SMINKA oliti MAKE-UP

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
Krizzia

#15751 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Krizzia »

Meni Ecco bella nije valjao za tecni puder. Bacila ga.
U Hr su nadopunjavali Essence kistove pa mozda budu kod nas.

Sent from my HTC Desire HD A9191
MersY

#15752 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by MersY »

Čudna sorta wrote:Ja baš htjela otići danas do CM-a, a otići ću onda do DM-a da vidim... a još samo kad bih naručivala preko interneta, koje biste mi preporučili?
Od ovih koji se mogu kupiti on-line meni su najbolji Real TeChniques i ELF koje imaš na iHerb-u i tu su najpovoljniji
http://www.iherb.com/Real-Techniques-by ... ha-Chapman
http://www.iherb.com/E-L-F-Cosmetics/EL ... cs-Brushes
Maybach

#15753 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Maybach »

Pitanje za one koje su narucivale i koriste, sa koje stranice je najpovoljnije da narucim UD naked paletu,i koja je paleta bolja za svijetle oci i put?
vješalica

#15754 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by vješalica »

lemniskata wrote:
Opet ja :-D ali sam nasla jednu jako zanimljivu kremicu u apoteci. Zove se Borogal K. Sastav je borna kiselina i kamilica. Koristim je 3-4 dana i crvenilo se povuklo tako brzo da jos uvijek ne vjerujem. Cak su mi neke ranice od bubuljica zarasle brze nego inače. Cijena 4.25 za 100 ml kreme.

Sent from my LT26ii using Tapatalk
acidi borici može služiti i za obloge kod otoka,ujeda,kod alergija itd...mislim da j epola litre oko 5-6KM
Čudna sorta

#15755 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Čudna sorta »

MersY wrote:
Čudna sorta wrote:Ja baš htjela otići danas do CM-a, a otići ću onda do DM-a da vidim... a još samo kad bih naručivala preko interneta, koje biste mi preporučili?
Od ovih koji se mogu kupiti on-line meni su najbolji Real TeChniques i ELF koje imaš na iHerb-u i tu su najpovoljniji
http://www.iherb.com/Real-Techniques-by ... ha-Chapman
Hvala ti, i odlučila sam se na kraju ipak ove naručiti...
_Mila_

#15756 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by _Mila_ »

Pozdrav svima

morala sam se prijaviti kada sam vidjela da govorite o cetkicama. I ja sam, narucivala Real Techniques sa iHerb-a. Za tecni puder sam koristila standardnu Expert Face Brush i zadovoljna sam, ali onda sam nasla mnogo bolju cetkicu, opet sa iHerb-a. Radi se o Bdellium Tools cetkici http://www.iherb.com/Bdellium-Tools-Mae ... rush/45987. Jest da je skuplja, ali je meni i mnogo bolja. Link je za Maestro series, ali imaju i Studio i Bambu line koje su nesto povoljnije. Na kraju krajeva iHerb uvijek ima neke kupone za snizenja.
boracha

#15757 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by boracha »

kiki-miki wrote:Koliko košta ona baza za sjene art deco,redovna cijena?
oko 11 km
boracha

#15758 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by boracha »

Nisrin wrote:Meni je baby MIXA gel extraaa za pranje lica, ne iritira mi kozu, lijepo mi lice, ne isusuje ga i mirise predivno :D
Nije svacija koza ista...

U CMu imate ARTDECO kamuflazne kreme na snizenju - 7KM su, prekrivaju podocnjake i sve ostale nepravilnosti na licu savrseno...
ja moram rec da se meni vise svidja catrice camouflage
BJB

#15759 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by BJB »

_Mila_ wrote:Pozdrav svima

morala sam se prijaviti kada sam vidjela da govorite o cetkicama. I ja sam, narucivala Real Techniques sa iHerb-a. Za tecni puder sam koristila standardnu Expert Face Brush i zadovoljna sam, ali onda sam nasla mnogo bolju cetkicu, opet sa iHerb-a. Radi se o Bdellium Tools cetkici http://www.iherb.com/Bdellium-Tools-Mae ... rush/45987. Jest da je skuplja, ali je meni i mnogo bolja. Link je za Maestro series, ali imaju i Studio i Bambu line koje su nesto povoljnije. Na kraju krajeva iHerb uvijek ima neke kupone za snizenja.
Mila, mozda je maestro serija bolja, ali je ona studio Bdellium zuta za blendanje bezveze..Ne moze se ni porediti sa RT cetkicama za sjene, Sigma ili MAC cetkicom..
Ja se zaletila i kupila dvije zato sto sto su imale 5 zvjezdica, i vecina zena pise odlicna kopija MAc, nije uopste, manja je, dlacice su 100 puta grublje i grebu, sjene rasprsi svuda, toliko su beskorisne da mi samo skupljaju prasinu.
Mislim da su ove dobra kopija MaC cetkica, caka je da Zoeva ne isporucuje u BiH jos, mada se i to moze zaobici ako imate nekoga na ciju adrsu mozeete kupiti i poslati cetkice, pa vam taj neko donese. Isporucuju svugdje u Evropi, samo ne u BiH..
Za ovisnice o cetkicama, pogledajte ovohttps://www.zoeva-shop.de/de/makeup-pin ... a-8000379/
Last edited by BJB on 11/05/2014 12:36, edited 2 times in total.
Kona__

#15760 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Kona__ »

boracha wrote:
Nisrin wrote:Meni je baby MIXA gel extraaa za pranje lica, ne iritira mi kozu, lijepo mi lice, ne isusuje ga i mirise predivno :D
Nije svacija koza ista...

U CMu imate ARTDECO kamuflazne kreme na snizenju - 7KM su, prekrivaju podocnjake i sve ostale nepravilnosti na licu savrseno...
Solidan je artdeco, ai catrice kremastiji pa pogodniji dosta pogotovo za suho podrucje oko ociju..
Nisrin

#15761 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Nisrin »

.
Last edited by Nisrin on 15/02/2016 20:31, edited 1 time in total.
Loulou

#15762 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Loulou »

Kona__ wrote:
boracha wrote:
Nisrin wrote: U CMu imate ARTDECO kamuflazne kreme na snizenju - 7KM su, prekrivaju podocnjake i sve ostale nepravilnosti na licu savrseno...
Solidan je artdeco, ai catrice kremastiji pa pogodniji dosta pogotovo za suho podrucje oko ociju..
Ja nisam testirala Catrice (a hoću, posebno nakon konstatacija da je kremastija), ali mogu potvrditi za ARTDECO da je suha... Za podočnjake mi ne dolazi u obzir (imam osjećaj da je oko podočnjaka mogu koristiti samo oni do ranih teen godinina).
ARTDECO koristim samo za precizno prekrivanje bubuljica (tu i tamo, kad je potrebno).
E sad, vjerovatno je moguće i nju malo najprije rastopiti među prstima ili na ruci, prije nanošenja, kako bi bila kremastija ili utapkavati na područje podočnjaka da je toplina kože rastopi i tako postane kremastija, ali mi se ne da toliko zezati s tim.
Što se područja podočnjaka tiče, meni je, od drogerijskih proizvoda, Bourjois tekući korektor za sad najbolji.
Image
Lounge Act

#15763 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Lounge Act »

.
Last edited by Lounge Act on 03/01/2015 13:24, edited 1 time in total.
Čudna sorta

#15764 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Čudna sorta »

BJB wrote:
_Mila_ wrote:Pozdrav svima

Mila, mozda je maestro serija bolja, ali je ona studio Bdellium zuta za blendanje bezveze..Ne moze se ni porediti sa RT cetkicama za sjene, Sigma ili MAC cetkicom..
Ja se zaletila i kupila dvije zato sto sto su imale 5 zvjezdica, i vecina zena pise odlicna kopija MAc, nije uopste, manja je, dlacice su 100 puta grublje i grebu, sjene rasprsi svuda, toliko su beskorisne da mi samo skupljaju prasinu.
Mislim da su ove dobra kopija MaC cetkica, caka je da Zoeva ne isporucuje u BiH jos, mada se i to moze zaobici ako imate nekoga na ciju adrsu mozeete kupiti i poslati cetkice, pa vam taj neko donese. Isporucuju svugdje u Evropi, samo ne u BiH..
Za ovisnice o cetkicama, pogledajte ovohttps://www.zoeva-shop.de/de/makeup-pin ... a-8000379/
Ja se taman odlučim a onda neko nešto drugo predloži. :D

Trebala mi samo jedna četka ali sam se ipak odlučila za ove tri, da probam :-D , hvala na preporukama. :)

http://www.iherb.com/Real-Techniques-by ... rush/42482

http://www.iherb.com/E-L-F-Cosmetics-St ... rush/48219

http://www.iherb.com/Bdellium-Tools-Mae ... rush/45987
w.pooh

#15765 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by w.pooh »

Pozdrav
možete li mi preporučiti neki primer koji je dostupan u dm-u ili cm-u?
Hvala :)
MersY

#15766 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by MersY »

Odličan Balea primer
Image
zubi

#15767 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by zubi »

Procitah maloprije na fb... pa koga zanima...

Flormar Sarajevo
Samo u Importanne Centar Sarajevo -50% na kompletan asortiman
Popust traje do 18 .05.2014
WildRedRose

#15768 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by WildRedRose »

zubi wrote:Procitah maloprije na fb... pa koga zanima...

Flormar Sarajevo
Samo u Importanne Centar Sarajevo -50% na kompletan asortiman
Popust traje do 18 .05.2014
zezeas ? Hvalaaa :kiss:
šatirana_ljubičica

#15769 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by šatirana_ljubičica »

MersY wrote:Odličan Balea primer
Image

jel fakat, možel malo opširnije, neki dan umalo ga ne uzeh
nia3

#15770 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by nia3 »

Ima li neka iskustva sa flormar četkama? Hvala unaprijed :)
_Mila_

#15771 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by _Mila_ »

@BJB
Sto se tice ostalih Bdellium cetkica, imam oko 7-8 njih iz Maestro serije, za lice i oci. Vecinom sam jako zadovoljna, ali cetkica za blendanje je zaista nesto losija, u poredjenju sa npr Sigminom E25, ali ne bih rekla da je beskorisna (valjda je studio linija slabija). Zbog toga tu cetkicu nisam ni preporucila. Smudge brush im takodjer moze biti bolja. S druge strane, cetkica za tecni puder mi je predobra, kao i cetkica za puder u prahu, iako je imala lose ocjene narucila sam je, i meni je bolja nego RT Powder Brush. Uzela sam i njihove cetkice za oci, a ne RT ili Sigmu, jer vise volim prirodne cetkice za sminku u prahu nego sinteticke (neke RT cetkice za oci su mi se ucinile prevelike za precizno nanosenje, mozda grijesim jer ih nisam probala), izbjegavam visok shipping (nacekala sam se dok je dosao Black Friday na Sigmi) i volim kada mogu direktno naruciti na svoju adresu (Mac ne dostavljaju kod nas). Pored toga, kada sam kupovala cetkice sa iHerba, bilo je snizenje od 20% na Bdellium tools :D, tako da se sve poklopilo.
BJB

#15772 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by BJB »

Ma znam dobro kad je bilo to snizenje 20%, htjela sam uzeti neke face brushes, al' sam se predomislila jer ih imam previse..
NEke nikako ne dolaze na red, a cekam sljedeci BlackFriday da kupim jos neke Sigmine cetkice..
MAc se i meni posrecilo da odem u Italiju poslom pa sam tamo kupila..Zalim samo sto ne kupih tri one 217, kupila pencil brush tada i tapered blending brush. Inace Sigma pencil brush mi je draza i ljepsa od MAC 219.
Lijepo izgledaju ove BdelliumImage
Muderiss

#15773 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Muderiss »

Jel moze neko preporuciti neku dobru kremu za suhu kozu muskarca,znaci da vlazi i ''ozivljava'' kozu i neku kvalitetnu i dobru kremu za podrucje oko ociju,tj.smanjenje podocnjaka i da uljepsa i osvjezi to podrucje oko ociju koje s godinama izgleda sve gore.Hvala unaprijed :D
MersY

#15774 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by MersY »

šatirana_ljubičica wrote:
MersY wrote:Odličan Balea primer
Image

jel fakat, možel malo opširnije, neki dan umalo ga ne uzeh
Pa zbog dosta silikona kojeg sadrži lice fino zagladi pa puder lijepo sjedne na lice i puder zaista traje i traje ...ja sam ga testirala i 10 sati nakon nanošenja puder je bio na svom mjestu jednako kao i kad sam ga stavila na lice...eh sad taj slikon ti može izazvati nered na licu, meni lično nije ali i ne koristim ovu bazu svaki dan samo za neke ekstremne situacije i večernje izlaske
šatirana_ljubičica

#15775 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by šatirana_ljubičica »

:thumbup: tnx
Post Reply