cyprus wrote:seln wrote:
To bi sad valjda trebalo znaciti... sta? Da Izrael nije pocinio zlocine?
I da bi Bosnjaci trebali biti protiv Palestinaca, jer je neki palestinski kozojeb prije dvadeset godina pozvao Milosevica?
Al i ti kontaš svaka ti čast
Na ovoj i sličnim temama se nekako često nastoji veza između Srbije i Izraela prikazati jačom nego što jeste, a onda Bošnjake što bolje poistovjetiti sa Palestincima... Naime, binarnim mozgovima je tako lakše posmatrati svijet...
Međutim, stvarnost nije baš sastavljena od nula i jedinica, pa je tako recimo Srbija u pravo dobrim odnosima sa Palestinom (bila čak i u vrijeme Miloševića)... A ni Izraelci ne mrze toliko Bošnjake koliko bi neko ovdje htio...
Eto to htjedoh kazati

Shvatio sam vise nego dobro, ali zelim to cuti od tebe...
ne vjerujem da neko izjednacava Palestince i Bosnjake; mi se, srecom, mozemo braniti.
Da kod nekih Bosnjaka postoji simpatija po liniji "muslimani", to ne zelim poricati. Vjerovatno nisi dovoljno star da bi se sjecao, ali u ex-yu je ta simpatija bila jos izrazenija (u CIJELOJ Jugoslaviji) po liniji nesvrstanosti.
Srbija nije u dobrim odnosima sa Palestinom, vec sa palestinskom oligarhijom, a to su dva razlicita para cipela.
Takodje sam potpuno svjestan da Izraelci ne mrze Bosnjake (mnogi od njih i ne znaju da postoji Bosna i Bosnjaci, ili ih to ne interesuje)...
ali, CINJENICA je da aktuelna izraelska vlada aktivno saradjuje sa neprijateljima Bosne (konkretno: srbima), iz kojeg god to razloga bilo.
I pored svih ovih cinjenica: mijenja li nesto od ovog na cinjenici da je Izrael pocinio zlocin?