HS Internet - ALL ABOUT

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
The Realist

#1576 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by The Realist »

Riddle wrote:Valja li sta ova njihova telefonija? Isplati li se uzimati onaj paket sa svim uslugama i koliko bi to kostalo?

Inace net zvizdi duplom brzinom u svako doba. :D
Ako zoveš dosta vani, onda se isplati, ali inače baš i ne.

Problem je također što čim nema neta, nema ni telefona. To stvarno nije teško, ali eto, ako ti baš tada treba...
Riddle

#1577 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by Riddle »

Jesu li jeftiniji od Telecoma?

Evo naprimjer KID 14 kosta 42,30, ali to je ovo sa 3 usluge. Gdje je telefon i koliko to sve kosta zajedno (onaj neki Quadro)? Moram li placati prikljucak ili to sve ide besplatno kao korisniku njihovih usluga od ljeta Gospodnjeg 2008?
The Realist

#1578 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by The Realist »

Riddle wrote:Jesu li jeftiniji od Telecoma?

Evo naprimjer KID 14 kosta 42,30, ali to je ovo sa 3 usluge. Gdje je telefon i koliko to sve kosta zajedno (onaj neki Quadro)? Moram li placati prikljucak ili to sve ide besplatno kao korisniku njihovih usluga od ljeta Gospodnjeg 2008?
Ja sam dodatno uveo telefon i dolazi odvojen račun. Potpisao sam na 2 godine, pa ništa nisam platio i dobiješ opremu besplatno. Uzeo sam skuplji onaj "paket".

Ne znam za usporedbu sa telekomom, jer im ne znam cijene (pretpostavljam da tebe mobilna zanima), jer za fiksne je telekom ubjedljivo najbolji.
Benq

#1579 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by Benq »

Ne , ne placas prikljucak , imaju testni period 2 mjeseca , znaci nazoves sluzbu , uzmu ti podatke , neko od tehnicara dodje, zamijeni ti trenutni modem sa modemom koji ima telefonski izlaz , a tvoj modem (ukoliko je tvoje vlasnistvo) odnesu , u ta dva mjeseca placas samo koliko potrosis. Nakon isteka dva mjeseca nazovu te i pitaju jesi li zadovoljan uslugom , ako je sve ok onda se odlucis za visinu pretplate i potpises ugovor na 15 mjeseci i to je to. Znaci na postojecu pretplatu 42,30 dodas jos visinu pretplate na telefon na koju se odlucis. Ja imam KID22 i vec nekoliko mjeseci (4-5) sam i korisnik njihovog fiksnog telefona i ne mogu se pozalit , nikad manji racuni za telefon nisu dolazili. Jedina mana je kad ti nestane kablovske/interneta , nema ni telefona. Sto se tice poziva prema mobilnoj mrezi , tu su 50% jeftiniji od Telecoma.
The Realist

#1580 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by The Realist »

Benq wrote:

Ne , ne placas prikljucak , imaju testni period 2 mjeseca , znaci nazoves sluzbu , uzmu ti podatke , neko od tehnicara dodje, zamijeni ti trenutni modem sa modemom koji ima telefonski izlaz , a tvoj modem (ukoliko je tvoje vlasnistvo) odnesu , u ta dva mjeseca placas samo koliko potrosis. Nakon isteka dva mjeseca nazovu te i pitaju jesi li zadovoljan uslugom , ako je sve ok onda se odlucis za visinu pretplate i potpises ugovor na 15 mjeseci i to je to. Znaci na postojecu pretplatu 42,30 dodas jos visinu pretplate na telefon na koju se odlucis. Ja imam KID22 i vec nekoliko mjeseci (4-5) sam i korisnik njihovog fiksnog telefona i ne mogu se pozalit , nikad manji racuni za telefon nisu dolazili. Jedina mana je kad ti nestane kablovske/interneta , nema ni telefona. Sto se tice poziva prema mobilnoj mrezi , tu su 50% jeftiniji od Telecoma.
Dobro, dolazit će mu veći računi, jer na onaj 9+, je pola iskoristivo, a pola je samo pretplata. Ako mu treba fiksni, sumnjam da samo 4KM mjesečno troši.

I da, kada zamijene modem, on postaje tvoje vlasništvo (čisto da nadopunim na ovo što si rekao).

I fakat, možda sam i ja na 15 mjeseci potpisao, a ne na dvije godine :D.
Benq

#1581 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by Benq »

Hehe hvala za nadopunu to je bitan detalj :) , a za ugovor , vjerovatno jesi , sto bi kod mene bilo drugacije nego kod drugih :) . I ja sam mislio da je na 24mj , al kad sam bolje pogledao pise 15mj. Ja sam potpisao na 9,50KM , jer je 4,50KM bonusa mada ja ne zovem cesto mobitele , i kad nazovem to je kratak razgovor , koliko god da je jeftinije od Telecoma opet je skupo kako god okrenes, ali u poredjenju sa Telecomom , definitivno nema dileme , isplati se !
rizibizi

#1582 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by rizibizi »

Cekaj sad iz kompletne price, da li je povoljnije imati hs telefoniju ili bhtelecom? Ja kontao starce prijaviti, kod njih se najvise prica fixna, mobitel (sve bhtelecom) i nesto malo exyu. Isplati li se, jel neko uporedjivao cijene?
Kal El

#1583 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by Kal El »

rizibizi wrote:Cekaj sad iz kompletne price, da li je povoljnije imati hs telefoniju ili bhtelecom? Ja kontao starce prijaviti, kod njih se najvise prica fixna, mobitel (sve bhtelecom) i nesto malo exyu. Isplati li se, jel neko uporedjivao cijene?
Isplati se za inostranstvo HS, a besplatno zoveš među korisnicima HS-a sa fiksnog ;) (Ako nisam pogriješio)

Sent from my LT26i using Tapatalk 4
Benq

#1584 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by Benq »

rizibizi wrote:Cekaj sad iz kompletne price, da li je povoljnije imati hs telefoniju ili bhtelecom? Ja kontao starce prijaviti, kod njih se najvise prica fixna, mobitel (sve bhtelecom) i nesto malo exyu. Isplati li se, jel neko uporedjivao cijene?
HS definitivno , kod Telecoma su skuplji pozivi a i pretplata je velika , uglavnom dodje ti 20KM racuna da ne podignes slusalicu... Hs je duplo jeftiniji sto se tice i fiksne i mobilne. Imao sam Telecom , pa onda MTEL home line , i sad HS koji mi je i naj isplativiji , uzmes pretplatu od 4KM i miran si.

I kao sto kolega "Kal El" kaze , besplatni su ti pozivi u HS mreznoj grupi.
The Realist

#1585 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by The Realist »

Ali ako uzme neki od paketa, zar onda pozivi prema fiksnim nisu besplatni (mislim na telecom i njihovu mrežu). Pitanje je samo koliko mu pričaju roditelji, ali treba odvagati.
Benq

#1586 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by Benq »

The Realist wrote:Ali ako uzme neki od paketa, zar onda pozivi prema fiksnim nisu besplatni (mislim na telecom i njihovu mrežu). Pitanje je samo koliko mu pričaju roditelji, ali treba odvagati.
Za taj dio o besplatnim pozivima prema telecomu ne znam , iskreno nisam toliko ni upucen , samo tezim ka jeftinijom uslugom i to sam konacno nasao , ako se uobraze , trazimo dalje :) . Kako god bilo jeftiniji mu je HS od Telecoma, jer je telecomu 13KM pretplata ako se dobro sjecam ako ne i veca + nekakvi porezi gluposti.... znam samo da raja masovno odjavljuju telecom a prijavljuju ip telefon (kablovska)
The Realist

#1587 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by The Realist »

Benq wrote:
Za taj dio o besplatnim pozivima prema telecomu ne znam , iskreno nisam toliko ni upucen , samo tezim ka jeftinijom uslugom i to sam konacno nasao , ako se uobraze , trazimo dalje :) . Kako god bilo jeftiniji mu je HS od Telecoma, jer je telecomu 13KM pretplata ako se dobro sjecam ako ne i veca + nekakvi porezi gluposti.... znam samo da raja masovno odjavljuju telecom a prijavljuju ip telefon (kablovska)
Pa i telekom sada nudi ovo drugo, tako da se može i tu taj paket naći, gdje su pozivi prema fiksnoj mreži besplatni.
Benq

#1588 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by Benq »

Kako god , telecom je i dalje najskuplji za ono sto "nudi" :D
respo

#1589 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by respo »

Sve super jeftinije je kod hs-a a mozete li vi koji koristite reci kakav je kvalitet veze jel se cuje jel druga strana tebe cuje jel klasino kao i kpd telekoma zazvoni njemu kad me zovme i ja se javim be z nekih dodatnih glasovnih poruka sada prelazite na hs mrezu dobili ste broj xxxxxxxx i slicno??
jastuk1

#1590 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by jastuk1 »

HS je dobar ali me njihov fiksni telefon odera. Puno sam pogriješio što sam odjavio BHT fiksni prije godinu i po. Sad HS mogu odjeviti bez penala i vratiti se na BHT jer oni sada nude besplatno prema SVIM mrežama u Moja TV paketu, a HS samo unutar svoje mreže nudi besplatno.

Ja imam mogućnost i LOgosofta i jedno vrijeme sam bio njihov korisnik, ali sada ispada da je BHT najpovoljniji. Samo što sad nemam vremana sad otić i prijavit MOju TV.
Benq

#1591 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by Benq »

jastuk1 wrote:HS je dobar ali me njihov fiksni telefon odera. Puno sam pogriješio što sam odjavio BHT fiksni prije godinu i po. Sad HS mogu odjeviti bez penala i vratiti se na BHT jer oni sada nude besplatno prema SVIM mrežama u Moja TV paketu, a HS samo unutar svoje mreže nudi besplatno.

Ja imam mogućnost i LOgosofta i jedno vrijeme sam bio njihov korisnik, ali sada ispada da je BHT najpovoljniji. Samo što sad nemam vremana sad otić i prijavit MOju TV.
Sta ti covjece radis sa telefonom kad te HS odera :D , koristim ga i ja , zovem i mobitele i fiksne i racuni puno manji nego telecom...

@respo , koliko ja znam ukinuli su tu poruku o prenosu broja , a inace sve je klasicno ko kod telecoma.

Evo bas mi je komsija bio veceras , prelazi u toku sedmice na HS telefon jer ga telecom odera , nema covjek "mojaTV" nego klasika , kablovska i telecomov telefon, ne koristi ga nesto pretjerano ali mu racuni dolaze po 30-40KM a listing nikakav i kad smo uporedili moj listing sa njegovim i iznose racuna , covjek ostade bez teksta ... Dakle sve zavisi koliko ko zove , nekome je isplativije preci na HS , nekome ne , jbg nemaju svi mojatv...
Benq

#1592 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by Benq »

Ne sprjecava ali mu ne treba jer je super zadovoljan hs uslugama kablovske i interneta...
MOSALJOZE

#1593 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by MOSALJOZE »

Vala HS samo da imaju Sport Klub bili bi sigurno za mene "full" ali i ovako nije loše,a moze li se znati razlog zbog kojeg nema SK?
anonimnaosoba

#1594 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by anonimnaosoba »

Ne da vlasnik Sportkluba prava (SK je u istoj grupaciji kao i Telemach, pa je razlog ocigledan), a pored toga se spekulise da je Enes (gazda HS-a) u doba kad su imali SK lagao o broju korisnika kako bi manje platio za prava na prijenos kanala i da su to ovi skontali...

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk
beco

#1595 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by beco »

Može li iko malo studioznije da nam prikaže je li HS telefonija isplativija od telekoma poredeći cjenovnike. Ja recimo imam fiksne između 30-40 KM svaki mjesec + airaba za vanjske 5-10 KM.
Maharadza

#1596 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by Maharadza »

MOSALJOZE wrote:Vala HS samo da imaju Sport Klub bili bi sigurno za mene "full" ali i ovako nije loše,a moze li se znati razlog zbog kojeg nema SK?
Ista situacija i kod nas na TM-u, samo da ovi imaju i arene bilo bi ekstra! Ovako valja saburiti dok jedna strana ne popusti! :D
The Realist

#1597 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by The Realist »

Maharadza wrote:
MOSALJOZE wrote:Vala HS samo da imaju Sport Klub bili bi sigurno za mene "full" ali i ovako nije loše,a moze li se znati razlog zbog kojeg nema SK?
Ista situacija i kod nas na TM-u, samo da ovi imaju i arene bilo bi ekstra! Ovako valja saburiti dok jedna strana ne popusti! :D
Znači ništa od toga :D
MOSALJOZE

#1598 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by MOSALJOZE »

Maharadza wrote:Ista situacija i kod nas na TM-u, samo da ovi imaju i arene bilo bi ekstra! Ovako valja saburiti dok jedna strana ne popusti! :D
Da ne idemo previše u off,ali realno jedino vrijedno paznje na AS je LP koja je odlično uradjena i prenose našu ligu ostalo,ili je odbojka,Ligue 1...
iSwagga

#1599 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by iSwagga »

Uradio sam factory reset na dig resiveru Dal i naravno sve mi se kanali izbrisali. Mogu pdredjene kanale dobiti kad manuelno trazim ali kad auto search uradim oni uradi sken kanala ali na kraju samo kaze No chanels are saved i moram kliknuti na cancel i naravno nemam kanala. Kako napraviti da mi automatski nadje sve kanale da ne moram jedan po jedan?

Sent from my iPhone using Tapatalk
Kal El

#1600 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by Kal El »

Jesam li jedini koji nije imao neta i kablovske? Otprilike od 14-16?

Sent from my LT26i using Tapatalk 4
Post Reply