SDA-All about

Post Reply
Sapienti

#1576 Re: SDA-All about

Post by Sapienti »

novi.dan.nova.nafaka wrote:
VjecitiStudent wrote:Ratne zlocince spasavati i ostavljati pod zastitom politickom imuniteta je bilo dobro???
Da nije bilo dobrog Dede, cijeli koncept srpskog nacionalizma koji je i poceo rat, bi bio van zakona i prava na politicko organizovanje.
Ma gle, tvoje je pravo da pljuješ i po Aliji i svim tekovinama organizovanog otpora.
Lahko je tuđim gloginje mlatiti i biti general poslije bitke.
Ja ne kažem da je neko branio SDS, već samo velim da je bilo lakše sarađivati sa njima, obzirom na stigmu koju su nosili sa sobom, već sa Miletom, kako ga Bakir i Zlaja prozvaše i promovisaše...
Ispravka netačnog navoda:

Nije se SDS zabranjivao, već je ponuđeno da se zabrane sve stranke sa nacionalnim predznakom, uključujući i SDS, ali SDA je to mudro odbila, jer je "lakše sarađivati" kao što ti kažeš.

Smiješan si...

Neki dan baš računam, odakle više izlaze insekti koji glasaju za SDA... Onda malo razmislim... jedno 10.000 uhljebljenih u administraciji + još podjednako toliko u kojekakvim državnim/poludržavnim/kvazidržavnim firmama x članovi porodice - eto ti glasačko tijelo od 100.000 (koliko je princ dobio ako se ne varam). Glasaju ljudi za radna mjesta, ha ja.
Nass

#1577 Re: SDA-All about

Post by Nass »

Mrzim SDA.

A sada mrzim i SDP.

Nikad vise na biralista. Sve stranke treba staviti na listu mafije protiv koje se treba boriti, bez razlike.
novi.dan.nova.nafaka

#1578 Re: SDA-All about

Post by novi.dan.nova.nafaka »

Sapienti wrote:Neki dan baš računam, odakle više izlaze insekti koji glasaju za SDA... Onda malo razmislim... jedno 10.000 uhljebljenih u administraciji + još podjednako toliko u kojekakvim državnim/poludržavnim/kvazidržavnim firmama x članovi porodice - eto ti glasačko tijelo od 100.000 (koliko je princ dobio ako se ne varam). Glasaju ljudi za radna mjesta, ha ja.
Pa inseksti ste svi vi koji atakujete na najsvetlije i najčistije ljude naše bliske istorije - na ljude poput rahmetli Alije. Neka vas je sram i stid tako bestidno napadati na čovjeka koji je dobio priznanja i na istoku i na zapadu, koji se još 50-tih godina prošlog stoljeća usprotivio tiranu pomažući muhadžire u Podrinju. Sram i stid neka vas bude - da nije ljudi poput njega, danas bismo živjeli u Velikoj Srbiji kao podanici srpskih vojvoda.
netko_ iz_ mase

#1579 Re: SDA-All about

Post by netko_ iz_ mase »

Sapienti wrote:Neki dan baš računam, odakle više izlaze insekti koji glasaju za SDA... Onda malo razmislim... jedno 10.000 uhljebljenih u administraciji + još podjednako toliko u kojekakvim državnim/poludržavnim/kvazidržavnim firmama x članovi porodice - eto ti glasačko tijelo od 100.000 (koliko je princ dobio ako se ne varam). Glasaju ljudi za radna mjesta, ha ja.
Pa inseksti ste svi vi koji atakujete na najsvetlije i najčistije ljude naše bliske istorije - na ljude poput rahmetli Alije. Neka vas je sram i stid tako bestidno napadati na čovjeka koji je dobio priznanja i na istoku i na zapadu, koji se još 50-tih godina prošlog stoljeća usprotivio tiranu pomažući muhadžire u Podrinju. Sram i stid neka vas bude - da nije ljudi poput njega, danas bismo živjeli u Velikoj Srbiji kao podanici srpskih vojvoda.
Ili bi im majke kosti sabirale po masovnim grobnicama...
srebra

#1580 Re: SDA-All about

Post by srebra »

kix.ba wrote:Hajde bar da i to dobiju kako valja, nego dobiju jedan u RS-u, daju tri u Federaciji.
skroz su se pogubili.
Banksy

#1581 Re: SDA-All about

Post by Banksy »

VjecitiStudent wrote: Da nije bilo dobrog Dede, cijeli koncept srpskog nacionalizma koji je i poceo rat, bi bio van zakona i prava na politicko organizovanje.
Kad smo kod Dede ... I on bi se sigurno danas složio s izbacivanjem SDA iz vlasti.

Rahmetli Izetbegović meni je tada rekao: "Ovo je, Zlatko, možda i dobro za SDA, da poslije deset godina vlasti u jednoj rijeci u kojoj se napunilo puno mulja dobijemo malo svježe vode."

http://www.dnevniavaz.ba/vijesti/teme/1 ... -brat.html
:mrgreen:
Corto Maltese

#1582 Re: SDA-All about

Post by Corto Maltese »

Banksy wrote:
VjecitiStudent wrote: Da nije bilo dobrog Dede, cijeli koncept srpskog nacionalizma koji je i poceo rat, bi bio van zakona i prava na politicko organizovanje.
Kad smo kod Dede ... I on bi se sigurno danas složio s izbacivanjem SDA iz vlasti.

Rahmetli Izetbegović meni je tada rekao: "Ovo je, Zlatko, možda i dobro za SDA, da poslije deset godina vlasti u jednoj rijeci u kojoj se napunilo puno mulja dobijemo malo svježe vode."

http://www.dnevniavaz.ba/vijesti/teme/1 ... -brat.html
:mrgreen:
Odavno zagovaram trampu: Zloćko na čelo SDA, a Tihi da preuzme SDP BiH. Za pola godine stvari bi legle na svoje. Tihi bi SDP pretvorio ga u svebosansku stranku, a Zlatko bi sahranio SDA za sva vremena. Usput i sebe. "Win-win-win", "Triple double"... nazovite to kako vam volja.
bambina78

#1583 Re: SDA-All about

Post by bambina78 »

Corto Maltese wrote: Odavno zagovaram trampu: Zloćko na čelo SDA, a Tihi da preuzme SDP BiH. Za pola godine stvari bi legle na svoje. Tihi bi SDP pretvorio ga u svebosansku stranku, a Zlatko bi sahranio SDA za sva vremena. Usput i sebe. "Win-win-win", "Triple double"... nazovite to kako vam volja.
:lol: Kako dobra ideja :thumbup:
Innovation

#1584 Re: SDA-All about

Post by Innovation »

netko_ iz_ mase wrote:Pa insekti ste svi vi koji atakujete na najsvjetlije i najčistije ljude naše bliske istorije - na ljude poput rahmetli Alije. Neka vas je sram i stid tako bestidno napadati na čovjeka koji je dobio priznanja i na istoku i na zapadu, koji se još 50-tih godina prošlog stoljeća usprotivio tiranu pomažući muhadžire u Podrinju. Sram i stid neka vas bude - da nije ljudi poput njega, danas bismo živjeli u Velikoj Srbiji kao podanici srpskih vojvoda.
:thumbup: :bih:
Nafaka ti sto tako pisu zna se sta su, nemoj se sekirati i dozvoliti da te isprovociraju. Svi mi dobro znamo istinu,jos samo da neki shvate gdje nas ovo sve vodi. Najbolje cemo vidjeti u Oktobru, koliko je narod svjestan ove nove koalicije i njihovih pljuvaca.
novi.dan.nova.nafaka

#1585 Re: SDA-All about

Innovation wrote:
novi.dan.nova.nafaka wrote:Pa insekti ste svi vi koji atakujete na najsvjetlije i najčistije ljude naše bliske istorije - na ljude poput rahmetli Alije. Neka vas je sram i stid tako bestidno napadati na čovjeka koji je dobio priznanja i na istoku i na zapadu, koji se još 50-tih godina prošlog stoljeća usprotivio tiranu pomažući muhadžire u Podrinju. Sram i stid neka vas bude - da nije ljudi poput njega, danas bismo živjeli u Velikoj Srbiji kao podanici srpskih vojvoda.
Nafaka ti sto tako pisu zna se sta su, nemoj se sekirati i dozvoliti da te isprovociraju. Svi mi dobro znamo istinu,jos samo da neki shvate gdje nas ovo sve vodi. Najbolje cemo vidjeti u Oktobru, koliko je narod svjestan ove nove koalicije i njihovih pljuvaca.
Ma hajde, mogu svašta razumjeti, dođe raja i pljuje po drugom i drugačijem. OK. Međutim, kad počnu pojedinci pljuvati po našim najboljim ljudima onda mi povuku živac.
Sve mislim da se radi o onim tamo-gore iz šume. Ko inače može na takav način atakovati na najsvjetlije liičnosti naše bliže istorije. ;-)
Melami

#1586 Re: SDA-All about

Post by Melami »

Innovation wrote:
netko_ iz_ mase wrote:Pa insekti ste svi vi koji atakujete na najsvjetlije i najčistije ljude naše bliske istorije - na ljude poput rahmetli Alije. Neka vas je sram i stid tako bestidno napadati na čovjeka koji je dobio priznanja i na istoku i na zapadu, koji se još 50-tih godina prošlog stoljeća usprotivio tiranu pomažući muhadžire u Podrinju. Sram i stid neka vas bude - da nije ljudi poput njega, danas bismo živjeli u Velikoj Srbiji kao podanici srpskih vojvoda.
bravo bravo. :thumbup:
Platformas

#1587 Re: SDA-All about

Post by Platformas »

Jadna je nasa istorija ako nam je najpozitivnija istorijiska licnost Alija Izetbegovic.
Trebam te

#1588 Re: SDA-All about

Post by Trebam te »

Platformas wrote:Jadna je nasa istorija ako nam je najpozitivnija istorijiska licnost Alija Izetbegovic.
Odj..i u skokovima 8-) :run:

:bih:
Platformas

#1589 Re: SDA-All about

Post by Platformas »

'vaka si :thumbup:
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#1590 Re: SDA-All about

Post by -LIBERO- »

Divan nam je taj vodja bio. Jos je u amanet vecinu drzavnih resorsa ostavio svom potomku, malom princu, i cijeloj toj bratiji sa dvora.
Divan i ravnopravan feudalizam uspostavio...respekt za njega :thumbup:
Last edited by -LIBERO- on 11/07/2012 12:17, edited 1 time in total.
novi.dan.nova.nafaka

#1591 Re: SDA-All about

-LIBERO- wrote:
Divan nam je taj odja bio. Jos je u amanet vecinu drzavnih resorsa ostavio svom potomku, malom princu, i cijeloj toj bratiji sa dvora.
Divan i ravnopravan feudalizam uspostavio...respekt za njega :thumbup:
Kritike upućuje ko ? Prof., dr., dipl. ecc, whatever.
Jer, za svaku kritiku se prvo gleda ko ju je uputio, pa tek se onda gleda u njenu suštinu. Pogotovo za jednu takvu, bez ijednog ozbiljnog argumenta ili činjenice...
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#1592 Re: SDA-All about

Post by -LIBERO- »

Znaci ti gledas titulu pa tek onda sustinu?? :D

Na PP mi se mozes obratiti oko licnih podataka, ako insistiras. A ovdje mozemo diskutovati o temi. Nesto sam rekao sto ne stoji i sto nije istina???
Last edited by -LIBERO- on 11/07/2012 12:22, edited 1 time in total.
jazzer

#1593 Re: SDA-All about

Post by jazzer »

novi.dan.nova.nafaka wrote:Ma hajde, mogu svašta razumjeti, dođe raja i pljuje po drugom i drugačijem. OK. Međutim, kad počnu pojedinci pljuvati po našim najboljim ljudima onda mi povuku živac.
Sve mislim da se radi o onim tamo-gore iz šume. Ko inače može na takav način atakovati na najsvjetlije liičnosti naše bliže istorije. ;-)
Jest, u pravu si, mi smo sumljaci a ti si patriota. Mi koji mislimo da nam A.I., njegov sin,
E. Bicakcic, Brankovic i ostali nisu najbolji ljudi koje su bosnjaci imali ili imaju, mi smo sumljaci, cetnici, sta vec..

Za tvoju informaciju, bio sam u vojsci 3 godine, i sve vrijeme me savrseno bolio za najbolje ljude
koje BiH ima ili je imala. A poslije rata jos me vise boli za te ''najbolje u bosnjaka'' jer
svojim ocima svakodnevno gledam dokle su nas i ovu drzavu takvi doveli. Zato se nista ne ibreti kada se nekome
gadi i prvi i peti esalon ''najboljih u bosnjaka''!! Dovoljno je da se okrenes oko sebe i vidis naslijedje nasih
''najboljih ljudi''.
S4mpion

#1594 Re: SDA-All about

Post by S4mpion »

Pa da je Alija bio posten,ne bi danas Bakir pravio 5 ogromnih zgrada po Sarajevu.Cim je Alija sjeo za sto da pregovara sa agresorom-tu je bila gotova prica.To je isto kao da ja tebi sad uletim u kucu i ti umjesto da me istjeras kako znas i umijes,ti sa mnom otpocnes pregovore u kojima ja tebi oduzmem pola kuce-identicnu stvar je uradio i Alija.Da je bio posten,oruzije bi se dijelilo vojnicima,a ne bi se prodavalo.Moj stari je morao sa nozem u pofalicku bitku jer mu SDA nije htjela dati pusku dok ne stavi pare na sto,a stotine pusaka im je stajalo po podrumima i cekalo kupca.Toliko o Alijinom postenju i postenju SDA.Na pregovorima sa Tudjmanom,Sefer Halilovic prvi put cuje da je Alija odbio Tudjmanovu ponudu za naoruzanje,odbio je pomoc(sakrivao je to od Sefera),a na Seferovo pitanje:"Alija,sta ovaj prica?"Alija odgovara:"Ma pusti ga.'"
seln

#1595 Re: SDA-All about

Post by seln »

seln wrote:
novi.dan.nova.nafaka wrote: Ili bio slučajni prolaznik, na primjer... :)
Ili se sakriti u sef.
I opet na kraju sa Dodikom, koji negira genocid u Srebrenici, saditi tikve - šteleći tendere na Vc koridoru, a zauzvrat dobijati poslove u Šumskoj.
edit: da, jednom da se složimo i nas dvoje - sve je to naš Zlatko, Veliki Vođa, Lagumdžija..
S tobom se ne slazem ni da je nebo plavo. Sve je to dedo poceo, babo sjebao, a sin dokrajcio...
Jedan nas goloruke gurnuo u rat, drugi nas izdao i napao, a treci se ide izvinjavati cetnicima sto su nas klali.
seln

#1596 Re: SDA-All about

Post by seln »

Nass wrote:Mrzim SDA.

A sada mrzim i SDP.

Nikad vise na biralista. Sve stranke treba staviti na listu mafije protiv koje se treba boriti, bez razlike.
Zrelo razmisljanje.
Image
novi.dan.nova.nafaka

#1597 Re: SDA-All about

-LIBERO- wrote:Znaci ti gledas titulu pa tek onda sustinu?? :D

Na PP mi se mozes obratiti oko licnih podataka, ako insistiras. A ovdje mozemo diskutovati o temi. Nesto sam rekao sto ne stoji i sto nije istina???
Ma nee, ni najmanje me ne interesuju tvoje kvalifikacije, već se radi o tome da je Alija dobio priznanje i na istoku i na zapadu za ono šta je uradio za domovinu. Imaš masu priznanja stranih diplomata da je, kako domaći izdajnici vole reći "lošoj odbrani", kumovala sama MZ, od embarga na oružje, pa nadalje. Dakle, Alija je svoj patriotizam pokazivao još od vremena kada je rizikovao zatvor pomažući muhadžire u Podrinju, pa sve do kraja svog života. Možda se i moglo bolje, ali mislim da nije moglo puno bolje. Uz ovakve kakvi smo, dobro je i to šta smo izvukli na kraju.
I onda iskoči lik i veli - ma ko ga jeb..., 'ta je on znao, sta god je radio usrao je. Mislim, kako da se normalan čovjek ne zapita: pa ko je sad taj hepek, i da mu se ne nasmije u facu. Ili da ga pak sažalijeva, radi toga što nije ni svjestan jadnik onoga šta priča... ;-)
Innovation

#1598 Re: SDA-All about

Post by Innovation »

Seln,jeli tako pricaju u Njemackoj?
seln

#1599 Re: SDA-All about

Post by seln »

Innovation wrote:Seln,jeli tako pricaju u Njemackoj?
Sta "tako"?
Innovation

#1600 Re: SDA-All about

Post by Innovation »

S4mpion, nije ti babo/tata tacno ispricao, mozda je pricao lovacke, a ti shvatio Pofalicke. :mrgreen:
Post Reply