Prvi put cujem da neka banka da potvrdu, a da istu ne naplati.Raigor Stonehoof wrote:Trebale mi potvrse o zatvorenim racunima za firmu iz dvije banke. Haj reko trazice nekakavu molbu da im napravim, otkucam na memorandumu i podjem
Odem u Unicredit i za 5 minuta izadjem s potvrdom, bez ikakvih troskova.
Odem u Raiffeisen, posalju me u drugu poslovnicu. Odem u drugu poslovnicu, posalju me u glavnu zgradu kod importanea. Odem tamo, nema te nekakve sto radi, dodji sutra. Odem sutra, kaze nije zatvoren racun, mora se uplatit neki iznos, al ne mozes ti nego gazda. I kad zatvoris onda platis 10km da ti izdaju potvrdu da su zatvorilijebem im mater komplikovanu
Raiffeisen banka - sve o tome
Moderator: anex
-
probook
#1576 Re: Raiffeisen banka
- Dr.medicine
#1577 Re: Raiffeisen banka
Meni kad je puko film, zatvorio i stednu knjižicu. Kaže meni teta, pa ne morate, ona ce se sama ugasiti nakon godinu dana.
Reko zatvaraj. Pa jel, da mi dodje za tri godine neki dug za vođenje......
Reko zatvaraj. Pa jel, da mi dodje za tri godine neki dug za vođenje......
- Dr.medicine
#1578 Re: Raiffeisen banka
Ljetos, ja imao neki povrat love, propala rezervacija. I sad posto je uplata iz vana, računa se kao uplata na devizni račun kojeg nemam.Ali eto gle cuda u RBBIH imaju onaj neki racun preko kojeg ti se može uplatiti. S tim da se naznaci swift kod i jos neki sa izvoda.
Pošto veze nemam sta je swift, zovem ja banku (nedelja je bila) pitam tako da li može uplata na taj račun i koji mi je swift. Kad će meni ženska:danas je nedelja samo mozete prijaviti ukradenu karticu.Tu meni automatski pukne film, nagovorim se neam pojma (jer ovi htjeli odmah da uplate preko neta)....i onaa nastaavlja swift kode banke imate na internet stranici. reko jel to univerzalno za sve, kaže jeste.
pa p. ti mat. ko da je to problem bio reci da je code univerzalan i da imam na stranici
Pošto veze nemam sta je swift, zovem ja banku (nedelja je bila) pitam tako da li može uplata na taj račun i koji mi je swift. Kad će meni ženska:danas je nedelja samo mozete prijaviti ukradenu karticu.Tu meni automatski pukne film, nagovorim se neam pojma (jer ovi htjeli odmah da uplate preko neta)....i onaa nastaavlja swift kode banke imate na internet stranici. reko jel to univerzalno za sve, kaže jeste.
pa p. ti mat. ko da je to problem bio reci da je code univerzalan i da imam na stranici
-
Saka
#1579 Re: Raiffeisen banka
Svakako, mada ja ne znam nijednu banku ili mjenjačnicu koja će ti zamijeniti EUR po kursu 1.95583 bez provizije.Sodom1 wrote:Znaci njih definitivno zaobilaziti u sirokom lukuSaka wrote:Provizija 1%, uvijek ti je tako kad se mijenjaju EUR.Sodom1 wrote:Imam racun u RB nije devizni, ako bi ja uplatio €, bi li bilo provizije ili bi samo racunali po kursu?
Ako neko zna hvala
- Sodom1
#1580 Re: Raiffeisen banka
To je tacno. Ali meni ne trebaju pare u ruke nego neka ih stave na racunSaka wrote:Sodom1 wrote:Saka wrote:mam racun u RB nije devizni, ako bi ja uplatio €, bi li bilo provizije ili bi samo racunali po kursu?
Ako neko zna hvala[/
Znaci njih definitivno zaobilaziti u siroko
Svakako, mada ja ne znam nijednu banku ili mjenjačnicu koja će ti zamijeniti EUR po kursu 1.95583 bez provizije.
-
Dzontra_Volta
#1581 Re: Raiffeisen banka
Pa otvori devizni račun, šta je problem. Ja imam štednu knjižicu vezanu za devizni račun, nikakve naknade nemam mjesečno, koliko uplate toliko dignem (u devizama).Sodom1 wrote: To je tacno. Ali meni ne trebaju pare u ruke nego neka ih stave na racun
-
DON_eARL
#1582 Re: Raiffeisen banka
Vlada FBiH nema dovoljno sredstava da svima uplati penzije odjednom, pa zato kasne. Ista situacija je u HYPO banci, ima već sigurno pola godine kako penzija bude bar 7 dana nakon oficijalnog datuma. Zato i kažu da počinje isplata 5. ili 6. pa onda kako dobijaju sredstva, tako prosljeđuju bankama. Avaz inače pravo pouzdan izvor, pogotovo od kad je Fahro u borbi za fotelje u toj istoj vladi. 
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#1583 Re: Raiffeisen banka
opet zajebaju penziće
a penzići omladinu na izborima
a omladina odlazi i zajeba penziće
a penzići omladinu na izborima
a omladina odlazi i zajeba penziće
-
DON_eARL
#1584 Re: Raiffeisen banka
Pa drugar ti piše o naslovu u Avazu... Ne uplaćuju ovi iz naslova penzije, oni su samo posrednik, kao i svaka druga banka.Iza Horizonta wrote: kakve veze ima avaz ljudi nisu dobili penzije ima već sedam dana. preko pošte ista situacija pola podjelili pola ih nije dobilo. sramota je malo reći.
-
Walther
#1585 Re: Raiffeisen banka
Da, vjerovatno ugovor po kojem si duzan vratiti penziju banci ako se ista na naplati od drzave. A drzavi naplata kamate za onih par dana razlike. Ako uzmes u obzir kolicinu novca i svaki 0.1% znaci puno novca za banku a rizik 0.Iza Horizonta wrote:upravo suprotno sada daju neki papir da potpišeš i penzija ti se isplati na vrijeme.Znači banka da svoje pare ne čeka uplatu od PIO/MIO.DON_eARL wrote:Pa drugar ti piše o naslovu u Avazu... Ne uplaćuju ovi iz naslova penzije, oni su samo posrednik, kao i svaka druga banka.Iza Horizonta wrote: kakve veze ima avaz ljudi nisu dobili penzije ima već sedam dana. preko pošte ista situacija pola podjelili pola ih nije dobilo. sramota je malo reći.
-
DON_eARL
#1586 Re: Raiffeisen banka
Zlikovci jedni, čuj daju opciju limita, koji zatvoriš kad vlada uplati penziju.Iza Horizonta wrote:upravo suprotno sada daju neki papir da potpišeš i penzija ti se isplati na vrijeme.Znači banka da svoje pare ne čeka uplatu od PIO/MIO.DON_eARL wrote:Pa drugar ti piše o naslovu u Avazu... Ne uplaćuju ovi iz naslova penzije, oni su samo posrednik, kao i svaka druga banka.Iza Horizonta wrote: kakve veze ima avaz ljudi nisu dobili penzije ima već sedam dana. preko pošte ista situacija pola podjelili pola ih nije dobilo. sramota je malo reći.
Niko nikog ne tjera puškom da uzima limite ili da čeka penziju, pa kad legne, legne.
- O'zone
- Globalni moderator
#1587 Re: Raiffeisen banka
Jel ko zadužio ovu Visa Magic Card RB-a? Ako jeste ima l' inforamcija kakva je kamatna stopa na ovoj kartici? Na Shopping izuzev onih 4.99 KM mjesečno nemam ništa drugo ali me na Magic card privlači manji trošak održavanja računa i veći limit opet mora tu bit neka caka jer banka zarađuje na tome pa mi bezze da ti daju limit, imaš obročnu otplatu za kupovinu ili keš kredit do odobrenog limita a da se oni nisu nigdje uračunali.
- Sodom1
#1588 Re: Raiffeisen banka
E ja BI dizo u markama,to je Problem,Dzontra_Volta wrote:Pa otvori devizni račun, šta je problem. Ja imam štednu knjižicu vezanu za devizni račun, nikakve naknade nemam mjesečno, koliko uplate toliko dignem (u devizama).Sodom1 wrote: To je tacno. Ali meni ne trebaju pare u ruke nego neka ih stave na racun
-
Dzontra_Volta
#1589 Re: Raiffeisen banka
Haj onda ako nađeš negdje gdje se može euro promijeniti u marke bez provizije, javi i nama, da znamo kad zatreba. 
- Sodom1
#1590 Re: Raiffeisen banka
Palo mi je na pamet mozda bi moglo kod ovih svercera sto idu kupovati auta u Evropu
-
DON_eARL
#1591 Re: Raiffeisen banka
Godišnja clanarina za korisnike debitnih kartica Raiffeisen banke pocev od 01.02.2016. iznosi 8 KM za osnovnog korisnika,
te 5 KM za dodatnog korisnika kartice.
Navedene naknade se nece obracunavati za MasterCard Gold karticu te za korisnike debitnih kartica u okviru Paketa racuna Raiffeisen banke.
Naknada za podizanje gotovine, pocev od 01.02.2016., iznosi 1,5% plus 10 KM po transakciji.
Naknada za podizanje gotovine debitnim karticama se nece naplacivati na bankomatima/šalterima Raiffeisen banke.
Navedena naknada vrijedi za sve kartice Raiffeisen banke osim za VISA Gold, MasterCard Gold i Business kartice.
-
Mehemed
- Vozim: automobil
#1592 Re: Raiffeisen banka
I ja sam to pročitao neki dan u aplikaciji, nije valjda da će pored onih 1.99KM mjesečno uzimati još i 8KM godišnje

-
channel10
#1593 Re: Raiffeisen banka
U Intesa banci to naplaćuju godinama..Sad je 12 KM.
- perfect_guy
- seoBIH
#1595 Re: Raiffeisen banka
Šta ovo tačno znači? Koje gotovine? Sa debitne kartice ili?Naknada za podizanje gotovine, pocev od 01.02.2016., iznosi 1,5% plus 10 KM po transakciji.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#1596 Re: Raiffeisen banka
pa ne mogu da vjerujemchannel10 wrote:U Intesa banci to naplaćuju godinama..Sad je 12 KM.
bilo je deset
- perfect_guy
#1597 Re: Raiffeisen banka
na to sam se i ja prvo zaletio, ali ti odmah slijedeća rečenica kaže da je na RF bankomatima i šalterima i dalje besplatno. Jedino šta je onda moguće jeste da je ovo tarifa za korištenje tuđih bankomataseoBIH wrote:Šta ovo tačno znači? Koje gotovine? Sa debitne kartice ili?Naknada za podizanje gotovine, pocev od 01.02.2016., iznosi 1,5% plus 10 KM po transakciji.
-
Mehemed
- Vozim: automobil
#1598 Re: Raiffeisen banka
Ja mislim da se to odnosi na podizanje gotovine sa kreditnim karticama
-
Dzontra_Volta
#1599 Re: Raiffeisen banka
I debitne i kreditne - naknada je 1,5% + 10 KM, kad podižeš na drugim bankomatima.Mehemed wrote:Ja mislim da se to odnosi na podizanje gotovine sa kreditnim karticama
Za kreditne je ista ta naknada kad podižeš i na Raiffeisen bankomatima.
Nekad je bila naknada 5 KM za dizanje gotovine na drugim bankomatima sa debitne kartice.
- bach
#1600 Re: Raiffeisen banka
Ja cu ovih dana da zatvorim sve kartice i sve račune na RF banci i da im nakon 11 godina " ljubavi" kažem ćao.
Najgora banka u državi, neprofesionalni do bola.
Najgora banka za poslovati. Treva im vječnost da prebace nvac sa jednog računa na drugi. Kasne sa uplatama plata, starom na RF banKi kasne sa penzijom po sedam i više dana.
Najgora banka u državi, neprofesionalni do bola.
Najgora banka za poslovati. Treva im vječnost da prebace nvac sa jednog računa na drugi. Kasne sa uplatama plata, starom na RF banKi kasne sa penzijom po sedam i više dana.