Slučaj Dženan Memić

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked

Vjerujete li da je poginuo nakon udara kombija?

Da
91
9%
Ne
915
91%

Total votes: 1006

dzolix

#15751 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by dzolix »

Koume wrote: 15/07/2021 23:03
dzolix wrote: 15/07/2021 22:40
Jel to onaj Dizdarevic sto je izjavio glupost decenije na Face tv .
Pa izjavio da bi nastala amnezija treba prvo potres mozga (prva glupost) pa onda izjavljuje da nije bilo udarca u glavu (druga glupost i laz) .
Taj doktor je citao sa nalaza od Alise Mutap sad Ramic, a druga stvar on tu materiju ima u malom prstu da odmah moze zakljuciti sta je moguce a sta nije
Vrlo jednostavno,,, neka Dizdarevic odgovori na pitanje: Dali je Alisa zadobila povredu glave u V.aleji zbog udarca u predjelu glave.
bitangeIprinceze

#15752 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by bitangeIprinceze »

dzolix wrote: 15/07/2021 22:57
bitangeIprinceze wrote: 15/07/2021 22:52
E de ti nauči prof. Dizdarevića o dijagnozama i bolestima.
Mozes biti nobelovac, akademik, imati 10 fakulteta doktor doktora, dzaba sve kad izvalis jednu glupost, jos sam izjavis da sluchaj znas onako povrsno.
Koju titulu imaš ti? I koliko si gluposti izvalio do sada?
bitangeIprinceze

#15753 Re: Slučaj Dženan Memić

dzolix wrote: 15/07/2021 23:08 Vrlo jednostavno,,, neka Dizdarevic odgovori na pitanje: Dali je Alisa zadobila povredu glave u V.aleji zbog udarca u predjelu glave.
Da li je to uopšte bitno?
pinkman

#15754 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by pinkman »

dystopia wrote: 15/07/2021 22:30

Pa što će ifet i muriz dokazat kad su dva tima medicinskih stručnjaka već rekla da cura nema amneziju, da ne postoje uopšte preduslovi da bi se pričalo i o kakvoj njenoj amneziji ?
Pa izjavio da bi nastala amnezija treba prvo potres mozga (prva glupost) pa onda izjavljuje da nije bilo udarca u glavu (druga glupost i laz) .
Danas je Avaz napisao:
U nalazu od 3. marta 2016. vještak Abdulah Kučukalić kaže da nije imala amneziju. Tako je rekao i profesor Kemal Dizdarević. Nije bilo potresa mozga koji je preduslov za amneziju. Vještak Hamza Žujo također je rekao da nema potresa mozga - opisao je Hasanspahić.
E sad, na osnovu cega ti tvrdis da je potres mozga nije uslov za amneziju?

Dodatno se postavlja pitanje, koja vrsta snimka (MRI, CT..) treba da se utvrdi je li bio potres mozga, te da li se moze utvrditi amnezija bez snimka, a na osnovu recimo razgovora i sl. Ne znam ni da li su snimali glavu i kojom tehnikom.

Ja se ne bavim medicinom, pa ne znam odgovore na ova pitanja, ali nesto mi ne djeluje da bi tvrdili da treba potres mozga za amneziju, a da to nije tako jer bi se nesto takvo moglo lako srusiti na eventualnom sudjenju.
vjeshalica

#15755 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by vjeshalica »

Dizdarevic glave otvarao i operisao i nadje se neki hudnik familije Mutap-Ramic, po forumu da osporava njegovu strucnost. 🤣
dzolix

#15756 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by dzolix »

pinkman wrote: 15/07/2021 23:47
Danas je Avaz napisao:
U nalazu od 3. marta 2016. vještak Abdulah Kučukalić kaže da nije imala amneziju. Tako je rekao i profesor Kemal Dizdarević. Nije bilo potresa mozga koji je preduslov za amneziju. Vještak Hamza Žujo također je rekao da nema potresa mozga - opisao je Hasanspahić.

Dodatno se postavlja pitanje, koja vrsta snimka (MRI, CT..) treba da se utvrdi je li bio potres mozga, te da li se moze utvrditi amnezija bez snimka, a na osnovu recimo razgovora i sl. Ne znam ni da li su snimali glavu i kojom tehnikom.

Ja se ne bavim medicinom, pa ne znam odgovore na ova pitanja, ali nesto mi ne djeluje da bi tvrdili da treba potres mozga za amneziju, a da to nije tako jer bi se nesto takvo moglo lako srusiti na eventualnom sudjenju.
Hasanspahic moze svasta opisivati u svojoj tuzbi, hoce li on odgovarati ako se dokaze fingiranje tuzbe sa njegove strane. ,,ima li on bilo kakav pismeni ili video tonski dokaz da je Hamza Zujo reko da ona, Alisa, nema potresa mozga. Ne vidim u sudskoj presudi da tako nesto Hamza spominje,,, spominje povrede glave i ledja kod Alise. Hamza Zujo je opsti vjestak, opisuje sve uopste, nije on strucnjak za amnezije kao ni Dizdarevic sto isto nije strucnjak za amnezije. Amnezija nije bolest koja se moze dijagnosticirati sasvim sigurno kao bolest.
Amnezija uopste nije bolest .
Za nastanak amnezije su potrebne dvije vrste uzroka to jest dovoljna je samo jedna od tih dvije vrste uzroka a Alisa je objektivno mogla imati obadvije vrste uzroka .

Za nastanak amnezije uzroci mogu biti organski pod 1. i psihichki pod 2. Organski uzroci mogu biti npr. udarac u glavu pa sa tim potres (sto Alisa vec ima,dokazano udarac u glavu), epilepticki napad (Alisa ima probleme sa epilepsijom, dokazano) ,ljekovi koji utichu na mozak(Alisa ih je koristila, dokazano), tumor u mozgu, mozdani udar.

Psihicki uzrok moze biti: stres, psihicka bol, strah, podsvjesno potiskivanje nekih dogadjaja.

Znaci potres mozga nije jedini neophodni uzrok nastanka amnezije, jeste jedan od uzroka i jeste jedan od najvaznijih uzroka ali amnezija moze nastati iz samo i jedino psihickih razloga kao sto moze nastati i iz samo jedino fizickih,organskih, razloga. A moze nastati kombinacijom organskog i psihickog razloga.
Ovo je samo jedan od mnogo primjera, dio texta o amneziji:Image
Last edited by dzolix on 16/07/2021 08:42, edited 1 time in total.
gospodar

#15757 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by gospodar »

Image

Dirljivo je vidjeti porodicu na okupu
pinkman

#15758 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by pinkman »

dzolix wrote: 16/07/2021 08:04

Danas je Avaz napisao:

Hasanspahic moze svasta opisivati u svojoj tuzbi, hoce li on odgovarati ako se dokaze fingiranje tuzbe sa njegove strane. ,,ima li on bilo kakav pismeni ili video tonski dokaz da je Hamza Zujo reko da ona, Alisa, nema potresa mozga. Hamza Zujo je opsti vjestak, opisuje sve uopste, nije on strucnjak za amnezije kao ni Dizdarevic sto isto nije strucnjak za amnezije. Amnezija nije bolest koja se moze dijagnosticirati sasvim sigurno kao bolest.
Za nastanak amnezije su potrebne dvije vrste uzroka to jest dovoljna je samo jedna od tih dvije vrste uzroka a Alisa je objektivno mogla imati obadvije vrste uzroka .

Za nastanak amnezije uzroci mogu biti organski pod 1. i psihichki pod 2. Organski uzroci mogu biti npr. udarac u glavu pa sa tim potres (sto Alisa vec ima,dokazano udarac u glavu), epilepticki napad (Alisa ima probleme sa epilepsijom, dokazano) ,ljekovi koji utichu na mozak(Alisa ih je koristila, dokazano), tumor u mozgu, mozdani udar.

Psihicki uzrok moze biti: stres, psihicka bol, strah, podsvjesno potiskivanje nekih dogadjaja.

Znaci potres mozga nije jedini neophodni uzrok nastanka amnezije, jeste jedan od uzroka i jeste jedan od najvaznijih uzroka ali amnezija moze nastati iz samo i jedino psihickih razloga kao sto moze nastati i iz samo jedino fizickih,organskih, razloga. A moze nastati kombinacijom organskog i psihickog razloga.
vjeshalica

#15759 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by vjeshalica »

dzolix wrote: 16/07/2021 08:04 Hamza Zujo je opsti vjestak, opisuje sve uopste, nije on strucnjak za amnezije kao ni Dizdarevic sto isto nije strucnjak za amnezije.
Kakav opsti vjestak? Sta baljezgas ?
Strucnjak za amnezije? Veze ti nemas sa mozgom, toliko si iščašen da vise nemas ni pojma sta baljezgas.
tranquil

#15760 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by tranquil »

Raspustite medicinske fakultete, otpustite sve doktore, evo imamo čovjeka koji daje dijagnoze preko wikipedije.

Troll čiji postovi, kada ih pokušavaš dešifrovati, mogu izazvati tumor mozga kod čitalaca.
skafiskafsnjak

#15761 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by skafiskafsnjak »

vjeshalica wrote: 16/07/2021 08:45
dzolix wrote: 16/07/2021 08:04 Hamza Zujo je opsti vjestak, opisuje sve uopste, nije on strucnjak za amnezije kao ni Dizdarevic sto isto nije strucnjak za amnezije.
Kakav opsti vjestak? Sta baljezgas ?
Strucnjak za amnezije? Veze ti nemas sa mozgom, toliko si iščašen da vise nemas ni pojma sta baljezgas.
Gube konce botovi.,.. pa pocinju nebuloze pricati
vjeshalica

#15762 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by vjeshalica »

tranquil wrote: 16/07/2021 08:48 Raspustite medicinske fakultete, otpustite sve doktore, evo imamo čovjeka koji daje dijagnoze preko wikipedije.

Troll čiji postovi, kada ih pokušavaš dešifrovati, mogu izazvati tumor mozga kod čitalaca.
Pa tako vode drzavu, stancaju diplome, skole nemaju,i montiraju nam zivote. Ovaj psihopata gore je dokaz toga.
zijancer

#15763 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by zijancer »

Spoiler
Show
Image
EliasVeskot

#15764 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by EliasVeskot »

Billy The Pljuc wrote: 15/07/2021 22:43
klix wrote: 15/07/2021 20:40 Ali najjače mi je ono da je puste zbog bebe. Kurvanska politika.
Baš nisko sa njene strane, ospem se jer mi je i ono "djece mi" prvi znak da osoba laže i odmah dobijem poriv da joj zalijepim vaspitnu.

OK, trudna si, teško nosiš trudnoću po sopstvenoj izjavi, s obzirom da vjerujem da ima zaista dobru skrb u pritvoru generalno a ne samo u pogledu trudnoće ovo mi je baš nisko s njene strane. Da postoji iole rizika ne vjerujem da bi je cimali amo - tamo od termina do termina na sudu.

Mislim da bi zaista najbolje po nju i bebu bilo da konačno progovori, u tom slučaju sam ubijeđen da eventalna izrečena kazna ne bi bila toliko drastična po nju. Ako istraje u "nesjećanju" onda joj fakat želim maksimalno izrečenu kaznu za ono za šta je se tereti.

Kako god da okreneš, njena "karijera" na ovim prostorima je završena, taman i da je sutra oslobode, nemam sumnje da ona u sebi ima dovoljno bezobrazluka da pokuša nastaviti sa životom ovdje prkoseći svima ali da isto neće biti u stanju ostvariti. Razlog je vrlo jednostavan, akobogda dolazak prinove će sve promijeniti, treba smoći snage i umješnosti da nekome prema kome ćeš konačno imati najviše odgovornosti objasniš neke stvari iz svoje prošlosti koje se neće moći sakriti od istog.

Kako god, stiže je polako zasluženo, nemam dvojbi u isto.
Nemoj biti naivan. Ako misliš da će taj bolesni mozak promijeniti rođenje, varaš se. Takva vrsta psihopate nema potrebu da se kome pravda i objašnjava, prije će biti da i to jadno dijete odgoji u tom paklu laži i licemjerstva
pinkman

#15765 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by pinkman »

dzolix wrote: 16/07/2021 08:04

Danas je Avaz napisao:

Hasanspahic moze svasta opisivati u svojoj tuzbi, hoce li on odgovarati ako se dokaze fingiranje tuzbe sa njegove strane. ,,ima li on bilo kakav pismeni ili video tonski dokaz da je Hamza Zujo reko da ona, Alisa, nema potresa mozga. Ne vidim u sudskoj presudi da tako nesto Hamza spominje,,, spominje povrede glave i ledja kod Alise. Hamza Zujo je opsti vjestak, opisuje sve uopste, nije on strucnjak za amnezije kao ni Dizdarevic sto isto nije strucnjak za amnezije. Amnezija nije bolest koja se moze dijagnosticirati sasvim sigurno kao bolest.

Nasao sam u medjuvremenu ovaj clanak koji su napisali ljekari:
https://www.cybermed.hr/clanci/amnezija
Amnezija je najčešće posljedica ozljede glave, različitih funkcionalnih i organskih bolesti mozga, drugih bolesti organizma ili jakih duševnih potresa.

...

U praksi se organska amnezija najčešće vidi zbog oštećenja dubljih moždanih struktura ili moždane kore; poslije ozljeda (potres mozga, nagnječenja ili kontuzije mozga), davljenja ili neuspjelog vješanja, ili pak nakon težih trovanja, epileptičkog napada, delirantnih pomućenja svijesti ili sumračnih stanja, poremećaja moždane cirkulacije ili degenerativnih promjena pojedinih dijelova mozga.

...

Najčešća organski uzrokovana amnezija nastaje nakon povrede glave tzv. posttraumatska amnezija. Često se radi o stanjima nakon pretrpljenog potresa mozga ili nagnječenja mozga. Ukoliko se osobe ne mogu prisjetiti događaja neposredno prije ozljede tj. traume govorimo o retrogradnoj amneziji.
Ili ovo http://www.msd-prirucnici.placebo.hr/ms ... jeda-mozga:
... premda kod lakših ozljeda neki imaju samo konfuziju ili amneziju.
Iz ovoga djeluje da amnezija nije samo potres mozga, nego i nagnjecenje mozga, davljenje, trovanje, epilepticki napadi, itd.

Sad, da li je kod nje nesto od ovoga, nemam pojma. :) Bice zanimljivo u svakom slucaju.
MensurM

#15766 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by MensurM »

Image

Wtf @td_maajka
dzolix

#15767 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by dzolix »

pinkman wrote: 15/07/2021 23:47 Danas je Avaz napisao:

--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Hamza Zujo je cito medicinski nalaz, to nije njegovo misljenje nijo on pregledo Alisu pa da kaze: "Ja Hamza bashh licno znam da ona nije imala potres mozga".
Nije Hamza bio tu noc u klinici, niti Dizdarevic.

Iz presude kopija, izjava Hamza Zuje:
Kliničkim pregledom se konstatuje povreda u predjelu
glave sa krvnim podlivom i razderno nagnječna rana u predjelu tjemenog dijela. Ne sjeća se događaja
kao i dešavanja neposredno pred događaj povreda. Pri pregledu svjesno orijentisana, komunikativna,
urađen glasila koma, skala i označena skračenicom GTS sistem koji se koristi da bi se vrijednovalo
razina svijesti kod osobe nakon ozljede mozga i skala se kreće od 3 do 15 tri odgovara moždanoj
41komi, a 15 punoj svijesti, te je kod iste konstatovana vrijednost 15 prilikom pregleda. Nagnječina u
predjelu glave istezanje vratnih mišića, nagnječina u predjelu tijela. U medicinskoj dokumentaciji a
koja je izdata u klinici za urgentnu medicinu u Sarajevu nije konstatovan potres mozga. I

------------------------------------------------------------------------------------------------------
Nisu konstatovali potres mozga a nisu vrsili pregled zjenica chime bi se mogo utvrditi potres mozga,,,Konstatovali a nisu izvrshili test ,,Nije konstatovano jer nije ni testirano
Last edited by dzolix on 16/07/2021 09:38, edited 2 times in total.
skafiskafsnjak

#15768 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by skafiskafsnjak »

Buhahahaha lik opet postavlja postove od Mutapa.ili onih bliskih njima. Relevantni su, nema sta. :lol
JThomas

#15769 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by JThomas »

od babe je počelo, pa neka ih on tješi. kad mu odu u posjetu ili kad izađe, šta prije bude...
vjeshalica

#15770 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by vjeshalica »

skafiskafsnjak wrote: 16/07/2021 09:23 Buhahahaha lik opet postavlja postove od Mutapa.ili onih bliskih njima. Relevantni su, nema sta. :lol
Kriminalna sestretina kriminalne Alise prica o postenju, odnosno ko o cemu kurva o postenju 🤣
td_maajka

#15771 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by td_maajka »

Voli i Berina kao i Alisa lagati. Svjesno. :)
Samo sto se Berina voli praviti i da ponesto zna, pa se onda debelo provali. :thumbup:

Ja cu fino u miru cekati odluke sudija :novine1:
bitangeIprinceze

#15772 Re: Slučaj Dženan Memić

MensurM wrote: 16/07/2021 09:22 Image

Wtf @td_maajka
Otkad nisi postavio one slike sa sljivama? Ja svaki put pomislim jel je ovo opet neko nastociro iznova?
Mer11

#15773 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Mer11 »

MensurM wrote: 16/07/2021 09:22 Image

Wtf @td_maajka
Hahahahhaha 🤝🤝🤝🤝
dzolix

#15774 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by dzolix »

Image
tranquil

#15775 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by tranquil »

Postavio si priču o čovjeku koji
- ima probleme sa kratkoročnim pamćenjem
- ipak mu se vraća ono što je zaboravio

Pošto se Alisa, navodno, još ne sjeća, i kako je kod njen navodni problem dugoročno pamćenje, i to specifičnog događaja iz 2016., ne znam koja je poenta tvog posta.
Locked