Naslovnica wrote:@So What,
Što se tiče Turaka, u njih ne sumnjam da će uraditi unutar roka. Ja sam pesimista da će JV EA-Strabag na dionuci KDG do izbora iduće godine završiti svoj dio posla. Ne bi me čudilo da ulete Turci da im pomognu. Fakat ne vidim drugog načina da sadašnjom dinamikom završe do 10/2020.
Imamo godinu pred sobom, jer 2021. sigurno neće onda otvoriti ništa, čak sve i da se završi, izmislili bi neki problem s klizištem ili tehničkim prijemom.
probook wrote:
Pa evo mogla je biti dionica mostar jug - pa sve do spoja autoputa na jugu. Ali jok, hajmo praviti pedeset pod dionica
Sta mi imamo od dionice od 2,8 kilometara??? Pa tu ce asfalt da propadne dok se ne spoji sa nekim dijelom korisnog puta
Dajte ljudi to je smijesno, kao da zgradu pravis i das nekoj firmi da ti temelje kopka po malo tri - cetiri godine, eto tako mi autoput pravimo.
Već sam ranije odgovorio, Mostar Jug - Međugorje u sebi sadrži kolosalni most Počitelj, dug 945 metara, a visok 100 metara, zatim ima tunel Kvanj, dužine 2,7 kilometara, 4 vijadukta, manji tunel Gorica i mostove preko Bune i Bunice. I kako je ovo jednostavno bilo za napraviti?
Dionica od 2,8 kilometara koju spominješ je jedan duži tunel u komadu, neću da lažem, može se veći tunel praviti i kao dio veće dionice, imali smo to na dionici Suhodol - Tarčin, ali je tunel Vijenac, a sada se zove tunel 1. mart građen kao jedinstvena dionica u isto vrijeme.
nKrkan wrote:koje godine će otprilike ove naplatne u Zenici doživjeti da budu pomaknute sjevernije barem 4 kilometra?
Pa neće se naplatne više pomjerati, ostaju tu gdje jesu, sve dok ne uvedemo vinjete.