Konstatno pristizu fotografije kurdskog egzodusa iz Kirkuka. Nakon ovoga Kirkuk su zaista izgubili za sva vremena, nece ih saka u gradu ostati. Ma uostalom kao i u kompletnoj provinciji Kirkuk i Diyala.

Kikibombona wrote:Sije na drustvenim mrezama vec objavile da su u junackoj akciji za 17 minuta zauzeli pola Kirkuka!![]()
Kazu guverner Kirkuka pobjegao u Erbil!![]()
Jebala ih tukja!![]()
Kikibombona wrote:Sije na drustvenim mrezama vec objavile da su u junackoj akciji za 17 minuta zauzeli pola Kirkuka!![]()
Kazu guverner Kirkuka pobjegao u Erbil!![]()
Jebala ih tukja!![]()
The Iraqi flag is once again flown in #Kirkuk on the backs of Iraqi Army Tanks and ICTF Humvee.#BREAKING - #Iraqi Golden Division begin entering #Kirkuk, locals distribute food & tea to troops. Key points returned to Federal government#Iraq #ISF is taking over #Kirkuk right now after #Peshmerga withdraw their positions #TwitterKurdsCelebration of #Iraq|i forces after the capture of K1 airbase in eastern #Kirkuk from #PeshmergaOvoliko lagati ne moze niko. Odmah im dati olimpijsku medalju za laganje. Jebote Salik, pa sta je ovo!??Ex #Kirkuk governor that was in the streets last night saying he will fight #Iraqi forces ran away to Erbil now.Ja vise sijama nista ne vjerujem. Lazovi prve klase.
![]()
A sada prave vijesti....
Guverner Kirkuka je na ulici i ide uzivo na kurdskoj televiziji. Kaze da su sije nagomilale ogromne snage i da svi uzmu oruzje i brane grad.
Novinar iz Kirkuka prenosi da za sada nema nikakvih pomjeranja al' da sukob moze eskalirati svakog trenutka...
Majd Helobi @HolbiMajd 17m17 minutes ago
Till now there no fight between the Iraqi forces and the Peshmarga kurds forces don’t believe the lies i am there #Kirkuk #iraq #peshmarga
1 reply 4 retweets 7 likes
Kikibombona wrote:Breaking news: The Iraqi army has reached planet Mars.Uzese sije boga oca, svake sekunde po jednu bazu i aerodrom...Guys... pmu started social war , not reall one... As you follow hashd news they take #kirkik , lol
#BREAKING #Iraqi forces are moving toward in Nineveh plains to regain control areas occupied by #Peshmerga.Ovo vise niko ne moze ispratiti. Ljudi ce do jutra osloboditi Rim. Kakvi bolesni lazovi. Ne vjerujem ocima.#Iraqi forces are moving toward #Kirkuk university.
Evo gledajte kakve budale...
https://twitter.com/hashtag/kirkuk?f=tw ... t&src=hash
Pusti Abadija i njegovu pricu, on je nebitan faktor. Ovdje su Amerikanci odigrali partiju zajedno sa kurdskim kvislinzima.Opetja033 wrote:Ovo je tek pocetak sranja u kojem su se Kurdi nasli, svojom krivicom. Sto je Ayn al Arab znacio za moral u pozitivnom kontekstu, gubitak Kirkuka ce mnogo vise znaciti u negativnom. Ne bi me iznenadilo da dodje do oruzanih sukoba na relaciji KDP-PUK-PKK. Ovo ce se itekako odraziti na kurdske pozicije u citavoj regiji.Kikibombona wrote:Ovo je samo pokazatalj da je mali obicni covjek koji gine za odredjene granice obicna budala. Pametan je onaj ko pokupi svoju porodicu i na vrijeme ode na sigurno.
Kirkuk su prodali kurdski politicari u saradnji sa Amerikom. Uopste nije doslo do okrsaja Peshmergi sa irackom vojskom.
Kirkuk sada brani obicni kurdski narod kojem je komanda vlastito srce i PKK zaludjenici.
U i oko Kirkuka je bilo 100 000 boraca. 30 000 pod komandom Talibanija se odmah povuklo. To su najavili prije nego je prvi metak opaljen.
Sta je u pozadini? Nezavisni Kurdistan bez Kirkuka? Ako je tako, zalosno je. Kurdski narod Kirkuka je neizmjerno propatio radi agresora i izdajnika. To je politika i tako to rade mocnici. Narod je tu da slijedi ako je glup a ispari se ako je pametan.
Nema nista od samostalnosti, i sam Abadi rece da je glavni cilj operacije brisanje peshmergi kao nezavisnog vojnog faktora.
Čuj toChallenger__ wrote:Sa kreditom onoga koji je prije svih dešavanja pisao da je 1. Barzani velika AKP obmana, da on lično 2. predstavlja samo sebe, svoj novac i agenturu kojoj pripada a kojoj je pripadao i njegov otac (Mossad), a krajnje je upitno da li je uopšte Kurd... Sada želim da kažem da 3. ne treba ići u krajnost i potpuno omalovažavati Kurde.
Mnogo ih je, imaju dosta bogatu i obrazovanu dijasporu i oni će se kondolidovati, vrlo brzo.
Ovo je početak kraja cionističke Zio-USA agenture koju personificira kleptokratija oko Masuda Barzanija i to je to.
Duže se SAA držala u RakiOpetja033 wrote:Pade Kirkuk brze od Mosula prije par godina.
Kikibombona wrote:Pusti Abadija i njegovu pricu, on je nebitan faktor. Ovdje su Amerikanci odigrali partiju zajedno sa kurdskim kvislinzima.Opetja033 wrote:Ovo je tek pocetak sranja u kojem su se Kurdi nasli, svojom krivicom. Sto je Ayn al Arab znacio za moral u pozitivnom kontekstu, gubitak Kirkuka ce mnogo vise znaciti u negativnom. Ne bi me iznenadilo da dodje do oruzanih sukoba na relaciji KDP-PUK-PKK. Ovo ce se itekako odraziti na kurdske pozicije u citavoj regiji.Kikibombona wrote:Ovo je samo pokazatalj da je mali obicni covjek koji gine za odredjene granice obicna budala. Pametan je onaj ko pokupi svoju porodicu i na vrijeme ode na sigurno.
Kirkuk su prodali kurdski politicari u saradnji sa Amerikom. Uopste nije doslo do okrsaja Peshmergi sa irackom vojskom.
Kirkuk sada brani obicni kurdski narod kojem je komanda vlastito srce i PKK zaludjenici.
U i oko Kirkuka je bilo 100 000 boraca. 30 000 pod komandom Talibanija se odmah povuklo. To su najavili prije nego je prvi metak opaljen.
Sta je u pozadini? Nezavisni Kurdistan bez Kirkuka? Ako je tako, zalosno je. Kurdski narod Kirkuka je neizmjerno propatio radi agresora i izdajnika. To je politika i tako to rade mocnici. Narod je tu da slijedi ako je glup a ispari se ako je pametan.
Nema nista od samostalnosti, i sam Abadi rece da je glavni cilj operacije brisanje peshmergi kao nezavisnog vojnog faktora.
Pogledaj sta su na tviteru pisali Mekgurk i general Vajt kada su Iracani gomilali snage. Mekugrk je pisao da iracka vojska gomila snage za napad na Anbar a Vajt da nema nikakvih indicija da ce Kirkuk biti napadnut. Dakle...
Mene ne bi iznenadilo da je i Barzani ukljucen u igru i da je sve unaprijed rezirano.
Iracanima Kirkuk kako bi sacuvali dostojanstvo a Kurdima nezavisnost.
Civili i naivni borci - kolateralna steta predstave.
Tek sada je Irak neodrziv i ovo ce posluziti kao finanlni dokaz da je suzivot nemoguc.
Jbt led kako one babe i djedovi sa stapom tako brzo utekose. Zajebali su VRSKKrokodajl wrote:Duže se SAA držala u RakiOpetja033 wrote:Pade Kirkuk brze od Mosula prije par godina.
Zene dosta ste se igrale vojske, hajmo nazad u kuhinjuinsomnia78 wrote:Ocel im šijetine sad nametnuti nikabe?
sarajevoxxxx wrote:Čuj toChallenger__ wrote:Sa kreditom onoga koji je prije svih dešavanja pisao da je 1. Barzani velika AKP obmana, da on lično 2. predstavlja samo sebe, svoj novac i agenturu kojoj pripada a kojoj je pripadao i njegov otac (Mossad), a krajnje je upitno da li je uopšte Kurd... Sada želim da kažem da 3. ne treba ići u krajnost i potpuno omalovažavati Kurde.
Mnogo ih je, imaju dosta bogatu i obrazovanu dijasporu i oni će se kondolidovati, vrlo brzo.
Ovo je početak kraja cionističke Zio-USA agenture koju personificira kleptokratija oko Masuda Barzanija i to je to.Zar ih ne treba barel-bombama? Zar ne treba poravnati sve, svaki dan praviti masakre? Zar to nije prava borba zbog koje si skakao od sreće u Siriji kada su se tamo monstrumi iz Damaska obračunavali sa "Zio-USA".
Čuj molim te nećeš da ideš u krajnost![]()
Nema od te price nista. Kurdi su pusteni niz vodu. Prije ce se ovi usetati u Erbil i Sulejmaniju nego sto ce Kurdi u Iraku dobiti nezavisnosti.Kikibombona wrote: Tek sada je Irak neodrziv i ovo ce posluziti kao finanlni dokaz da je suzivot nemoguc.
Mislim upravo suprotno. Ovo ce samo ojacati Barzanijevu poziciju. Vecina ih je popusila pricu da su ih PUK i Talabani prodali. Oni ce ovdje najebati, ne Barzani.Challenger__ wrote:Ovo je početak kraja cionističke Zio-USA agenture koju personificira kleptokratija oko Masuda Barzanija i to je to.
Pusti ti Savu.salik79 wrote:Ubijedjen sam da je ovo savo
Jesi li bacio link na Ranj Talabanija "koji sve objašnjava"? Jesi. Evo šta kaže:Kikibombona wrote:Pusti Abadija i njegovu pricu, on je nebitan faktor. Ovdje su Amerikanci odigrali partiju zajedno sa kurdskim kvislinzima.
Barzani, kvisling.Barzani signed a letter yesterday cancelling referendum, allowing Iraqi army back into all pre 2014 areas. Lette given to president Dr Fuad
Pa sta ce sad zaustaviti iracku vojsku? Peshmerge, Amerika?Kikibombona wrote:Pusti ti Savu.salik79 wrote:Ubijedjen sam da je ovo savo
Tvoje prognoze su se pokazale kao cisti promasaj. Suniti su pregazeni u Siriji i Iraku. Turska se sagela Iranu i Rusiji. Dakle, dno dna.
Kurdi imaju bolju poziciju nego ikada. Imaju svoju upravu u Iraku i Siriji. I zadrzat ce je. Nesto moraju vratiti, veliki tako odlucili. Mislio sam da ce Kirkuk biti posljednje sto ce vratiti al' sam se izgleda zajebao. Moram i ja jednom ofulati, nisam Bog.
A sunije su totalno ponizene. I zao mi je zbog toga. To sam ti davno govorio.
Ne budi naivan. Godinama je AKP-ovcima šaputao na uho da će irački Kurdistan priključiti Turskoj poslije referenduma. Kada je uspio da slaže likove iz Ankare, kako neće svoj narod, bajkama o nezavisnosti koji je forsirala njegova centrala u Tel Avivu/Jerusalimu.Opetja033 wrote:Mislim upravo suprotno. Ovo ce samo ojacati Barzanijevu poziciju. Vecina ih je popusila pricu da su ih PUK i Talabani prodali. Oni ce ovdje najebati, ne Barzani.Challenger__ wrote:Ovo je početak kraja cionističke Zio-USA agenture koju personificira kleptokratija oko Masuda Barzanija i to je to.
Ali vidjecemo.
Kikibombona wrote:Pusti ti Savu.salik79 wrote:Ubijedjen sam da je ovo savo
Tvoje prognoze su se pokazale kao cisti promasaj. Suniti su pregazeni u Siriji i Iraku. Turska se sagela Iranu i Rusiji. Dakle, dno dna.
Kurdi imaju bolju poziciju nego ikada. Imaju svoju upravu u Iraku i Siriji. I zadrzat ce je. Nesto moraju vratiti, veliki tako odlucili. Mislio sam da ce Kirkuk biti posljednje sto ce vratiti al' sam se izgleda zajebao. Moram i ja jednom ofulati, nisam Bog.
A sunije su totalno ponizene. I zao mi je zbog toga. To sam ti davno govorio.