranu BiH danas nisu nikome potrebni, a borili su se za ovakvu biH: korupcija, lopovluk, veliki jaz medju građanima u ekonomskom smislu...a slabo ko da smije nesto javno reci protiv vlasti, jer evo vec su pocela hapsenja demonstranata...zasto? U Titovo vrijeme sta se imalo zamjeriti? Samo Goli otok? U ovaj vakat kad nema Golog O. sta se ima zamjeriti? U tom smislu put demonstranata od TZ do Sa nosi naziv MARS SLOBODE, dakle oslobođenje građana od muka, a PUT BEZ POVRATKA nosi naziv koji itekako mnogo govori. Receno je u polasku demonstranata da nece napustiti Sarajevo dok se ne ispune njihovi zahtjevi koji su na vrijeme poslani i prosledjeni Vladi BiH, kao i svim medijima , e sad dal' su ih neki mediji stavili na ignor ili ne, to mi je nepoznato. Za sada vidim da su vijesti objavljene na par portala.
Ovo zadnje sto si napisao : na neki nacin, opet po mom shvatanju, i jeste skup plenuma par gradova, ali ujedno i građana i demonstranata udruzenih u jednu snagu koji se okupljaju samo zbog jednog cilja, a to smo svi imali prilike procitati o kakvim ciljevima je rijec.
I na kraju da dodam: nadam se da ce protesti proteci u najboljem redu....

edit: Trebalo bi 10 puta razmislit pa osudit ljude koji marsiraju prema Sarajevu...jer među njima su borci, RVI, oni koji su se borili za moju Bosnu i Hercegovinu, moju zemlju, moj zivot...ja zahvaljujuci njima disem, putujem, zivim, hodam...meni je bilo tesko u podrumu prezivit rat, a tek kako li je bilo njima, to ne mogu ni da pomislim...neponovilo se!
kojeg cilja?
Alfons Kauders

#15818 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Alfons Kauders »

btw, sad citam

http://www.klix.ba/vijesti/bih/uoci-sut ... /140508087

hajde malo se ispucajte pateticnim pricama o hapsenju gladnih demonstranata, pa da vam cika alfie kaze nesto o liku & djelu doticnog... :D
weredsf

#15819 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by weredsf »

Genije wrote:
Plenumaši iz Tuzle su stigli u Semizovac gdje su postavili šatorsko naselje, a uskoro će im se pridružiti i Zeničani koji se trenutno nalaze nedaleko od Ilijaša. Oni će večeras prenoćiti u Semizovcu, te ujutro krenuti prema Sarajevu gdje će zatražiti smjenu Vlade na federalnom nivou.
Aham khm, ja ne bi da im kvarim parti, ali...jesu li oni svjesni da su izbori za pola godine??? :-)
I da je vlada vec u tehnickom mandatu :roll:
Alfons Kauders

#15820 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Alfons Kauders »

sta se ibretite, sve je to vrlo, vrlo jednostavno... sjebe se IMF, spali se zgrada vlade, vlada se povuce bez novog mandatara, nema ko odradi emisiju vrijednosnih papira i onda pun kurac ljudi ne dobije plate i naknade biz-a...

onda na ulice izadju hiljade ljudi u drugoj rundi i fahro velicanstveni uskoci da pomogne, odblokira sistem i podijeli pare gladnom narodu... jos pride gori zgrada dok se otvara vijecnica, za dodatnu medijsku paznju
julisiz es grant

#15821 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by julisiz es grant »

Genije wrote:jebo ovu temu bez tebe alfonse, nedostajo si plehnumašima :izet: :evil:
Kako se uzjebu...ko horoščići, kad se on javi :D
Alfons Kauders

#15822 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Alfons Kauders »

julisiz es grant wrote:
Genije wrote:jebo ovu temu bez tebe alfonse, nedostajo si plehnumašima :izet: :evil:
profesionalna deformacija mnogih bivsih obavjestajaca...

"on je naucen u spijunsko-teroristickim centrima da sve podjebava"
leo karan

#15823 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by leo karan »

Dzaba ti sve kad si bijednik. Ostali uglavnom seru pomalo, pljuju s vremena na vrijeme...
Jedino ti imas dovoljno los karakter da ti nije nikakav problem da stalno seres na usta.
Vjerovatno zato i opstajes u ovom truhlom sistemu, jer si slika i prilika sistema.
weredsf

#15824 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by weredsf »

Genije wrote:
julisiz es grant wrote:
:lol:
Dodje, izdominira i ode :D
costacurta

#15825 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by costacurta »

Alfons Kauders wrote: pazi sefe, jednostavno ne postoji politicki i ekonomski sistem koji ce na 2 miliona stanovnika i par stotina hiljada radnika u privredi izdrzavati vise od 10,000 takvih organizacija i barem jos toliko pojedinaca... zao mi je, ali nema... to sto pojedinci smatraju da je njihovo djelovanje toliko vrijedno nije moj problem - ja bi tu lovu radije gurao u infrastrukturu, subvencije itd.
Znaš li uopšte kako se financira (iz kojih fondova) većina od tih NVOa? Naravno da ne znaš ali te nikad nije smetalo da pričaš o stvarima o kojima pojma nemaš. U prilog tome citat iz jednog tvog današnjeg posta:
ne podrzavam paljevinu, nasilje, anarhiju i trosenje para na gluposti... niti cu ih ikad podrzavati, zato jer nisam mentalno retardiran

Barem konsultuj pretraživač prije no što se počneš šicati ovim sinonimima i terminima, naročito važi za ovo drugo boldirano sa posebnim osvrtom na epidemiologiju i zastupljenost :roll:
julisiz es grant wrote:
Al fakat je da je nedostajao :lol:
Post Reply