PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post Reply

Šta su za vas najbitniji ciljevi protesta poput ovog u Tuzli?

Smanjenje troškova administracije na sve moguće načine a posebno kroz smanjenje plata političarima, te ukidanje svih povlastica (paušala, naknada, itd)
204
26%
Postavljanje stručnih i odgovornih, a ne podobnih kadrova na odgovorne funkcije (ukidanje stranačke raspodjele)
124
16%
Oduzimanje nelegalno stečene imovine i revizija privatizacije, te prodaja oduzete imovine radi namirivanja radničkih potraživanja
159
21%
Sudski progon i kažnjavanje odgovornih za privatizacijski kriminal, te procesuiranje i kažnjavanje svih slučajeva nepotizma i korupcije
89
11%
Efikasnije sudstvo u službi građana (a ne političara i tajkuna)
36
5%
Ukidanje kantona i jačanje države, uz puno uvažavanje etničkih prava
49
6%
Ravnomjerno a ne proporcionalno povećanje penzija i socijalnih davanja
19
2%
Ostavke onih prema kojima su protesti usmjereni (kantonalne vlade, ministri)
18
2%
Uvođenje prijevremenih izbora kao opcije za promjenu vlasti, te objedinjavanje općih i općinskih izbora
22
3%
Nasilne smjene vlasti s ciljem dokazivanja vlastodršcima da su oni u službi građana, a ne obrnuto
54
7%

Total votes: 774

Pol_Pot

#15751 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Pol_Pot »

guruman wrote:
The BEN10 wrote:
guruman wrote:Lahko ga je narodu koji se bavi sličicama.Al nije se čudit zato što su večina odrasli ljudi (fizički).Bježe od stvarnosti kao i uvjek do sada ili su ruralnog porijekla,pa sad ispred BBI-a pokušavaju uhvatiti ono što su propustili kao djeca.Nije bilo sličica,valjalo je oko ovaca,krava,zemlje, .Nemaju pojma šta je BBI centar i kako je to sve nastalo.Užas.Selim se u indijanski rezervat .
:-)
Super, povedi još par istomišljenika.
Misliš na seku....

Liberali i demokrate ;) Isto kao i na Pljenuuuuuuuumuuuuuu, ako kažeš nešto što nije u skladu s popularnim NVO mišljenjem, ovi napredni likovi, otvorenih pogleda na svijet, pristalice volje naroda i neposredne demokratije, kreću s vrijeđanjem, kao što vidimo i familije. Umjesto Doma mladih treba vam dat prostor na Čevljanovićima, to je ambijent za vas.
The BEN10

#15752 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by The BEN10 »

Pol_Pot wrote:
guruman wrote:
The BEN10 wrote:Super, povedi još par istomišljenika.
Misliš na seku....
Liberali i demokrate ;) Isto kao i na Pljenuuuuuuuumuuuuuu, ako kažeš nešto što nije u skladu s popularnim NVO mišljenjem, ovi napredni likovi, otvorenih pogleda na svijet, pristalice volje naroda i neposredne demokratije, kreću s vrijeđanjem, kao što vidimo i familije. Umjesto Doma mladih treba vam dat prostor na Čevljanovićima, to je ambijent za vas.
Hvala Bogu pa je narod prepoznao o kakvoj se bagri radi, zato i nije više podržao ni pljenumaše ni palikuće...
guruman

#15753 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by guruman »

@1mart & Pol pot

Ašičare ste oba iz uhljebljenog dijela "demokratskog" zabijenta,a sva vam se priča svodi na obračun sa "nekim",evo citiram:
Liberali,demokrate,NVO,Čevljanovići (ne znam ni šta je to ni gdje je),Pljenumaši,napredni likovi,bagra..........i niz implicitnih uvreda te ako zanemarimo tu vrstu kulture (jer se vidi od koga i odakle je ispucano),kratak sažetak je:Pokušajte komentarisati sve osim pojedinaca koji iznose svoje mišljenje a lahko možete tj.morete skontati da vas nikada nije spomenuo niti se obrača vama jer ste za te stvari 02.Vaši komentari su u kategoriji "niđe veze" osim u vašim demokratskim strankama.
Pol_Pot

#15754 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Pol_Pot »

guruman wrote:@1mart & Pol pot

Ašičare ste oba iz uhljebljenog dijela "demokratskog" zabijenta,a sva vam se priča svodi na obračun sa "nekim",evo citiram:
Liberali,demokrate,NVO,Čevljanovići (ne znam ni šta je to ni gdje je),Pljenumaši,napredni likovi,bagra..........i niz implicitnih uvreda te ako zanemarimo tu vrstu kulture (jer se vidi od koga i odakle je ispucano),kratak sažetak je:Pokušajte komentarisati sve osim pojedinaca koji iznose svoje mišljenje a lahko možete tj.morete skontati da vas nikada nije spomenuo niti se obrača vama jer ste za te stvari 02.Vaši komentari su u kategoriji "niđe veze" osim u vašim demokratskim strankama.
:lol: :lol: :lol:

Pokušaj ti ne vrijeđati čovjeku sestru tj. izvini mu se dok te nisu banovali. I nick mu je The Ben10, a ne 1. mart :D
guruman

#15755 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by guruman »

Pol_Pot wrote:
guruman wrote:@1mart & Pol pot

:lol: :lol: :lol:

Pokušaj ti ne vrijeđati čovjeku sestru tj. izvini mu se dok te nisu banovali.
Taj čoek nije komentarisao ono što sam napisao u svom postu,već se okomio na sve uvredom prema meni. Šta mogu "uvjek krpa nađe zakrpu".
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#15756 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Chmoljo »

ajd se umij malo :)

Banned user for reason “kršenje pravila foruma”
» guruman

mjesec
Dr. Kuca

#15757 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Dr. Kuca »

Kakav revolucionar :lol: :lol:
The BEN10

#15758 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by The BEN10 »

Dr. Kuca wrote:Kakav revolucionar :lol: :lol:
Nažalost, koliko god to zvučalo strašno, ali između revolucionara/plenumaša čije nebuloze redovno čitamo na ovom topicu, i aktuelnih političkih snaga, neću ni razmišljati kome dati svoj glas. Ovi prvi se za godine što su imali na raspolaganju nisu uspjeli dohavizati šta mijenjati, uspjeli su dobaciti do paljenja zajedničke imovine i zahtjeva za "smanjenjem" plata koji kad se konkretno primijene znače POVEĆANJE plata političarima. Bilo je tu još drugih gafova, al ovaj je najupečatljiviji. To samo govori kakav profil ljudi se okupio oko plenuma i sa kakvim ambicijama...
Ne smijem se usuditi prognozirati šta bi radili kad bi im se dao fursat da mogu uticati na druge aspekte privrede...
Dr. Kuca

#15759 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Dr. Kuca »

The BEN10 wrote:
Nažalost, koliko god to zvučalo strašno, ali između revolucionara/plenumaša čije nebuloze redovno čitamo na ovom topicu, i aktuelnih političkih snaga, neću ni razmišljati kome dati svoj glas. Ovi prvi se za godine što su imali na raspolaganju nisu uspjeli dohavizati šta mijenjati, uspjeli su dobaciti do paljenja zajedničke imovine i zahtjeva za "smanjenjem" plata koji kad se konkretno primijene znače POVEĆANJE plata političarima. Bilo je tu još drugih gafova, al ovaj je najupečatljiviji. To samo govori kakav profil ljudi se okupio oko plenuma i sa kakvim ambicijama...
Ne smijem se usuditi prognozirati šta bi radili kad bi im se dao fursat da mogu uticati na druge aspekte privrede...

Ma on od svoje nemoci poceo psovat bezveze.
Pol_Pot

#15760 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Pol_Pot »

Dr. Kuca wrote:
The BEN10 wrote:

Ma on od svoje nemoci poceo psovat bezveze.
Ma sve je uredu, ti imaš svoje ja svoje mišljenje, ne slažemo se, ti meni da sam uhljebljen, ja tebi da si pljenumaš... al brate dragi sestra se ne dira, imao je The BEN10 ili ne...

Mislim da više nema prostora za bilo kakvu, a kamoli ozbiljnu, raspravu oko plenuma. U principu, malo toga su pametnog rekli, sve su bili uglavnom gafovi (da ih ne nabrajamo...). Tako da će ih istorija pokopat, a oni su nas još dublje pokopali, iako smo mislili da ne može dublje. Svaki sljedeći pokušaj bilo kakvog građanskog organizovanja će biti povezivan sa plenumom, i treba puno vode proteći da bi se narod ponovo poveo za nekim takvim oblikom organizacije...
The BEN10

#15761 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by The BEN10 »

Pol_Pot wrote:Mislim da više nema prostora za bilo kakvu, a kamoli ozbiljnu, raspravu oko plenuma. U principu, malo toga su pametnog rekli, sve su bili uglavnom gafovi (da ih ne nabrajamo...). Tako da će ih istorija pokopat, a oni su nas još dublje pokopali, iako smo mislili da ne može dublje. Svaki sljedeći pokušaj bilo kakvog građanskog organizovanja će biti povezivan sa plenumom, i treba puno vode proteći da bi se narod ponovo poveo za nekim takvim oblikom organizacije...
Upravo tako. Šta narod misli o protestima govori činjenica da je šaka likova još uvijek prisutna tu, ali ni AVa3 im ne daju publicitet više. Propali su ko' žeton...
No, pljenumaši su najveću štetu nanijeli time što su narodu ukrali nadu da se može šta promijeniti. I paljevine i šteta, sve će se to nadoknaditi, i eto nema više zaustavljanja saobraćaja i nerviranja radi toga - ali uništenje svake nade da će se u dogledno vrijeme na zdravim osnovama pokrenuti bilo kakav bunt je neprocjenjivi gubitak.
Akibh

#15762 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Akibh »

The BEN10 wrote:
Pol_Pot wrote:Mislim da više nema prostora za bilo kakvu, a kamoli ozbiljnu, raspravu oko plenuma. U principu, malo toga su pametnog rekli, sve su bili uglavnom gafovi (da ih ne nabrajamo...). Tako da će ih istorija pokopat, a oni su nas još dublje pokopali, iako smo mislili da ne može dublje. Svaki sljedeći pokušaj bilo kakvog građanskog organizovanja će biti povezivan sa plenumom, i treba puno vode proteći da bi se narod ponovo poveo za nekim takvim oblikom organizacije...
Upravo tako. Šta narod misli o protestima govori činjenica da je šaka likova još uvijek prisutna tu, ali ni AVa3 im ne daju publicitet više. Propali su ko' žeton...
No, pljenumaši su najveću štetu nanijeli time što su narodu ukrali nadu da se može šta promijeniti. I paljevine i šteta, sve će se to nadoknaditi, i eto nema više zaustavljanja saobraćaja i nerviranja radi toga - ali uništenje svake nade da će se u dogledno vrijeme na zdravim osnovama pokrenuti bilo kakav bunt je neprocjenjivi gubitak.
A mozda da prvo ti prestanes glasati za SDA?
akcid

#15763 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by akcid »

Pol_Pot wrote: Umjesto Doma mladih treba vam dat prostor na Čevljanovićima, to je ambijent za vas.
Livade na Čevljanovićima odavno su zauzete SDA glasačima
leo karan

#15764 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by leo karan »

The BEN10 wrote:
Koji narod?
Samo biraci i stoka koja ne glasa postoji u BiH.
Biraci disciplinovano, evo vec 20 godina glasaju kako glasaju. I evo gdje su nas doveli.
A stoka bleji, evo vec 20 godina.

Od ovih sto seru i kukaju protiv vlasti tek svaki 6. to kaze i na izborima,
onih ostalih 5 hajvana ostane kucama na dan izbora,

Dok na drugoj strani imamo situacija da 3 od 4 biraca, zaokruze nekog od slijedecih stranaka: SDA, SDP, HDZ, SNSD, SDS i njihove satelite koji im sluze da se zabetoniraju na pozicijama.

Tako da u ovome svemu možemo razlikovati dvije grupe, birace i hajvane koji ne glasaju.
leo karan

#15765 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by leo karan »

U svakom slucaju, evidentno je da su ovi biraci aktivni i kad treba pljuvat i diskreditovat i ovu saku jada ljudi sto zele nesto da promijene.
Licemjerna i jadna su nastojanja da se ti ljudi oblate i okrive za nesto.

Znam ja zakve dzabojede, vrlo dobro.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#15766 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by KatarinaKosaca »

leo karan wrote:U svakom slucaju, evidentno je da su ovi biraci aktivni i kad treba pljuvat i diskreditovat i ovu saku jada ljudi sto zele nesto da promijene.

:thumbup:

Vrlo je nezgodno nekome dugovati uslugu, a naročito ku**vi, upsss hoću reći politici.
Pol_Pot

#15767 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Pol_Pot »

KatarinaKosaca wrote:
leo karan wrote:U svakom slucaju, evidentno je da su ovi biraci aktivni i kad treba pljuvat i diskreditovat i ovu saku jada ljudi sto zele nesto da promijene.

:thumbup:

Vrlo je nezgodno nekome dugovati uslugu, a naročito ku**vi, upsss hoću reći politici.
Jel to iz iskustva? Jesi dugovala, ili su ti dugovali?
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#15768 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by KatarinaKosaca »

Pol_Pot wrote:Jel to iz iskustva?
Ne, samo iz čitanja pojednih komentara :oops: i gledanja pojedinih tv stanica.
prometheus

#15769 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by prometheus »

The BEN10 wrote:
prometheus wrote:...Ne zelim da odugovlacim, prelazim na interesantni dio. Volio bih da ste samo svjesni koliko je sve izrezirano, scenirano, koliko nevjerovatnih podudarnosti, "slucajnosti", spika politicara, medija, laznih revolucionara, kako sve istim tokom tece, razvija se, i lagano opusta i nestaje... Ne znam kako da vam to docaram, ali je strasno podudaran tok dogadjanja u svim aspektima ove "revolucije", koja na kraju, vidite primjer Evrope, znate kako zavrsava.

I zelim da vam kazem kako se ovdje [Spanija] "revolucija" ugasila: ugasili su je "plenumi" (koji, za razliku ovdje nazvase "asamblea"). Dozvolili su ljudima okupljanje, narod pun energije zeli promijeniti nesto (neki par zakona a neki cio sistem), a vise ljudi u kaficima 10ak metara od plenuma nego "revolucionara"... Tuzno. Svi jednak glas - to samo od sebe ubija pokret. 1000 ljudi 1000 cudi, neki visoko obrazovani a neki jedva sastave recenicu bez greske u vokabularu. Drugo, umjesto kolektivne vizije, svak bi da bude dio revolucije ali samo ako odgovara licnim interesima i idejama, bez imalo zrtvovanja i bez volje za konsenzusom. Takvi smo po prirodi valjda.

Nista se nije promijenilo, cak sta vise, povecan je PDV, porez na dohodak radnika, smanjeno oporezivanje krupnog kapitala, penzije i plate nedovoljne za zivot pa se ide u Karitas po hranu... Niti jedan politicar nije dao ostavku, a 80% njih je umjesano u malverzacije, stele, mito, utaja poreza... Samo budale ovdje ne kradu. U Madridu godisnje se dogodi oko 10000 manifestacija. Jedino sto su postigli je prekid privatizacije bolnica, sto i nije mala stvar, ali je zrno u moru nepravde.

Ja sam izgubio nadu u narod i volju za borbom, sad samo gledam svoj posao, i ponekad galamim kao sada. Cilj politicke marve i zlocinackog kapitala je postignut. Idemo korak dalje u globalizaciju, kapital je pobjedio ovaj rat kao sto to rece Warren Buffet. Vas ce tamo Soros fino organizovati, napravice NVO za sva polja i pitanja: gay populaciju, porodicno naselje, politicke aktiviste... I svi lagano u red i bez frke idemo dalje...

Oprostite na pesimizam, ali ako mozete ovo predvidjeti, mozda mozete nesto drugacije uciniti. Sretno.
wolf07

#15770 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by wolf07 »

Tema se zove PROTESTI!!! - aktuelnosti
Ono sto mene zbunjuje je sljedece: administratori, moderatori, OHR-ovi, klinci-palci zatvore u ekspresnom roku dvije vrlo aktuelne teme (vezano za ubistvo povratnika u Zvornik i jedna tema vezana za film "Na Drini krvavi Visegrad") bez banovanja bilo koga ko je svojim postovima relativizirao krivicu za zlocine iz proteklog rata. S druge strane neka krepascina od teme koja se zove kako se zove, a nikakvih aktuelnosti nema nigdje zglave, je jos uvijek "ziva" a trebalo ju je zatvroiti davnih
dana, po mom skromnom misljenju cim su i protestanti otisli s ulice na trotoar a onda lagano kuci.
akcid

#15771 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by akcid »

wolf07 wrote:Tema se zove PROTESTI!!! - aktuelnosti
Ono sto mene zbunjuje je sljedece: administratori, moderatori, OHR-ovi, klinci-palci zatvore u ekspresnom roku dvije vrlo aktuelne teme (vezano za ubistvo povratnika u Zvornik i jedna tema vezana za film "Na Drini krvavi Visegrad") bez banovanja bilo koga ko je svojim postovima relativizirao krivicu za zlocine iz proteklog rata. S druge strane neka krepascina od teme koja se zove kako se zove, a nikakvih aktuelnosti nema nigdje zglave, je jos uvijek "ziva" a trebalo ju je zatvroiti davnih
dana, po mom skromnom misljenju cim su i protestanti otisli s ulice na trotoar a onda lagano kuci.
Kad ti budeš administrator - zatvaraj teme.

Odakle znaš da su protesti definitivno okončani?
wolf07

#15772 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by wolf07 »

akcid wrote:
Kad ti budeš administrator - zatvaraj teme.

Odakle znaš da su protesti definitivno okončani?
1. Moja digresija ima jasno obrazlozenje. Konstatacija da nisam administrator nicim nije derogirala ono sto tvrdim niti odgovorila na on sto pitam!

2. A jbg, mozda nije ni WW2 zavrsen ako cemo po toj logici!
The BEN10

#15773 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by The BEN10 »

Apsolutno na mjestu post - ovu temu treba lagano pod ključ...
iz dna duše

#15774 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by iz dna duše »

Sjećam se da su na Topčideru štancane novčanice početkom devedesetih, kao toalet papir, a tako su i vrijedile, ali šta kažete na ovu informaciju ili "informaciju", prosudite sami, da je 6 šlepera novčanica sklonjeno na sigurno, u vrijeme protesta

http://www.radiosarajevo.ba/novost/149760

Zbog protesta guverner Kozarić u Hrvatsku smjestio šest šlepera punih novca

Guverner Centralne banke Bosne i Hercegovine Kemal Kozarić otkrio je danas u Rovinju na 2. susretu guvernera regije da je tokom demonstracija u BiH morao zaustaviti konvoj od šest šlepera punih novca namijenjenih Centralnoj banci.

Isporuka konvertibilnih kovanica poklopila se s velikim demonstracijama u BiH, a kako policija nije mogla osigurati adekvatnu zaštitu za konvoj, guverner Kozarić prvo se obratio slovenskom guverneru Boštjanu Jazbecu za pomoć, piše 24sata.hr.

Kako se Jazbec nije odmah javio na telefon, sljedeća adresa mu je bio hrvatski guverner Boris Vujčić, kojega je zamolio da preuzme šest šlepera punih konvertibilnih maraka i čuva ih u hrvatskim trezorima dok se ne steknu uvjeti za prebacivanje novca u BiH.
"Guverner Vujčić odmah nam je izašao u susret, novce je pohranio u trezore i besplatno ih čuvao puna dva mjeseca. Ovom prilikom mu se na tome najiskrenije zahvaljujem", kazao je Kozarić na susretu koji organizira sedmičnik Lider.

Naš guverner je taj događaj naveo kao jedan od primjera dobre saradnje među guvernerima s područja bivše Jugoslavije. Na skupu su inače guverneri Crne Gore, Slovenije i BiH, a zbog obaveza su se ispričali guvernerka Srbije i guverner Makedonije. Radiosarajevo
akcid

#15775 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by akcid »

iz dna duše wrote:Sjećam se da su na Topčideru štancane novčanice početkom devedesetih, kao toalet papir, a tako su i vrijedile, ali šta kažete na ovu informaciju ili "informaciju", prosudite sami, da je 6 šlepera novčanica sklonjeno na sigurno, u vrijeme protesta

--- NO LINKS ---/novost/149760

Zbog protesta guverner Kozarić u Hrvatsku smjestio šest šlepera punih novca

Guverner Centralne banke Bosne i Hercegovine Kemal Kozarić otkrio je danas u Rovinju na 2. susretu guvernera regije da je tokom demonstracija u BiH morao zaustaviti konvoj od šest šlepera punih novca namijenjenih Centralnoj banci.
Ili laže guverner Kozarić, a ne bi mu bilo prvi put, ili laže novinar koji nije sposoban shvatiti količinu i vrijednost novca ukrcanu u jedan šleper, a kamoli šest šlepera :-)

Novca u transportu trpi fizičko osiguranje i trpi osiguranje od svih vrsta rizika, a oba osiguranja su skupa. Da je novac ukrcan u šest šlepeta i da se kopnom transportuje, najmanje jedan šleper novca bi bio potreban za osiguranja :D

Inače, novac se ne transportuje šleperima.
Post Reply