Izrael je opet pocinio zlocin!

Locked
seln

#15776 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by seln »

славянин wrote:
seln wrote:
славянин wrote:
Opet ratujete u krevetu i brojite koliko ce ko djece imati... ajd jos malo pa stignete indiju :D
Ko? Mi Arapi? Mi Turci? Mi balije?
Najdraze mi je kad se salonci otkriju :wink:
Vi kojima je bitnije ko dira “bracu” u Palestini nego vlastiti narod , kojima je vjera vaznija od nacije i drzave - ti “vi”
Pa, sad... jedno je sigurno: tebi jeste najvazniji TVOJ narod.
A tema se zove "Izrael je opet pocinio zlocin".
Tema o MOM narodu imamo dovoljno, nema potrebe da ti lijes krokodilske suze.
seln

#15777 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by seln »

insomnia78 wrote:Image
Iz Kalkute moji znas ti dobro koji
Od Pandzaba do Surdulice...

Image

Image

Hm... izvjesna slicnost postoji... samo ovaj drugi nema target point na celu.
славянин

#15778 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by славянин »

seln wrote:
Kada nesto se prozbori sto nije niz dlaku Muslimanima - odmah cetnik,mrzitelj muslimana,kafir itd.... Ali zato je sasvim ok kada se vrijedjaju hinduisti .. to je po ps :zoka:
seln

#15779 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by seln »

славянин wrote:
seln wrote:
Kada nesto se prozbori sto nije niz dlaku Muslimanima - odmah cetnik,mrzitelj muslimana,kafir itd.... Ali zato je sasvim ok kada se vrijedjaju hinduisti .. to je po ps :zoka:
Ok, izvinjavam se... uporediti bilo koga sa Vulinom JESTE uvreda.
cyprus

#15780 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by cyprus »

Zapravo, post je intoniran kao uvreda za Vulina, koji je uzet kao prototip pripadnika srpskog naroda... Ono kao: vidi ga, liči na Indijca... Dalje implikacije se same nameću...

Ali siguran sam da seln to ne bi uradio iz rasističkih pobuda :zoka: Vjerovatno postoji racionalno objašnjenje sa njegove strane zašto je to uradio :)
Vilajet_Bosna

#15781 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Vilajet_Bosna »

seln wrote:
славянин wrote:
seln wrote:
Ok, izvinjavam se... uporediti bilo koga sa Vulinom JESTE uvreda.
:lol: :thumbup:
seln

#15782 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by seln »

cyprus wrote:Zapravo, post je intoniran kao uvreda za Vulina, koji je uzet kao prototip pripadnika srpskog naroda... Ono kao: vidi ga, liči na Indijca... Dalje implikacije se same nameću...

Ali siguran sam da seln to ne bi uradio iz rasističkih pobuda :zoka: Vjerovatno postoji racionalno objašnjenje sa njegove strane zašto je to uradio :)
Zapravo, post je intoniran kao ismijavanje srpske mitologije. Ako se svaki srbin, ukljucujuci i tebe i slavjanina, vidi kao sljedbenik takve mitologije, onda je do vas, a ne do mojih postova.
BHCluster

#15783 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by BHCluster »

insomnia78 wrote:‘oćel tražiti i od Jordana?
Cudi me da i po Jordanu i Egiptu ne prave ilegalna naselja i ne naseljavaju doseljenike? Zasto?
BHCluster

#15784 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by BHCluster »

славянин wrote:Srbi skontali da su Srbi oko 700e godine a prijateljstvo ide unazad milenijima .. zvuci kredibilno :D
Zasto da ne, dobro su Srbi i Izraelci suradjivali tokom agresije na Republiku Bosnu i Hercegovinu.
cyprus

#15785 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by cyprus »

seln wrote:
cyprus wrote:Zapravo, post je intoniran kao uvreda za Vulina, koji je uzet kao prototip pripadnika srpskog naroda... Ono kao: vidi ga, liči na Indijca... Dalje implikacije se same nameću...

Zapravo, post je intoniran kao ismijavanje srpske mitologije. Ako se svaki srbin, ukljucujuci i tebe i slavjanina, vidi kao sljedbenik takve mitologije, onda je do vas, a ne do mojih postova.
Vidiš, znao sam da ima racionalno objašnjenje :-D Pokušao si biti humorističan :-D Kontam :thumbup:
seln

#15786 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by seln »

cyprus wrote:
seln wrote:

Vidiš, znao sam da ima racionalno objašnjenje :-D Pokušao si biti humorističan :-D Kontam :thumbup:
Ne vjerujem da kontas, ali neka ti bude.
cyprus

#15787 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by cyprus »

BHCluster wrote:
славянин wrote:Srbi skontali da su Srbi oko 700e godine a prijateljstvo ide unazad milenijima .. zvuci kredibilno :D
Zasto da ne, dobro su Srbi i Izraelci suradjivali tokom agresije na Republiku Bosnu i Hercegovinu.
Da svijet nije tako jednostavan (mi i Palestinci vs oni i Izraelci) kazuje recimo i ova situacija:

https://www.sfgate.com/politics/article ... 893451.php
1999-12-02 04:00:00 PDT Jerusalem -- The Palestinian Authority has invited President Slobodan Milosevic of Yugoslavia, indicted on war crimes charges, to join in the celebrations of the Christian Orthodox Christmas in Bethlehem in January, according to Palestinian, Greek Orthodox and Israeli government sources.

...

"I think if he lands here, he'll be detained. I think this would be the case in most of the countries in the world," said Aviv Shiron, a spokesman for the Israeli Ministry of Foreign Affairs.
:zzzz:
seln

#15788 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by seln »

cyprus wrote:
Da svijet nije tako jednostavan (mi i Palestinci vs oni i Izraelci) kazuje recimo i ova situacija:

1999-12-02 04:00:00 PDT Jerusalem -- The Palestinian Authority has invited President Slobodan Milosevic of Yugoslavia, indicted on war crimes charges, to join in the celebrations of the Christian Orthodox Christmas in Bethlehem in January, according to Palestinian, Greek Orthodox and Israeli government sources.

...

"I think if he lands here, he'll be detained. I think this would be the case in most of the countries in the world," said Aviv Shiron, a spokesman for the Israeli Ministry of Foreign Affairs.
To bi sad valjda trebalo znaciti... sta? Da Izrael nije pocinio zlocine?
I da bi Bosnjaci trebali biti protiv Palestinaca, jer je neki palestinski kozojeb prije dvadeset godina pozvao Milosevica?
cyprus

#15789 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by cyprus »

seln wrote:
cyprus wrote:

...

I da bi Bosnjaci trebali biti protiv Palestinaca, jer je neki palestinski kozojeb prije dvadeset godina pozvao Milosevica?
Al i ti kontaš svaka ti čast :D

Na ovoj i sličnim temama se nekako često nastoji veza između Srbije i Izraela prikazati jačom nego što jeste, a onda Bošnjake što bolje poistovjetiti sa Palestincima... Naime, binarnim mozgovima je tako lakše posmatrati svijet...

Međutim, stvarnost nije baš sastavljena od nula i jedinica, pa je tako recimo Srbija u pravo dobrim odnosima sa Palestinom (bila čak i u vrijeme Miloševića)... A ni Izraelci ne mrze toliko Bošnjake koliko bi neko ovdje htio...

Eto to htjedoh kazati :)
BHCluster

#15790 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by BHCluster »

cyprus wrote:
BHCluster wrote:

...

U pravu si, isto je to jedini su naoruzavali agresora a drugi su ga pozvali ili docekali sta vec. :thumbup:
BHCluster

#15791 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by BHCluster »

Liberman dao ostavku kaze Bibi se predao Hamasovom teroru, izgleda izbori se blize.
seln

#15792 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by seln »

cyprus wrote:
seln wrote:
Al i ti kontaš svaka ti čast :D

Na ovoj i sličnim temama se nekako često nastoji veza između Srbije i Izraela prikazati jačom nego što jeste, a onda Bošnjake što bolje poistovjetiti sa Palestincima... Naime, binarnim mozgovima je tako lakše posmatrati svijet...

Međutim, stvarnost nije baš sastavljena od nula i jedinica, pa je tako recimo Srbija u pravo dobrim odnosima sa Palestinom (bila čak i u vrijeme Miloševića)... A ni Izraelci ne mrze toliko Bošnjake koliko bi neko ovdje htio...

Eto to htjedoh kazati :)
Shvatio sam vise nego dobro, ali zelim to cuti od tebe...
ne vjerujem da neko izjednacava Palestince i Bosnjake; mi se, srecom, mozemo braniti.
Da kod nekih Bosnjaka postoji simpatija po liniji "muslimani", to ne zelim poricati. Vjerovatno nisi dovoljno star da bi se sjecao, ali u ex-yu je ta simpatija bila jos izrazenija (u CIJELOJ Jugoslaviji) po liniji nesvrstanosti.
Srbija nije u dobrim odnosima sa Palestinom, vec sa palestinskom oligarhijom, a to su dva razlicita para cipela.
Takodje sam potpuno svjestan da Izraelci ne mrze Bosnjake (mnogi od njih i ne znaju da postoji Bosna i Bosnjaci, ili ih to ne interesuje)...
ali, CINJENICA je da aktuelna izraelska vlada aktivno saradjuje sa neprijateljima Bosne (konkretno: srbima), iz kojeg god to razloga bilo.

I pored svih ovih cinjenica: mijenja li nesto od ovog na cinjenici da je Izrael pocinio zlocin?
seln

#15793 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by seln »

.
LeonardoAC

#15794 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by LeonardoAC »

Izrael u današnjem svijetu može komotno svaki dan bombardovati palestince, može i jednog po jednog izvoditi pred zid plača i strijeljati (što se ne razlikuje mnogo od onog što oni zapravo i rade) i ama baš niko ne bi suštinski reagovao... birokrate ala Inzko bi izrazile zabrinutost i pozvale "sve strane u sukobu na predani rad za dobrobit njihovih građana" i na tome bi se sve i završilo.

Za palestincima jednostavno nikoga nije briga. Njihova patnja nikoga ne zanima. Oni su "old news". Više puta se podijeli vijest o gaćama Kim Kardašjan nego o smrti i progonu destinama hiljada palestinaca. Gdje su te silne organizacije - OSCE, Amnesty Internaitonal, Helsišnki komiteti i druge ine p. materine kada su u pitanju životi palestinskog naroda ?

Njihova jedina nada (ako nade za njih uopšte ima) osim Božje pomoći je neki novi svjetski rat, cunami na bliskom istoku ili totalni haos u kojem će nekom pukom srećom izvući nešto za svoju državu i svoj narod.
aratet

#15795 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by aratet »

asurbanipal wrote:"Vojska u sjeni: Palestinska saradnja s cionizmom, 1917. - 1948." je knjiga koju je 2004. godine objavio istoričar Hillel Cohen o prodaji zemlje i drugoj saradnji između Arapa i Jevreja u Palestini prije uspostave Države Izrael. U ovoj knjizi Hillel Cohen, stručnjak na Trumanovom institutu za unapređenje mira na Hebrejskom sveučilištu u Jerusalemu, dokumentira hiljade Arapa, od bogatih zemljoposjednika do malih vlasnika koji su prodavali zemlju cionističkim organizacijama. Tu se dokazuje da su svi shvatili da je nadzor nad zemljom nužan preduslov za ispunjenje nacionalnih ciljeva, kako jevrejskih tako i arapskih. Cohen objašnjava razne motive prodavača: Neki su tražili novac, neki su prodavali zemljište jer su djelovali kao obavještajni agenti za cioniste, dok su s druge strane javno osuđivali prodaju zemljišta. Neki su mislili da će saradnja s cionistima poboljšati život kod svojih klanova i u selima. Drugi su smatrali da je nemoguće pobijediti cioniste i da je stoga mudrije sarađivati ​​s njima.

Image
Jako zanimljiva materija.
BHCluster

#15796 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by BHCluster »

Image
Prije nego sto krenu dusobriznici sa uobicajenom patetikom, ne radi se o kolaboraciji nego spasavanju jevreja od strane nacista.
seln

#15797 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by seln »

BHCluster wrote:Image
Prije nego sto krenu dusobriznici sa uobicajenom patetikom, ne radi se o kolaboraciji nego spasavanju jevreja od strane nacista.
Kako? Nista o jerusalemskom muftiji, kao vrhovnom dokazu da su muslimani nacisti? :shock:
BHCluster

#15798 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by BHCluster »

seln wrote:
BHCluster wrote:Image
Kako? Nista o jerusalemskom muftiji, kao vrhovnom dokazu da su muslimani nacisti? :shock:
Čudo Božije. Dobar materijal za moderne interweb cioniste da vide razliku izmedju ovog okupatorskog Cionizma danas i onoga drzavnickog.
normala brate

#15799 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by normala brate »

Ovdje svaki put kad se desi neki sukob omjer mrtvih bude recimo 10 palestinaca i 1 izraelac..
insomnia78

#15800 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by insomnia78 »

BHCluster wrote:
insomnia78 wrote:‘oćel tražiti i od Jordana?
Cudi me da i po Jordanu i Egiptu ne prave ilegalna naselja i ne naseljavaju doseljenike? Zasto?
Stra’ ih?
Locked