Demokratska fronta Željko Komšić
-
daddy-kool
#15801 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Kakva je situacija, ima li šta novo?
- joint union
#15802 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Jesi se to zabrin'o za njegaweredsf wrote:joint union wrote:E SDA-SDP jurisnici ohanite, stao je rat.
Pasce teske rijeci pa se poslije valja vaditi kad budete opet u ljubavi
Gdje nam je predsjednik Suljagic![]()
![]()
Sta ces ako DF udje u koaliciju sa SDA pa ti Suljagic bude nadredjeni?
-
weredsf
#15803 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Pa tesko, rane su izgleda jos svjezeVjecitiStudent wrote:Držimo se teme, pliz.
- dustaban
#15804 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Doista, indikativna je ova izocnost dr. Suljagica.weredsf wrote: Gdje nam je predsjednik Suljagic![]()
![]()
Mislim da se sad tamo u DF presabiraju da li im je uopce trebao ovaj eksperiment. I djeca vide da nije, da je Komsico ostao svoj i opet neuradio nista (po pitanju kandidata za predsjednistvo) kudikamo bi bolje bilo: DF bi dobio jos vise glasova, a Bakir bi usao u predsjednistvo. Tad bi se tek moglo govoriti o koaliciji bez SDA.
Dakle eksperiment sa Suljagicem je krupan promasaj i sad cemo vidjeti ima li u DF autokorekture ili je to tek jedna stihijski okupljena svjetina bez koncepta.
-
starisalko
#15805 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ajde ti meni reci kakvu korist drustvo ima od SDA,ne racunajuci Radeljasa,Cardzica,Pindzu.weredsf wrote:Ajde ti meni reci kakvu korist nase drustvo ima od tih stranaka, jasno je svima da nikada nece biti dio vlasti, barem ne ozbiljnestarisalko wrote:Jesi razmisljao da kao pobjednici ukinete skroz izboreweredsf wrote:I da DF uzme KS a SDA federaciju i drzavu, plus ostale kantone DF ce biti gotov naredne cetiri godine, njihovo glavno uporiste je Sarajevo koje ce muciti sa tom nestabilnom vecinom.
Odmah treba dogovoriti izmjenu izbornog zakona na nivou drzave i tako "ubiti" BOSS i Nasu Stranku i BPS,]eventualne partnere DF-a u KS..
Kako god DF je u vrlo nezahvalnoj poziciji, mozda i tezoj od SDA
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#15806 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
weersdf, kako vec ti bio nick-Sta ti radis na temi DF? Na temi Bakire Odlazi si danima pisao kako je to tema samo za one koji su glasali za Kirbasa, pa hajmo biti malo principijelni. Ako je to moguce SDA kadrovicima
Elem, zapazio sam interesantan fenomen: DF ce pociniti suicid ukoliko udje u koaliciju sa SDA, jer joj glasaci to nece oprostiti. Sa druge strane SDA moze uci u koaliciju sa Ravnogorskim Cetnickim pokretom, a njeni glasaci joj to nece uzeti za zlo. Zbog cega je to, pitam se? Bez zeze Tita mi
Elem, zapazio sam interesantan fenomen: DF ce pociniti suicid ukoliko udje u koaliciju sa SDA, jer joj glasaci to nece oprostiti. Sa druge strane SDA moze uci u koaliciju sa Ravnogorskim Cetnickim pokretom, a njeni glasaci joj to nece uzeti za zlo. Zbog cega je to, pitam se? Bez zeze Tita mi
- joint union
#15807 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Prvo si dao odgovor pa pitanje_BataZiv_0809 wrote:weersdf, kako vec ti bio nick-Sta ti radis na temi DF? Na temi Bakire Odlazi si danima pisao kako je to tema samo za one koji su glasali za Kirbasa, pa hajmo biti malo principijelni. Ako je to moguce SDA kadrovicima![]()
Ne znam sto se proziva Suljagic, covjek zijanio i to je to, sta bi sad trebao?
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#15808 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Znam ja da su kadrovici neprincipijelni, ali sta je sa narodom koji glasa za SDA?joint union wrote:Prvo si dao odgovor pa pitanje_BataZiv_0809 wrote:weersdf, kako vec ti bio nick-Sta ti radis na temi DF? Na temi Bakire Odlazi si danima pisao kako je to tema samo za one koji su glasali za Kirbasa, pa hajmo biti malo principijelni. Ako je to moguce SDA kadrovicima![]()
Elem, zapazio sam interesantan fenomen: DF ce pociniti suicid ukoliko udje u koaliciju sa SDA, jer joj glasaci to nece oprostiti. Sa druge strane SDA moze uci u koaliciju sa Ravnogorskim Cetnickim pokretom, a njeni glasaci joj to nece uzeti za zlo. Zbog cega je to, pitam se? Bez zeze Tita mi![]()
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#15809 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ogromna je razlika izmedju lijevog i desnog glasaca, i njegovih prioriteta i nacela. To je prvi razlog.
Drugi razlog, i u ovom slucaju presudniji, SDA je vecinski klijentelisticka i licno interesna stranka, gdje svi takvi odlicno znaju da njihove prohtjeve stranka moze ispuniti i servisirati iskljucivo ako je na vlasti. Zato im to i tolerisu. Drugi dio glasaca, manji, im je u folu Bakir-Alija, muslimani-partija, patriotizam-zastava...i tako te isprazne parole i 'ocekivanja'.
Razlika je tu ogromna. I Zeljko je valjda svjestan, a vidim po izjavama da u najvecoj mjeri i jeste, da ce ga 90% njegovih trenutnih glasaca zamjeniti za nekoga drugoga ako pregazi principe i zivotne stavove i ocekivanja iza kojeg ti glasaci stoje.
Drugi razlog, i u ovom slucaju presudniji, SDA je vecinski klijentelisticka i licno interesna stranka, gdje svi takvi odlicno znaju da njihove prohtjeve stranka moze ispuniti i servisirati iskljucivo ako je na vlasti. Zato im to i tolerisu. Drugi dio glasaca, manji, im je u folu Bakir-Alija, muslimani-partija, patriotizam-zastava...i tako te isprazne parole i 'ocekivanja'.
Razlika je tu ogromna. I Zeljko je valjda svjestan, a vidim po izjavama da u najvecoj mjeri i jeste, da ce ga 90% njegovih trenutnih glasaca zamjeniti za nekoga drugoga ako pregazi principe i zivotne stavove i ocekivanja iza kojeg ti glasaci stoje.
- madner
#15810 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ama Komsic je prihvatljiv velikoj vecini SDA glasaca, te bi sigurno volili da je isti clan SDA. Shodno tome nece SDA kazniti za tu koaliciju.
Dok za Komsiceve glasace SDA predstavlja sve sto ne valja u ovoj drzavi.
Dok za Komsiceve glasace SDA predstavlja sve sto ne valja u ovoj drzavi.
- joint union
#15811 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Vjerujem da i kod njih postoji dio koji "dise", sto se da primjetiti na rezultatima u nekoliko zadnjih izbora._BataZiv_0809 wrote:Znam ja da su kadrovici neprincipijelni, ali sta je sa narodom koji glasa za SDA?joint union wrote:Prvo si dao odgovor pa pitanje_BataZiv_0809 wrote:weersdf, kako vec ti bio nick-Sta ti radis na temi DF? Na temi Bakire Odlazi si danima pisao kako je to tema samo za one koji su glasali za Kirbasa, pa hajmo biti malo principijelni. Ako je to moguce SDA kadrovicima![]()
Elem, zapazio sam interesantan fenomen: DF ce pociniti suicid ukoliko udje u koaliciju sa SDA, jer joj glasaci to nece oprostiti. Sa druge strane SDA moze uci u koaliciju sa Ravnogorskim Cetnickim pokretom, a njeni glasaci joj to nece uzeti za zlo. Zbog cega je to, pitam se? Bez zeze Tita mi![]()
Dio (nekih cca 100k) ce glasati za SDA u bilo kojem slucaju, tu su uhljebljeni, njihove porodice, moja pra-strina i weresdf.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#15812 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Da kopiram svoj post sa jedne druge teme. Suvise sam lenj/lijen da ponovo pisem
Ja stvarno uzivam u cinjenici da (zasad) i DF i SBB ne pomisljaju na koaliciju sa SDA. Dozivjeli su da niko nece sa njima. Kao da su kužni
Da je bilo vise pameti, a manje sujete (cega vec) predizborna koalicije SBB-DF u kojoj bi se, po uzoru na opoziciju u RS, odmah znalo ko ce biti sta u novoj vladi (Suljagic u predsjednistvo, Fahro Predsjenik VM npr), bi pomela SDA. Vidimo da skupa imaju vise glasova od njih. Dakle narod jeste glasao za promijene, ali je problem sto su se glasovi disperzirali, a SDA uvijek ima 100 000 glasova zakucanih jer su ih sami stvorili kao svoju infrastrukturu.
Elem, sta bi bilo kad bi bilo, nek ostane za druge teme.
Vlast nek formiraju SDA I HDZ, uz odobrenje u Parlamentu od strane SBB i DF i eto vam momcine radite. Bez da slusamo pricu, a la Lagumdzija: "nemamo 100% dionica u drzavi, a trazi nam se 100% odgovornosti" i slicne demagoske vratolomije
Ja stvarno uzivam u cinjenici da (zasad) i DF i SBB ne pomisljaju na koaliciju sa SDA. Dozivjeli su da niko nece sa njima. Kao da su kužni
Da je bilo vise pameti, a manje sujete (cega vec) predizborna koalicije SBB-DF u kojoj bi se, po uzoru na opoziciju u RS, odmah znalo ko ce biti sta u novoj vladi (Suljagic u predsjednistvo, Fahro Predsjenik VM npr), bi pomela SDA. Vidimo da skupa imaju vise glasova od njih. Dakle narod jeste glasao za promijene, ali je problem sto su se glasovi disperzirali, a SDA uvijek ima 100 000 glasova zakucanih jer su ih sami stvorili kao svoju infrastrukturu.
Elem, sta bi bilo kad bi bilo, nek ostane za druge teme.
Vlast nek formiraju SDA I HDZ, uz odobrenje u Parlamentu od strane SBB i DF i eto vam momcine radite. Bez da slusamo pricu, a la Lagumdzija: "nemamo 100% dionica u drzavi, a trazi nam se 100% odgovornosti" i slicne demagoske vratolomije
-
JedanMova
#15813 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Istina je samo boldirano, a ti dokazi za ostalo...crvenebrigade wrote:Demantuj, sta je neistina?JoseMujica wrote:ti momak koda si iz SDP-a pa znaš šta Željko radicrvenebrigade wrote:Ocigledno je da je vec danas DF-Zeljko Komsic poceo polako kliziti prema dole ulaskom u bilo kakvu koaliciju sa SDA, HDZ, SBB...
Dragan Covic je prije dva dana najavio formiranje trece izborne, etnicke jedinice, a Zeljko Komsic suti?!
Ostvareni su svi ciljevi i dogovor iz Sirokog brijega Covic-Komsic-Radoncic:
Dragan Covic je pobijedio, Emir Suljagic je izgubio. Uskoro slijedi obracun Suljagic-Bajrovic VS Zeljko Komsic, i pocetak raspada ionako labave i nikakve stranacke kohezivne strukture privatnog preduzeca Zeljka Komsica.
Koje glupo razmisljanje - ja bacim bombu, a vi dokazujte da je ili nije tacno...
Analogno tome, ti si peder i pedofil... izvoli pa demantuj i dokazi da nisi!
- Better Man
#15814 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Vlast u KS će se moći bez problema formirati bez SDA i buduli pametni u DF-u i SBB, to će uraditi sa NS. Ta koalicija bi prema sadašnjim rezultatima imala 18 mandata.
-
nino19
#15815 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ponavljm post u skraćenoj verziji. DF je nova i mlada stranka ukoliko su i HDZ 1990 ili SDU bile nove i mlade stranke. To je mogla svojevremo za sebe reći Naša stranka ili npr Ujedinjena ljevica u Sloveniji i sl. To je bezobrazni spin o tobožnjem uspjehu DF- na izborima, DF nje ispunio ni blizu svoje ciljeve ni na jednom nivou. Razbio se o beton i to žetoko, brodolom se zapravo dogodio javnim objelodanjivanjem kafe sa Čovićem "u Širokom hercegovačkom gradu". SDA se nija nadalla ovolikom uspjehu, upalilo je lizanje dupeta Turcima, a smrt rahmetli Tihića je izbacila u prvi plan agresivnijeg i ratobornijeg Izetbegovića a to narod još uvijek voli. Da li sam u pravu?
Last edited by nino19 on 16/10/2014 11:07, edited 1 time in total.
- madner
#15816 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ne.
Imas li jos pitanja?
Imas li jos pitanja?
- Dozer
#15817 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ja da sam na mjestu DF-a, SBB-a i NS, SDA bih uradio identicnu stvar koju su oni uradili svim svojim dosadasnjim koalicionim partnerima.
Pustio bih ih da budu puna vlast, a onda bih se jednostavno ponasao na toplo-hladno nacin, pri cemu ne bih isao u koaliciju sa SDA ni pod kojim uslovima, ali im ne bih dao ni da provode svoje. Na taj nacin bi oni bili prikazani kao nesposobni (sve sto su oni radili drugima), a sto u sustini i jesu, ispali bi lazovi (sto, takodjer, jesu), i za 4 godine bi bilo pa-pa SDAAAAA....
Ali, ako im se pruzi ruka na bilo koji nacin, i udje se s njima u koaliciju na vlasti, odna ce oni uraditi opet upravo ovo i svi ostali ce ispasti nesposobni, opstruktori, ovakvi-onakvi, a SDA ce se na kraju opet hinjski izvuci.
Sto bi narod rekao - 2 puta mjeri-jednom sijeci. I to treba primijeniti i sada. Dobro analizirati sve SDA poteze kada su u koaliciji, a onda se postaviti na nacin identican njihovom.
Pustio bih ih da budu puna vlast, a onda bih se jednostavno ponasao na toplo-hladno nacin, pri cemu ne bih isao u koaliciju sa SDA ni pod kojim uslovima, ali im ne bih dao ni da provode svoje. Na taj nacin bi oni bili prikazani kao nesposobni (sve sto su oni radili drugima), a sto u sustini i jesu, ispali bi lazovi (sto, takodjer, jesu), i za 4 godine bi bilo pa-pa SDAAAAA....
Ali, ako im se pruzi ruka na bilo koji nacin, i udje se s njima u koaliciju na vlasti, odna ce oni uraditi opet upravo ovo i svi ostali ce ispasti nesposobni, opstruktori, ovakvi-onakvi, a SDA ce se na kraju opet hinjski izvuci.
Sto bi narod rekao - 2 puta mjeri-jednom sijeci. I to treba primijeniti i sada. Dobro analizirati sve SDA poteze kada su u koaliciji, a onda se postaviti na nacin identican njihovom.
-
Rusina_17
#15818 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Zato sto vecina SDA glasaca i kadrova ima obraz ko " kevlar " , te ga sitnice ne mogu zagrebati ..._BataZiv_0809 wrote:weersdf, kako vec ti bio nick-Sta ti radis na temi DF? Na temi Bakire Odlazi si danima pisao kako je to tema samo za one koji su glasali za Kirbasa, pa hajmo biti malo principijelni. Ako je to moguce SDA kadrovicima![]()
- Dr. Kuca
#15819 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Rekose ljudi koji su se jucer klele u tita i partiju, tj zlatka i partiju. Jebes covjeka koji ide kako vjetar puse. 
- joint union
#15820 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Tito i Partija su vjecni.Dr. Kuca wrote:Rekose ljudi koji su se jucer klele u tita i partiju, tj zlatka i partiju. Jebes covjeka koji ide kako vjetar puse.
- Dr. Kuca
#15821 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Pod zemljom.
- madner
#15822 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Tito je nas. 
-
clanstranke
#15823 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
U većem dijelu posta ne dijelim tvoje mišljenje ali teza o neuspjehu Demokratske fronte ima uporište. U početku fronta je imala širu podršku, skoro kao neki pokret, i ta podrška se osipala a niko iz vrha stranke na to nije reagovao. Krivih poteza je bilo mnogo više od onih pravih, ustvari pravih kao da i nije bilo osim osnivanja stranke. Dakle, da se fronti pristupilo ozbiljnije ova stranka bi bila prva ili veoma blizu prve stranke u Federaciji. Utjeha uvijek može biti da je ovo najbolji rezultat neke stranke za tako kratak period ili najbolji rezultat fronte ikad jer je prvi put na izborima, ali to je spin sličan spinovima koje je svojevremeno koristio informatičar Lagumdžija. I nije tačno da narod nije želio promjene, narod ih je itekako želio ali ih nije prepoznao u Demokratskoj fronti jer fronta nije dovoljno radila na sebi da se pokaže kao promjena. A onda žestoki spinovi SDP-a i SDA: Željko je osam godina u Predjedništvu i ništa nije uradio, odlučno u promjene fotelja, članovi DF-a su ofucani članovi drugih stranaka a iz DF-a niko da kaže suprotno. Ima još toga...ali neda mi se.nino19 wrote:Ponavljm post u skraćenoj verziji. DF je nova i mlada stranka ukoliko su i HDZ 1990 ili SDU bile nove i mlade stranke. To je mogla svojevremo za sebe reći Naša stranka ili npr Ujedinjena ljevica u Sloveniji i sl. To je bezobrazni spin o tobožnjem uspjehu DF- na izborima, DF nje ispunio ni blizu svoje ciljeve ni na jednom nivou. Razbio se o beton i to žetoko, brodolom se zapravo dogodio javnim objelodanjivanjem kafe sa Čovićem "u Širokom hercegovačkom gradu". SDA se nija nadalla ovolikom uspjehu, upalilo je lizanje dupeta Turcima, a smrt rahmetli Tihića je izbacila u prvi plan agresivnijeg i ratobornijeg Izetbegovića a to narod još uvijek voli. Da li sam u pravu?
- joint union
#15824 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Nije bitna lokacija, bitna je postojanostDr. Kuca wrote:Pod zemljom.
-
clanstranke
#15825 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Četvrtak, 16. Oktobar 2014 u 00:14
EKSKLUZIVNO: Sponzorski ugovori Emira Suljagića!
Političko putešestvije kandidata za Predsjedništvo BiH Emira Suljagića pratila je i privatna drama, odnosno razvod braka sa sada već bivšom suprugom Belmom Selimović.
Svođenje bračnog računa: Belma Selimović i Emir Suljagić
Trećeplasirani kandidat za mjesto člana Predsjedništva BiH iz reda Bošnjaka Emir Suljagić naglasio je da ni jedna stranka nakon Dejtonskog mirovnog sporazuma u BiH, nakon godinu i po dana, nije postigla ono što je uspjela Demokratska fronta - Željko Komšić. „Demokratska fronta - Željko Komšić je postigla historijski uspjeh“, rekao je Suljagić za kojeg je glasalo preko 100 hiljada birača. Međutim, ono o čemu Emir Suljagić ne želi pričati jeste njegovo političko putešestvije od vođe SDP-ove predizborne kampanje 2010. godine, obnašanje funkcije ministra kulture i sporta u Vladi Kantona Sarajevo, preko osnivanja nevladine organizacije Prvi mart, do kandidature za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH u ime Demokratske fronte. Političko putešestvije Suljagića pratila je i privatna drama, odnosno razvod braka sa sada već bivšom suprugom Belmom Selimović.
Emir Suljagić je desetak dana prije održavanja općih izbora svojoj bivšoj supruzi Belmi Selimović, preko advokatske kancelarije Ešrefa Gracića, isplatio 10.500 eura, iako joj je navodno ostao dužan oko 400 hiljada eura. Naime, u pismu koje posjeduje Slobodna Bosna, Belma Selimović advokatskoj kancelariji Gracić šalje posljednju opomenu pred tužbu u kojoj je, između ostalog, navedeno: “U vremenskom razdoblju od 29. jula 2005. do 30. juna 2012. godine, a na osnovu uvida u račune, Vaš klijent Emir Suljagić je mene, izravno i neizravno, koštao oko 400 hiljada eura. Unatoč tome, simboličan iznos duga od 10.500 eura zasniva se isključivo na direktnim molbama Emira Suljagića za pozajmice i tvrdnjama da će mi novac vratiti. Ostatak sume, oko 390 hiljada eura, Vaš klijent može, što se mene tiče, mirno tumačiti kao velikodušnu pomoć žrtvi genocida, ili žrtvi uopće”, napisala je Belma Selimović u opomeni pred tužbu.
“Molim te, dok ne počnem raditi kod Adnana Terzića (Suljagić je prije 10-ak godina bio savjetnik Adnana Terzića, tadašnjeg predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH, op.a.) pozajmi mi 500 eura – vratit ću ti”, jedna je od dvadesetak tačaka navedenih u pismu kojim Belma Selimović traži povrat sredstava “investiranih” u svog bivšeg supruga Suljagića. Jedna od tačaka je i restoran Danielli, „ručak Alija Behmen i delegati 155 eura“ - „Plati ti, molim te, vratit ću ti od dnevnica“. Također, Belma Selimović tražila je i povrat sredstava za plaćene aviokarte Suljagiću, zubne implantate 1.000 eura, sređivanje kuće u Doglodima oko 4.000 eura... Jedan u nizu performansa, napisala je Selimovićka, kao dokaz da nad suprugom nije izvršio nasilje, bio je ručak u restoranu Kibe sa konzumentima Reufom Bajrovićem, Darkom Brkanom i Farukom Borićem, koji je koštao 150 eura. Neplanirana večera u stanu Belme Selimović za Suljagićeve svjedoke nakon policijskog uviđaja (prijetnja - metak u koverti) od 55 eura. “Suljagić će razumjeti da mi princip ne dozvoljava toviti nadobudne, ionako debele NGO-vce”, napisala je Belma Selimović u pismu upozorenja upućenom na adresu advokata svog bivšeg supruga Suljagića.
Da li je neko pomislio da će SDA mirovati?
EKSKLUZIVNO: Sponzorski ugovori Emira Suljagića!
Političko putešestvije kandidata za Predsjedništvo BiH Emira Suljagića pratila je i privatna drama, odnosno razvod braka sa sada već bivšom suprugom Belmom Selimović.
Svođenje bračnog računa: Belma Selimović i Emir Suljagić
Trećeplasirani kandidat za mjesto člana Predsjedništva BiH iz reda Bošnjaka Emir Suljagić naglasio je da ni jedna stranka nakon Dejtonskog mirovnog sporazuma u BiH, nakon godinu i po dana, nije postigla ono što je uspjela Demokratska fronta - Željko Komšić. „Demokratska fronta - Željko Komšić je postigla historijski uspjeh“, rekao je Suljagić za kojeg je glasalo preko 100 hiljada birača. Međutim, ono o čemu Emir Suljagić ne želi pričati jeste njegovo političko putešestvije od vođe SDP-ove predizborne kampanje 2010. godine, obnašanje funkcije ministra kulture i sporta u Vladi Kantona Sarajevo, preko osnivanja nevladine organizacije Prvi mart, do kandidature za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH u ime Demokratske fronte. Političko putešestvije Suljagića pratila je i privatna drama, odnosno razvod braka sa sada već bivšom suprugom Belmom Selimović.
Emir Suljagić je desetak dana prije održavanja općih izbora svojoj bivšoj supruzi Belmi Selimović, preko advokatske kancelarije Ešrefa Gracića, isplatio 10.500 eura, iako joj je navodno ostao dužan oko 400 hiljada eura. Naime, u pismu koje posjeduje Slobodna Bosna, Belma Selimović advokatskoj kancelariji Gracić šalje posljednju opomenu pred tužbu u kojoj je, između ostalog, navedeno: “U vremenskom razdoblju od 29. jula 2005. do 30. juna 2012. godine, a na osnovu uvida u račune, Vaš klijent Emir Suljagić je mene, izravno i neizravno, koštao oko 400 hiljada eura. Unatoč tome, simboličan iznos duga od 10.500 eura zasniva se isključivo na direktnim molbama Emira Suljagića za pozajmice i tvrdnjama da će mi novac vratiti. Ostatak sume, oko 390 hiljada eura, Vaš klijent može, što se mene tiče, mirno tumačiti kao velikodušnu pomoć žrtvi genocida, ili žrtvi uopće”, napisala je Belma Selimović u opomeni pred tužbu.
“Molim te, dok ne počnem raditi kod Adnana Terzića (Suljagić je prije 10-ak godina bio savjetnik Adnana Terzića, tadašnjeg predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH, op.a.) pozajmi mi 500 eura – vratit ću ti”, jedna je od dvadesetak tačaka navedenih u pismu kojim Belma Selimović traži povrat sredstava “investiranih” u svog bivšeg supruga Suljagića. Jedna od tačaka je i restoran Danielli, „ručak Alija Behmen i delegati 155 eura“ - „Plati ti, molim te, vratit ću ti od dnevnica“. Također, Belma Selimović tražila je i povrat sredstava za plaćene aviokarte Suljagiću, zubne implantate 1.000 eura, sređivanje kuće u Doglodima oko 4.000 eura... Jedan u nizu performansa, napisala je Selimovićka, kao dokaz da nad suprugom nije izvršio nasilje, bio je ručak u restoranu Kibe sa konzumentima Reufom Bajrovićem, Darkom Brkanom i Farukom Borićem, koji je koštao 150 eura. Neplanirana večera u stanu Belme Selimović za Suljagićeve svjedoke nakon policijskog uviđaja (prijetnja - metak u koverti) od 55 eura. “Suljagić će razumjeti da mi princip ne dozvoljava toviti nadobudne, ionako debele NGO-vce”, napisala je Belma Selimović u pismu upozorenja upućenom na adresu advokata svog bivšeg supruga Suljagića.
Da li je neko pomislio da će SDA mirovati?