Demokratska fronta Željko Komšić

Post Reply
Chavez Presidente

#15751 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Chavez Presidente »

pinkman wrote:Zanimljivo je da je DF slabo prošao u TK (4. stranka sa 10%), dok je na federalnom nivou koji obuhvata općine sa područja TK nešto bolji. Tu su treća stranka sa +17%.
A za Parlament BiH gdje je ovaj Damir bio nosilac liste DF je drugi

Parlament BiH -> 515 - IZBORNA JEDINICA 5A

2. DEMOKRATSKA FRONTA-ŽELJKO KOMŠIĆ 31995 14.89%

:bih:
Maystor

#15752 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Maystor »

madner wrote:po cemu je bio tri klase losiji?
Nije uspio rečenice sastaviti kako treba. Sva priča mu se svela na prostačke pokušaje vrijeđanja Lidije Korač, a nije odgovorio ni na jedno pitanje. Čak nije uspio ni da parafrazira današnju Komšićevu izjavu. Odron.
kandelabar

#15753 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by kandelabar »

kandelabar wrote:trebaju promjeniti onog glasnogovornika DF-a ucestvovao je i u debati na FTV momak oteže kad priča kao da nešto nazor daje intervju imam osjećaj da sjedi na wc šolji i ima tvrdu stolicu stvarno ruzno nadjite nekog ko je vedriji jer odlučno u promjene sa onakvim likom nikako ne djeluje..Stim da je pomenuti Damir BEcirevic bio dobro uhljebljen prije toga od strane SDP-a..
ja već prije pisao o ovome liku,a večers sam se grohotom zasmijao..frajer je i dalje u rpedizbornoj kampanji i pljuje SDP koje god pitanje mu postaviš on samo mi nećemo fotelje mi hoćemo pograme i SDP :D :izet:
kandelabar

#15754 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by kandelabar »

-LIBERO- wrote: Arnaut bio najjaci. Ali ok, za njega se zna da je verbalno jak, i izverziran je vec deceniju cijelu sto uz Silajdjica sto po diplomatiji i sudstvu. Inace i mimo emisije, odlican je ovaj Arnaut.
konkretan konstruktivan ,a Šepić je izvlačio se dosta svidjela mi se jedna rečenica kod Arnauta kaže mi kritikujemo SDA 20g,a da udjemo s njima u vlast :-D pantim ga iz vremena ambasadora u Austriji i afere Divjak mislim da je ozenjen onom voditeljicom Sandrom Bagaric no nevazno bio je :thumbup: ..
LonelyWolf

#15755 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by LonelyWolf »

Čemu osude unaprijed, dovoljno je sačekati par dana i sve će se znati. Član sam DF od prvog dana i to ću ostati samo ako bude principijelnosti i nikakvih kompromisa. Za mene je najprivlačnija opcija sa DF bude u opoziciji ali da aktivno radi na predlaganju i korekciji prijedloga zakonskih rješenja. Sačuvati obraz i kadrovski se ojačati, prvo očistiti ove koji su tu samo zbog fotelje a takvi će isplivati ako se ostane u opoziciji.
ultima_palabra

#15756 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by ultima_palabra »

Ako se hoće pokazati pred građanima i usput uvaliti kadrove, KS je savršena prilika... ionako DF nema značajnijih kadrova u drugim kantonima.
VjecitiStudent

#15757 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by VjecitiStudent »

ultima_palabra wrote:Ako se hoće pokazati pred građanima i usput uvaliti kadrove, KS je savršena prilika... ionako DF nema značajnijih kadrova u drugim kantonima.
Naprotiv, KS je trenutno vrlo vruć krompir, bolne odluke čekaju sljedeću Vladu, koje nimalo neće podići popularnost onima koji budu na vlasti.
ultima_palabra

#15758 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by ultima_palabra »

VjecitiStudent wrote:
ultima_palabra wrote:Ako se hoće pokazati pred građanima i usput uvaliti kadrove, KS je savršena prilika... ionako DF nema značajnijih kadrova u drugim kantonima.
Naprotiv, KS je trenutno vrlo vruć krompir, bolne odluke čekaju sljedeću Vladu, koje nimalo neće podići popularnost onima koji budu na vlasti.
Ma znam, ali ako se bude na taj način kalkulisalo onda jbg...
sumirprimus

#15759 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by sumirprimus »

pa ako se budu drzali principa i ne budu spremni na kompromise kako ce uci u vlast?
a ako ne udju u vlast kako ce ista promijenit?
VjecitiStudent

#15760 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by VjecitiStudent »

ultima_palabra wrote:
VjecitiStudent wrote:
Ma znam, ali ako se bude na taj način kalkulisalo onda jbg...
Da nekim slučajem imaju apsolutnu vlast u Kantonu, trebao bi im cijeli mandat da počiste haos i počnu raditi korisne stvari.
Ali nemaju, ako uđu, SDA će opet imati većinu u Vladi, malim prstom mogu blokirati ili otezati sve korisne inicijative.
A teret bilo koje nepopularne odluke bit će zajednički.
Alfons Kauders

#15761 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Alfons Kauders »

Maystor wrote:Emisija na FTV-u, gosti predstavnici SDA (Šepić), SBB (Arnaut), HDZ (Lidija), HDZ90 (Ilija), SDP (Lidija Korać) i DF (Damir Bećirević). O svemu pomalo, voditeljica 0 bodova, gosti tanki (osim, po mom mišljenju predstavnika SBB-a i SDP-a).
Ali ... ovo moram reći
Predstavnik DF-a, već pomeniti Damir (nisam ga imao prilike gledati ranije) je ubjedljivo, za najmanje tri klase, bio najgori u emisiji. Komad govedine od 150 kila, ćelava okrugla glava, mozak ko tableta plivadona. Pa p**** vam materina gdje nađoste kretena? Zar na takav način treba rasipati mukotrpno stečeno povjerenje građana?

Plašim se, iskreno, da će doći dan kada ću se morati izvinjavati Cortu što sam njegove postove nazivao glupostima.
nadjose ga gde su nasli i sebe - u SDPu

damir je bio nekakav savjetnik u vladi fbih, pa je nesto radio s komsicem... sin rahmetli hasana becirovica, jednog od normalnijih ljudi u SDPu

ne znam ga licno ali imamo zajednickih prijatelja... koliko ja znam nije los lik, nije nesposoban, ali eto nije bas za javne nastupe, prvi put ga vidim na TVu u onakvoj emisiji
VjecitiStudent

#15762 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by VjecitiStudent »

sumirprimus wrote:pa ako se budu drzali principa i ne budu spremni na kompromise kako ce uci u vlast?
Ne kontam, čemu nestrpljivost? Zar nije bolje pustiti SDA da krahira i onda konačno moći raditi na miru.
Da je SDP tako uradio 2010. sada bi ispraćali SDA, a ljevica, kakva god, bi suvereno vladala.
ultima_palabra

#15763 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by ultima_palabra »

VjecitiStudent wrote:
Da nekim slučajem imaju apsolutnu vlast u Kantonu, trebao bi im cijeli mandat da počiste haos i počnu raditi korisne stvari.
Ali nemaju, ako uđu, SDA će opet imati većinu u Vladi, malim prstom mogu blokirati ili otezati sve korisne inicijative.
Mislio sam na vladu bez SDA.
VjecitiStudent

#15764 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by VjecitiStudent »

ultima_palabra wrote:
VjecitiStudent wrote:
Mislio sam na vladu bez SDA.
Opet vrlo nestabilna većina, koju SDA može srušiti kad god poželi, nakon što urade obavezni bolni dio posla.
weredsf

#15765 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by weredsf »

I da DF uzme KS a SDA federaciju i drzavu, plus ostale kantone DF ce biti gotov naredne cetiri godine, njihovo glavno uporiste je Sarajevo koje ce muciti sa tom nestabilnom vecinom.
Odmah treba dogovoriti izmjenu izbornog zakona na nivou drzave i tako "ubiti" BOSS i Nasu Stranku i BPS, eventualne partnere DF-a u KS..
Kako god DF je u vrlo nezahvalnoj poziciji, mozda i tezoj od SDA
StupskaBitanga

#15766 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by StupskaBitanga »

Treba pustiti SBB i SDA da naprave koaliciju sa HDZ i da onda naprave totalni haos u državi i da im kažemo doviđenja
VjecitiStudent

#15767 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by VjecitiStudent »

weredsf wrote:I da DF uzme KS a SDA federaciju i drzavu, plus ostale kantone DF ce biti gotov naredne cetiri godine, njihovo glavno uporiste je Sarajevo koje ce muciti sa tom nestabilnom vecinom.
Odmah treba dogovoriti izmjenu izbornog zakona na nivou drzave i tako "ubiti" BOSS i Nasu Stranku i BPS, eventualne partnere DF-a u KS..
Da, izborni prag bi definitivno trebalo podići, to bi unijelo potrebnu stabilnost.

SDA sama na čistini, to je nabolja pozicija za DF, najgora za SDA.
sumirprimus

#15768 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by sumirprimus »

VjecitiStudent wrote:
sumirprimus wrote:pa ako se budu drzali principa i ne budu spremni na kompromise kako ce uci u vlast?
Ne kontam, čemu nestrpljivost? Zar nije bolje pustiti SDA da krahira i onda konačno moći raditi na miru.
Da je SDP tako uradio 2010. sada bi ispraćali SDA, a ljevica, kakva god, bi suvereno vladala.
jarane ja sam mislio da mi u bosni ako ista imamo imamo trpecivosti...ono suti i trpi,mos kako hos i mos dokleN hos... :D
tako da nema nestrpljivosti,samo naprijed...
sumirprimus

#15769 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by sumirprimus »

StupskaBitanga wrote:Treba pustiti SBB i SDA da naprave koaliciju sa HDZ i da onda naprave totalni haos u državi i da im kažemo doviđenja
kao dosad nije bilo haosa... :D
i kao...maahhh..u pravu si..
weredsf

#15770 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by weredsf »

VjecitiStudent wrote:
weredsf wrote:I da DF uzme KS a SDA federaciju i drzavu, plus ostale kantone DF ce biti gotov naredne cetiri godine, njihovo glavno uporiste je Sarajevo koje ce muciti sa tom nestabilnom vecinom.
Da, izborni prag bi definitivno trebalo podići, to bi unijelo potrebnu stabilnost.

SDA sama na čistini, to je nabolja pozicija za DF, najgora za SDA.
Ma to bi barem malo profiliralo politicku scenu, to je prioritet jer bi znao ko je odgovoran konacno, ko je pozicija a ko opozicija
Ovako ko god udje u formiranje vlasti u KS ce imati barem tri stranke u vlasti.
weredsf

#15771 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by weredsf »

zuka-r wrote:
koji fašizam i bolest izvire iz svake napisane riječi spodobe koja se krije iza nika @weredsf
Ciji si ti trol sada...??
StupskaBitanga

#15772 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by StupskaBitanga »

Ne ovo do sada je nista sta bi se desilo da spojiš izetbegovica i SBB Radoncica
Dodaj Covica kao Vegetu dobiješ paprikaš
weredsf

#15773 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by weredsf »

StupskaBitanga wrote:Ne ovo do sada je nista sta bi se desilo da spojiš izetbegovica i SBB Radoncica
To je najgora moguca kombinacija
madner

#15774 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by madner »

Maystor wrote:
madner wrote:po cemu je bio tri klase losiji?
Nije uspio rečenice sastaviti kako treba. Sva priča mu se svela na prostačke pokušaje vrijeđanja Lidije Korač, a nije odgovorio ni na jedno pitanje. Čak nije uspio ni da parafrazira današnju Komšićevu izjavu. Odron.
Ako je ostalo samo na pokusajima, onda je fakat los.
StupskaBitanga

#15775 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by StupskaBitanga »

weredsf wrote:
StupskaBitanga wrote:Ne ovo do sada je nista sta bi se desilo da spojiš izetbegovica i SBB Radoncica
To je najgora moguca kombinacija
ili najbolja da do kraja ogolimo SDA a usput SBB pošaljemo u političku prošlost
Post Reply