Btw sta su bolan sindikalci prijetili ovom frajeru sto ih je raskrinko da pljackaju? Navodno mu poslal pismo, smrcu mu prijetili
GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
- Dr. Kuca
#15776 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Kazu da je sistematizacija uradjena tako da nisu uvrsteni bolonjci.
Btw sta su bolan sindikalci prijetili ovom frajeru sto ih je raskrinko da pljackaju? Navodno mu poslal pismo, smrcu mu prijetili
?
- Office_Kontrol
#15777 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Od mentalnog sklopa grasovaca svašta je očekivati.Dr. Kuca wrote:Kazu da je sistematizacija uradjena tako da nisu uvrsteni bolonjci.
Btw sta su bolan sindikalci prijetili ovom frajeru sto ih je raskrinko da pljackaju? Navodno mu poslal pismo, smrcu mu prijetili![]()
?
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#15778 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
jbt ne može tramvaj otvoriti vrata na skenderiji... prva stvar na koju pomislim upali i ugasi vozilo
al raja poče psovati
oni zvana lupaju nogama da udju
unutra psuju kunu što moraju na prednja svi a onaj amsterdamned tramvaj
uglavnom klošarčićke su najsmiješne
alami paša buraz vrisnut ću sjoo sestre ovo ono
nemaju obje zajedno dva metra
koji odron koja smo mi govna
al raja poče psovati
uglavnom klošarčićke su najsmiješne
nemaju obje zajedno dva metra
- buba80
#15779 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
tuzno, fkt, tuzno, toliko o lijepim i milim sarajkama o kojima su se nekad pjesme pisale. znam da nije lijepo ocjenjivati ljude na osnovu slike, ali otidji na bilo koji album na klixu nightlife sarajeva, mozda ih i tu vidis. ma ludilo u glavnom graduBlack swan wrote:jbt ne može tramvaj otvoriti vrata na skenderiji... prva stvar na koju pomislim upali i ugasi vozilo
al raja poče psovati
uglavnom klošarčićke su najsmiješne![]()
nemaju obje zajedno dva metra![]()
- Hemera
#15780 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
nisu to nikakve sarajke,došla famElija iz brloga zahvaljujući ratu,nešto sklepali donacija umjesto da u rodnom mjestu renoviraju,ovdje kupili,djeca se rodila jer je to sve mahom 1996. godište i mlađe i naravno ološ i uličari
i nećemo gledati klix nightlife,mislim sve černobil nightlife
i nećemo gledati klix nightlife,mislim sve černobil nightlife
-
walk_M-A-N
#15781 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
http://m.klix.ba/lifestyle/putovanja/pa ... /150504075
Zamislite grad u kojem brzo, lako i ugodno javnim prevozom možete stići skoro do bilo kojeg njegovog dijela, u kojem tramvaji stižu tačno u minutu, gdje vam nove tehnologije olakšavaju svakodnevni život, od putovanja, preko stanica, do obavještenja kako stići na odredište..
Javni prevoz u Beču je sveobuhvatan, a stanovnici mogu birati između metroa, autobusa, brze željeznice, tramvaja, a tu je i nova aplikacija koja prikazuje ponudu javnog prevoza širom Austrije, odnosno njegovu povezanost.
"Znamo da javni prevoz ne može biti jedino rješenje jer je doseljavanje u grad puno veće od postojećih i budućih kapaciteta. Stoga moramo izgraditi staze za bicikliste, staze za pješake, osigurati multimodalnu povezanost uz razne aplikacije za povezivanje bike i car sharinga i omogućiti da Beč zaista postane grad kratkih puteva", objasnio je glasnogovornik Tina Vienne.
Podaci iz 1993. godine pokazuju da je 40 posto stanovnika Beča pri svakodnevnim putovanjima biralo vlastite automobile, 29 posto javni transport, a tri posto bicikle. U 2012. postotak onih koji su posezali za autima smanjio se na 27 posto, a korisnika javnog prevoza porastao na 39 posto. Postotak biciklista se popeo na šest
-
StupskaBitanga
#15782 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Stanje sa trolejbusima je stvarno katastrofa
Sta je sa tim ženevskim?
Sta je sa tim ženevskim?
- man_464
#15783 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
4 komada u depou, 5 komada na carini, 6 komada u Ženevi.
Čekaju da se ministarske guzice dogovore da li trolejbusi "ISPUŠTAJU IZDUVNE GASOVE"
Sa ljudima koji misle da trolejbusi ispuštaju otrovne gasove ne želim ni da dijelim zrak.
Čekaju da se ministarske guzice dogovore da li trolejbusi "ISPUŠTAJU IZDUVNE GASOVE"
Sa ljudima koji misle da trolejbusi ispuštaju otrovne gasove ne želim ni da dijelim zrak.
- trambusek88
#15784 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Slikano 25.12.2014

Danas je 10.05.2015 a vozila još stoje... linija 101 ne radi, 108 ide svako sat, 107 umjesto svako 22 minute ide svako 30-45 minuta, ponekad kad ostane samo jedan trolejbus interval iznosi 90 muinuta...
Linija 104 koja treba da se uključuje u špicama kao ispomoć liniji 103 na potezu Trg-Mojmilo nije u funkciji već skoro 3 godine itd...
Šta će biti sa tim treba da odluči vijeće ministara, ali to im još nije na dnevnom redu, boli ih neka stvar za situaciju u trolejbuskom saobraćaju.
Trenutno u funkciji okruglo 20 trolejbusa, što se često smanji u toku dana zbog kvarova. 10 zglobnih, 10 kratkih.

Danas je 10.05.2015 a vozila još stoje... linija 101 ne radi, 108 ide svako sat, 107 umjesto svako 22 minute ide svako 30-45 minuta, ponekad kad ostane samo jedan trolejbus interval iznosi 90 muinuta...
Linija 104 koja treba da se uključuje u špicama kao ispomoć liniji 103 na potezu Trg-Mojmilo nije u funkciji već skoro 3 godine itd...
Šta će biti sa tim treba da odluči vijeće ministara, ali to im još nije na dnevnom redu, boli ih neka stvar za situaciju u trolejbuskom saobraćaju.
Trenutno u funkciji okruglo 20 trolejbusa, što se često smanji u toku dana zbog kvarova. 10 zglobnih, 10 kratkih.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#15785 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
zasto ne prosvjeduju radnici grasa zbog ovoga????
-
StupskaBitanga
#15786 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
a šta rade radnici vozači trolejbusa koji nemaju vozila da voze
Sjede i čekaju dimne signale
- kokuz_sa
#15787 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
oni ocekuju regres da dobiju na kraju godine ..StupskaBitanga wrote:a šta rade radnici vozači trolejbusa koji nemaju vozila da voze
- trambusek88
#15788 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Rezerva, kontrola naplate, od nedavno zamjena kolega na pauzama...StupskaBitanga wrote:a šta rade radnici vozači trolejbusa koji nemaju vozila da voze
Nema njih puno, mislim da je tek 2013 manjak trolejbusa pretekao manjak vozača. Do 2011 su uz standardne vozače bili uposleni i vozači na određeno vrijeme i čim je njima istekao ugovor redukovane su linije.
Ne protestuju više ni zbog kašnjenja plate od 3 mjeseca, a kamo li zbog trolejbusa.Black swan wrote:zasto ne prosvjeduju radnici grasa zbog ovoga????
-
StupskaBitanga
#15789 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
iskreno pa šta čekaju ti radnici ne kontam
Znali su na praznik Grada se brukati a umjesto toga dana šute i ne znam ni sam šta čekaju
Ako misle da će im Konaković pomoži i sve biti ok s njim varaju se samo će GRAS na kraju morati staviti ključ u bravu što je sve izvjesnije
Znali su na praznik Grada se brukati a umjesto toga dana šute i ne znam ni sam šta čekaju
Ako misle da će im Konaković pomoži i sve biti ok s njim varaju se samo će GRAS na kraju morati staviti ključ u bravu što je sve izvjesnije
- trambusek88
#15790 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Radnicima nakon aprila 2013 ostaje jedino da gledaju u nebo. Štrajkovali su 8 dana a nisu ništa postigli samo su dobili Centrotrans na svojim linijama, tako da mislim da će se teško odlučiti na neke radikalnije poteze
Možda im pukne film ako zaostane još neka plata, onda će vjerovatno ići na još radikalnije poteze, i najvjerovatnije će policija morati uklanjati vozila GRAS-a sa raskrsnica...
Možda im pukne film ako zaostane još neka plata, onda će vjerovatno ići na još radikalnije poteze, i najvjerovatnije će policija morati uklanjati vozila GRAS-a sa raskrsnica...
-
diablo23
#15791 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Pozdrav svima,
Samo da pitam, kakva je sad procedura kod ovih "novih" revizora kad te uhvate bez karte, a nemas licnu kod sebe ni para da kupis kartu? Jel' ti kazu da napustis vozilo ili ti ne daju da izadjes iz vozila i smiju li to raditi?
Cuo sam da ti sad ne daju da izadjes iz vozila, nego ti zovu policiju, prije bi uvijek rekli da ili kupis kartu ili da napustis vozilo, pa ne znam smiju li ti zvati policiju i smiju li ikakvu silu pokusati primjeniti? Ako zna neko iz novijeg iskustva?
Samo da pitam, kakva je sad procedura kod ovih "novih" revizora kad te uhvate bez karte, a nemas licnu kod sebe ni para da kupis kartu? Jel' ti kazu da napustis vozilo ili ti ne daju da izadjes iz vozila i smiju li to raditi?
Cuo sam da ti sad ne daju da izadjes iz vozila, nego ti zovu policiju, prije bi uvijek rekli da ili kupis kartu ili da napustis vozilo, pa ne znam smiju li ti zvati policiju i smiju li ikakvu silu pokusati primjeniti? Ako zna neko iz novijeg iskustva?
- mayab
-
diablo23
#15793 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Zna li iko ista o ovome, koja je zakonom predvidjena procedura?diablo23 wrote:Pozdrav svima,
- oldtajmer
#15794 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
mene prije par noci uhvatili bez karte a nisam ni imao lovu uz sebe,opkolila me cetvorica revizora,nisu dali da pobjegnem,pozvali policiju,oni mi stavili lisice na ruke i pravac policijska stanica i tako ja prenocim iza resetaka zbog marku i sezdeset i moram jos da platim kaznu od 49,99 KM eto iz prve ruke 
-
neki
#15795 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Dokle god tvrdite da je ovakvom grasu potrebno 1500 radnika propast vam je neminovna..trambusek88 wrote:Radnicima nakon aprila 2013 ostaje jedino da gledaju u nebo. Štrajkovali su 8 dana a nisu ništa postigli samo su dobili Centrotrans na svojim linijama, tako da mislim da će se teško odlučiti na neke radikalnije poteze
-
dresdener78
#15796 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Definitivno je neprihvatljiva struktura radnika (preko 50 posto u kancelarijama) isto kao činjenica da mnogi ništa ne rade jer firma nema sredstava, vozila itd. za svoje funkcionisanje.neki wrote: Dokle god tvrdite da je ovakvom grasu potrebno 1500 radnika propast vam je neminovna..
Ali sa druge strane, broj od 1 500 radnika kao takav u glavnom saobraćajnom preduzeću je za grad veličine Sarajeva okej.
Meni se više čini da postoji lobi koji ima cilj da se što više smanjuje broj radnika javnog prevoza - umjesto izbaćenja kafopija i uposlenja stručnih i vrijednih tehničara. Na kraju biće lahko da neki glavonja kaže "jooj bolan oni hebeni GRAS-ovci su u toliko malom broju da uopće nisu u stanju da osiguraju neki prevoz" i javni prevoz će se elegantno ukinuti kao takav. Jer stalno čujemo - kao od pokvarene ploče - o tome kako IMA PREVIŠE RADNIKA ali ni riječi o tome da pola od njih jesu glasači, jarani i stranački kadrovi došlepani u toku zadnje 2 decenije. SDA rulezzz.
- Edin H.
#15797 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Tuzi policiju za ucjenu i nezakonito lisavanje slobodeoldtajmer wrote:mene prije par noci uhvatili bez karte a nisam ni imao lovu uz sebe,opkolila me cetvorica revizora,nisu dali da pobjegnem,pozvali policiju,oni mi stavili lisice na ruke i pravac policijska stanica i tako ja prenocim iza resetaka zbog marku i sezdeset i moram jos da platim kaznu od 49,99 KM eto iz prve ruke
Ako nisi imao kartu i dao im svoje podatke, za sta su te onda hapsili?
-
diablo23
#15798 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Ma pusti ga, vidis da izmislja ne bi li me isprepadao, pa nismo djeca jbte.Edin H. wrote:Tuzi policiju za ucjenu i nezakonito lisavanje slobodeoldtajmer wrote:mene prije par noci uhvatili bez karte a nisam ni imao lovu uz sebe,opkolila me cetvorica revizora,nisu dali da pobjegnem,pozvali policiju,oni mi stavili lisice na ruke i pravac policijska stanica i tako ja prenocim iza resetaka zbog marku i sezdeset i moram jos da platim kaznu od 49,99 KM eto iz prve ruke
-
diablo23
#15799 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Moze i na PP, ako je zgodnije.diablo23 wrote:Ma pusti ga, vidis da izmislja ne bi li me isprepadao, pa nismo djeca jbte.Edin H. wrote:Tuzi policiju za ucjenu i nezakonito lisavanje slobodeoldtajmer wrote:mene prije par noci uhvatili bez karte a nisam ni imao lovu uz sebe,opkolila me cetvorica revizora,nisu dali da pobjegnem,pozvali policiju,oni mi stavili lisice na ruke i pravac policijska stanica i tako ja prenocim iza resetaka zbog marku i sezdeset i moram jos da platim kaznu od 49,99 KM eto iz prve ruke
Ako nisi imao kartu i dao im svoje podatke, za sta su te onda hapsili?Nego, znas li ti koja je procedura kod situacije koju sam vec opisao, sta mi mogu, a sta ne mogu?
- thekupus
#15800 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
oldtajmer je zapravo direktor Avdo Vatric, ovdje siri strah da bi raja kupovala karteEdin H. wrote:Tuzi policiju za ucjenu i nezakonito lisavanje slobodeoldtajmer wrote:mene prije par noci uhvatili bez karte a nisam ni imao lovu uz sebe,opkolila me cetvorica revizora,nisu dali da pobjegnem,pozvali policiju,oni mi stavili lisice na ruke i pravac policijska stanica i tako ja prenocim iza resetaka zbog marku i sezdeset i moram jos da platim kaznu od 49,99 KM eto iz prve ruke