Pa da je Musa 100% fit a s obzirom da Renfro nije igrao ni 50% svojih mogucnosti ja se ne bi plasio a ovako zaista ce biti vrlo vrlo tesko jer Musa igra citavo vrijeme na infuzijama a jebi ga htjeli ili ne on je ubjedljivo najvazniji igrac.kakavdanakneiskustvu wrote:Bojim ae da jos sad i bez renfroa necemo vise nikoga dobiti umpretkvalifikacijama
Kosarkaska reprezentacija BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#15776 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
- phillie
#15777 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Jbg, mislio sam da cemo bar do petka izdrzati bez kombinatorike, al hajd:hrasno38 wrote:Pa Armeneci gostuju Svedjanima i ako ih klape Svedjani eto ti kruga i pakla u zadnjoj utakmici u Armeniji za koju cisto sumnjam da mozemo dobiti ali je pitanju da li smo u stanju izgubiti manje od 13 razlike. Svedjani obadvije utakmice igraju kuci i oni su moze se reci skoro pa 100% prosli mada......svasta se ovdje moze jos zakuhatiVizionar 1985 wrote:Ma po ovim stranicama na netu mane tabele. Sad gledo, pa moro na teletekstu trazit. Ipak grijesim. Moramo obje dobit a da Armenci zijane barem jednu. Onda bi kos razlika odlucivala. Svi bi po 4-2 skor imali ako sam shvatio. Nabrzaka sam samo pogledo. Ali tesko, ali ne i nemoguce.channel10 wrote: Ma to se ne zna čiji je u čijoj. Najbolje pobijediti Slovake pa vidjeti sta dalje
Trenutno stanje:
Armenija 3-1
Svedska 2-2
BiH 2-2
Slovacka 1-3
Slijedece kolo
a)
mi pobjedimo slovake
svedi dobiju armeniju
Svedska 3-2 (kos razlika +11 i utakmica manje sa armenijom)
Armenija 3-2 (kos razlika 0 i utakmica manje sa svedskom)
BiH 3-2 (kos razlika -11)
Slovacka 1-4
b)
mi dobijemo slovake
armenija dobije svedsku
Armenija 4-1
BiH 3-2
Svedska 2-3
Slovacka 1-4
Zadnje kolo
Mi igramo protiv armenije
svedska docekuje slovake
Dakle, ukoliko zelimo u prave kvalifikacije, moramo dobiti obje utakmice. Jedina nam je nada da Svedska izgubi obje utakmice, e onda ne bi morali pobjediti Armeniju (pobjeda protiv Slovacke je imperativ, ako se zele i dalje racunati sanse za prolazak)
-
channel10
#15778 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Znaci shupica nam slijedi...
- phillie
#15779 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Ma mozemo mi ove obje pobjediti...samo da Musa dodje do sebe, i da konacno Atic Gegic i ostali pruze partije koje se ocekuju od njih.... 
-
channel10
#15780 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Znaci samo tophillie wrote:Ma mozemo mi ove obje pobjediti...samo da Musa dodje do sebe, i da konacno Atic Gegic i ostali pruze partije koje se ocekuju od njih....
Ostaje nam samo da se nadamo
-
VPSA
#15781 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Ja imam neku solidnu nadu jer kontam da Slovacku bi trebali dobiti svakako ako ista kontamo, a i oni su izgubili sve sanse. A Armenija igra samo sa 7 igraca u rotaciji, zato smo i ovdje stalno igrali presing na prenosu lopte, tako da mislim da bi ta taktika ponovo mogla da upali. Tjerat ovu sedmoricu da se sto vise trose, mi svakako rotiramo svih 12 igraca, pokusat Boatrighta zatvorit sto je vise moguce a i naprijed cemo imat vise prostora nego protiv Svedske jer su odbrambeno, barem sudeci po prvom mecu, Armenci slabiji od Svedjana.
- phillie
#15782 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Ma sto je najgore ni Slovaci nisu izgubili sve sanse, jer se i oni sa dvije pobjede i omjerom 3-3 mogu plasirati dalje. Dakle i njima i nama je slijedeca tekma biti ili ne biti.
- hrasno38
#15783 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Ma Boatright je imao sut 9/24 protiv nas tako da on i nije bas neki suter a recimo ovaj mali Talic sto ide umjesto Renfroa bi mogao da mu se priflasteri i da mu neda da dise. Samo je bitno posto nam je takva kakva je reprezentacija kakav ce biti Musa. Ako bude kao u prvoj utakmici dobit cemo obadvije utakmice a ako ne bude zijanit cemo obadvije.VPSA wrote:Ja imam neku solidnu nadu jer kontam da Slovacku bi trebali dobiti svakako ako ista kontamo, a i oni su izgubili sve sanse. A Armenija igra samo sa 7 igraca u rotaciji, zato smo i ovdje stalno igrali presing na prenosu lopte, tako da mislim da bi ta taktika ponovo mogla da upali. Tjerat ovu sedmoricu da se sto vise trose, mi svakako rotiramo svih 12 igraca, pokusat Boatrighta zatvorit sto je vise moguce a i naprijed cemo imat vise prostora nego protiv Svedske jer su odbrambeno, barem sudeci po prvom mecu, Armenci slabiji od Svedjana.
-
Phantasy
#15784 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
A boze gluposti cuj Boatright nije neki suter, junior Talic da priflasteri najboljeg igraca ABA lige prije 2 sezonehrasno38 wrote:Ma Boatright je imao sut 9/24 protiv nas tako da on i nije bas neki suter a recimo ovaj mali Talic sto ide umjesto Renfroa bi mogao da mu se priflasteri i da mu neda da dise. Samo je bitno posto nam je takva kakva je reprezentacija kakav ce biti Musa. Ako bude kao u prvoj utakmici dobit cemo obadvije utakmice a ako ne bude zijanit cemo obadvije.VPSA wrote:Ja imam neku solidnu nadu jer kontam da Slovacku bi trebali dobiti svakako ako ista kontamo, a i oni su izgubili sve sanse. A Armenija igra samo sa 7 igraca u rotaciji, zato smo i ovdje stalno igrali presing na prenosu lopte, tako da mislim da bi ta taktika ponovo mogla da upali. Tjerat ovu sedmoricu da se sto vise trose, mi svakako rotiramo svih 12 igraca, pokusat Boatrighta zatvorit sto je vise moguce a i naprijed cemo imat vise prostora nego protiv Svedske jer su odbrambeno, barem sudeci po prvom mecu, Armenci slabiji od Svedjana.
-
Itsoktobealone
#15785 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Nakav Talic da priflasteri lika koji je igrao na UConnu, u ABA ligi bio najbolji igrač ubjedljivo i igra za Bešiktaš od ove sezone
E braćo moja šta će čovjek sve pročitati ovdje..
- hrasno38
#15786 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
To sto je neko nekada nesto bio ne znaci i da je sada. Boatright je protiv nas imao sut 9/24 a od toga trice 2/11. Ako je to tebi dobar suter onda se ti sine dragi ufati PS 2 i vjezbaj. Dobar je isto kao sto je bio dobar i Teletovic u proslim kvalifikacijama....pucaj do iznemoglosti pa mozda nesto i udje. Nisam ja govorio o Boatrightu iz Cedeviti niti USA nego o Boatrightu iz ovih kvalifikacija. On fakticki ovdje igra sam 33.8 minuta po utakmici i ako zrtvujemo dva igraca da mu konstantno ne daju disati ostatak Armenije nas ne moze dobiti. Tako je nekad Bosna igrala na Drazenu....svezu mu Mukija Mutapcica i nema 30 poena. Ja sam naveo Talica zato sto je dosta dobro odbranu igrao na juniorskom prvenstvu.Phantasy wrote:A boze gluposti cuj Boatright nije neki suter, junior Talic da priflasteri najboljeg igraca ABA lige prije 2 sezonehrasno38 wrote:Ma Boatright je imao sut 9/24 protiv nas tako da on i nije bas neki suter a recimo ovaj mali Talic sto ide umjesto Renfroa bi mogao da mu se priflasteri i da mu neda da dise. Samo je bitno posto nam je takva kakva je reprezentacija kakav ce biti Musa. Ako bude kao u prvoj utakmici dobit cemo obadvije utakmice a ako ne bude zijanit cemo obadvije.VPSA wrote:Ja imam neku solidnu nadu jer kontam da Slovacku bi trebali dobiti svakako ako ista kontamo, a i oni su izgubili sve sanse. A Armenija igra samo sa 7 igraca u rotaciji, zato smo i ovdje stalno igrali presing na prenosu lopte, tako da mislim da bi ta taktika ponovo mogla da upali. Tjerat ovu sedmoricu da se sto vise trose, mi svakako rotiramo svih 12 igraca, pokusat Boatrighta zatvorit sto je vise moguce a i naprijed cemo imat vise prostora nego protiv Svedske jer su odbrambeno, barem sudeci po prvom mecu, Armenci slabiji od Svedjana.
I stvarno bih te zamolio ako nisi u stanju normalno da komuniciras jednostavno me preskoci i to je to.
- hrasno38
#15787 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Ja sam rekao da je moje misljenje da treba pokusati a nisam napisao ni da ce uspjeti ni da ce ga strpati u dzep. Vi pricate uglavnom u onome sto je bilo ili onome sto ce biti......ja govorim o onome sto je sad i onomo sto je bilo u prvoj utakmici. Ako ti zoves suterom covejka koji suta trice 2/11 onda nesto fali u tvom kosarkaskom znanju....jer toliko bi i ti pogodio da igras.Itsoktobealone wrote:Nakav Talic da priflasteri lika koji je igrao na UConnu, u ABA ligi bio najbolji igrač ubjedljivo i igra za Bešiktaš od ove sezoneE braćo moja šta će čovjek sve pročitati ovdje..
-
Itsoktobealone
#15788 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Znaci Curry je loš suter buduci da je sutao 1-11 (ne jednom, više puta). Dobro poznavaoče košarke. Neću više.hrasno38 wrote:Ja sam rekao da je moje misljenje da treba pokusati a nisam napisao ni da ce uspjeti ni da ce ga strpati u dzep. Vi pricate uglavnom u onome sto je bilo ili onome sto ce biti......ja govorim o onome sto je sad i onomo sto je bilo u prvoj utakmici. Ako ti zoves suterom covejka koji suta trice 2/11 onda nesto fali u tvom kosarkaskom znanju....jer toliko bi i ti pogodio da igras.Itsoktobealone wrote:Nakav Talic da priflasteri lika koji je igrao na UConnu, u ABA ligi bio najbolji igrač ubjedljivo i igra za Bešiktaš od ove sezoneE braćo moja šta će čovjek sve pročitati ovdje..
- hrasno38
#15789 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Znaci Curry kad suta 1/11 GSW obicno izgube utakmicu i o tome pricam. Generalno procenat suta mu je 40% u ovim predkvalifikacijama sto je za vrhunskog sutera poprilicno lose. I o tome pricam a ne ponavljam o tome kakav je bio u Cedeviti i kakav je ce biti u Turskoj.Itsoktobealone wrote:Znaci Curry je loš suter buduci da je sutao 1-11 (ne jednom, više puta). Dobro poznavaoče košarke. Neću više.hrasno38 wrote:Ja sam rekao da je moje misljenje da treba pokusati a nisam napisao ni da ce uspjeti ni da ce ga strpati u dzep. Vi pricate uglavnom u onome sto je bilo ili onome sto ce biti......ja govorim o onome sto je sad i onomo sto je bilo u prvoj utakmici. Ako ti zoves suterom covejka koji suta trice 2/11 onda nesto fali u tvom kosarkaskom znanju....jer toliko bi i ti pogodio da igras.Itsoktobealone wrote:Nakav Talic da priflasteri lika koji je igrao na UConnu, u ABA ligi bio najbolji igrač ubjedljivo i igra za Bešiktaš od ove sezoneE braćo moja šta će čovjek sve pročitati ovdje..
-
Itsoktobealone
#15790 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Oj Bože koje provale ja čitam. 40% poprilično loše
Nek ti je znano da Kyle Korver koji je najbolji šuter lige bio ove godine imao 44%. Znači 4% više nego taj lik. Curry 41.2%. Znači 1.2% više. Irving 39.5%. Kawhi 39%. Durant 38.9%. I to u ligi koja je miljama i miljama bolja nego Evropa, a ovaj momak dolazi iz te lige jer je igrao za nekoliko tih ekipa.
Izbriši ove gluposti sto si pisao i promisli sljedeći put sta ćeš napisati jer vidim da voliš da diskutujes i aktivan si član. Samo bezveze sebe ukopavaš ovakvim nebulozama.
EDIT: evo pogledo sam statistike lika u ovim kvalifikacijama. Jeste, trenutno ima loš procenat šuta za 3 (27%). Uprkos tome frajer i dalje najbolji strijelac kvalifikacija. Ne daj Bože da šuta svojih standardnih 38.5% koje je dosad kroz karijeru imao. A ima jos 2 utakmice.
Nek ti je znano da Kyle Korver koji je najbolji šuter lige bio ove godine imao 44%. Znači 4% više nego taj lik. Curry 41.2%. Znači 1.2% više. Irving 39.5%. Kawhi 39%. Durant 38.9%. I to u ligi koja je miljama i miljama bolja nego Evropa, a ovaj momak dolazi iz te lige jer je igrao za nekoliko tih ekipa.
Izbriši ove gluposti sto si pisao i promisli sljedeći put sta ćeš napisati jer vidim da voliš da diskutujes i aktivan si član. Samo bezveze sebe ukopavaš ovakvim nebulozama.
EDIT: evo pogledo sam statistike lika u ovim kvalifikacijama. Jeste, trenutno ima loš procenat šuta za 3 (27%). Uprkos tome frajer i dalje najbolji strijelac kvalifikacija. Ne daj Bože da šuta svojih standardnih 38.5% koje je dosad kroz karijeru imao. A ima jos 2 utakmice.
- hrasno38
#15792 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Koju vi kosarku danas igrate i gledate kad vam je 40% za sutera dobar procenat!!!! Zato nam i jeste kosarka gdje jeste kad je takvi i igraju i prate a i mjesaju prste u nju. Sta je onda Musa kad je bolestan i sa maskom Betmena na licu samo 2 poena iz Boatrighta sa procentom koje ovaj moze samo sanjati. Musa za tri poena 47.6% a za dva 57.4%! I to onda spominjes ovu mizeriju iz Armenije kao vanzemaljca. Njegovim nacinom igre bi svako bio vanzemaljac I hebala vas vise NBA liga nismo mi u Americi nego u Evropi i ne igramo priotiv NBA igraca nego protiv ponekog crnog igraca kojem je NBA samo pusti sanak. Statistika u NBA i statistika u Evropi su nebo i zemlja kao sto je i sama kosarka nebo i zemlja.Itsoktobealone wrote:Oj Bože koje provale ja čitam. 40% poprilično loše![]()
![]()
![]()
I na ovo tvoje zadnje ja bi trebao odgvooriti....daj boze da je Musa 100% zdrav ovog crnca ne bi bilo ni na mapi!!!
-
Nadzorna_ploca
#15793 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Pokusavam zaobici ali svaki naredni post gori od prethodnog.
- hrasno38
#15794 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
u tom slucaju se pokusa naci argumentovan odgovor ako ga imas a ako nemas onda si u principu ti gori od nas ovdje koji pisemo sa tim svojim "ironicnim" kometarom velikog strucnjaka.Nadzorna_ploca wrote:Pokusavam zaobici ali svaki naredni post gori od prethodnog.
- phillie
#15795 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
A onoliko srali, sto nema nikog iz Igokea-e protiv Svedjana u prvoj utakmici...doduse, nisu neka prevaga, al eto....Selektor košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Duško Vujošević ostao je bez još dvojice košarkaša pred odlučujuće utakmice pretkvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2019. godine. U dogovoru sa selektorom Vujoševićem dvojica košarkaša Igokee Nikola Gajić i Stefan Glogovac priključili su se pripremama aktuelnog prvaka BiH i oni neće biti na raspolaganju selektoru u preostale dvije utakmice. Vujošević je tako nakon suspenzije Alexa Renfroea zbog nediscipline i odlaskom Gajića i Glogovca na pripreme kluba u preostalim utakmicama ostao na samo 12 igrača: Obrad Tomić, Amar Gegić, Adi Zahiragić, Ismet Sejfić, Aleksandar Lazić, Edin Atić, Adin Vrabac, Markus Lončar, Almir Hasandić, Nedžad Muratović, Darko Talić i Džanan Musa. Zmajevi nakon četiri kola imaju omjer od dvije pobjede i dva poraza, a u preostalim utakmicama gostujemo u Slovačkoj i Armeniji. Narednu utakmicu igramo u Bratislavi protiv selekcije Slovačke u srijedu sa početkom od 18 sati.
-
Nadzorna_ploca
#15796 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Dobili smo i potvrdu gore izrecene tvrdnje..
- spree
#15797 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Mi smo stvarno dotakli dno. Jbt odlaze reprezentativci jer klubu pocinju pripreme
. Mozda se ne mogu kazniti nba igraci ili ovi sto igraju po evropi, odnosno njihovi klubovi, ali zato savez moze kazniti ove domace, naravno uz uslov da ih dule nije pustio. Mislio sam da nikada necu reci da FIFA i UEFA valjaju, ali za fibu su svemirski brod. Definitivno su potrebne korjenite promjene u toj organizaciji.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#15798 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Ma FIBA je odavno maćeha evropskoj košarci.
I onda se nešto laktaju i prave cirkus euroligašima što prave svoju ligu
I onda se nešto laktaju i prave cirkus euroligašima što prave svoju ligu
-
El_comadante
#15799 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
znaci bolje je da Armeni dobiju Švede i da opustenije udju u takmicu sa nama i naravno izgube.... naravno mi moramo prvo dobiti slovake.
-
mega_mashcine
#15800 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Može li se desiti da dobijemo obje utakmice, a da ipak ne prodjemo u kvalifikacije ?