Irak

Post Reply
Opetja033

#15776 Re: Irak

Post by Opetja033 »

Image

Konstatno pristizu fotografije kurdskog egzodusa iz Kirkuka. Nakon ovoga Kirkuk su zaista izgubili za sva vremena, nece ih saka u gradu ostati. Ma uostalom kao i u kompletnoj provinciji Kirkuk i Diyala.
salik79

#15777 Re: Irak

Post by salik79 »

Kikibombona wrote:Sije na drustvenim mrezama vec objavile da su u junackoj akciji za 17 minuta zauzeli pola Kirkuka! :lol:

Kazu guverner Kirkuka pobjegao u Erbil! :lol:

Jebala ih tukja! :D

Eto nije za 17, nego za 170 minuta. Goleme razlike u pm :roll:

Vidis da si se na vrijeme informisao, mimo onih vehabitskih klipova, znao bi sta je takija/tekija i ne bi se ovako ofir'o. 8-)
Challenger__

#15778 Re: Irak

Post by Challenger__ »

Sa kreditom onoga koji je prije svih dešavanja pisao da je 1. Barzani velika AKP obmana, da on lično 2. predstavlja samo sebe, svoj novac i agenturu kojoj pripada a kojoj je pripadao i njegov otac (Mossad), a krajnje je upitno da li je uopšte Kurd... Sada želim da kažem da 3. ne treba ići u krajnost i potpuno omalovažavati Kurde.

Mnogo ih je, imaju dosta bogatu i obrazovanu dijasporu i oni će se kondolidovati, vrlo brzo.

Ovo je početak kraja cionističke Zio-USA agenture koju personificira kleptokratija oko Masuda Barzanija i to je to.
salik79

#15779 Re: Irak

Post by salik79 »

Kikibombona wrote:Sije na drustvenim mrezama vec objavile da su u junackoj akciji za 17 minuta zauzeli pola Kirkuka! :lol:

Kazu guverner Kirkuka pobjegao u Erbil! :lol:

Jebala ih tukja! :D
The Iraqi flag is once again flown in #Kirkuk on the backs of Iraqi Army Tanks and ICTF Humvee.
#BREAKING - #Iraqi Golden Division begin entering #Kirkuk, locals distribute food & tea to troops. Key points returned to Federal government
#Iraq #ISF is taking over #Kirkuk right now after #Peshmerga withdraw their positions #TwitterKurds
Celebration of #Iraq|i forces after the capture of K1 airbase in eastern #Kirkuk from #Peshmerga
Ex #Kirkuk governor that was in the streets last night saying he will fight #Iraqi forces ran away to Erbil now.
Ovoliko lagati ne moze niko. Odmah im dati olimpijsku medalju za laganje. Jebote Salik, pa sta je ovo!?? :lol: Ja vise sijama nista ne vjerujem. Lazovi prve klase. :D

A sada prave vijesti....

Guverner Kirkuka je na ulici i ide uzivo na kurdskoj televiziji. Kaze da su sije nagomilale ogromne snage i da svi uzmu oruzje i brane grad.

Image

Novinar iz Kirkuka prenosi da za sada nema nikakvih pomjeranja al' da sukob moze eskalirati svakog trenutka...
Majd Helobi‏ @HolbiMajd 17m17 minutes ago

Till now there no fight between the Iraqi forces and the Peshmarga kurds forces don’t believe the lies i am there #Kirkuk #iraq #peshmarga
1 reply 4 retweets 7 likes

E, vidis, uprvo iz ovoga razloga ja sijama sve vjerujem. ;-)
salik79

#15780 Re: Irak

Post by salik79 »

Pesmerge skidaju uniforme
Image
Image
salik79

#15781 Re: Irak

Post by salik79 »

Kikibombona wrote:
Breaking news: The Iraqi army has reached planet Mars.
Guys... pmu started social war , not reall one... As you follow hashd news they take #kirkik , lol
Uzese sije boga oca, svake sekunde po jednu bazu i aerodrom...
#BREAKING #Iraqi forces are moving toward in Nineveh plains to regain control areas occupied by #Peshmerga.
#Iraqi forces are moving toward #Kirkuk university.
Ovo vise niko ne moze ispratiti. Ljudi ce do jutra osloboditi Rim. Kakvi bolesni lazovi. Ne vjerujem ocima.

Evo gledajte kakve budale...

https://twitter.com/hashtag/kirkuk?f=tw ... t&src=hash

Ako su sije i ovo izjavile ja im vjerujem. 8-)
insomnia78

#15782 Re: Irak

Post by insomnia78 »

Dje kikonja. Da nije i on pobjeg’o. Turio hard disk u mikrovalnu i uteko
Kikibombona

#15783 Re: Irak

Post by Kikibombona »

Opetja033 wrote:
Kikibombona wrote:Ovo je samo pokazatalj da je mali obicni covjek koji gine za odredjene granice obicna budala. Pametan je onaj ko pokupi svoju porodicu i na vrijeme ode na sigurno.

Kirkuk su prodali kurdski politicari u saradnji sa Amerikom. Uopste nije doslo do okrsaja Peshmergi sa irackom vojskom.

Kirkuk sada brani obicni kurdski narod kojem je komanda vlastito srce i PKK zaludjenici.

U i oko Kirkuka je bilo 100 000 boraca. 30 000 pod komandom Talibanija se odmah povuklo. To su najavili prije nego je prvi metak opaljen.

Sta je u pozadini? Nezavisni Kurdistan bez Kirkuka? Ako je tako, zalosno je. Kurdski narod Kirkuka je neizmjerno propatio radi agresora i izdajnika. To je politika i tako to rade mocnici. Narod je tu da slijedi ako je glup a ispari se ako je pametan.
Ovo je tek pocetak sranja u kojem su se Kurdi nasli, svojom krivicom. Sto je Ayn al Arab znacio za moral u pozitivnom kontekstu, gubitak Kirkuka ce mnogo vise znaciti u negativnom. Ne bi me iznenadilo da dodje do oruzanih sukoba na relaciji KDP-PUK-PKK. Ovo ce se itekako odraziti na kurdske pozicije u citavoj regiji.
Nema nista od samostalnosti, i sam Abadi rece da je glavni cilj operacije brisanje peshmergi kao nezavisnog vojnog faktora.
Pusti Abadija i njegovu pricu, on je nebitan faktor. Ovdje su Amerikanci odigrali partiju zajedno sa kurdskim kvislinzima.

Pogledaj sta su na tviteru pisali Mekgurk i general Vajt kada su Iracani gomilali snage. Mekugrk je pisao da iracka vojska gomila snage za napad na Anbar a Vajt da nema nikakvih indicija da ce Kirkuk biti napadnut. Dakle...

Mene ne bi iznenadilo da je i Barzani ukljucen u igru i da je sve unaprijed rezirano.

Iracanima Kirkuk kako bi sacuvali dostojanstvo a Kurdima nezavisnost.

Civili i naivni borci - kolateralna steta predstave.

Tek sada je Irak neodrziv i ovo ce posluziti kao finanlni dokaz da je suzivot nemoguc.
sarajevoxxxx

#15784 Re: Irak

Post by sarajevoxxxx »

Challenger__ wrote:Sa kreditom onoga koji je prije svih dešavanja pisao da je 1. Barzani velika AKP obmana, da on lično 2. predstavlja samo sebe, svoj novac i agenturu kojoj pripada a kojoj je pripadao i njegov otac (Mossad), a krajnje je upitno da li je uopšte Kurd... Sada želim da kažem da 3. ne treba ići u krajnost i potpuno omalovažavati Kurde.

Mnogo ih je, imaju dosta bogatu i obrazovanu dijasporu i oni će se kondolidovati, vrlo brzo.

Ovo je početak kraja cionističke Zio-USA agenture koju personificira kleptokratija oko Masuda Barzanija i to je to.
Čuj to :shock: Zar ih ne treba barel-bombama? Zar ne treba poravnati sve, svaki dan praviti masakre? Zar to nije prava borba zbog koje si skakao od sreće u Siriji kada su se tamo monstrumi iz Damaska obračunavali sa "Zio-USA".

Čuj molim te nećeš da ideš u krajnost :lol: :-)
insomnia78

#15785 Re: Irak

Post by insomnia78 »

Kakav preokret :lol:
Krokodajl

#15786 Re: Irak

Post by Krokodajl »

Opetja033 wrote:Pade Kirkuk brze od Mosula prije par godina. :mrgreen:
Duže se SAA držala u Raki :D
insomnia78

#15787 Re: Irak

Post by insomnia78 »

Kiki ja se iskreno nadam da se Kurdi ne vode pisanjem Amerikanaca po twitteru
:lol:
salik79

#15788 Re: Irak

Post by salik79 »

Kikibombona wrote:
Opetja033 wrote:
Kikibombona wrote:Ovo je samo pokazatalj da je mali obicni covjek koji gine za odredjene granice obicna budala. Pametan je onaj ko pokupi svoju porodicu i na vrijeme ode na sigurno.

Kirkuk su prodali kurdski politicari u saradnji sa Amerikom. Uopste nije doslo do okrsaja Peshmergi sa irackom vojskom.

Kirkuk sada brani obicni kurdski narod kojem je komanda vlastito srce i PKK zaludjenici.

U i oko Kirkuka je bilo 100 000 boraca. 30 000 pod komandom Talibanija se odmah povuklo. To su najavili prije nego je prvi metak opaljen.

Sta je u pozadini? Nezavisni Kurdistan bez Kirkuka? Ako je tako, zalosno je. Kurdski narod Kirkuka je neizmjerno propatio radi agresora i izdajnika. To je politika i tako to rade mocnici. Narod je tu da slijedi ako je glup a ispari se ako je pametan.
Ovo je tek pocetak sranja u kojem su se Kurdi nasli, svojom krivicom. Sto je Ayn al Arab znacio za moral u pozitivnom kontekstu, gubitak Kirkuka ce mnogo vise znaciti u negativnom. Ne bi me iznenadilo da dodje do oruzanih sukoba na relaciji KDP-PUK-PKK. Ovo ce se itekako odraziti na kurdske pozicije u citavoj regiji.
Nema nista od samostalnosti, i sam Abadi rece da je glavni cilj operacije brisanje peshmergi kao nezavisnog vojnog faktora.
Pusti Abadija i njegovu pricu, on je nebitan faktor. Ovdje su Amerikanci odigrali partiju zajedno sa kurdskim kvislinzima.

Pogledaj sta su na tviteru pisali Mekgurk i general Vajt kada su Iracani gomilali snage. Mekugrk je pisao da iracka vojska gomila snage za napad na Anbar a Vajt da nema nikakvih indicija da ce Kirkuk biti napadnut. Dakle...

Mene ne bi iznenadilo da je i Barzani ukljucen u igru i da je sve unaprijed rezirano.

Iracanima Kirkuk kako bi sacuvali dostojanstvo a Kurdima nezavisnost.

Civili i naivni borci - kolateralna steta predstave.

Tek sada je Irak neodrziv i ovo ce posluziti kao finanlni dokaz da je suzivot nemoguc.

Ubijedjen sam da je ovo savo :lol:
insomnia78

#15789 Re: Irak

Post by insomnia78 »

Krokodajl wrote:
Opetja033 wrote:Pade Kirkuk brze od Mosula prije par godina. :mrgreen:
Duže se SAA držala u Raki :D
Jbt led kako one babe i djedovi sa stapom tako brzo utekose. Zajebali su VRSK
insomnia78

#15790 Re: Irak

Post by insomnia78 »

Ocel im šijetine sad nametnuti nikabe?
muhafuca

#15791 Re: Irak

Post by muhafuca »

insomnia78 wrote:Ocel im šijetine sad nametnuti nikabe?
Zene dosta ste se igrale vojske, hajmo nazad u kuhinju :D
Challenger__

#15792 Re: Irak

Post by Challenger__ »

sarajevoxxxx wrote:
Challenger__ wrote:Sa kreditom onoga koji je prije svih dešavanja pisao da je 1. Barzani velika AKP obmana, da on lično 2. predstavlja samo sebe, svoj novac i agenturu kojoj pripada a kojoj je pripadao i njegov otac (Mossad), a krajnje je upitno da li je uopšte Kurd... Sada želim da kažem da 3. ne treba ići u krajnost i potpuno omalovažavati Kurde.

Čuj to :shock: Zar ih ne treba barel-bombama? Zar ne treba poravnati sve, svaki dan praviti masakre? Zar to nije prava borba zbog koje si skakao od sreće u Siriji kada su se tamo monstrumi iz Damaska obračunavali sa "Zio-USA".

Čuj molim te nećeš da ideš u krajnost :lol: :-)

Hahahahah... O ćemu ti to, matere ti?
Opetja033

#15793 Re: Irak

Post by Opetja033 »

Kikibombona wrote: Tek sada je Irak neodrziv i ovo ce posluziti kao finanlni dokaz da je suzivot nemoguc.
Nema od te price nista. Kurdi su pusteni niz vodu. Prije ce se ovi usetati u Erbil i Sulejmaniju nego sto ce Kurdi u Iraku dobiti nezavisnosti.
Challenger__ wrote:Ovo je početak kraja cionističke Zio-USA agenture koju personificira kleptokratija oko Masuda Barzanija i to je to.
Mislim upravo suprotno. Ovo ce samo ojacati Barzanijevu poziciju. Vecina ih je popusila pricu da su ih PUK i Talabani prodali. Oni ce ovdje najebati, ne Barzani.

Ali vidjecemo.
salik79

#15794 Re: Irak

Post by salik79 »

Tuzhurmat, Tavuk, Kirkuk...
Image
Image
Image
Kikibombona

#15795 Re: Irak

Post by Kikibombona »

salik79 wrote:Ubijedjen sam da je ovo savo :lol:
Pusti ti Savu.

Tvoje prognoze su se pokazale kao cisti promasaj. Suniti su pregazeni u Siriji i Iraku. Turska se sagela Iranu i Rusiji. Dakle, dno dna.

Kurdi imaju bolju poziciju nego ikada. Imaju svoju upravu u Iraku i Siriji. I zadrzat ce je. Nesto moraju vratiti, veliki tako odlucili. Mislio sam da ce Kirkuk biti posljednje sto ce vratiti al' sam se izgleda zajebao. Moram i ja jednom ofulati, nisam Bog.

A sunije su totalno ponizene. I zao mi je zbog toga. To sam ti davno govorio.
Challenger__

#15796 Re: Irak

Post by Challenger__ »

Kikibombona wrote:Pusti Abadija i njegovu pricu, on je nebitan faktor. Ovdje su Amerikanci odigrali partiju zajedno sa kurdskim kvislinzima.
Jesi li bacio link na Ranj Talabanija "koji sve objašnjava"? Jesi. Evo šta kaže:
Barzani signed a letter yesterday cancelling referendum, allowing Iraqi army back into all pre 2014 areas. Lette given to president Dr Fuad
Barzani, kvisling.
insomnia78

#15797 Re: Irak

Post by insomnia78 »

Kikibombona wrote:
Pusti ti Savu.

Tvoje prognoze su se pokazale kao cisti promasaj. Suniti su pregazeni u Siriji i Iraku. Turska se sagela Iranu i Rusiji. Dakle, dno dna.

Kurdi imaju bolju poziciju nego ikada. Imaju svoju upravu u Iraku i Siriji. I zadrzat ce je. Nesto moraju vratiti, veliki tako odlucili. Mislio sam da ce Kirkuk biti posljednje sto ce vratiti al' sam se izgleda zajebao. Moram i ja jednom ofulati, nisam Bog.

Pa sta ce sad zaustaviti iracku vojsku? Peshmerge, Amerika?
Krokodajl

#15798 Re: Irak

Post by Krokodajl »

Žao me je meni Kurda iskreno, imam ja simpatije prema njima a vjerujem i većina forumaša ovdje, ova kontriranja su samo zbog Kikija i njegovog mitomanskog pristupa prema Kurdima, ali kojeg ja duboko poštujem kao forumaša.

Žao mi je Kurda, ne političara, već običnog naroda, čobana sa Sindžara i onih žena sa šamijama iz Erbila što su ovaj Kirkuk oslobodili od šejtana, hiljade mladih Kurda je poginulo u borbi protiv ISIL-a dok su ovi Arapi se češljali pred ISIL-o, i kao što danas mašu Iračkim tako su tada mahali zastavama hilafeta.

Kurdska politika je danas još jednom pokazala zašto Kurdi unatoč svim naporima nemaju svoju državu a kako stvari stoje neće je u izgledno vrijeme ni dobiti, Kirkuk im je bio glavni plijen kojim su za sva vremena mogli da promjene stvari.

Kirkuk koji je do prije koju deceniju bio Turkmensko - Kurdski grad i koji je samo politikom Sadama Huseina postao Arapski grad je danas vjerovatno za dugi niz godina očišćen od Kurdskog elementa.

Kurdi su izgubili Sindžar, izgubili su Kirkuk, šta su Kurdi uopšte dobili ?

Iračka politika ovim ratom nije kažnjena zbog svoje nesposbnosti da očuva državnost i integritet, Mosul su vratili uz pomoć pešmergi ali to će svi zaboraviti, Kirkuk su oslobodile pešmerge i okolicu, ali Kurdi su sve to izgubili i prokockali.

Kurdska politika i kriminalni klan Barzani koji je Bog zna šta dobio za ovo danas.

Krv su propišali dok nisu uništili ISIL, a danas iz Kirkuka bježe ko kakvi kriminalci.

Sramota za Kurdsku politiku, sramota za Barzanija, ai nema on obraza, nek mu je na dušu svaki onaj šehid što je poginuo boreći se protiv ISIL-a.

Abadi sa druge strane ni kriv ni dužan psotade heroj nacije, vrati Kirkuk pod maticu, pod okrilje Iraka, od države u rasulu na kraju dovede u red ko za vrijeme Sadama, još, a iskreno ne bi me čudilo, ovo bi vrlo lako moglo dovesti do jačanja Šiitsko-Sunitskog jednistva kod Arapa u Iraku, jer evo ako se oko ičega slažu onda se slažu da Kurdima treba oteti sve...
Challenger__

#15799 Re: Irak

Post by Challenger__ »

Opetja033 wrote:
Challenger__ wrote:Ovo je početak kraja cionističke Zio-USA agenture koju personificira kleptokratija oko Masuda Barzanija i to je to.
Mislim upravo suprotno. Ovo ce samo ojacati Barzanijevu poziciju. Vecina ih je popusila pricu da su ih PUK i Talabani prodali. Oni ce ovdje najebati, ne Barzani.

Ali vidjecemo.
Ne budi naivan. Godinama je AKP-ovcima šaputao na uho da će irački Kurdistan priključiti Turskoj poslije referenduma. Kada je uspio da slaže likove iz Ankare, kako neće svoj narod, bajkama o nezavisnosti koji je forsirala njegova centrala u Tel Avivu/Jerusalimu.

Ovo je početak kraja toj ekipi koja nije ništa drugo do Mossadova ekstenzija uz iransku granicu.
salik79

#15800 Re: Irak

Post by salik79 »

Kikibombona wrote:
Pusti ti Savu.

:lol: :lol: :lol:

Sve sto sam napisao - gledamo. Ako stavljas znak jednakosti izmedju Isila i sunija, onda jesu pregazeni. :thumbup: Za Tursku sam jos lani u julu rekao da ce biti ovako kako jeste.

Kiki, fulao si sve. A sada pravac citaj ono do kraja o dzamijama u Teheranu i odgledaj onaj video o takiji. 8-) ;-)
Post Reply