Logosoft

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
bankok

#1576 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by bankok »

neo7 wrote:
Do sada se nije nista zatamnjivalo, niti ce, osim vec pomenutih slucajeva. Odnosno, sve zavisi od autorskim prava.
Ovo nije tacno, barem kada je rijec o Telecomu. Znam da sam se sa starim svadjao da prebaci na arene kada je bila grupna faza LP jer su mi na zivce isli ovi debili sa FTV-a i BHT-a. Znaci, paralelno ista utakmica ide na Arenama i na nasem domacem kanalu bez zatamnjivanja.
Ma naravno
pa eto prije pola mijeseca je bila utakmica Chelzi i jos je neko igrao ne sjecam se tacno
prenosio je Sport Klub u isto vrije kad i Federalna,i zasto se Sport Klub nije tad zatamnio,zasto.
Il je City igrao koliko se sjecam,da jeste City je igrao,da to mozda Dzeko nije naredio da se ne zatamnjuje :lol:
The Realist

#1577 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by The Realist »

Lud i ponosan wrote:Do sada, utakmice koje prenosi nacionalna TV stanica (BHT, FTV, RTRS) nisu se prenosile na ArenaSport kanalima.

Ista situacija je i sa engleskom ligom, SportKlub ne emituje utakmice koje prenosi BHT.

Kakva su prava za grupnu fazu ne znam, ali ocigledno da je doslo do promjena.
A sto je najgore, niko ne bi rijec rekao da su u stanju zaposliti adekvatne novinare i pruziti normalnu sliku, ali ovo je kriminalno u svakom pogledu.
Griješite što ovo naglašavate. Nema ovo veze sa tim što su one nacionalne. Mogla je Hema (namjerno nju stavljam) otkupiti prava za BiH i nema tog kanala koji bi na području BiH smio prenositi te utakmice, osim ako ne dobiju njihovu dozvolu.
bankok

#1578 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by bankok »

Pocetak utakmice i prenosa
novinar ( spiker) govori vrlo tecnim razumnim jezikom
dobro vece gledaocima u Srbiji,Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini ;-) .
Ma nije to vise ni bitno bilo proslo ne ponovilo se,malo jesmo pretjerali sa bacanjem drvlja i kamenja
ali kad te zivka opali ne gledas na koga bacas svi su ti krivi redom,mozemo mi bubat ovdje danima i opet
nam nista nece biti jasno.
Zaboravimo i mirna bosna :thumbup:
Last edited by bankok on 23/02/2012 01:20, edited 1 time in total.
SHTEVELEC

#1579 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by SHTEVELEC »

Postah jutros pitanje al' ga nigdje, pa da ponovim... Elem, kontam bil' pres'o na lol ili ne, sada me interesuje snimanje kanala. Znaci, na kojim kanalima je moguce snimati? Moze li se raditi time-shift (ne +1 kanali nego da pritisnem pauzu kada mi treba i onda opet nastavim)? Koliko dugo drze snimljeni sadrzaj na serveru? Pokusao sam naci odgovore na lol stranici ali ih nema, nema ni neka mail adresa na koju mogu postaviti pitanje (sto mi je jako cudno, normalno bi mi bilo da, recimo, u dijelu vezanom za super tv ima link za kontakt i pitanja korisnika)...
Ljuska_u_BaklaFi

#1580 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Ljuska_u_BaklaFi »

SHTEVELEC wrote:Postah jutros pitanje al' ga nigdje, pa da ponovim... Elem, kontam bil' pres'o na lol ili ne, sada me interesuje snimanje kanala. Znaci, na kojim kanalima je moguce snimati? Moze li se raditi time-shift (ne +1 kanali nego da pritisnem pauzu kada mi treba i onda opet nastavim)? Koliko dugo drze snimljeni sadrzaj na serveru? Pokusao sam naci odgovore na lol stranici ali ih nema, nema ni neka mail adresa na koju mogu postaviti pitanje (sto mi je jako cudno, normalno bi mi bilo da, recimo, u dijelu vezanom za super tv ima link za kontakt i pitanja korisnika)...
Sve upite slobodno mozete poslati na [email protected] a ja cu se pobrinuti da dobijete odgovor :)
karanana

#1581 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by karanana »

za broj kanala sa REC opcijom, tesko je sada dati tacnu cifru ali ima 10ak. vecinom kanali sa ex-yu, bht, ftv, hayat, obn, hrt1, 2....sportske kanale nije moguce snimati. nema timeshift da samo pauziras. snimljeni sadrzaj se cuva, opet mozda slazem u dan, nisam pred tv-om, ali mislim da je 5 dana, mozda 6.
ArrisModem

#1582 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by ArrisModem »

SHTEVELEC wrote:Postah jutros pitanje al' ga nigdje, pa da ponovim... Elem, kontam bil' pres'o na lol ili ne, sada me interesuje snimanje kanala. Znaci, na kojim kanalima je moguce snimati? Moze li se raditi time-shift (ne +1 kanali nego da pritisnem pauzu kada mi treba i onda opet nastavim)? Koliko dugo drze snimljeni sadrzaj na serveru? Pokusao sam naci odgovore na lol stranici ali ih nema, nema ni neka mail adresa na koju mogu postaviti pitanje (sto mi je jako cudno, normalno bi mi bilo da, recimo, u dijelu vezanom za super tv ima link za kontakt i pitanja korisnika)...
Najbolje da nazoves 033-707-707 i pitas. Tu ce ti sve reci. Jako su ljubazni u tehnickoj.
false

#1583 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by false »

moje informacije:

1. trenutno se moze snimati na 20 kanala (vecinom regionalni) ocekuje se uskoro i vise
2.time shift radi u svakom pogledu, prisitkom na pauzu pa nastaviti sa tipkom play (najduze sat vremena nakon pauziranja), ali i vracanjem emisije iz snimalice unazad, te ono sto si vec spomenuo, kanali sa +1h.
3. Sest dana se cuvaju podaci na serveru
karanana

#1584 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by karanana »

cuj moze to pod rednim brojem 2. sa pauzom i play.

ima pitanja vezana za ovaj novi HD receiver:
1. pise da prima signal i wireless tv signal, jeli fakat moze i jeli iko probo i kako se to setupuje?
2. spojio sam ga na HDMI2, ali sad svaki put kad ugasim tv pa ga opet upalim tv mi krene sa ext1. onda moram 3-4 puta pritisnuti source da bih dosao do HDMI2. zna li neko kako da podesim na tv-u da mi se odmah upali na HDMI2? gledo sam settingse tv-a ali nisam skonto.
3. teletext. pretpostavljam da je do HDMI konekcije, prije na onoj drugoj sam i preko tv daljinskog mogo ici na teletext. sada to ne moze. sad samo moze preko stb daljinskog i to ga nema na mnogim kanalima. a recimo na hrt-u ga ima ali mi se teletext pojavi kao mala kockica u sredini crnog kanala. mogu li ga povecati? kojom tipkom "ledim" specificnu stranicu teleteksta? kojom tipkom shaltam stranice teleteksta odnosno podatke 1/5, 2/5, 3/5....na istoj stranici?
Bitte_Halt_ja_ja

#1585 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Bitte_Halt_ja_ja »

karanana wrote:cuj moze to pod rednim brojem 2. sa pauzom i play.

ima pitanja vezana za ovaj novi HD receiver:
1. pise da prima signal i wireless tv signal, jeli fakat moze i jeli iko probo i kako se to setupuje?
2. spojio sam ga na HDMI2, ali sad svaki put kad ugasim tv pa ga opet upalim tv mi krene sa ext1. onda moram 3-4 puta pritisnuti source da bih dosao do HDMI2. zna li neko kako da podesim na tv-u da mi se odmah upali na HDMI2? gledo sam settingse tv-a ali nisam skonto.
3. teletext. pretpostavljam da je do HDMI konekcije, prije na onoj drugoj sam i preko tv daljinskog mogo ici na teletext. sada to ne moze. sad samo moze preko stb daljinskog i to ga nema na mnogim kanalima. a recimo na hrt-u ga ima ali mi se teletext pojavi kao mala kockica u sredini crnog kanala. mogu li ga povecati? kojom tipkom "ledim" specificnu stranicu teleteksta? kojom tipkom shaltam stranice teleteksta odnosno podatke 1/5, 2/5, 3/5....na istoj stranici?
to ti od tv-a zavisi. Meni ako imam 1 hdmi prikljucen u bilo koji od 3 ulaza da stavim on ce taj pokrenuti a kad imam vise mogu sortirati kojim redom. Kod mene je samsung c530(tako nesto) beton tv uglavnom :)
jastuk1

#1586 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by jastuk1 »

Lud i ponosan wrote:http://www.sarajevo-x.com/biznis/news/v ... /120223081

Pocelo je, pocelo. :D
Za ocekivati je i da Logosoft krene u istom ritmu, e sad ne znam kolika je ta cijena koju je RAK formirao i na koji nacin ce sve funkcionisati u praksi. To bi moglo dosta toga dobrog da donese.
Meeh. Da se ovo desilo prije 2, 3 godine i imalo bi nAaakog značaja. Vako je skorz bezzze, jer su kablovski provajderi u međuvremenu razvalili, RAZ-VA-LI-LI. I sad bi telekomovci - zapetljanci da se raspetljavaju. :roll: Izreke tipa kolariću paniću... i kasno Marko... :zzzz:
ArrisModem

#1587 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by ArrisModem »

jastuk1 wrote:
Lud i ponosan wrote:http://www.sarajevo-x.com/biznis/news/v ... /120223081

Pocelo je, pocelo. :D
Za ocekivati je i da Logosoft krene u istom ritmu, e sad ne znam kolika je ta cijena koju je RAK formirao i na koji nacin ce sve funkcionisati u praksi. To bi moglo dosta toga dobrog da donese.
Meeh. Da se ovo desilo prije 2, 3 godine i imalo bi nAaakog značaja. Vako je skorz bezzze, jer su kablovski provajderi u međuvremenu razvalili, RAZ-VA-LI-LI. I sad bi telekomovci - zapetljanci da se raspetljavaju. :roll: Izreke tipa kolariću paniću... i kasno Marko... :zzzz:
Ma nista od ovoga. Infrastruktura BH Telecoma je odron i tu niko nece moci dati neke extra brzine na DSL-u. Logosoft moze jer ima kvalitetnu infrastrukturu. Ovo je unaprijed osudjeno na propast isto kao prenos brojeva. Tresla se gora, rodio se mis, Nije 0,1% ljudi prenijelo brojeve a nejavljivalo se aman zaman. Kao sto jastuk rece ovo je moglo raditi prije 2-3 godinE. Sada je to propalo. Previse su se zapetljali da bi se sad raspleli
SHTEVELEC

#1588 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by SHTEVELEC »

Hvala svima za info!
drugtito2011

#1589 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by drugtito2011 »

Takodje imam problem sa novim STB. Amino 110 je fercero ko zmaj, dok sa ovm novim nikad neznam kad ce proraditi. Dovodi me do ludila. Zvao ljude iz tehnicke sluzbe, al na kraju nista. Koristim lol vec dugo, ali ovo je pravi stres. Ujutro kad upalim STB treba mu 10-15 minuta da proradi, ko da palim g2d na -15. Zvamo sam ih i molio da mi daju Amino 130 ali nema, nazalost.
Ovo nije nista protiv lol, samo kritika koju ce nadam se i prihvatiti tako i brzo rijesiti problem.
Naravno ne mislim prelaziti kod drugih operatera, bez obzira na trenutne probleme.
zilog

#1590 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by zilog »

Image
Image
jastuk1

#1591 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by jastuk1 »

Lud i ponosan wrote:Evo ja javno izjavljujem da mi u naredne 2-3 godine nije potrebno povecanje DL brzine, vec iskljucivo UL. :D
Ako treba, potpisacu ovu izjavu i ovjeriti u opstini. :D

Fakat si baš, ama baš Lud i ponosan. Sva sreća pa se ti ne pitaš u vezi povećanja brzina. Ili se možda baš ti pitaš. Ako je tako, onda "kuku nama." :lol:
novi.dan.nova.nafaka

#1592 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by novi.dan.nova.nafaka »

jastuk1 wrote:
Lud i ponosan wrote:Evo ja javno izjavljujem da mi u naredne 2-3 godine nije potrebno povecanje DL brzine, vec iskljucivo UL. :D
Ako treba, potpisacu ovu izjavu i ovjeriti u opstini. :D
Fakat si baš, ama baš Lud i ponosan. Sva sreća pa se ti ne pitaš u vezi povećanja brzina. Ili se možda baš ti pitaš. Ako je tako, onda "kuku nama." :lol:
Ehh, da su svi dobri ko' ti jastuče - tebe "samo" žulja limit od 300 GB downloada na mjesečnom nivou... :-)
karanana

#1593 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by karanana »

Lud i ponosan wrote:
drugtito2011 wrote:Takodje imam problem sa novim STB. Amino 110 je fercero ko zmaj, dok sa ovm novim nikad neznam kad ce proraditi. Dovodi me do ludila. Zvao ljude iz tehnicke sluzbe, al na kraju nista. Koristim lol vec dugo, ali ovo je pravi stres. Ujutro kad upalim STB treba mu 10-15 minuta da proradi, ko da palim g2d na -15. Zvamo sam ih i molio da mi daju Amino 130 ali nema, nazalost.
Ovo nije nista protiv lol, samo kritika koju ce nadam se i prihvatiti tako i brzo rijesiti problem.
Naravno ne mislim prelaziti kod drugih operatera, bez obzira na trenutne probleme.
Prema mojim saznanjima novi STB radi kao zmaj, nema sa njim nikakvih problema. Sto implicira da je to individualni problem i svakako ce biti rijesen, tehnicka podrska je jos jedan zmaj u cijeloj prici. :D
Inace, osjetim da ti nedostaje malo fizicke aktivnosti, da taj tehnoloski stres akumuliras na pravo mjesto, pa se javi da te uputim u adekvatnu vjestinu. :D
pa evo i meni se desava isti problem vec dva jutra koliko i imam novi stb. znaci navecer ni ne gasim nit sta diram na stb-u, samo ugasim tv i odem pajkit. ujutro se probudim upalim tv a slika zaledjena. ja nisam cekao 15 minuta nego odem do stb-a i onda off pa on. i onaj power button se cudno ponasa, kao da ne radi.
i jeli ovaj stb ima tu wireless opciju prijema signala?
Lipton

#1594 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Lipton »

karanana wrote:
Lud i ponosan wrote:
drugtito2011 wrote:Takodje imam problem sa novim STB. Amino 110 je fercero ko zmaj, dok sa ovm novim nikad neznam kad ce proraditi. Dovodi me do ludila. Zvao ljude iz tehnicke sluzbe, al na kraju nista. Koristim lol vec dugo, ali ovo je pravi stres. Ujutro kad upalim STB treba mu 10-15 minuta da proradi, ko da palim g2d na -15. Zvamo sam ih i molio da mi daju Amino 130 ali nema, nazalost.
Prema mojim saznanjima novi STB radi kao zmaj, nema sa njim nikakvih problema. Sto implicira da je to individualni problem i svakako ce biti rijesen, tehnicka podrska je jos jedan zmaj u cijeloj prici. :D
Inace, osjetim da ti nedostaje malo fizicke aktivnosti, da taj tehnoloski stres akumuliras na pravo mjesto, pa se javi da te uputim u adekvatnu vjestinu. :D
pa evo i meni se desava isti problem vec dva jutra koliko i imam novi stb. znaci navecer ni ne gasim nit sta diram na stb-u, samo ugasim tv i odem pajkit. ujutro se probudim upalim tv a slika zaledjena. ja nisam cekao 15 minuta nego odem do stb-a i onda off pa on. i onaj power button se cudno ponasa, kao da ne radi.
i jeli ovaj stb ima tu wireless opciju prijema signala?
Kod mene je bio isti problem, mislim da je neki konflikt u povezivanju TV i STB preko HDMI. Uglavnom, prvo palim STB, pa TV. Kod gašenja, isto, prvo STB pa TV. Drugačije se ledi. Kod mene ne radi TXT, tj. kad pritisnem na TV tipku za TXT daje mi poruku da ta funkcija nije dostupna. Sve u svemu ovaj novi AirTies STB ima puno brži odaziv od Aminet 110.
TwistedX

#1595 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by TwistedX »

Kod novog AirTies STB-a TXT se ne moze dobiti pritiskom na TXT dugme na daljincu. Moras ici sa "HOME" i ako ima mogucnost TXT na tom kanalu nisam samo siguran u kojem meniju ali to imas da ti pise Teletekst. Prosnjuhaj malo po meniju i naci ces. I mene je isto zezao dok nisam skontao gdje je.
afannedim

#1596 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by afannedim »

Imam pitanje da li ja mogu vratit AMINO130, a uzet novi STB neko ako zna odgovor
Tiger 033

#1597 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Tiger 033 »

http://teve.ba/article/7137/obavjestenj ... super-tv-a

"Obavještenje za korisnike Super TV-a"

IPTV operater Logosoft obavještava svoje pretplatnike da će od 20. februara ove godine doći do promjene načina na koji se vrši zamjena SD IPTV resivera Amino 110 za novi HD resiver koji podržava MPEG4 format, odnosno omogućava prikazivanje kanala u HD rezoluciji.

Svim korisnicima koji žele da izvrše zamjenu Amino 110 resivera na raspolaganju stoje dvije opcije.

Prva opcija podrazumijeva da će korisnici svoj dosadašnji resiver moći zamijeniti za HD verziju uz jednokratnu doplatu od 70 KM. Ovaj način zamjene korisnici mogu vršiti do 30. aprila.

Druga opcija podrazumijeva zamjenu SD resivera za HD resiver uz mjesečnu doplatu u iznosu od 5 KM plus PDV.

Ovo znači da svako ko želi da svoj postojeći resiver zamijeni za onaj koji podržava prikazivanje HD kanala može to učiniti bez klix doplate. Iznos od 5 KM mjesečno će se obračunavati dodatno na cijenu paketa koji pretplatnici trenutno koristite.

Nakon 30. aprila neće biti moguća zamjena resivera uz jednokratnu doplatu od 70 KM, nego isključivo uz mjesečnu doplatu od 5 KM koja nije vremenski ograničena.

Svi korisnici koji su zamjenu izvršili jednokratnom doplatom neće plaćati dodatnih 5 KM.
Last edited by Tiger 033 on 24/02/2012 10:27, edited 1 time in total.
nevzad

#1598 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by nevzad »

afannedim wrote:Imam pitanje da li ja mogu vratit AMINO130, a uzet novi STB neko ako zna odgovor
I mene interesuje isto
drugtito2011

#1599 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by drugtito2011 »

OK karanana, mi koji imamo problema, bili bi ti veoma zahvalni kad bi te svoje vjestine prenio i na nas obicne smrtnike.
Jedno je cinjenica, STB ne radi, i treba 15 minuta da proradi. To je to.
Meni ostaje jedino da odem do 7 brace i da ubacim nesto para, nebil proradilo kako treba.
A sad konkretno, STB NE FUNKCIONISE. Daljinski takodje. To je cinjenica i za to nisu potrebne neke vjestine.
Brzina neta- nestabilna. od 1mb do 18mb, sve se mijenja u sekundi. I to je cinjenica.
Ali to opet ne znaci da treba promijeniti lol. Malo strpljenja nece biti na odmet, samo da se ne oduzi.
drugtito2011

#1600 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by drugtito2011 »

nevzad wrote:
afannedim wrote:Imam pitanje da li ja mogu vratit AMINO130, a uzet novi STB neko ako zna odgovor
I mene interesuje isto
Hoces da mijenjamo novi za Amino :-D
Post Reply