SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
-
beliver
#1576 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Ne znam da li je ovdje pisano, ali pročitao sam na FB-u, neko je napisao da je broj vozila taksiste - 757!, pa nadam se da može bar malo pomoći.
- snaga_znanja
#1577 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
@despina
Uvijek su tako hladni prema nekome ko nazove jer postoji sumnja da su u kakvom dosluhu sa ostecenom. Trebala bi otici do PU da das izjavu jer takav manijak ne treba da hoda po cesti.
Medjutim moras da znas da se i ti izlazes riziku kao svjedok ostecene...
U svakom slucaju ja bih otisao u stanicu i prijavio.
Udarati trudnicu na cesti je za one slucajeve sa divljeg zapada kad se ode u policijsku stnanicu i lincuje osumnjiceni.
Uvijek su tako hladni prema nekome ko nazove jer postoji sumnja da su u kakvom dosluhu sa ostecenom. Trebala bi otici do PU da das izjavu jer takav manijak ne treba da hoda po cesti.
Medjutim moras da znas da se i ti izlazes riziku kao svjedok ostecene...
U svakom slucaju ja bih otisao u stanicu i prijavio.
Udarati trudnicu na cesti je za one slucajeve sa divljeg zapada kad se ode u policijsku stnanicu i lincuje osumnjiceni.
- drndalo
#1578 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Ako ne odes, nema fajde, ako odes, oni moraju to staviti na papir, ako stave na papir, ne mogu da ga ne stave u proceduru... I jos od njih zahtjevaj da ti daju broj predmeta pod kojim su ga zaveli, da imas...despina wrote:chuchumbamayumbe wrote:Tako ti je uvijek sa njima...
ja do sada nikada nisam dala izjavu i zaista mi nije mrsko otići do stanice..... ali sam sada totalno razuvjerena da to ima neke koristi....
To nije na policiji da procjenjuje, njihovo je da prijave... Do suda je da eventualno procjeni da li necije svjedocenje nije objektivno zbog rodbinske/neke druge veze...Uvijek su tako hladni prema nekome ko nazove jer postoji sumnja da su u kakvom dosluhu sa ostecenom.
Last edited by drndalo on 17/02/2012 13:04, edited 1 time in total.
- amrica
#1579 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
despina wrote:chuchumbamayumbe wrote:Tako ti je uvijek sa njima...
ja do sada nikada nisam dala izjavu i zaista mi nije mrsko otići do stanice..... ali sam sada totalno razuvjerena da to ima neke koristi....
svaka cast sto zelis istjerati stinu i pomoci
ali shvati policajce, ti si za njih samo glas na telefonu, mozes biti bilo ko... prijateljica te zene, neko ko se samo zeza, neko ko je nagovoren da nazove...
moras otici tamo, dati licnu, sve podatke, potpisati se na izjavu itd. da bi te neko ozbiljno shvatio.
-
Tatalgia
#1580 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Izjavu dajes istražitelju koji je preuzeo slučaj (jer ne rade svi policajci na ovom slucaju i zato ti zvuce ne zainteresirano) i izjava se daje samo u stanici. Policajci koji se javljaju na liniju dužni su te obavjestit da je potrebno da dodjes u stanicu, a ne da govore "ne znam ja". Bar sam ja imao takvu proceduruamrica wrote:despina wrote:chuchumbamayumbe wrote:Tako ti je uvijek sa njima...
svaka cast sto zelis istjerati stinu i pomoci![]()
ali shvati policajce, ti si za njih samo glas na telefonu, mozes biti bilo ko... prijateljica te zene, neko ko se samo zeza, neko ko je nagovoren da nazove...
moras otici tamo, dati licnu, sve podatke, potpisati se na izjavu itd. da bi te neko ozbiljno shvatio.
- despina
#1581 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
ja ću otići danas, pa vam javim šta je bilo 
- alica.k
#1582 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
despina wrote:ja ću otići danas, pa vam javim šta je bilo
koji kreten ovaj taksista.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#1583 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
idi do stanice, sigurno će biti ozbiljnije. kao što ti amrica reče, ovako preko telefona, možeš biti bilo ko. tebi se ovo sad desilo da si vidjela i da imaš ovakvo iskustvo, ali vjeruj da sunjima ovakve situacije svakodnevne. i pogotovo što uglavnom u njima učestvuju hahari.despina wrote:chuchumbamayumbe wrote:Tako ti je uvijek sa njima...
onom policajcu koji radi svoj posao je drago kada vidi da je neko od građana spreman svjedočiti, a da nije na neki način povezan sa oštećenom osobom. jer uglavnom ljudi okreću glavu.
- headbanger
#1584 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
despina wrote:ja ću otići danas, pa vam javim šta je bilo
bravo i svaka cast
vecin nas bi hebala majku taksisti i produzili svojim poslom
evo da tiispred sa-x damo oredn savjesne gradjanke
i da ti damo titulu plemenita
- Edin H.
#1585 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
despina wrote:ja budala, bože, bože......
sada sam zvala policiju.
rekoh : želim da dam izjavu povodom incidenta jutros sa taksistom.
policajac : može, šta ste vidjeli?
ja : vidjela sam da je taksista fizički napao ženu i udario je par puta (ispričan gdje sam se nalazila u tom trenutku) taksista koji me vozio je isto tako vidjeo šta se događa jer je meni skrenuo pažnju sa : "vidi ove budale što udara ženu"
policajac drugom policajcu : jedna gospođa želi dati izjavu, šta da radim![]()
drugi policajac iz pozadine : pa šta ja znam, jel ona zna tu ženu koja je napadnuta?
ja : ne poznajem ženu, samo želim dati izjavu o onome šta sam vidjela.
policajac iz pozadine : ma ne znam ja, šta ću... eto, ako hoće naka dođe... pa eto... ćemo vidjeti šta sa izjavom...![]()
policajac na telefonu : dođite ako želite u stanicu.
meni je ovo zvučalo pravo neozbiljno, ne mogu dočarati glas i "zainteresovanost" dotičnih za ovaj slučaj, ali je bilo ko hajde, naleti ako želiš, reda radi.... ja planiram otići.... ali nešto sumnjam da pije vode![]()
još me par puta pita da li poznajem tu ženu?? mislim...hmmm...
-
photo
#1586 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Policija mora uzeti prijavu i izjavu pa bila ona i anonomna.despina wrote:ja budala, bože, bože......
sada sam zvala policiju.
ja : vidjela sam da je taksista fizički napao ženu i udario je par puta (ispričan gdje sam se nalazila u tom trenutku) taksista koji me vozio je isto tako vidjeo šta se događa jer je meni skrenuo pažnju sa : "vidi ove budale što udara ženu"
drugi policajac iz pozadine : pa šta ja znam, jel ona zna tu ženu koja je napadnuta?
policajac iz pozadine : ma ne znam ja, šta ću... eto, ako hoće naka dođe... pa eto... ćemo vidjeti šta sa izjavom...![]()
meni je ovo zvučalo pravo neozbiljno, ne mogu dočarati glas i "zainteresovanost" dotičnih za ovaj slučaj, ali je bilo ko hajde, naleti ako želiš, reda radi.... ja planiram otići.... ali nešto sumnjam da pije vode![]()
jeste da vise vole licni dolzak jer onda ima izvor informacije/izjave u slucaju da se radi o laznoj prijavi ili izjavi ali postoji i onaj krimolovac gdje su izjave anonimne.
policiji je posao da provjeri svaku prijavu ma koliko izgledala namjestena. ali nasi heroji to ne zele da rade jer im je mrsko.
a ovaj razgovor sa policijom, posalji prituzbu unutrasnjoj kontroli kantonalnog mupa pa neka se oni bakcu s njima. mada sumnjam da ce im se ista desiti.
- antimobbing
- Location: Gdje je percepcija Dženeta za 2% Koruptokracije, Džehenem za 98% BiH populacije.
#1587 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Može li neko od forumaša da postavi sliku sa podatcima gdje se mogu pronači ove PSIHOPATE-ruralaci, prvo onog iz Grasa koji je neki dan napao ženu, a zatim ovog taksiste što je izudarao ženu u šestom mjesecu trudnoće?
Volio bih sa njima porazgovarati ...
Volio bih sa njima porazgovarati ...
Last edited by antimobbing on 17/02/2012 13:42, edited 1 time in total.
- alibegoa
#1588 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Onaj razgovor sa policijom je meni skroz ok, šta sad da se daju izjave anonimno? Pa i ja da prijavim svašta, pa da tako nekome uništavamo život? Anonimno, broj krimolovaca, policija moraš doći i dati izjavu i lijepo se identifikovati. I to tako i treba i mora da bude.despina wrote:chuchumbamayumbe wrote:Tako ti je uvijek sa njima...
- neo7
#1589 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
SVAKA CAST!!! Samo u PU i prijavi sta si vidjela. Sto se tice taksiste koji te vozio, ni to nije problem, samo se sjeti vremena kada je bilo i na kojoj si relaciji isla. To ce biti dovoljan podatak policiji da u taxi sluzbi provjere o kojem je vozacu rijec jer su svi pod GPS nadzorom.
SVAKA CAST JOS JEDNOM!
SVAKA CAST JOS JEDNOM!
- DoradO
#1590 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
...pa zna se broj vozila 
- and
#1591 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
ja sam jednom vidio udes,tj kombi se uvalio kamionu i kamion je izletio s ceste i opalio u banderu.kombi je pobjegao.zapisao mu tablice ,za par minuta otišao u PU,prijavio slučaj i dao izjavu kako je bilo,ANONIMNO.alibegoa wrote:Onaj razgovor sa policijom je meni skroz ok, šta sad da se daju izjave anonimno? Pa i ja da prijavim svašta, pa da tako nekome uništavamo život? Anonimno, broj krimolovaca, policija moraš doći i dati izjavu i lijepo se identifikovati. I to tako i treba i mora da bude.despina wrote:chuchumbamayumbe wrote:Tako ti je uvijek sa njima...
ako su htjeli mogli su uhvatiti kombi a i vozača kamiona bi vjerovatno gledali u čudu kada bi im pričao šta se dogodilo.ovako je imao izjavu očevidca koja mu je nadam se pomogla(ako radi kod privatnika mogao je ostati bez posla),a ja sam izbjegao peglanje po sudu.
znači,policija je bez problema uzela od mene izjavu,anonimno
-
hljebarnik
#1592 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Pod GPS nadzorom je zuti taxi, sumnjam da su i ostali.neo7 wrote:SVAKA CAST!!! Samo u PU i prijavi sta si vidjela. Sto se tice taksiste koji te vozio, ni to nije problem, samo se sjeti vremena kada je bilo i na kojoj si relaciji isla. To ce biti dovoljan podatak policiji da u taxi sluzbi provjere o kojem je vozacu rijec jer su svi pod GPS nadzorom.
SVAKA CAST JOS JEDNOM!
- alibegoa
#1593 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Ništa od toga ne može da bude, ako si samo ti vidio tablice, kako da bilo ko vjeruje tebi anonimno na riječ? Mogao si dati tablice nekog koga baš najviše ne volišand wrote: ja sam jednom vidio udes,tj kombi se uvalio kamionu i kamion je izletio s ceste i opalio u banderu.kombi je pobjegao.zapisao mu tablice ,za par minuta otišao u PU,prijavio slučaj i dao izjavu kako je bilo,ANONIMNO.
ako su htjeli mogli su uhvatiti kombi a i vozača kamiona bi vjerovatno gledali u čudu kada bi im pričao šta se dogodilo.ovako je imao izjavu očevidca koja mu je nadam se pomogla(ako radi kod privatnika mogao je ostati bez posla),a ja sam izbjegao peglanje po sudu.
-
photo
#1594 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
ocito ne znas puno o policijskim metodama. po anonimnoj prijavi, radi se prikriveno istrazivanje, ljudi istrazuju okolnosti, raspituju se je li neko cuo nesto, vidio nesto, nadzorne kamere i slicno a da ti nisi ni svjestan da te istrazuju. tek kada se dodje do pouzdanih informacija da si nesto uradio ili osnovane sumnje na pocinjeno djelo, stupa se u kontakt sa tobom i onda si svjestan da si pod istragom.alibegoa wrote: Onaj razgovor sa policijom je meni skroz ok, šta sad da se daju izjave anonimno? Pa i ja da prijavim svašta, pa da tako nekome uništavamo život? Anonimno, broj krimolovaca, policija moraš doći i dati izjavu i lijepo se identifikovati. I to tako i treba i mora da bude.
jednostavno receno, mozes biti istrazen 5 puta godisnje a da ti i ne znas da si pod istragom.
tako da anonimna prijava tebi ne mora zagorcati zivot. druga je stvar sto bi ti zelio da znas ko te prijavio pa da uzmes "pravdu u svoje ruke" prema tom nekome.
- and
#1595 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
šta ne može da bude?ne mora meni vjerovati,ali kad je zaustavio kombi mogao je vidjeti oštećenja na njemu,vjerovatno je i vozač vidio boju i tip kombija.ja sam im rekao istinu i ako su htjeli mogli su puno lakše završiti taj slučaj nego da nisu imali nikakve informacije.dobili su broj tablica 2 minute nakon udesaalibegoa wrote:Ništa od toga ne može da bude, ako si samo ti vidio tablice, kako da bilo ko vjeruje tebi anonimno na riječ? Mogao si dati tablice nekog koga baš najviše ne volišand wrote: ja sam jednom vidio udes,tj kombi se uvalio kamionu i kamion je izletio s ceste i opalio u banderu.kombi je pobjegao.zapisao mu tablice ,za par minuta otišao u PU,prijavio slučaj i dao izjavu kako je bilo,ANONIMNO.
u svakom slučaju oni su moju anonimnu izjavu bez problema uzeli.
-
photo
#1596 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
onda se poredi prica ovog anonimnog i prica ostecenog vozaca. ako se slazu u velikoj mjeri, gdje ti onda vidis razlog da se neko nekome sveti? uporedis registraciju sa kamiona koji je poblegao pa ako se dokaze da crveni kamion sa crnom kabinom koji je ucestvovao u sudaru ima registraciju koja je prijavljena, sta je tu lazno prijavljeno? a vlasnik crvenog kamiona sa crnom kabinom i ne zna da mu je registracija provjerena i da je bio pod istragom.alibegoa wrote:Ništa od toga ne može da bude, ako si samo ti vidio tablice, kako da bilo ko vjeruje tebi anonimno na riječ? Mogao si dati tablice nekog koga baš najviše ne volišand wrote: ja sam jednom vidio udes,tj kombi se uvalio kamionu i kamion je izletio s ceste i opalio u banderu.kombi je pobjegao.zapisao mu tablice ,za par minuta otišao u PU,prijavio slučaj i dao izjavu kako je bilo,ANONIMNO.
- antimobbing
- Location: Gdje je percepcija Dženeta za 2% Koruptokracije, Džehenem za 98% BiH populacije.
#1597 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Svaka čast na hrabrosti ...despina wrote:ja budala, bože, bože......
sada sam zvala policiju.
Vidi ovog taksiste psihopate što laže: http://www.dnevniavaz.ba/vijesti/crna-h ... iciji.html
Psihopate se najlakše mogu prepoznati po patološkom laganju, a kada gube pretvaraju se u žrtvu ...
-
hljebarnik
#1598 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Kako ti znas da laze, bila si tamo ili sta ?
- antimobbing
#1599 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Mislim da taksista laže, evo imaš svjedokinju forumaša @despinu koja je sve vidjela:hljebarnik wrote:Kako ti znas da laze, bila si tamo ili sta ?
Dobro svi znamo kakvi su taksisti ...despina wrote: vidjela sam da je taksista fizički napao ženu i udario je par puta
Last edited by antimobbing on 17/02/2012 15:36, edited 1 time in total.
- jazzer
#1600 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
A da procitas koju stranicu unazad prije nego postavis takvo pitanje?hljebarnik wrote:Kako ti znas da laze, bila si tamo ili sta ?