Vasa najgora date iskustva :P

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
krompir i riza

#1576 Re: Vasa najgora date iskustva :P

Post by krompir i riza »

Imam ja :D

Nekad daavno, k'o tek ja počela malo izlaziti i trpati se među 'ozbiljne' cure :oops: i nakon kraćeg trčkaranja oko mene (ja lafo glumila hard to get :D ) pozove mene jedan da izađemo. Skockam se ja, slažem svojima da ću s drugaricama i pravac na dogovoreno mjesto. I sva ono usplahirena , nervozna čekam...i čekam...i čekam... i ništa, nema frajera ,kasni jedno pola sata ( kud sam haman i ja došla ranije- poletila žemska da se nađe s momkom :D )
Načekala se ja tako, prekipi u jednom momentu :x i pravac kući. Kad nakon par metara vidim ovaj moj trči prema meni k'o bez duše, dođe izvinjava se ,nešto ga omelo, iskrslo usput,ovo ono.
Hajd ok,al' šta je bilo, ja kontam neki belaj,kad on: ''Ma taman ja kren'o kad me zove drug da mu vidim majmuna'' :shock: ''Majmuna????? Šta ba???'' :shock:
''Ma ja, doš'o mu stari odnekud s terena i kupio mu majmuna i zovn'o me da vidim, ja se zaigr'o i nisam skont'o koliko je sati'' :D

i et', dejt nam zamalo propade ni manje ni više već zbog majmuna :lol: :lol:
Pitarrr82

#1577 Re: Vasa najgora date iskustva :P

Post by Pitarrr82 »

:lol: :lol: :lol:

Ali mi nema nista gore nego kad pocne na prvom izlazku o bivsem, mislim halo ne bi se zvao bivsi da je dobar bio i imam cak i pricu oko toga ali mi mrsko sad pisati, mozda poslije :mrgreen:
shin

#1578 Re: Vasa najgora date iskustva :P

Post by shin »

Par stranica ranije je bila tema o kolacu u 21h.

Samo da dodam da kolac legne ko mejtu jasin.
sumirprimus

#1579 Re: Vasa najgora date iskustva :P

Post by sumirprimus »

ih ma prava ispala,ono kad nije ni pocelo :lol:
jednom davno na brdovitom balkanu :D, u srednjoj muntala me jedna preko zajednickog poznanika ,dobra bila,imala velke sise i mrka bila, u to doba glavni aduti za pozelit u me,jebte led reko,cime sam ovo zasluzio,kakvo dobro djelo ucini pa da mi se ovako vrati...
i nazvala me fonteleom,da se nadjemo0,kaje u 7 navece ispred skole...matero mila,poskoci snajperista,nije vise ni silazio sa polozaja,... :D
i ja ko pravi,od starog pino silvestre i po glavi i odjeci i u gace za svaki slucaj ,u cipele,i na kapiju....
15 do 7,zima,cipele stare popustile,smokrise se prsti,haj reko,nije ovo nista,vrijedi i upale pluca...
jajca se skupila,nidje ni cuke na ulici,...5 do 7,saće...
7,ravna crta...zensko kasni,pa mora dok se naperlita,frizura sminka,ja ba...
7 i 5,akademski je 15 minuta vele stariji...
pola 8...nidje veze,smrzo se,nidje nikog...mrs na pocetni polozaj...
...kurva...
sutra u skolu,vidim je na hodniku,alo pa sta bi sinoc...
e ja se predomislila,nije mi se izlazil s tobom,a nije mi se dalo da ti javim,izvini ,mozda neki drugi put :evil:
haj sto me ispali,al kud naheba za pino silvestre.... :roll:
Ujedam

#1580 Re: Vasa najgora date iskustva :P

Post by Ujedam »

shin wrote:Par stranica ranije je bila tema o kolacu u 21h.

Samo da dodam da kolac legne ko mejtu jasin.

Alo, mani se mog kolača. :-)
BlacButterfly

#1581 Re: Vasa najgora date iskustva :P

Post by BlacButterfly »

Ah, nisam odustala, kasnije sam izlazila jos sa kojekavim budalama... Nekako me vazda pronadju... A ja tokmak, odbijala tipa koji se ispostavilo da je covjek mog zivota... Ma, bilo je tu svakakvih cudnih stvari... ma kad se samo sjetim, hahaha... Al, o tome malo kasnije :D
BlacButterfly

#1582 Re: Vasa najgora date iskustva :P

Post by BlacButterfly »

Mistik_ wrote:
BlacButterfly wrote:Eh taj internet.... Ugl, evo jedna i od mene.... Nadugo i nasiroko :lol: ( al opet najkrace moguce, bilo je jos tu punoooo cudnih stvari, al et...)

Bilo je to prosle godine... Noc vjestica... Ugl, ima jedan rock lokal u kojem je uvijek standardna raja... Nema balavaca i onih novokomponovanih ljubitelja nove turbo-folkerske ere, od kojih se jezim... Tako da sam dezurna u tom lokalu vec godinama... Otvarala sam i zatvarala tu svoju "kafanicu".... Elem, posto je to ionako pomalo opicena raja, uvijek smo trazili bilo kakav povod za slavlje i zezancije... Tako da smo i svake godine imali lud provod 31.10....
Elem, bi nekakva opklada, ja je izgubih i moradoh da se obucem kao "prijateljica noci" te veceri... Nekako bezveze za jednu rockerku, ali valjda je u tome i bila car te opklade... Jer da je konobar izgubio opkaldu, pa... mnogo bi gore prosao od mene.... Uglavnom, kontam ma haj, pa sta... Ionako je samo nasa standardna ekipica, a od njih me niko nikada i ne zagleda... Uostalom, dan poslije se ionako niko niceg nece sjecati pod utjecajem opijata...
I tak, skupih hrabrost, vise neobucena nego obucena, sletih niz stepenice, pa auto i pravac moja kafana...
Kad smo stigle, vec guzva, haj zezancije tu i tamo... Ulazi poprilicno markantan tip sa dvojicom prijatelja... Nepoznata faca, nemaskirani... Niko iz ekipe... Jedino za nasim stolom bi mjesta i privalise se... Haj kontam, mal je kafic, ionako cu se przo presaltat za neki drugi sto :)
Haj tu i tamo oni pocese pricu sa nama... Standardica, pa koji fax je zavrsen, pa cim se bavis i tak to... A ja onako malko pripita, reko imam najbolji posao... Zaradim za mjesec necija godisnja primanja... Kaze doticni, pa cim? A Ja reko:"Pa zar se ne vidi?"... Odmjeri me od glave do pete, onako zbunjeno... A Ja pukoh od smijeha... A on nis... I dalje bulji samo u mene... U neka doba prestade mi bit smjesno... Reko odoh malo prosetat... WTF kako neugodno... Mislim, halo momak gdje ti je smisao za zezanciju nestao?! :?
Elem, zavrsi noc... Sutra mene taj lik nasao na face-u ( naravno mahala preko istog kafica)... I haj kao javlja se ne bi da pegla, al et otisao bi na kafu sa mnom... Nakon nagovaranja raje tipa djeluje kao ok tip, a vrijeme je da i ti pocnes ponovo ( jer nakon veze od 7 godina, dugo sam bila sama), ja rekoh ok... Nasli se, ja ovaj put u tolama, zakopcana do grla, haman bez sminke, lik me jedva prepoznao :cry:
Haj pocinje kao vece, raspitao se on o meni i zna da nisam k...va... Malo tisine na pocetku, ali nakon par pica, vece zavrsi prilicno opusteno i dogovorismo se da se vidimo ponovo... Vidjeli se mi tako i haj reko da pokusam, vrijeme mi je... Sta imam izgubiti... I tak mi, kao pocnemo vezu... Sve ok, tip djelovao regulara... Pristojan, haj obrazovan, fin posao, jos i umjetnik, svoje izlozbe... Nekakve nagrade i sta ja sve znam, nisam bas umjetnicki tip.... I tak odem ja na neku zajednicku izlozbu, kao neka graficka djela... I pita me kakav je utisak? Reko ovaj je divan, bla bla, ali ima onaj tamo djeluje tako strasno i sumorno rad... Ono je bas morao poremecen um napraviti (kud tad ne poslusah instikt?!)... Kaze to su moja djela i nasmija se... Zemljo, otvori se... Al, salu na stranu djela i osjecaj kad ih vidis... Zaista nema rijeci kojim se moze opisati taj uzas.... I kako vrijeme odmice, na svakom izlasku on sve vise prica o Protestantima, o njihov Crkvi, o tome kako su nastajale sekte, o zrtvovanjima i sl... Reko haj, tipa zanima historija i razliciti aspekti religija, pa sta?
Haj dodje vrijeme da upoznam i drustvo... Takodjer, svi djeluju prilicno ok... Jednog sam cak i poznavala, radili smo skupa...
Poceo ovaj moj vec sa onim ljubavnim porukicama i sl... Haj ja njegova ljubav, sve cvjeta...
E onda idu dvije veceri koje nikada necu zaboraviti... Vec smo mi kao skupa dovoljno i vrijeme je da stvari dodju na veci nivo (tako je receno, samo smo ocito imali razlicite stvari na umu)... Idemo na veceru i onda na njegovu vikendicu, kamin vino i sve romanticne zezancije... Bajka... (to sam ja imala na umu :-) )
Sjedimo mi u restoranu, a on krenu o Sotoni da prica... Kao sta ja mislim o njemu... Reko nisam neki vjernik, nikada nisam ni razmisljala o takvim stvarima... On poce kako sam trebala... Sotona je ocaravajuce bice, on ce ubrzo sici na zemlju, samo njegovi sljedbenici ce opstati i sl gluposti.... A kontam ovaj me zeza, cudan smisao za humor, kako ga ne primijetih do sad?... A jok! Nastavlja on i to sa odusevljenjem svoju pricu... Ima njih u Sarajevu, samo se vjesto kriju, imaju okpljaliste i sl... Elem za njegovu uspjesnost zasluzan je gosp Sotona, jer mu se on od malena pokorava i prinosi mu zrtve... Ja u soku sa nepovjerenjem gledam i dalje u njega i samo cekam kada ce reci skrivena kamera il nes sl... Al JOK! Ne odustaje... Njemu sotona dolazi na san... I sotona je njmu pokazao moje lice puno prije neg je on mene uopce sreo... I rekao kao postoji osoba za tebe, ja cu ti je dati... Ali sinoc mu je pokazao u snu mene i rekao, sjecas se kada sam ti rekao da ce doci neprijatelj kojeg neces moci savladati? Koji ce te baciti na samo dno? Nakon nje nece biti oporavka... Iskusenje nisi prosao... Elem, zato je on to meni sve i "prizao", kako bi ja njemu dokazala da nije tako, da cu sa njim slijediti njegov put, jer on bez mene ne moze zivjeti... Gledam blijedo u njega, WTF??? On ce me uciniti uspjesnijom nego sto jesam i sl... Isplanirao vec i nacin da pristupim, odmah to vece, nekakvo zrtvovanje, al ja vise nisam slusala nista... I tu napravih gresku sto ne odoh, vec poceh da mu govorim kako mora da se sali, da ne mogu da vjerujem da jedan obrazovani 29-godisnjak uopce moze na taj nacin razmisljati... A on meni kako sam ja slijepa i kako cu progledati ubrzo... Ustadoh... Mislim da nikada brze nisam stigla kuci...
Izvjesno vrijeme su mi stizale svakakve poruke, mnogo propustenih poziva... Kao ja njegov krvnik i sl... Poceo me i pratiti... Al kuznulo to moje musko drustvo iz kafane... Meni bezze da govorim, rece vidi ludjakinje, fura nas... Il ce pomislit da sam ja jos luda, ipak provedoh vrijeme sa zescim primjerkom za psihijatriju... Al kuznuli oni i nakoon ne znam koliko pica i peglanja ispricam im.... A po belaju, :lol: dodje sotonista tu noc pravo za moj sto... Za rame me, KAO IDES SA MNOM... U tom izletise ovi moji... Eh, vidio je ko je pravi krvnik... Gdje mu je bio Sotona da ga spasi? Sotonisti nije palo vise na pamet da zove, zaobilazi u sirokom krugu i mene i moju kafanu... Elem, ima svakakvih frikova... Tako da cure, ako upoznate nekog slobodnog tipa poslije 25.-te, provjerite ga dobro :) znam da ja jesam svaki slijedeci put ;-)
Cuo sam svakave prica kojima se pokusavaju impresionirati zene al ovo je pr vrhu, da nije kakav shizofrenik. :lol:

I onaj, ja sam +25 i slobodan nemoj nas blatit :D ja samo s vanzemaljcima suradjujem :lol: :lol:

mora da ga je ovaj cuvo kad je bio mali

Ah, nisam odustala, kasnije sam izlazila jos sa kojekavim budalama... Nekako me vazda pronadju... A ja tokmak, odbijala tipa koji se ispostavilo da je covjek mog zivota... Ma, bilo je tu svakakvih cudnih stvari... ma kad se samo sjetim, hahaha... Al, o tome malo kasnije :D
BlacButterfly

#1583 Re: Vasa najgora date iskustva :P

Post by BlacButterfly »

evo jos jedan...

Imala sam ja neki "problem" sa konobarima... Vazda su me salijetali... Vecinom sam ih ignorisala, ali desilo se nekoliko puta da sam posustala... Ugl, jedan je bio suvise sladak da bih ga odbila... Nekoliko puta sam mu se samo nasmijala kada je trazio br, i rekla mozda drugi put... Ali, on nije odustajao :)...
Elem, bila je to ona stara dobra Sloga, stara rock Sloga... (ne ova moderna, krcata)... Standardno sam visila dole i jedne subote, onako malko pripijena, pocne nasa prica... Ostala sam zadnja sa konobarima... Ovaj moj je vec odavno sjedio sa mnom za sankom i noc cinio sve zabavnijom... Na kraju me otpratio na taxi i dadoh mu br...
Proslo je nekoliko dana, al on ne zove.. CCC... mene drustvo pegla: Haj u Slogu... a meni nekako bezveze... Al, na kraju, kontam sto ne bi? Nema razloga da mi bude to isfur... I odem... Sjeli mi za standardni stol, i naravno moj konobar dolazi... Kao pa gdje si ti, sta ima i sl... Bilo dobro onu vece, al et nes mi kao bezze da te zovem... Nije neka isprika, al sladak bas bi, pa mu prodje... I vecer zavrsi haman kao i prosla... S tim da je naglasio da sutra ne radi, pa da me rezervise :) ja cjetala :)
I prodje opet cijeli dan... Vecer... On ne zove... I kontam, jasta cu sjedit kod kuce i isfuravat se zbog nekog tamo kretena... I odem u Bike... Oko 22.00 zvoni mob... On, kao izvinjava se, zaglavio sa nekim drustvom, sjeli popodne i otelo se kontroli... Et gdje si ti, sto nisi u Slozi?... Hocemo se vidjet, reko nema sanse... On se smije i kaze haj cao...
I spremamo se drustvo i ja vec da idemo, kad upadose dvojica mortus pjanih likova u nasu kafanu, a ovaj moj konobar za njima... I pravac prema meni... Kao znao sam gdje cu te nac i morao sam te vidjet...
Slijedeca scena je kako meni prilazi gazda i pita znam li ih da ih izbaci... reko znam, ok su... bas bih bila kretenka da sam pustila da ih sutnu vani, tako sam razmisljala (Boze, koja sam glupaca bila...)
Elem, ide noc i ture se okrecu, ovaj jedan se dere, pa poce psovat i gazda ponovo pridje meni... Kaze il ih vodi il cemo ih mi zamoliti... Nece covjek belaje ukafani... Razumljivo...
I haj, reko hajmo drugdje... nece... reko bas dosadno ovdje, hajmo dalje... I tak do druge kafane... Ponapijali se oni, al onaj moj konobarcic i ja pricamo... I znam da sam se trebala ispalit kuci, al sve mi nesto nije dalo...
U po frke, osjetim ja neciju ruku na dupetu :x ... Okrenem se, njegov jaran... Reko, jes ti normalan... Sta radis... A on se pravi budala, kaze bjez ba umisljas :x
Okrenem se ja, a ovaj moj razveza neku pricu o bivsoj... Noc sve gora... Kad opet me neko uhvati... Al ovaj put sam podigla ruku i zviz... Odvalim mu jarana, tako da se svi okrenuse... Kad ce ovaj moj, sta ti je ba, sta mi udaras jarana? :x
Reko jes ti corav?! Kaze, pa sta fali, malo i odvali se smijat :x :x :x Okrenuh se da izadjem, kad on dobaci, samo da znas da ne bih ni izasao s tobom, samo sam morao uzet pare, vidis da slavimo... :shock: :shock:

Meni upitnik iznad glave, reko dodji ovamo! Objasni, al odmah! Kaze, pa kladio se sa rajom konobarima da ce on dobit broj, jer niko od njih nije uspio i ponovo on u smjeh... :-)

elem, on dobio opkladu, ja bila ljutaaaa... malo je rec... Svaki slijedeci put sam ga ignorisala i isla na sank kod drugog konabara po pice... Kad jedan njegov kolega me uhvati za ruku... Kao hvalio se dasa i njemu je zaista zao, ucestvovao je u opkladi, pa se osjeca krivim... Et jesam li mi odvalila jarana, svaka cast i nesto u tom smislu... Treba takve prebit... Ja u cudu... Pih...
Kaze, et mozemo li na kolac nekad? Htio bi da cuje cijelu pricu sa mog gledista :|
Reko, vidi nije da imam predrasude prema konobarima, al jel opet opklada?! Odjebi, molim te u skokovima :x
elem nekoliko mjeseci kasnije sam pocela da se zabavljam sa momkom iz drustva , izlazili smo skupa, a konobari me nisu peglali vise...

Nije da je do konobara, al svakavih kretena ima...
Not My Idea

#1584 Re: Vasa najgora date iskustva :P

Post by Not My Idea »

:lol: :lol: :lol: to je rec bruka :cry:
Samprotivsviju

#1585 Re: Vasa najgora date iskustva :P

Post by Samprotivsviju »

:lol: :lol: :lol: :lol:

Salu na stranu,cesti su takvi slucajevi....

Samo za razliku od tog tvog,nakon sto curu totalno ispale...neki se nikad ni ne usude reci pravu pricu :)
BlacButterfly

#1586 Re: Vasa najgora date iskustva :P

Post by BlacButterfly »

Samprotivsviju wrote::lol: :lol: :lol: :lol:

Salu na stranu,cesti su takvi slucajevi....

Samo za razliku od tog tvog,nakon sto curu totalno ispale...neki se nikad ni ne usude reci pravu pricu :)
kreteni... sta reci... takve samo treba spustit na zemlju... samo jbg, nekad je tesko procijenit...

al i ja sam bila zloca, kasnije, vratilo se milo za drago :evil: al to tome neki drugi put...
naja22

#1587 Re: Vasa najgora date iskustva :P

Post by naja22 »

Ko Vam je kriv, vi zenske stalno i trazite kretene (vecina) pa se kasnije zalite i kao trazite dobre momke, a njih uopce i ne primjecujete...
Mariella

#1588 Re: Vasa najgora date iskustva :P

Post by Mariella »

A ti si dobri momak pretpostavljam :D
VenomousV

#1589 Re: Vasa najgora date iskustva :P

Post by VenomousV »

Mariella wrote:A ti si dobri momak pretpostavljam :D
zali se da je u friend zone :D
tinchy

#1590 Re: Vasa najgora date iskustva :P

Post by tinchy »

:lol: :lol:
Mariella

#1591 Re: Vasa najgora date iskustva :P

Post by Mariella »

VenomousV wrote:
Pa nek izadje iz nje, ili predje na drugu :D
nevidljiva_
Location: tamo gdje snovi postaju stvarnost, gdje mašta nema granica, a zvijezde mogu da se dohvate........

#1592 Re: Vasa najgora date iskustva :P

Post by nevidljiva_ »

naja22 wrote:Ko Vam je kriv, vi zenske stalno i trazite kretene (vecina) pa se kasnije zalite i kao trazite dobre momke, a njih uopce i ne primjecujete...
ne tražimo mi njih nego oni nalete na nas :roll: :-)
Aphex_

#1593 Re: Vasa najgora date iskustva :P

Post by Aphex_ »

Zoya wrote:Beograd, nekad 2002-2003 godine, otisla ja kod tetke u posjetu i meni ce "sestra od tetke" ugovoriti sastanak na slijepo sa nekim tipom (dio opklade) :lol: Odlicno rekoh! Prvi put, bice zanimljivo :D Nista, stize on, ja se sredila minjak, stikla, ono ovo, kad vidim njega :shock: penzionerski dzemper onaj na kocke, dzins a ispod dzempera bijela kosulja cija kragna viri preko okovratnika, on bahat, radi dva posla i samo prica o tome. Prvo se autom munjevitom brzinom sjurio do grada ( cjeli zivot mi je pred ocima proletio) da bi me kasnije kritikovao sto ne volim brzu voznju :shock: :-) Izasli smo tako u jedan restoran, muzika tresti a on mi se unosi u facu, tecno prica, to jest ispljuvo me zivu, a kada ga je ponjela muzika (isla je neka pjesma od Lepe Brene) hem me je treskao po ledjima tipa"brate.. ono..ovo, da bi kasnije svirao virtualnu klavijaturu sa pratecim dziberskim kezom od uha do uha, doslo mi je da placem :sad: tad me je vidio i nikad vise :lol:
Drugi izlazak je bio sa policajcem koji mi je u startu( na prvom izlasku prorekao cjeli zivot i ispricao koliko cemo djece imati), kad sam smorena od njegove price htjela da idem, poceo je kroz kez da mi prijeti da ce me lisicama vezati za stolicu u kaficu da ne bih mogla kuci :-)
drugo iskustvo genijalno! i liči na policajca :lol: :lol:
Rootboi

#1594 Re: Vasa najgora date iskustva :P

Post by Rootboi »

.
Last edited by Rootboi on 07/09/2012 03:30, edited 1 time in total.
naja22

#1595 Re: Vasa najgora date iskustva :P

Post by naja22 »

VenomousV wrote:
Nisam ni to :D :lol:
Forever alone :D
Ujedam

#1596 Re: Vasa najgora date iskustva :P

Post by Ujedam »

Zašto ne pišete još? :D
shady

#1597 Re: Vasa najgora date iskustva :P

Post by shady »

Evo moj najgori dejt ikad...desilo se prosle zime. Bio sa nekom rajom na kafi, nova raja pa se tek upoznajemo i sad znate kako to vec ide. Sjedimo u kaficu (korner), mrak slabo se vide lica, uglavnom upoznam ja curu iz Tuzle, ovdje dosla da studira. Tamo-vamo mi u neku shemu i ko poljubili se par puta, ali nastavit cemo poslije nasamo.

Sat-dva poslije, vec kasno oko pola 11, sutra treba rano ustati na fax, mi jakne i prema vratima, kisa pada pa nabili kapuljace na glavu. I tako idemo prema tramvaju i cura mi objasnjava kako njoj jos uvijek nema cimerke u stanu (zive negdje na Vojnickom) i pita da li mogu doci da joj namjestim internet na laptopu i kao mozemo kafu popit :lol: .

Ja uzbudjen, cura zgodna...i u istom trenutku dolazi tramvaj na stanicu i njoj zvoni mobitel. Javlja se ona, raja nagrnula na vrata, ulazimo mi tako...vidim ja ide ona iza mene, crnka, kapuljaca na glavi, guzva u tramvaju, jedva stojimo, ja se ni okrenut ne mogu. Kad sam vidio da vise ne prica na mob, ja navalim sa nekom pricom o faxu i studiranju.

I sve tako divno krasno, vazim ja, ona slusa, tramvaj se polako prazni...kad u po frke cura se pokupi i ode da sjedne na kraj tramvaja. Ja zbunjen, krenem za njom, stanem pred nju, pogledam, kad imam sta vidjet, nije ista osoba. Ja ko budala, okrecem se po tramvaju, cura zbunjeno u mene gleda, sve mi se cini svi u mene bulje ...uglavnom prva slijedeca stanica ja iskacem iz tramvaja i ko lud trcim prema prvom taxiju. :run:

Ispostavilo se da ona nije ni usla u tramvaj, a kako nismo brojeve razmjenili nije mi mogla javiti :oops: :oops:
Nikad se vise nismo ni vidjeli ni culi.
Ujedam

#1598 Re: Vasa najgora date iskustva :P

Post by Ujedam »

Ne mogu da vjerujem, u šta blejiš :-) :lol:
Možda si propustio ženu života :D
Zena_drugog_sistema

#1599 Re: Vasa najgora date iskustva :P

Post by Zena_drugog_sistema »

ma to cura neofirno pobjegla od njega :skoljka:
Ujedam

#1600 Re: Vasa najgora date iskustva :P