Sve je preskenirano kako treba, prema uputamaMH i HS kablovska wrote:Najljubaznije Vas molimo da uradite skeniranje kanala prema uputama prikazanim na linkuDotLady wrote:Slika je ocajna otkad su pustili novi signal. Na digitalnoj neprekidno trzavice, i na obicnoj i na HD, a analogna skoro pa negledljiva, kao nekad kad se gledalo preko sobnih antena
http://www.hs-hkb.ba/korisnicki-centar/ ... nje-stb-a/
HS kablovska
Moderator: anex
-
DotLady
#15751 Re: HS kablovska
- Benq
#15752 Re: HS kablovska
Crne Hema resivere i CI Module nece niko zamijeniti ni na zahtjev jer ti uredjaji podrzavaju novi signal. Ako je slika losa onda je potrebno samo popraviti signal i to je sve. Samo se Hema 1 resiveri (sivi) mijenjaju jer oni ne podrzavaju novi signal !Iza Horizonta wrote: Opet upozoravam, zamjenite HEMA resivere za D3mini kao i HS module za D3 cam, tražite da vam izmjere i jačinu signala, ako je potrebno neka postave i pojačalo.
- Benq
#15753 Re: HS kablovska
Ok onda izvini nisi precizirao na koji resiver mislis , eh sad hoce li D3 cam 1.3 podrzavati VOD i u praksi (kod nas) to ostaje da se vidi...Iza Horizonta wrote: Na te sive sam i mislio, obavezno zatražite D3 cam 1.3 verziju, puno je bolja i podržava VOD
- Benq
#15754 Re: HS kablovska
To bi bilo extra.. vidjet cemoIza Horizonta wrote: uveliko je u upotrebi u svim kablovskim operaterima, za nas nisam siguran http://www.smardtv.com/newsletter-05-20 ... 3-vod.html
-
alen_89
- Benq
#15756 Re: HS kablovska
Nije to Telemach server , samo njihov tag , provjeri svoju IP i vidjet ces da se vodi na HS ili MHalen_89 wrote:KID 22
Sad me ponovo na Telemach server prebacili, uglavnom i na HSu i ovom konstantno dobra brzina
-
hali gali halid
#15757 Re: HS kablovska
Ja imam ovaj neki Kid paket, i sivi resiver, Hema piše na njemu, hoće li mi zamijeniti taj resiver? Šta je ovo D3 cam 1.3?
-
hali gali halid
#15758 Re: HS kablovska
sivi resiver zamjeni za D3 Mini, a D3 Cam ti je modul, 1.3 je najnovija verzija.Iza Horizonta wrote:hali gali halid wrote:Ja imam ovaj neki Kid paket, i sivi resiver, Hema piše na njemu, hoće li mi zamijeniti taj resiver? Šta je ovo D3 cam 1.3?
Je li ih moram ja zvati da mi zamjene resiver, ili će sami doći, pošto mi je prijatelj rekao da su njemu sami došli i zamijenili, ja sam Novo Sarajevo, on je Stari Grad? A šta je bolje, resiver ili modul?
- crnivrag
#15759 Re: HS kablovska
Trebao bi ih nazvati, a resiver ti je dobar ako imaš namjeru koristiti nove usluge digitalne videoteke i vraćanja propuštenog sadržaja.hali gali halid wrote:
Je li ih moram ja zvati da mi zamjene resiver, ili će sami doći, pošto mi je prijatelj rekao da su njemu sami došli i zamijenili, ja sam Novo Sarajevo, on je Stari Grad? A šta je bolje, resiver ili modul?
Dok sa modulom digitalne kanale pratiš direktno putem TV-a i upravljaš s jednim daljinskim.
- chakany
#15761 Re: HS kablovska
Ovih će domaćih kanala biti sve više i više na digitalnoj igleda. Evo sad uvode i Našu TV iz Mostara. Naravno po pravilima kada se preče na digitalno emitiranje signala, i ukine se analogni signal, onda ćemo imati dosta više domaćih kanala. To nije loše ta ove lokalne televizije, jer će se moći vidjeti u cijeloj BiH
Iako meni to ništa ne predstavlja, jer ja slabo gledam naše kanale, pretežno idem prema filmskim i serijskim kanalima, ponekad i dokumentarnim.
Ovaj RTL Living uopće nije loš, ima Ellen Show naveče, taman pred spavanje da se čovjek malo odmori
Jedino bi od domaćih kanala dobro bilo vidjeti: TV TK, TV USK, K3, HIT TV BRČKO...
Je li se ovaj KANAL 1 skroz ugasio? Bilo je dobre muzike tamo. Vidim na Moja TV na njihovo stranici stoji da ga imaju u ponudi, pa zato pitam.
Iako meni to ništa ne predstavlja, jer ja slabo gledam naše kanale, pretežno idem prema filmskim i serijskim kanalima, ponekad i dokumentarnim.
Ovaj RTL Living uopće nije loš, ima Ellen Show naveče, taman pred spavanje da se čovjek malo odmori
Jedino bi od domaćih kanala dobro bilo vidjeti: TV TK, TV USK, K3, HIT TV BRČKO...
Je li se ovaj KANAL 1 skroz ugasio? Bilo je dobre muzike tamo. Vidim na Moja TV na njihovo stranici stoji da ga imaju u ponudi, pa zato pitam.
-
DotLady
#15762 Re: HS kablovska
Kada smo prvi put preskenirali, prvi dan je sve bilo super. Vec sutradan slika se znacajno pogorsala. Ne koristimo resivere, vec modul. Pretpostavljam da ga moramo zamijeniti za Telemachov, pa cemo vidjeti kako ce to proci. Medjutim, na drugom televizoru imamo samo analognu i signal je zaista los ( kao i na drugom televizoru). Mislim da to ipak nije do nas. Ako je HS imao dobar signal godinama, zasto jednostavno nisu u stanju da ga odrze? Zalosno je da svako posebno mora da trazi pojacala i namjestanje signala koji je dva dana ranije radio odlicno. Naredne sedmice bi trebali doci, pa cemo vidjeti sta mogu da poprave od toga :/ uglavnom, hvala na pomociIza Horizonta wrote:Opet upozoravam, zamjenite HEMA resivere za D3mini kao i HS module za D3 cam, tražite da vam izmjere i jačinu signala, ako je potrebno neka postave i pojačalo.DotLady wrote:
Sve je preskenirano kako treba, prema uputamaSvi kanali su tu, jednostavno im kvalitet nije kao sto je bio ranije
- MTV
#15763 Re: HS kablovska
Skroz ugasen ima godinu i nesto sitno. Korostim Logosoft i kod njih stoji na spisku ali ga na resiveru nema.chakany wrote:
-
The Realist
#15764 Re: HS kablovska
Meni rekli da novi kanali nisu pušteni na D3Mini recievere, tu imaju neki problemi i da će nekada pustiti?
Na moju konstataciju da će meni doći puni račun, oni su rekli da su ti kanali svejedno gratis....
Ovdje stvarno neko nekoga zahebava....
Na moju konstataciju da će meni doći puni račun, oni su rekli da su ti kanali svejedno gratis....
- crnivrag
#15765 Re: HS kablovska
Ako ti je već pušten novi signal, a želiš da sve radi kako treba, onda bi im trebao tražiti PDS 3121 resiver.The Realist wrote:Meni rekli da novi kanali nisu pušteni na D3Mini recievere, tu imaju neki problemi i da će nekada pustiti?
- kemox
#15766 Re: HS kablovska
Provjeri kako ti je ubačena kartica, nalazi se sa zanje strane resivera. Izvadi je i ponovo ubaci, moža proradi.The Realist wrote:Meni rekli da novi kanali nisu pušteni na D3Mini recievere, tu imaju neki problemi i da će nekada pustiti?
-
The Realist
#15767 Re: HS kablovska
Meni nije jasno zašto je sada problem, kad su do prije par dana svi kanali radili, što znači da može (problem samo sa BBC Earth, Hayatovcima i šta je već na tim frekfencijama, jer nemam tih kanala nikako, ni na spisku).crnivrag wrote:
Ako ti je već pušten novi signal, a želiš da sve radi kako treba, onda bi im trebao tražiti PDS 3121 resiver.
U teoriji da, ali ne funkcioniše. Nema kanala, nisu otključani.Iza Horizonta wrote: ne kontam?ako je pušten signal telemaha, resiver se samo spoji odradi update i završeno.
Upravo probao, nikakvih promjena nema.kemox wrote: Provjeri kako ti je ubačena kartica, nalazi se sa zanje strane resivera. Izvadi je i ponovo ubaci, moža proradi.
-
The Realist
#15768 Re: HS kablovska
Iza Horizonta wrote:HDMI kabal ubačen?
Nemojte misliti da mi baš pojma nemamo o ovom
Last edited by The Realist on 06/02/2016 19:12, edited 1 time in total.
- kemox
#15769 Re: HS kablovska
Moj ti je svjet otvori resiver, uzmi nešta metalno, napravi spoj i traži zamjenski resiver, pošto ti taj neće raditi. Kad ti donesu novi, ne puštaj ih dok sve ne proradiThe Realist wrote:Iza Horizonta wrote:HDMI kabal ubačen?![]()
, imam ja dosta kanala, ali nema ovih novih, nisu otključani i neki nisu na spisku (može biti do frekfencije, kako reče kolega forumaš). Ne bi moglo bez kabla koji spava reciever i TV
.
Nemojte misliti da mi baš pojma nemamo o ovom, većina nas je dosta "iskusna" u ovom i ako se žalimo da nešto ne štima, onda 99,9% da smo prije toga isprobali sve moguće varijante, ali da i dalje ne ide.
Vrati milo za drago
Znao sam ja da će ti ovo uraditi, hoćeš ti svašta da pišeš ovdje po forumu
-
The Realist
#15770 Re: HS kablovska
Pa barem ja nisam nešto kritikovao (koliko su govorili da radim za HS, pratili kako formulišem stvari ne bi li dokazali da radim negdje gdje ne radimkemox wrote:
Moj ti je svjet otvori resiver, uzmi nešta metalno, napravi spoj i traži zamjenski resiver, pošto ti taj neće raditi. Kad ti donesu novi, ne puštaj ih dok sve ne proradi![]()
Vrati milo za drago
Znao sam ja da će ti ovo uraditi, hoćeš ti svašta da pišeš ovdje po forumu
Ma tražit ću reciever koji je kolega @crnivrag spomenuo, šta ću drugo.
- fortaleza
#15771 Re: HS kablovska
Jel taj najnapredniji novi receiver ima dual tuner, odnosno opciju snimanja jednog programa za vrijeme gledanja drugog kao što ima D3 v2.0 receiver koji više nije u ponudi?crnivrag wrote:Ako ti je već pušten novi signal, a želiš da sve radi kako treba, onda bi im trebao tražiti PDS 3121 resiver.
Odnosno ima li dva USB ulaza?
-
The Realist
#15772 Re: HS kablovska
Znači, samo im kažem da hoću ovu zamjenu?Iza Horizonta wrote: evo probaj http://www.cisco.com/c/dam/en/us/td/doc ... erbian.pdf
- crnivrag
#15773 Re: HS kablovska
Ima dva USB ulaza, što se tiče razlika u odnosu na stari D3 v2.0 (4682 DVB), ovaj nema display-a pa ne prikazuje sat, i nema cable out izlaz, pa npr. nije moguće dobiti izlazni analogni signal iz resivera, kao što je to bio slučaj sa ovim starim koji više nije u ponudi.fortaleza wrote:
Jel taj najnapredniji novi receiver ima dual tuner, odnosno opciju snimanja jednog programa za vrijeme gledanja drugog kao što ima D3 v2.0 receiver koji više nije u ponudi?
Odnosno ima li dva USB ulaza?
Sve ostale hardwarske i softwarske opcije i funkcionalnosti su identične.
- crnivrag
#15774 Re: HS kablovska
fortaleza wrote:
Taj resiver se sad koristi kao glavni resiver u Telemach ponudi, i putem njega se mogu isporučiti sve usluge vezane za uslugu digitalne televizije.The Realist wrote:
Znači, samo im kažem da hoću ovu zamjenu?
Usput evo uputstva za ovaj resiver sa svim funkcionalnostima koje nudi (link je na uputstvo sa stranice SBB-a, pošto je u njemu pojašnjeno korištenje usluga 72 sata unazad i VOD): http://www.sbb.rs/upload/document/d3_v2 ... DS3121.pdf
Last edited by crnivrag on 06/02/2016 20:02, edited 3 times in total.
-
The Realist
#15775 Re: HS kablovska
Zvao sam i samo mi govore da se strpim i da se radi na tomecrnivrag wrote: Taj resiver se sad koristi kao glavni resiver u Telemach ponudi, i putem njega se mogu isporučiti sve usluge vezane za uslugu digitalne televizije.
Neće ovo valjati, izgleda da ću morati otići do centrale im i tamo tražiti.