Sarajevski derbi

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Charuga
Globalni moderator

#15776 Re: Sarajevski derbi

Post by Charuga »

@ferrante071
@Bambino Blu

Prvo i posljednje upozorenje zbog Seljo i Njanjajevo.
Fuzzy Dunlop

#15777 Re: Sarajevski derbi

Post by Fuzzy Dunlop »

Kako nas nije stid da se radujemo i slavimo tuđu muku... :D
House

#15778 Re: Sarajevski derbi

Post by House »

samo taj rad :maca:
1946--1987

#15779 Re: Sarajevski derbi

Post by 1946--1987 »

fin ulov argentinca treba biti iskren :D
House

#15780 Re: Sarajevski derbi

Post by House »

Image

pozz Valjiću 8)
Capajebo

#15781 Re: Sarajevski derbi

Post by Capajebo »

:lol: :lol: :lol:
Ricken

#15782 Re: Sarajevski derbi

Post by Ricken »

limeni wrote:Prvo cestitke konama na fanaticnoj borbi 90 minuta to je derbi, tako se igraju velike utakmice i svaka cast mozda ste uboli sa Mulalicem kojeg sam cijenio i kao igraca. Nasi nisu ekipa nego skup individualaca hitno se neke stvari moraju pomjeriti ako zelimo da budemo prvaci ove sezone.
Ima i nesto pozitivno danas, vidio sam toliku radost, nevjericu i euforiju kod navijaca Zelje koji su ovaj za njih veliki dan proslavili kao da su dobili Arsenal FC, to mi pokazuje da smo najveci klub u drzavi bili i ostali.
Sretno i konama i nama u ovoj sezoni pa da i ove sezone derbi na Kosevu odlucuje o prvaku.
Vidiš, pošto danas očigledno svaka fukara sebe može nazivati velikim, a neki idu u krajnosti pa dodaju i ono naj, naš Edis je morao uvesti novi izraz da napravi distinkciju između marketinga, i tradicije, prepoznatljivosti, historije, rezultata i trofeja. GOLEM!

Kad postanete GOLEMI, onda se javite! A to se ne postiže samo jednom sezonom nego kontinuitetom.

A sad adioooooooooooo
Last edited by Ricken on 04/10/2015 23:32, edited 1 time in total.
bosanska senzacija

#15783 Re: Sarajevski derbi

Post by bosanska senzacija »

Željo je i u Evropi ove sezone pokazao da zna iskoristiti jak voljni momenat i odigrati iznad svog nivoa kada se poklope neke stvari.
Problem je samo što Željo nema igrački kvalitet da bi u kontinuitetu mogao pružiti ovakve utakmice koje im usput uzmu mnogo psihičke i fizičke snage što im na duže staze donese više štete nego koristi. Vrlo brzo će Željo opet pući od nekih levata pa će današnju pobjedu svi vrlo brzo zaboraviti a Mulalića pljuvati.

Sa druge strane Sarajevo opet potvrđuje da su priče o nekoj njihovoj igračkoj nadmoći u ovoj ligi jedan obični mit, i što prije to u klubu i oko kluba skontaju onda će ih ovakvi šamar manje boljeti.
Last edited by bosanska senzacija on 04/10/2015 23:33, edited 1 time in total.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#15784 Re: Sarajevski derbi

Post by hrasno38 »

Maharadza wrote:
LSD wrote:Da Bog da se svaki put ovako između sebe tješili :izet:
Vi pobjedom na derbiju, mi titulom?! Važi, gdje treba potpisati? :mrgreen:
Ko ima vise titula?????? Mislim stvarno navijacima Sarajeva je ofirno da pricaju o titulama najtrofejnijem BH klubu....mislim da ne mozete o titulama pricati ni Zrinjskom a ne Zelji. Ja kad sam to vama napisao kada ste pobjedili u derbiju svi ste u jedan glas govorili da vam je vaznija pobjeda nad Zeljom ali opste je poznato da ste vi navijaci bez konstanog stava i misljenje mijenjate onako kako vama najvise odgovara. Ja sad ako kazem da je Zeljo najtrofejniji klub, da imamo isti broj kupova i pobjeda u medjusobnim susretima, da je Zeljo najdalje dosao u Evropi (ja pricam o cijeloj istoriji)....vi cete izvuci kao glavni argument "parafraziram" da imate bolju gol razliku u medjusobnim duelima. Ali sta god da izvucete u zvanicnim statiskama Zeljo je uspjesniji klub. Sada ste nakon dugo dugo godina nas presli na UEFA listi ali je to kratkog daha ali ste nas presli i tu ste bolji.
Danas vas Zeljo nije dobio nego vas je porazio tj porazio je bogate nafurane balerine i razmisljanje da "pare dobijaju utakmice". Vas "strasni" talenat Radovac se nije vidio dok vas je Memija prelazio kao brzi voz i trpao vam pet igraca sa svoje strane u dzep. Vec drugu utakmicu za redom Delac vam je ubjedljivo najbolji igrac ali desit ce se da i on nece imati svoj dan. Danas je Zeljo bio ono bas bolji ali jebo to dok nam bjezite na tabeli dva boda jer fudbal se igra za titule a ovo je samo jedan ukras na pobjednickoj torti i jebes ovaj ukras ako na kraju se ne pojede ta torta.
Liga je ove godine najzanimljivija i jos ce tu biti iznenadjenja i iznenadjenja....mi iz derbija vec imamo 4 boda a vi niti jedan...nama jos ostaje Zrinjski i na proljece fakticki sva tri najveca rivala docekujemo kuci vi dvojici idete u goste...dakle rano je za prognoze ali slavit treba jer nije dobijena sad aman zaman neka bolja ekipa nego je dobijen gradski rival!!!
1946--1987

#15785 Re: Sarajevski derbi

Post by 1946--1987 »

na stranu sve al ovo je klasicni seljakluk i papanluk.Bolan zamisli kad vide u regionu ili evropi ovu sliku, cirkus.
Capajebo

#15786 Re: Sarajevski derbi

Post by Capajebo »

Image
Ras Al Ghul

#15787 Re: Sarajevski derbi

Post by Ras Al Ghul »

Capajebo wrote:Image
:lol: :lol: :lol:
LSD

#15788 Re: Sarajevski derbi

Post by LSD »

House wrote:Image

pozz Valjiću 8)
Dingospo :kravata:

cim ga pitari ovoliko mrze i prozivaju - znam da vrijedi :thumbup: oni su najbolji lakmus papir :izet:
Capajebo

#15789 Re: Sarajevski derbi

Post by Capajebo »

Za ovoga je Berberovic magistar :-)
ganjeta

#15790 Re: Sarajevski derbi

Post by ganjeta »

Jeste, ali na slotovima :izet: .
SmoLe

#15791 Re: Sarajevski derbi

Post by SmoLe »

hrasno38 wrote:
Maharadza wrote:
LSD wrote:Da Bog da se svaki put ovako između sebe tješili :izet:
Vi pobjedom na derbiju, mi titulom?! Važi, gdje treba potpisati? :mrgreen:
Ko ima vise titula?????? Mislim stvarno navijacima Sarajeva je ofirno da pricaju o titulama najtrofejnijem BH klubu....mislim da ne mozete o titulama pricati ni Zrinjskom a ne Zelji. Ja kad sam to vama napisao kada ste pobjedili u derbiju svi ste u jedan glas govorili da vam je vaznija pobjeda nad Zeljom ali opste je poznato da ste vi navijaci bez konstanog stava i misljenje mijenjate onako kako vama najvise odgovara. Ja sad ako kazem da je Zeljo najtrofejniji klub, da imamo isti broj kupova i pobjeda u medjusobnim susretima, da je Zeljo najdalje dosao u Evropi (ja pricam o cijeloj istoriji)....vi cete izvuci kao glavni argument "parafraziram" da imate bolju gol razliku u medjusobnim duelima. Ali sta god da izvucete u zvanicnim statiskama Zeljo je uspjesniji klub. Sada ste nakon dugo dugo godina nas presli na UEFA listi ali je to kratkog daha ali ste nas presli i tu ste bolji.
Danas vas Zeljo nije dobio nego vas je porazio tj porazio je bogate nafurane balerine i razmisljanje da "pare dobijaju utakmice". Vas "strasni" talenat Radovac se nije vidio dok vas je Memija prelazio kao brzi voz i trpao vam pet igraca sa svoje strane u dzep. Vec drugu utakmicu za redom Delac vam je ubjedljivo najbolji igrac ali desit ce se da i on nece imati svoj dan. Danas je Zeljo bio ono bas bolji ali jebo to dok nam bjezite na tabeli dva boda jer fudbal se igra za titule a ovo je samo jedan ukras na pobjednickoj torti i jebes ovaj ukras ako na kraju se ne pojede ta torta.
Liga je ove godine najzanimljivija i jos ce tu biti iznenadjenja i iznenadjenja....mi iz derbija vec imamo 4 boda a vi niti jedan...nama jos ostaje Zrinjski i na proljece fakticki sva tri najveca rivala docekujemo kuci vi dvojici idete u goste...dakle rano je za prognoze ali slavit treba jer nije dobijena sad aman zaman neka bolja ekipa nego je dobijen gradski rival!!!
:thumbup: :thumbup: sve si dobro objasnio, bravo :D
spree

#15792 Re: Sarajevski derbi

Post by spree »

Image :izet:
Capajebo

#15793 Re: Sarajevski derbi

Post by Capajebo »

ganjeta wrote:Jeste, ali na slotovima :izet: .
Dobro si mi sukn'o.
Nisam tog gospodina prepozn'o pod krinkom nabrijanog klinca.
nema me tamo

#15794 Re: Sarajevski derbi

Post by nema me tamo »

Ober ljakse, al' sve što je radio prije i tokom derbija urodilo je plodom..
SmoLe

#15795 Re: Sarajevski derbi

Post by SmoLe »

spree wrote:Image :izet:
:lol: :lol: :lol: :lol: dobar dobar
ganjeta

#15796 Re: Sarajevski derbi

Post by ganjeta »

:maca:
Capajebo wrote:
ganjeta wrote:Jeste, ali na slotovima :izet: .
Dobro si mi sukn'o.
Nisam tog gospodina prepozn'o pod krinkom nabrijanog klinca.
:maca:

https://www.youtube.com/watch?v=cGQ6OhmGav4

:zzzz:
Capajebo

#15797 Re: Sarajevski derbi

Post by Capajebo »

Vidis kako znas kad se malo potrudis. To je cak i smijesno moram priznat :D
salle_eh1986

#15798 Re: Sarajevski derbi

Post by salle_eh1986 »

Samo da pohvalim pite a i nas na skandiranju momcima koji nisu među nama :thumbup:
Ispoštovali smo se samo tako, u globalu derbi sa tog aspekta jedan od boljih u X godina. Navijanje manje-više.
Igra na terenu takođe za pohvalu. Još da smo mi znali pa zabili koji gol više, bilo bi nekako veći merak :D
LSD

#15799 Re: Sarajevski derbi

Post by LSD »

Mulalić je gradski momak, srcan i iskren :thumbup:

Komšinice hiperventiliraju o njemu, nazivaju ga pogrdno jer ih je danas napravio Lisom Ann :izet: nategao ih je sa nikad slabijim timom Želje, u momentu kad su se opasno pohasili :izet: trebali su primiti još koji metak, ali ih je Delac vadio.... tako da i razumijemo ove njihove izljeve mržnje i uvrede na racun Sablje.

Na zimskoj pauzi ce dovesti par pojacanja, a i zahvaliti pojedinim kar.inama koji trenutno mora trpiti u timu.
ganjeta

#15800 Re: Sarajevski derbi

Post by ganjeta »

Capajebo wrote:Vidis kako znas kad se malo potrudis. To je cak i smijesno moram priznat :D
Očito nisi skonto fol, ali smiješ da bi bio u raji :zoka:.

Kad sam mislio na slotove, Džamica je poznati kockar i tu je magistar za Sablju islama :zzzz: .
Post Reply