treba biti optimista, sta da je jedno jaja 5KM a jedna svijeca 1KM?Agnese wrote:Na temi Za GUINNESS 2.000.000 komentara:) nam se sinoc javila drugarica koja je iz Mostara. Cetiri dana su bili zatrpani i bez strujevalterbranisarajevo wrote:Sada sam slušao na radiju..u Mostaru jaje 1 KM a svijeća 5 KM. Banda koja nas je pljačkala u ratu opet u akciji. Kako li će sada oprati ovaj novac odnosno koliko će novih "veleljepnih objekata" ukrašavati naše gradove...Gdje je onaj šef inspekcije Tirak, koji stalno govori: " kontolisaćemo pekare da ne dođe do nelegalnog poskupljenja". Neka mi pokažu pekaru koju su oni kontrolisali ja ću od svojih para na njoj postaviti spomen ploču i na njoj pohvaliti "rad" državnih institucija..
U normalnim državama bi poslije ovakvog haosa, pola direktora i načelnika bilo smijenjeno...![]()
Još kada bi nam odgovorili šta su uradili sa 17 miliona KM koje su par dana prije ovog haosa podignute sa računa Civilne zaštitite a što su Lijanović i Alija Tihić potvrdili jučer na konferenciji za štampu...i istina je da je jedno jaje 1KM i da je svijeca 5KM, trgovci jedva docekali da mogu loviti u mutnom. I da rekla je da je opljackana neka prodavnica i da su ljudi pazi sad uzeli samo brasno i ulje, luksuz nisu ni takli
![]()
![]()
Počistite li ikad ispred kućnog praga?
- shiljak
#1576 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
- Optimist
#1577 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
Evo Snjezo opet snijegova... 
-
bull21
#1578 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
Zatrp'o dabogda sve do moreta.Optimist wrote:Evo Snjezo opet snijegova...
- starii
#1579 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
Naredba za sve u Kantonu Sarajevo da uklanjaju snijeg i led
Naredba stupa na snagu odmah
va pravna i fizička lica na području Kantona Sarajevo (KS) treba da poduzmu aktivnosti na uklanjanju snijega i ledenica sa svojih objekata, kaže se u današnjoj Naredbi Štab civilne zaštite Kantona Sarajevo izdatoj na osnovu Zakona o zaštiti i spašavanju ljudi i meterijalnih dobara od prirodnih i drugih nesreća, prenosi kantonalna press služba.
Naredba stupa na snagu odmah, a za njeno provođenje odgovorni su rukovodioci pravnih, kao i fizička lica.
Naredbu potpisuje komandant Štaba civilne zaštite i ministar prostornog uređenja i zaštite okoliša Sarajevskog kantona Abid Jusić.
heheh ovi nisu normalni,ko da je '92 pa hajmo se svi boriti a pojedini na janjetinu na poljine..nek im fino ministri uzmu lopatu i nek ciste..
va pravna i fizička lica na području Kantona Sarajevo (KS) treba da poduzmu aktivnosti na uklanjanju snijega i ledenica sa svojih objekata, kaže se u današnjoj Naredbi Štab civilne zaštite Kantona Sarajevo izdatoj na osnovu Zakona o zaštiti i spašavanju ljudi i meterijalnih dobara od prirodnih i drugih nesreća, prenosi kantonalna press služba.
Naredba stupa na snagu odmah, a za njeno provođenje odgovorni su rukovodioci pravnih, kao i fizička lica.
Naredbu potpisuje komandant Štaba civilne zaštite i ministar prostornog uređenja i zaštite okoliša Sarajevskog kantona Abid Jusić.
heheh ovi nisu normalni,ko da je '92 pa hajmo se svi boriti a pojedini na janjetinu na poljine..nek im fino ministri uzmu lopatu i nek ciste..
- slobodni armirach
#1580 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
tako i kod nas u Zenici, naredjuje kantonalni saobracajni ministar Seferovic, koji je prije 10 dana uhvacen sa 2,17 promila alkohola u krvi.starii wrote:Naredba za sve u Kantonu Sarajevo da uklanjaju snijeg i led
meni ne treba naredjenja alkoholičara političara, ja ga vazda čistim
- alica.k
#1581 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
kod mene se danas pobise ispred zgrade cisteci snijeg :S
oko nekakve lopate. i to sto je najgore sve usijane glave, niko da stane na loptu
oko nekakve lopate. i to sto je najgore sve usijane glave, niko da stane na loptu
-
Mr.Penguin
#1582 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
Je li bilo nemoj bolan, nemoj...alica.k wrote:kod mene se danas pobise ispred zgrade cisteci snijeg :S

- alica.k
#1583 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
ja pobjegla u kucu, necu da glumim heroja
brzo su se razisli, al lol, lopatama se krenuli udarat, smijesno.
brzo su se razisli, al lol, lopatama se krenuli udarat, smijesno.
- kokuz_sa
#1584 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
misija lopatanje uspijesna..ocistio sve ispred ulaza,ocistio komlet auto od komsinice..
slomio dije tudje lopate
i evo sad dobio kolace i kafu
slomio dije tudje lopate
i evo sad dobio kolace i kafu
-
uzmimerikardo
#1585 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
Neko ce glavu izgubiti u vojnickom polju maloprije uslikano subota 11feb 15h, tone snjega vise sa krovova iznad ulaza i trotoara.

Last edited by uzmimerikardo on 12/02/2012 16:25, edited 2 times in total.
-
r_faruk
#1586 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
na nasem krovu 20 tona snijega........... bilo
- Privatna poruka
- Location: Papci, sjetite se tu je nekad bila Olimpijada prije tebe i tvog stada!
#1587 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
Opet ga zad'o 
- alica.k
#1588 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
evo mene s lopatanja
. pravo je zapadalo.
- slobodni armirach
#1589 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
mojne zezat jel to kreno sipat u vasalica.k wrote:evo mene s lopatanja. pravo je zapadalo.
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#1590 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
Pada bogami vec nekih sat i po i to fino.
- Control panel
#1591 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
jutros na grbavici neka budala se popela na krov i skida snijeg. dimnjacari nece da se popnu na krov kada pada kisa.uzmimerikardo wrote:Neko ce glavu izgubiti u vojnickom polju maloprije uslikano subota 11feb 15h tone snjega vise sa krovova iznad ulaza i trotoara.
sekunda mu fali da se oklizne i papa.
- poznanik
#1592 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
Nane "s lakoćom" rješava sve problemeControl panel wrote:jutros na grbavici neka budala se popela na krov i skida snijeg. dimnjacari nece da se popnu na krov kada pada kisa.uzmimerikardo wrote:Neko ce glavu izgubiti u vojnickom polju maloprije uslikano subota 11feb 15h tone snjega vise sa krovova iznad ulaza i trotoara.
sekunda mu fali da se oklizne i papa.

- starii
#1593 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
jel kod ovog uracunat PDV u cijenu

- Filter
#1594 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
u petak 3 sata odledjivao badzu. u subotu 5 sati skidao snijeg sa krova i lopatao.
jest otezao snijeg. ruke mi je odvalilo
jest otezao snijeg. ruke mi je odvalilo
-
Sarajevski_Marlboro
#1595 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
E baš fino da novi snijeg napada.
Taman da prekrije onaj snijeg koji su na svakom ćošku naši dragi sugrađani počastili sadržajem svoje mokraćne bešike.
Taman da prekrije onaj snijeg koji su na svakom ćošku naši dragi sugrađani počastili sadržajem svoje mokraćne bešike.
- hypko_nurko
#1596 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
upravo i ne samo gradjani, nego nam i mile dzukeleSarajevski_Marlboro wrote:E baš fino da novi snijeg napada.
-
Sarajevski_Marlboro
#1597 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
koje se takmiče ko će dalje dobacit' .
jes aha.
jes aha.
- muha_sa
#1598 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
http://www.sarajevo-x.com/bih/sarajevo/ ... /120212070
STRAVIČNA SLIKA U SARAJEVU
Urušio se krov Ledene dvorane Skenderija
Od težine snježnog pokrivača danas se u Sarajevu u poslijepodnevnim satima urušio krov Ledene dvorane Skenderija, potvrđeno je portalu Sarajevo-x.com u MUP-u Kantona Sarajevo.

Foto: Čitatelj/Sarajevo-x.com
"Dojavu smo dobili u 15.05 sati. Na mjesto događaja izašla je naša i ekipe Profesionalne vatrogasne brigade KS, Civilne zaštite i Hitne pomoći", kazali su nam u MUP-u Kantona Sarajevo.
Za sada još uvijek nema informacija da li je u Dvorani u trenutku urušavanja neko bio. Evidentno je da se radi o velikoj materijalnoj šteti.
Uskoro opširnije...
STRAVIČNA SLIKA U SARAJEVU
Urušio se krov Ledene dvorane Skenderija
Od težine snježnog pokrivača danas se u Sarajevu u poslijepodnevnim satima urušio krov Ledene dvorane Skenderija, potvrđeno je portalu Sarajevo-x.com u MUP-u Kantona Sarajevo.

Foto: Čitatelj/Sarajevo-x.com
"Dojavu smo dobili u 15.05 sati. Na mjesto događaja izašla je naša i ekipe Profesionalne vatrogasne brigade KS, Civilne zaštite i Hitne pomoći", kazali su nam u MUP-u Kantona Sarajevo.
Za sada još uvijek nema informacija da li je u Dvorani u trenutku urušavanja neko bio. Evidentno je da se radi o velikoj materijalnoj šteti.
Uskoro opširnije...
- BegA_
#1599 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
Dzindo, jel' ti bilo mrsko platiti da se skine snijeg sa krova?
- muha_sa
#1600 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
umal me srce ne strefi