Moze i motor se raspada jadanmk ultra wrote:Moze on 4tom 150-160, ne trebaju ti 5 i 6
Ma vozio sam i 5 i 6 autoputem i jednom morao samo stati da ga 'resetujem'
Moderators: _BataZiv_0809, anex
Moze i motor se raspada jadanmk ultra wrote:Moze on 4tom 150-160, ne trebaju ti 5 i 6
A jesi ti siguran da ti je izbacio rashladnu tekućinu'jazzer wrote:@ bitanga_sa_otesa
Idem sutra da vidim sta je. Hvala ti.
Nakon gasašenja i paljenja se resetuje safe mode u koji ode, to je sigurno bez dileme. Zbog čega ide u safe mode moraš vidjeti sa mehaničarem, da li je zbog zaprljane turbine, što je vrlo moguće, ili je nešto drugo u pitanju. Uglavnom trebaš to vidjeti brzo. Znam za jedan slučaj, ali su ti simptomi bili u svim brzinama, obično kad ode u više obrtaje ode u safe mode. U pitanju je bila zaprljana turbina.JavierBosnia wrote:A to mi je kazem ti cudno, sto se nakon gasenja i paljenja vrati na normalu, isto kao da je racunar pa ga restartujes da popravis stvar.condy wrote:Ne bi bilo lose da pregledas turbinu u nekom turbo servisu. Izgleda da je zaprljana i da joj treba ciscenje. Auto ti ide u safe mode tada, koji resetujes kad ga ugasis i opet upalis.JavierBosnia wrote:Golf 5, 2004, 2.0 TDI
Citam po netu malo sad, neki kazu neki senzor , prljavstina ovo ono..
Uglavnom, nekad, ne svaki put, kad ubacim u petu brzinu(mjenjac ima 6 brzina), auto odjednom gubi snagu, gubi vucu i gas je do daske ali nista ne vuce, ne moze dalje od 2000 obrtaja i opada vremenom
Problem se rjesi kada stanem, ugasim i upalim auto..
Ne desava se svaki put, ali cesto na autoputu se zna to desiti
Mislim mehanicar je jedino rjesenje da pogleda da mi ne nagadjamo, al eto da vidim na sta biti spreman
Nisam palio klimu. Otisao do Brusa, onaj jedan dio puta je los, iskopali asfalt pa se vise opteretidrug_profi wrote:A jesi ti siguran da ti je izbacio rashladnu tekućinu'jazzer wrote:@ bitanga_sa_otesa
Idem sutra da vidim sta je. Hvala ti.
Ako si koristio klimu, iscuri dosta kondenza ispod auta kad je tek ugasiš i parkiraš.
530i wrote:Vrati se u autoškolu.
znas li sta je rucna majstoreMrRango wrote:Da li je normalno za 1.9 TDI (DI crveno); 105hp - cipovan na nekih 130-ak konja (u pitanju je Touran 2003) da "ide ka tome da se ugasi" kad krecem bez gasa, pogotovo u brdu kada treba da krenem iz mjesta, veoma tesko ga je uloviti da drzi na kvacilu bez kretanja unazad. Uvijek moram prije "tacke" kada uhvati da drzi auto, malo prije toga ga zadrzati i brzo prebaciti nogu sa kocnice na gas, i onda odpustiti dalje kvacilo. Na ravnom moze krenuti bez kvacila, ali osjecaj kao da hoce da se ugasi.
Prije par sedmica kad su bile vrucine dobre, klima naravno bila ukljucena,i na blagoj uzbrdici sam morao skoro pa stati, imajuci u vidu da hoce da se ugasi, dodao sam malo vise gasa i taman kad auto treba da krene, tad se i ugasi.
Medjutim, kad sam skoro vozio Focusa od poznanika, ne znam tacno godiste i snagu, ali uglavnom slabiji od ovog motora, kako nisam navikao na njegovo kvacilo, prilikom kretanja bilo je malo problema, blako "skakutanje" auta, koje se nije ugasilo, cak sto vise bila je i klima ukljucena, sto me je jos vise zbunilo.
Da li ima neku razumno objasnjenje, razumijem sve i da klima smanjuje snagu motora, da masa automobila takodjer utice i sve to, ali nekako mi ovo bas ne lezi. Ostalo je sve ok, nema nikakvih problema da kazem da se isticu.