Nije da te ložim, ali ne možeš sa njima fino. Odeš i napismeno im tražiš umanjenje računa. Ako neće da sarađuju od portira do direktora im se sjeti....The Realist wrote:Zvao sam i samo mi govore da se strpim i da se radi na tomecrnivrag wrote: Taj resiver se sad koristi kao glavni resiver u Telemach ponudi, i putem njega se mogu isporučiti sve usluge vezane za uslugu digitalne televizije.. Ne znam koliko može biti teško pustiti kanale, koji su već bili otključani prije 6-7 dana.
Neće ovo valjati, izgleda da ću morati otići do centrale im i tamo tražiti.
HS kablovska
Moderator: anex
- kemox
#15776 Re: HS kablovska
- kemox
-
The Realist
#15779 Re: HS kablovska
Ma iskreno, sa direktorom bih vjerovatno tako, ali sa nizerangiranim ne znam sta da radim. Skoro svi pokusavaju pomoci, ne znaju ni sami u cemu je problem, ili ne smiju reci, mole za strpljenje......kemox wrote:
Nije da te ložim, ali ne možeš sa njima fino. Odeš i napismeno im tražiš umanjenje računa. Ako neće da sarađuju od portira do direktora im se sjeti....
Pretpostavljam da nadredjene slusaju, tako da ne zelim biti "agresivan" prema njima, jer oni koji odlucuju su napravili problem.
Evo vidim da imam Nick jr. na D3Go, ali nema ga na listi na digitalnoj (jos jedan kanala kojeg uopste nemam na listi).
-
sole2mio
#15780 Re: HS kablovska
jel imate problema sa netom u zadnjih par dana ??
- maraccana
#15781 Re: HS kablovska
Uopšte ga i nemam.sole2mio wrote:jel imate problema sa netom u zadnjih par dana ??
- crnivrag
#15782 Re: HS kablovska
Hajde vidi da slučajno nemaš samo ove kanale, ako je tako onda iz nekog razloga imaš listu kanala za područja koja nisu prešla na novi signal:The Realist wrote:
Ma iskreno, sa direktorom bih vjerovatno tako, ali sa nizerangiranim ne znam sta da radim. Skoro svi pokusavaju pomoci, ne znaju ni sami u cemu je problem, ili ne smiju reci, mole za strpljenje......
Pretpostavljam da nadredjene slusaju, tako da ne zelim biti "agresivan" prema njima, jer oni koji odlucuju su napravili problem.
Evo vidim da imam Nick jr. na D3Go, ali nema ga na listi na digitalnoj (jos jedan kanala kojeg uopste nemam na listi).
http://www.hs-hkb.ba/digitalna-tv/lista ... ih-kanala/
Jer tačno nabrajaš jedan po jedan kanal koji nije na staroj listi (listi koju su pustili HS korisnicima koji još nisu prebačeni na Telemach uslugu).
Znači umjesto liste od 194 kanala, ako je ovo u pitanju, trebao bi imati ukupno 151 kanal.
Ako bude tako, onda bi trebao preskenirati analogne kanale, te frekvencije kanala uporediti sa ovim listama.
Ukoliko ti se frekvencije analognih kanala budu poklapale sa prvom listom, onda te nisu još uvijek zvanično prebacili na novu shemu, i iz tog razloga nemaš sve kanale.
Međutim ukoliko ti se frekvencije budu poklapale sa drugom listom, onda si prebačen na novu shemi i definitivno je došlo do problema da njihove strane.
Prva lista: http://www.hs-hkb.ba/kablovska-tv/lista-kanala/
Druga lista: http://www.hs-hkb.ba/kablovska-tv/lista ... ju-ilidze/
Pokušaj još uraditi sve ovo što sam predložio, da konačno isključimo još i ovu mogućnost.
Last edited by crnivrag on 07/02/2016 08:43, edited 2 times in total.
- kemox
#15783 Re: HS kablovska
maraccana wrote:Uopšte ga i nemam.sole2mio wrote:jel imate problema sa netom u zadnjih par dana ??
I ja isto tako nemam problem sa d3go, uopšte d3go nemam
Šega, šala, komika, pošalica
- fortaleza
#15784 Re: HS kablovska
Čini mi se da je u uputstvu navedeno samo da je snimanje moguće preko USB porta sa zadnje strane prijemnika, ne i sa prednje što znači da je moguće da ima samo JEDAN tuner i da nije moguće snimati dva programa istovremeno koliko sam razumio.crnivrag wrote:Ima dva USB ulaza, što se tiče razlika u odnosu na stari D3 v2.0 (4682 DVB), ovaj nema display-a pa ne prikazuje sat, i nema cable out izlaz, pa npr. nije moguće dobiti izlazni analogni signal iz resivera, kao što je to bio slučaj sa ovim starim koji više nije u ponudi.fortaleza wrote:
Jel taj najnapredniji novi receiver ima dual tuner, odnosno opciju snimanja jednog programa za vrijeme gledanja drugog kao što ima D3 v2.0 receiver koji više nije u ponudi?
Odnosno ima li dva USB ulaza?
Sve ostale hardwarske i softwarske opcije i funkcionalnosti su identične.
Cisco DVB 4682 je onda puno napredniji prijemnik, daj bože da što duže potraje.
-
operacija labrador
#15785 Re: HS kablovska
sole2mio wrote:jel imate problema sa netom u zadnjih par dana ??

Ovo je maksimum koji sam uspio "izvući" - činjenica je sudeći po mjerenjima da limit za download nije 20mbps već 19 mbps.
TM je kupovinom HS-a uspostavio monopol, nema više davatelja kablovskog neta. HS postoji samo kao pravno ( a ne privredno) lice
sva izmjene u programskoj šemi i netu "zasluga" su TM-a. Kao monopolisti sve će biti osjetljiviji na (opravdane) kritike i vjerovatno
zbog monopola i sve agresivniji.Pokušao sam ih kontaktirati u vezi neta ali koliko vidim a mjerenja to potvrđuju njima je ovo normalno
i prema ugovoru dozvoljeno odstupanje.
- maraccana
#15786 Re: HS kablovska
Ma nije šega , nemam net evo pet dana a i digitalnekemox wrote:maraccana wrote:Uopšte ga i nemam.sole2mio wrote:jel imate problema sa netom u zadnjih par dana ??![]()
![]()

- kemox
#15787 Re: HS kablovska
Ma nije šega , nemam net evo pet dana a i digitalnekemox wrote:maraccana wrote:Uopšte ga i nemam.sole2mio wrote:jel imate problema sa netom u zadnjih par dana ??![]()
![]()
[/quote]Naravno da nije šega, ni ja nemam d3go. Svi imaju na KID paketima, a ja nemam
KAKVA ŠEGA, TUGA GOLEMA
- Benq
#15788 Re: HS kablovska
D3GO uslugu mozete koristit ali ne u punom kapacitetu kao sto to mozete u novim paketima DuoNet i Trio ! Znaci radit ce samo nekoliko kanala i to je sve , ako zelite da D3GO usluga radi punim kapacitetom onda je potrebno preci na neki od vec pomenutih paketa..
NIKO nije automatski prebacen sa KID paketa na neki drugi niti ce to biti tako , nego se ostavlja mogucnost izbora ili da zadrzimo postojece KID pakete ili da predjemo na nove !
KID22

NIKO nije automatski prebacen sa KID paketa na neki drugi niti ce to biti tako , nego se ostavlja mogucnost izbora ili da zadrzimo postojece KID pakete ili da predjemo na nove !
KID22

-
Zastozato
#15789 Re: HS kablovska
Zbog cega nemamo BHT HD i AL JAZEERA HD? Da li neko od vas koji ste na HS-u imate ove kanale?
- suad-sarajevo
- Horoskop: sarajevski seljak
#15790 Re: HS kablovska
BHT 1 HD bi trebao imati regularno ali Al Jazeera nije više dostupna u HD-u, bar prema ovoj listi.
http://www.hs-hkb.ba/digitalna-tv/lista ... je-ilidza/
-
Zastozato
#15791 Re: HS kablovska
Na kojoj frekvenciji je BHT HD?suad-sarajevo wrote:BHT 1 HD bi trebao imati regularno ali Al Jazeera nije više dostupna u HD-u, bar prema ovoj listi.
Upravo sam nasao na kojoj je frekvenciji, skenirat cu je.
- crnivrag
#15792 Re: HS kablovska
Ako su te zvanično prebacili na novu shemu, onda je BHT HD na frekvenciji: 634000 Mhz, Symbol rate: 6956, Modulacija: 256QAM.Zastozato wrote:
Na kojoj frekvenciji je BHT HD?
-
Zastozato
#15793 Re: HS kablovska
Zbog nekog razloga kada sam sve frekvencije skenirao, ova gdje je BHT HD kanal, te jos nekoliko HD kanala, nije registrovana. Sad sam je pojedinacno skenirao i sve je uredu.crnivrag wrote:Ako su te zvanično prebacili na novu shemu, onda je BHT HD na frekvenciji: 634000 Mhz, Symbol rate: 6956, Modulacija: 256QAM.Zastozato wrote:
Na kojoj frekvenciji je BHT HD?
-
sole2mio
#15794 Re: HS kablovska
Koristim onaj KID 14 paket. Naravno upucen sam u ova desavanja oko preuzimanja HSa ali ko i svaki bosnjo nisam se nesto zanimao oko toga vec ono reko sve ce se samo sloziti i zavrsitioperacija labrador wrote:sole2mio wrote:jel imate problema sa netom u zadnjih par dana ??
Ovo je maksimum koji sam uspio "izvući" - činjenica je sudeći po mjerenjima da limit za download nije 20mbps već 19 mbps.
TM je kupovinom HS-a uspostavio monopol, nema više davatelja kablovskog neta. HS postoji samo kao pravno ( a ne privredno) lice
sva izmjene u programskoj šemi i netu "zasluga" su TM-a. Kao monopolisti sve će biti osjetljiviji na (opravdane) kritike i vjerovatno
zbog monopola i sve agresivniji.Pokušao sam ih kontaktirati u vezi neta ali koliko vidim a mjerenja to potvrđuju njima je ovo normalno
i prema ugovoru dozvoljeno odstupanje.
Sto se tice tv kanala to i toliko mi i nije bitno, ne provodim bas puno vremena, ali imam druge ukucane koji gledaju i kazu da je doslo do nekh promjena i da nisu zadovoljni.
Nisam nista upucen u ostala desavanja da li ovo ovako ide i dalje ili ce se morati potpisivati neki novi ugovor.

Obicno navecer u nekim intervalima dodje to bas lose konekcije, pa se popravi pa opet tako, tako da me to bas ono pocelo nervirati, a u toku dana moze se reci da bude ok.
-
The Realist
#15795 Re: HS kablovska
Evo probao i definitivno je druga lista što se analogne tiče.crnivrag wrote: Hajde vidi da slučajno nemaš samo ove kanale, ako je tako onda iz nekog razloga imaš listu kanala za područja koja nisu prešla na novi signal:
http://www.hs-hkb.ba/digitalna-tv/lista ... ih-kanala/
Jer tačno nabrajaš jedan po jedan kanal koji nije na staroj listi (listi koju su pustili HS korisnicima koji još nisu prebačeni na Telemach uslugu).
Znači umjesto liste od 194 kanala, ako je ovo u pitanju, trebao bi imati ukupno 151 kanal.
Ako bude tako, onda bi trebao preskenirati analogne kanale, te frekvencije kanala uporediti sa ovim listama.
Ukoliko ti se frekvencije analognih kanala budu poklapale sa prvom listom, onda te nisu još uvijek zvanično prebacili na novu shemu, i iz tog razloga nemaš sve kanale.
Međutim ukoliko ti se frekvencije budu poklapale sa drugom listom, onda si prebačen na novu shemi i definitivno je došlo do problema da njihove strane.
Prva lista: http://www.hs-hkb.ba/kablovska-tv/lista-kanala/
Druga lista: http://www.hs-hkb.ba/kablovska-tv/lista ... ju-ilidze/
Pokušaj još uraditi sve ovo što sam predložio, da konačno isključimo još i ovu mogućnost.
A na digitalnoj nemam PRIKAZANE (znači, ne da su zaključani, nego ih nema na spisku) kanale sa frekfencije 642MHz, te BBC Earth, ne znam na kojoj je on frekfenciji. Možda još nekih kanala nemam, nisam upratio, jer ne gledam baš sve. Uz to naravno dolaze kanale koje vidim na listi, ali su mi zaključani.
- crnivrag
#15796 Re: HS kablovska
Onda smo sa ovim otklonili sve sumnje i zaključili da je problem nastao sa njihove strane, i na njima je da ti to što prije riješe, i omoguće ti da neometano pratiš kanale koje po pravilu trebaš imati.The Realist wrote:
Evo probao i definitivno je druga lista što se analogne tiče.
A na digitalnoj nemam PRIKAZANE (znači, ne da su zaključani, nego ih nema na spisku) kanale sa frekfencije 642MHz, te BBC Earth, ne znam na kojoj je on frekfenciji. Možda još nekih kanala nemam, nisam upratio, jer ne gledam baš sve. Uz to naravno dolaze kanale koje vidim na listi, ali su mi zaključani.
Last edited by crnivrag on 07/02/2016 12:58, edited 1 time in total.
-
The Realist
#15797 Re: HS kablovska
Ali ne ide ih neštocrnivrag wrote:
Onda smo sa ovim otklonili sve sumnje i zaključili da je problem nastao sa njihove strane, i na njima je da ti to šot prije riješe, i omoguće ti da neometano pratiš kanale koje po pravilu trebaš imati.
Hvala tebi na pomoći, a valjda oni odrade svoje što prije, a.B.d.!
- House
#15798 Re: HS kablovska
kako područje ilidže?
vratite mi prvu analog listu kanala!!!
živim u centru jbt kakva crna ilidža!
živim u centru jbt kakva crna ilidža!
-
The Realist
#15799 Re: HS kablovska
Nije bas par kanala, evo sta mi radi:Benq wrote:D3GO uslugu mozete koristit ali ne u punom kapacitetu kao sto to mozete u novim paketima DuoNet i Trio ! Znaci radit ce samo nekoliko kanala i to je sve , ako zelite da D3GO usluga radi punim kapacitetom onda je potrebno preci na neki od vec pomenutih paketa..
KID22
SK 1, 2, 3, HD 1 i 2
Fox Life, Crime, Fox, mislim Movies, ne mogu se sjetiti, Universal, AXN, ACM, Cinestara oba.....
NatGeo, NatGeoWild, Animal planet, Viasat Nature,....
I da ne nabrajam dalje, ima ih dosta, domaci, muzicki, djecji.....
Sve sto mi radi na TV-u, a ima na D3Go mi radi, ima i Nick jr. kojeg nemam na TV-u.
- MH i HS kablovska
#15800 Re: HS kablovska
Nema potrebe da se mučite i dolazite, zahtjev ili reklamaciju možete uputiti na ovaj način.The Realist wrote:Zvao sam i samo mi govore da se strpim i da se radi na tomecrnivrag wrote: Taj resiver se sad koristi kao glavni resiver u Telemach ponudi, i putem njega se mogu isporučiti sve usluge vezane za uslugu digitalne televizije.. Ne znam koliko može biti teško pustiti kanale, koji su već bili otključani prije 6-7 dana.
Neće ovo valjati, izgleda da ću morati otići do centrale im i tamo tražiti.
Kada je riječ o puštanju dodatnih kanala, Vama kao i ostalim korisnicima, kanali će biti pušteni veoma brzo. Podsjećamo ne radi se o pojedinačnoj reklamaciji, stoga molimo Vas za strpljenje.