Kupio bih nesto sa eBay-a

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
kafanski_covjek

#15776 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by kafanski_covjek »

Laertes wrote:
kafanski_covjek wrote:od carine
I je li oni to nešto razvlače? Koliko to traje?
dobije se relativno brzo
kuli1961

#15777 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by kuli1961 »

Mea_parvitas wrote:Molim za odgovor, iako mu mozda nije mjesto ovdje. Da li sa Master Card shopping karticom iz Raiffeisen banke mogu vrsiti online placanje, jer karticu jos nisam dobio, ali me zanima da li ona ima potrebne podatke koji se zahtijevaju prilikom vrsenja online kupovine? Hvala
Moze, jer MC Shopping Card RBB Banke sadrzi sve podatke neophodne za online kupovinu- ime i prezime, broj kartice, validity(važenje) i tzv. CVV broj- to su zadnja 3 broja na poledjini kartice.
Mentha_Piperita

#15778 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Mentha_Piperita »

Sta raditi ako na e buy pise da je shipping isti dan kao i uplata, juce placeno paypalom, prodavac se ne javlja, niti proizvod salje. Koliko cekati najduze na shipping? Hvala.
skafiskafsnjak

#15779 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by skafiskafsnjak »

Kakvim se stvarima sluze ...

Nasao case za monitel, pise UK uredno, dostava najdalje do 12.11.2017. A nema shippinga, skontam ja da je to Kinez idiot, ali stavio UK ...
Kupim ja to sve ok ... stoji 12.11. Sad usao, nema Estimate delivery.... hahahahaha . Znaci ocekuj za mjesec.

E kako slatko cu da stavim negativan da nije ni svjestan :mrgreen:
crnivrag

#15780 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by crnivrag »

Konačno nakon nešto više od 20 dana mi je poletio avion iz Kine sa android tv box-om kojeg sam naručio 12.10.

Image
kafanski_covjek

#15781 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

to su ti te cari kupovine :D
Kikibombona

#15782 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Kikibombona »

Prije 3-4 mjeseca sam narucio dvije pumpe, oko 40 dolara. Nakon sto mi nije dosla u zadanom roku, obratio sam se kupcu i on je rekao da sacekam jos malo. Nakon sto nije doslo, rekao je da je poslao novu posiljku. Pa opet sacekaj...

Izgleda da me zavlacio, pitanje je da li je ikada poslao. :D

Mene mrzilo da kontaktiram eb. Je li sada kasno i gotovo sa tim?
kloniran

#15783 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by kloniran »

šeta mi paketić mjesec dana po kini, ko da ga kamilama nose :lol:
crnivrag

#15784 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by crnivrag »

kloniran wrote:šeta mi paketić mjesec dana po kini, ko da ga kamilama nose :lol:
Kineska pošta ima neki problem u zadnjih mjesec dana.

Na njihovom forumu se javljaju ljudi sa svih strana svijeta, kojima su paketi zapeli i me mrdaju danima.

Evo meni lično je paket poslan 11.10., ali je stigao na Pekinški aerodrom i poslan je prema BiH tek 04.11.
kafanski_covjek

#15785 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

crni, to ti jos nije stigao? :D
kloniran

#15786 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by kloniran »

crnivrag wrote:
kloniran wrote:šeta mi paketić mjesec dana po kini, ko da ga kamilama nose :lol:
Kineska pošta ima neki problem u zadnjih mjesec dana.

Na njihovom forumu se javljaju ljudi sa svih strana svijeta, kojima su paketi zapeli i me mrdaju danima.

Evo meni lično je paket poslan 11.10., ali je stigao na Pekinški aerodrom i poslan je prema BiH tek 04.11.
meni nema jednog paketa vise od 2 mjeseca, a platio sam ga 21$
ovaj drugi 5$ isto oko 2 mjeseca
treci narucio xiaomi usb wifi extender i kupio broj za pracenje i pratim ga kako se voza po kini :lol:
Queen_of_hearts

#15787 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Queen_of_hearts »

Dragi forumasi,moze li mala pomoć.
Nakon što mi pošiljka nije stigla nakon 2,5 mjeseca, otvorila sam case preko paypala, jer nisam mogla preko ebaya. Eh, sad je seller sam priznao da je pošiljka izgubljena. Ja tražim da mi ponovo pošalje jer mi treba stvar i on mi šalje ovu poruku

""dear buyer, we would like resend for you , but could you please close this case for us first ?then send us message via ebay to requested resend if you still would like this item? please understand if this case keep opening is notgood for us , so we would like to slove your problem quickly. if you dont accpet that , we still would like refund for you ,then you can order again.whatdo you think about that? waiting for you reply best regards" "

Šta ako ja zatvorim case i on me izradi? Ne razumijem što hoće da prvo zatvorim case, pa da šalje :? i kako da tražim resend putem ebaya kad ni case nisam mogla otvoriti putem ebaya, jer je prošlo dosta vremena?
victom

#15788 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by victom »

Queen_of_hearts wrote:Dragi forumasi,moze li mala pomoć.
Nakon što mi pošiljka nije stigla nakon 2,5 mjeseca, otvorila sam case preko paypala, jer nisam mogla preko ebaya. Eh, sad je seller sam priznao da je pošiljka izgubljena. Ja tražim da mi ponovo pošalje jer mi treba stvar i on mi šalje ovu poruku

""dear buyer, we would like resend for you , but could you please close this case for us first ?then send us message via ebay to requested resend if you still would like this item? please understand if this case keep opening is notgood for us , so we would like to slove your problem quickly. if you dont accpet that , we still would like refund for you ,then you can order again.whatdo you think about that? waiting for you reply best regards" "

Šta ako ja zatvorim case i on me izradi? Ne razumijem što hoće da prvo zatvorim case, pa da šalje :? i kako da tražim resend putem ebaya kad ni case nisam mogla otvoriti putem ebaya, jer je prošlo dosta vremena?
ne znam kako ide kod paypala, ali ako je već nagodan da refundira, trazi da ti vrati novac, i da ces tek onda close case. i onda naruči artikal ponovo.
Napišu mu:

Dear seller,

I would like to solve this issues. Am ready to close the case immediately after I got the refund.
After the successfully refund I will order the same article again.
I think this is the best solution for both sides.
Best regards
Vjerverica (ili kako se već zoveš)

KInezi vole mutiti, ništa im na riječ ne vjeruj.
Last edited by victom on 01/03/2021 05:18, edited 2 times in total.
kafanski_covjek

#15789 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

kad god su mi ponovo "poslali" popusio sam foru...od tada samo refund :izet:
Queen_of_hearts

#15790 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Queen_of_hearts »

victom wrote:
Queen_of_hearts wrote:Dragi forumasi,moze li mala pomoć.

ne znam kako ide kod paypala, ali ako je već nagodan da refundira, trazi da ti vrati novac, i da ces tek onda close case. i onda naruči artikal ponovo.
Napišu mu:

Dear seller,

I would like to solve this issues. Am ready to close the case immediately after I got the refund.
After the successfully refund I will order the same article again.
I think this is the best solution for both sides.
Best regards
Vjerverica (ili kako se već zoveš)

KInezi vole mutiti, ništa im na riječ ne vjeruj.
Hvala puno, tako ću onda. Nije baš jeftina stvar u pitanju da mu vjerujem tek tako. Hvala još jednom :thumbup:
crnivrag

#15791 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by crnivrag »

kafanski_covjek wrote:crni, to ti jos nije stigao? :D
Piše da je poslan 04.11, a na našoj pošti piše samo ubacivanje u vreću, što znači da još nije stigao do nas.
victom

#15792 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by victom »

daj ba carina, nema smisla, 5 dana ekzaminirate komad plastike. ko da je nuklearni reaktor.
zincx

#15793 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by zincx »

victom wrote:daj ba carina, nema smisla, 5 dana ekzaminirate komad plastike. ko da je nuklearni reaktor.
Meni pošiljku od 22€ drže od jučer ujutru na carini, valjda čekaju da se kurs promjeni, da pređe 50KM, pa da ocarine.
hopi

#15794 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by hopi »

ako mi je artikal 47- 48 KM sa šipingom, to je to, ne može nekako preći 50KM?
victom

#15795 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by victom »

hopi wrote:ako mi je artikal 47- 48 KM sa šipingom, to je to, ne može nekako preći 50KM?
ne može. to je sigurna stvar. sve preko 50 je kocka.
victom

#15796 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by victom »

zincx wrote:
victom wrote:daj ba carina, nema smisla, 5 dana ekzaminirate komad plastike. ko da je nuklearni reaktor.
Meni pošiljku od 22€ drže od jučer ujutru na carini, valjda čekaju da se kurs promjeni, da pređe 50KM, pa da ocarine.
ja sam primjetio, ako koverta stigne u petak, to ide 90% na carinu.
Valjda neki nervozni carinik radi petkom.
liaar
Grijem se na: na suze
Vozim: francusku nakazu

#15797 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by liaar »

Je l' ima način da se provjeri sa našom carinom ima li išta na moje ime kod njih ?
victom

#15798 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by victom »

Nervozni carinik mi je izgleda zamjerio što sam ga nazvao nervoznim, evo stiže koverta jutros.
Pa kolega ko nas zavadi ? :D
The BEN10

#15799 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by The BEN10 »

victom wrote:Nervozni carinik mi je izgleda zamjerio što sam ga nazvao nervoznim, evo stiže koverta jutros.
:lol:
zincx

#15800 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by zincx »

victom wrote:Nervozni carinik mi je izgleda zamjerio što sam ga nazvao nervoznim, evo stiže koverta jutros.
Napravi mu fakturu na 25€. :D
Post Reply