GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
- drndalo
#1576 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Ljudi, naravno da smrdi od glave, ali tu smrdi do noznih nokata...
By the way, nije valjda da ne znate da se kuponi iz njihove stamparije stampaju u duplikatu ? Nije valjda da stvarno mislite da oni sverceri prodaju samo kupone koje im ljudi iz firmi prodaju ? To je naravno do drzave, poreske, kantona... A one su takve kekve jesu...
Otpustiti visak ? Ko ima on politicara *uda za tako nesto i da rizikuje 15.000 glasova protiv sebe iduci put ???
By the way, nije valjda da ne znate da se kuponi iz njihove stamparije stampaju u duplikatu ? Nije valjda da stvarno mislite da oni sverceri prodaju samo kupone koje im ljudi iz firmi prodaju ? To je naravno do drzave, poreske, kantona... A one su takve kekve jesu...
Otpustiti visak ? Ko ima on politicara *uda za tako nesto i da rizikuje 15.000 glasova protiv sebe iduci put ???
- DoradO
- NEOPLAN
#1578 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
nije bas sve tako crno, konacno su Grasovci poradili malo na dvije stvari koje su mi nevjerovatne: ljubaznost revizora (vec mi dosta ljudi prica kako su ostali sokirani kad pri ulasku u trolu cuju dobar dan, izvolite, stanica ta i ta, linija ta i ta), i druga stvar, unutrasnje uredjenje vozila, pogledajte:

super izgleda. Tako malo, a tako puno znaci. Sa ova dva gesta pokazuju da tu negdje ipak ima i sposobnih i pametnih ljudi koji svojim idejama mogu izvuci firmu iz krize. Crnila ima jos mnooooogo, i ovo je kap u moru, al svaka im cast sto se bar nesto pocelo mijenjati.
I da, kad su vec ovako fino uredili trolu.... Pa dajte ljudi cuvajmo je, ipak se mi vozimo u njoj...

super izgleda. Tako malo, a tako puno znaci. Sa ova dva gesta pokazuju da tu negdje ipak ima i sposobnih i pametnih ljudi koji svojim idejama mogu izvuci firmu iz krize. Crnila ima jos mnooooogo, i ovo je kap u moru, al svaka im cast sto se bar nesto pocelo mijenjati.
I da, kad su vec ovako fino uredili trolu.... Pa dajte ljudi cuvajmo je, ipak se mi vozimo u njoj...
Last edited by NEOPLAN on 18/10/2011 10:01, edited 1 time in total.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#1579 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
jutros kratko stali tramvaji oko 8.20
gužva u 2 tramvaja dvojka nikako da krene
đaci s torbama na leđama pogoršavaju situaciju
gužva u 2 tramvaja dvojka nikako da krene
đaci s torbama na leđama pogoršavaju situaciju
- sinuhe
#1580 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Pada infrastruktura. Za nekoliko godina ce biti nesto autobusa. Sve je ohrndano, vise ni donacije ne mogu pomoci.
- DoradO
#1581 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
jutros mi usput naleti bus na kosevskom i ulazim a od sice imao 20pf i vadim 10KM, kad vozac- ma nemam majke mi sitno haj ulazi drugi put ces dat
haj reko hvala, kad po pehu na skenderiji na semaforu revizori
joj u meni odma nesto igra... i haj jedini ja stojim, dolazi ciko, pogleda me, e jbg reko ni vozac ni ja nismo imali stino... nisam ni zavrsio, kad i ovaj - ma hajde bice drugi put... jesam li ja nesto propustio
jel to neka akcija danas 
- Pasiflora
#1582 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Mislim da je ovo glupost! Zasto bi neko dao 200-300KM, kad je kazna (koliko?) 25KM????trcicu trceci wrote:Jedan razgovor revizora, koji sam juce cuo:
....
2."neki dan sam lika ufatio, i daje on meni 200 KM, govorim ja daj 300KM ili cu zvati policiju...moli me kaze evo ti 250KM nemam Bgm vise kod sebe" (ova dvojica se smiju)
jos nesto nerazgovijetno pricaju, i kao hvale se ko je uspio vise zakinuti ovaj napaceni narod...zalosno !!!
Ne kontam....
- atko
#1583 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
ja se svako malo uhvatim kako pocnem pista sta bi bilo logicno napraviti po pitanju grasa ... pa se sjetim da gdje pocinje BiH zavrsava logika ...
i tako delete napisano vazda
jebaji ga
jebaji ga
- Dr.Mr.Fr.
#1584 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Raska wrote:Danas odem na Otoku da kupim tromjesečni kupon. Nakon kupovine zatražila sam fiskalni račun. Službenica me je tako zaprepašteno pogledala i nakon par minuta mi je odgovorila: " Eto vam ga na kuponu piše koliko ste platili." Na to sam ja gospodji odgovorila kao.... ali gospodjo ja sam došla kupiti kupon, vama dajem svoj novac a od vas očekujem da mi izdate račun, pa ako ne izdajete fiskalni račun, dajte mi bilo kakav RAČUN. Naravno nisam dobila niti fiskalni a niti bilo kakav račun...
E sad se lijepo pitam, a pitam i forumaše da li je GRAS obavezan izdavati fiskalni račun ili ako je izuzet od izdavanja fiskalnog računa gdje to piše.
Sumnjam da GRAS ne izdajući fiskalni račun ima veoma veliki prostor za koje kakve malverzacije npr. broj izdatih penzionerskih kupona, a to automatski podrazumijeva ukupan iznos po tom osnovu koje kanton subvencionira i da još ne nabrajam..........
Ma jašta je, prijavi ih
-
gonz0
#1585 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Što jest jest, neki grasovi radnici nemaju potrebne kvalifikacije za svoje radno mjesto. Neki vozači, ili revizori , bog da mi dušu prosti
Ali fakat, komunikacija bi trebala kod njih biti na prvom mjestu, ali... Moj otac inače radi u grasu preko 20 godina, i struja je lik
ali bar ima osnove kulture prema korisnicima usluga. Neki dan sam branio GRAS, stojim iza toga, ali ne govorim ni da su oni cvjećke. Ali one brojke koje su navedene kao gubitak grasa za vrijeme strajka, na mjesecnoj bazi, par mjeseci sigurno su dovoljne da gras izvuku iz dugova, ali neko hapa 'li hala
- Truba
#1586 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
nov tramvaj a prokišnjava na zglobu 
- grunt
- Location: Ne budi med da te raznesu,ni otrov da se od tebe truju.
#1587 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
i dalje je sve po starom
bas kako se i ocekivalo
bas kako se i ocekivalo
- cappy_tempo
#1588 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
buca potok je to rijesio na vrlo jednostavan nacin. vozaci se pravili ludi pa vozili kad im se cefne dok ih gore domacini nisu nogama ubili i od tad buca potok redovan 
-
The Realist
#1589 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
OK sve što je napisano, samo me zanima kakve ti kvalifikacije za ovo trebaju?gonz0 wrote:Što jest jest, neki grasovi radnici nemaju potrebne kvalifikacije za svoje radno mjesto. Neki vozači, ili revizori , bog da mi dušu prostiAli fakat, komunikacija bi trebala kod njih biti na prvom mjestu, ali... Moj otac inače radi u grasu preko 20 godina, i struja je lik
ali bar ima osnove kulture prema korisnicima usluga. Neki dan sam branio GRAS, stojim iza toga, ali ne govorim ni da su oni cvjećke. Ali one brojke koje su navedene kao gubitak grasa za vrijeme strajka, na mjesecnoj bazi, par mjeseci sigurno su dovoljne da gras izvuku iz dugova, ali neko hapa 'li hala
-
The Realist
#1590 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Kad je to bilo?cappy_tempo wrote:buca potok je to rijesio na vrlo jednostavan nacin. vozaci se pravili ludi pa vozili kad im se cefne dok ih gore domacini nisu nogama ubili i od tad buca potok redovan
Trebali bi i mi na Boljakovu (Bože sačuvaj, ne prizivam to, ali na momente svašta pomisliš - jučer ih opet nije bilo par vožnji).
- cappy_tempo
#1591 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
nemam pojma kad ali zena koja ceka bus na zeljeznickoj stanici mi to rece i fakat svako jutro kad reljevo dom cekam buca potok po redu voznje ide,a ostali kako im se cefne 
- Truba
#1592 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
i ruke i noge im se pozlatilecappy_tempo wrote:buca potok je to rijesio na vrlo jednostavan nacin. vozaci se pravili ludi pa vozili kad im se cefne dok ih gore domacini nisu nogama ubili i od tad buca potok redovan
- Truba
#1593 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
npr radna dozvola i osnovna školaThe Realist wrote:OK sve što je napisano, samo me zanima kakve ti kvalifikacije za ovo trebaju?gonz0 wrote:Što jest jest, neki grasovi radnici nemaju potrebne kvalifikacije za svoje radno mjesto. Neki vozači, ili revizori , bog da mi dušu prostiAli fakat, komunikacija bi trebala kod njih biti na prvom mjestu, ali... Moj otac inače radi u grasu preko 20 godina, i struja je lik
- Adriatic
#1594 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
A državljanstvo?Black swan wrote:npr radna dozvola i osnovna školaThe Realist wrote:OK sve što je napisano, samo me zanima kakve ti kvalifikacije za ovo trebaju?gonz0 wrote:Što jest jest, neki grasovi radnici nemaju potrebne kvalifikacije za svoje radno mjesto. Neki vozači, ili revizori , bog da mi dušu prostiAli fakat, komunikacija bi trebala kod njih biti na prvom mjestu, ali... Moj otac inače radi u grasu preko 20 godina, i struja je lik
- Truba
#1595 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
ne treba ti to kad dobiješ radnu dozvolu 
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#1596 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Vlada je uvijek za čovjeka ...samo niti jedna ne specificira za kojeg?!micki125 wrote:autobuski saobraćaj je odron (možda sam to već u par navrata rekao ali nije zgoreg ponoviti). odavno je prešlo u drskost, mi koji koristimo autobuse smo faktički bez prevoza. ovako ponašanje im se očito toleriše, pa gdje je ta vlada za čovjeka?
-
gonz0
#1597 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
baš mi je sestra ispričala kako je danas momak popio batine od revizora na okretaljci mojmilo, jer je navodno pokušao da uđe bez karte i upao je u konflikt sa revizorom, kasnije čak i u fizički obračun, kako sam čuo taj momak je prvi počeo fizički sukob. sad ne znam kolko je ova priča istinita, odnosno kolko su detalji istiniti, zna li neko išta o ovome ?
-
maxell_sarajevo
#1598 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Naka mi moderacija oprosti

- mrtva kokoš
#1599 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
zasto sada radnici ne prave proteste, zasto ne idu pred vladu, 1000 zasto...micki125 wrote:autobuski saobraćaj je odron (možda sam to već u par navrata rekao ali nije zgoreg ponoviti). odavno je prešlo u drskost, mi koji koristimo autobuse smo faktički bez prevoza. ovako ponašanje im se očito toleriše, pa gdje je ta vlada za čovjeka?
dok je redovna plata i regres sve im je super. boli njih briga za gradjane. jadovi.
- demetra22
#1600 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Autobuski saobracaj je u qurcu. Jos od prije strajka jednu su liniju ukinuli a drugu prepolovili. I tako reduciranu je zadrzali.
Da sam znala da cu svaki put pjesaciti, ne bih kartu ni kupovala.
Znaci, bukvalno, raspored voznje ne postoji. Onaj regularni se drzi vazecim, mada se provodi onaj reducirani koji nema objavljen NIGDJE.
I svako sacekivanje busa mi budi osjecaj odvratnosti prema ovome gradu. J. im mater da im j.

Znaci, bukvalno, raspored voznje ne postoji. Onaj regularni se drzi vazecim, mada se provodi onaj reducirani koji nema objavljen NIGDJE.