Mrsanje - nacini ?

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
frameni

#1576 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by frameni »

shin wrote:Što bi bilo mnogo? Nigdje ne vodi kada planiraš skinuti pet kila za jednu godinu. Ovako imaš cilj i motivaciju, ide ko halva.

Ja sam 2004god uspijela za sest mjeseci skinuti nekih 8-9 kilograma viska...Do dana danasnjeg nikad ih nisam vratila...
Tako da opet imam i cilj i motivaciju...Sacuvat sadasnju kilazu..Nisam pristalica radikalnih metoda...
Ali opet svi imamo neke svoje nacine...Najbitnije je ostati istrajan u svojim planovima...
Bambi_na_kofeinu

#1577 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by Bambi_na_kofeinu »

shin wrote:Što bi bilo mnogo? Nigdje ne vodi kada planiraš skinuti pet kila za jednu godinu. Ovako imaš cilj i motivaciju, ide ko halva.
Obzirom da si imao višak od 35 kila (25 skinuto, 10 u planu), nisi baš autoritet za zdravo življenje i mršanje :D
Fućkaš more, pazi tijelo i zdravlje :)
leo_

#1578 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by leo_ »

shin wrote:
quarterback wrote:
shin wrote:Nakon male pauze nastavljamo, plan 10kg za mjesec dana. (spremam se za more) :D

Taj sistem koji imas - mrsam jer se spremam za more je pogresan iz razloga sto, kada se vratis s mora, tvoj motiv nestaje...

Mrsas jer je to dio tvog zivota sada i promjena tvog odnosa prema sebi samom.

Ja sam svojim sistemom izgubio skoro 25kg i nisam kile dobio, i jos skidam 8)
Daj i nama taj sistem :D Priti, priti pliz XD
cappy_tempo

#1579 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by cappy_tempo »

kako da sletim nekih 15kg sto stomaka sto mase jer sam za 2 mjeseca 5kg mase dobio (borilacke vjestine treniram ako sta znaci),a stomak je obimom isti kao i prije 2-3 mjeseca? da izbacim hljeb,kola i slicno tesko jer na poslu bi se u 2 popodne izvrno od gladi. ovako jedem oko 10-pola 11 pola hljeba sa necim i onda tek kuci oko pola 5 i navece ubacim sta beze u kljun pogotovo ako sam dosao sa treninga. probao sam izbacivanjem, pa nemoj ovo jesti i slicno i onda u pola 3 trcim u granap i 5-6KM ubacim u sebe hrane da bi se prestao tresti i da mi se snaga u noge vrati :D . na treningu pogotovo sad uvijek kapa sa mene, uvijek je jaci tempo,snage imam da guram svoju tezinu,biciklo vozam ali stomak stoji li stoji kao i kilaza.
caros

#1580 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by caros »

Jeb'ga drug, prehrana je najvažnija, to ako ne možeš srediti nema ni mršanja.
cappy_tempo

#1581 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by cappy_tempo »

caros wrote:Jeb'ga drug, prehrana je najvažnija, to ako ne možeš srediti nema ni mršanja.
prije 3 godine na posao isao bajkom i svaki dan mininalno 20km sam prelazio,a dosao sam dotle da 10km za 15min predjem i to brzim tempom :mrgreen: . uglavnom za dorucak jeo vise nego sada,radio mozda i manje nego sad i opet 10-15kg izgubio. sad ne mogu biciklom ici zbog nekih razloga ali ostaje ovo nakon posla. fakat na treningu jedva majicu sa sebe skinem,trcim,udaram sakama i nogama i to sve jaki tempo ide ali dzaba. ja jesam skino stomak i to ga bas skino ali ostao onaj kraj koji evo vec 3 mjeseca nece nikako da ode
caros

#1582 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by caros »

Pazi, da bi mršao moraš biti u deficitu sa kalorijama što znači da nema prejedanja. Ti već imaš konstantan trening tako da ti je još samo sređena prehrana ostala da se baš ono sklesaš. :D

Imaš i neke "preparate" ( NE one klasične fatburnere ) da te dodatno poguraju, već se ranije pisalo o tome ( efedrin, clen bla bla ). :D
leo_

#1583 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by leo_ »

cappy_tempo wrote:kako da sletim nekih 15kg sto stomaka sto mase jer sam za 2 mjeseca 5kg mase dobio (borilacke vjestine treniram ako sta znaci),a stomak je obimom isti kao i prije 2-3 mjeseca? da izbacim hljeb,kola i slicno tesko jer na poslu bi se u 2 popodne izvrno od gladi. ovako jedem oko 10-pola 11 pola hljeba sa necim i onda tek kuci oko pola 5 i navece ubacim sta beze u kljun pogotovo ako sam dosao sa treninga. probao sam izbacivanjem, pa nemoj ovo jesti i slicno i onda u pola 3 trcim u granap i 5-6KM ubacim u sebe hrane da bi se prestao tresti i da mi se snaga u noge vrati :D . na treningu pogotovo sad uvijek kapa sa mene, uvijek je jaci tempo,snage imam da guram svoju tezinu,biciklo vozam ali stomak stoji li stoji kao i kilaza.
To sto si napisao je suplja, vjeruj mi, imao sam i ja takav osjecaj, pa se jos nakrham slatka ko debil i opet mi dodje na isto. Ustani ujutru, pojedi 2-3 jaja kuhanih i crnog hljeba. kupi jedan 0,9%mm jogurt i ponesi sa sobom na posao. Kad ti dodje da se "izvrnes" od gladi, popij dva gutljaja jogurta. to ce te zasititi malo, pa onda opet oko pola 11 pojedi saku neslanog kikirikija (imas Gudi, peceni, neslani), to ce te opet zasititi do jedno 12. u 12 imas jedan konkretniji obrok, sto podrazumjeva piletinu i kakvog povrca sa crnim hljebom (imas u Mercatoru raznih peciva od crnog brasna). vjeruj mi da ja pojedem pizzu i budem gladan opet, a uzmem neku pilecu salatu i najedem se ko ludjak (a piletine ne dodje nesto puno). naravno, vode pijes stalno, sve dok ti urin ne bude cist ko voda. tad znas da je dosta.

ja radim sve ovo i uspio sam donekle, ali treba to jos usavrsiti, a ja vishe ne znam kako.
frameni

#1584 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by frameni »

ljetni_dan wrote:Ne znam da li je neko spominjao u ranijim postovima... Bitno je ujutro odmah nakon ustajanja pokrenuti metabolizam i "očistiti" od prethodnog dana. Jedna vrlo jednostvna sitnica za održavanje kilaže a i gubljenje sigurno - ujutro čim ustanete iscijediti jedan limun ili grejp i čašu tople vode (ali baš tople ne hladne vode), i popiti natašte. Efekat - uskoro posjećivanje kupatila :D .
Limun i toplu vodu sam koristila povremeno 2-3 jutra sedmicno...Jedini problem je sto imam osjetljiv zeludac tako da izbjegavam unos dodatne kiseline bez obzira koliko bila prirodna...
quarterback

#1585 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by quarterback »

a da manje jedete a vise se bavite fizickom aktivnoscu ?
kazu da sigurno pomaze :lol:
forest gump

#1586 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by forest gump »

quarterback wrote:a da manje jedete a vise se bavite fizickom aktivnoscu ?

Ali fakat :D

Kakvi ba grejpfruti i kakvo čiščenje metabolizma? Gdje nalazite te gluposti?

Kao prvo probušiti kašiku. Kao drugo patike na noge i na trčanje.
skafiskafsnjak

#1587 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by skafiskafsnjak »

Nema potrebe da se ista vise pise... u ovih 60i nesto stranica bar 10 puta je objasnjeno.
Uglavnom, ishrana i aktivnost kljucni . Jedno bez drugog tesko .
frameni

#1588 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by frameni »

Aj si zlocest... :skoljka:
forest gump wrote:

Povremeno konzumiranje vode i limuna nije glupost vec preporuka...
Kasike ne busim nego vodim racuna o kvalitetu i kvantitetu prehrane...Fizicka aktivnost je prisutna u kolicini koja odgovara mojim potrebama i gdje pronalazim zadovoljstvo...
forest gump

#1589 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by forest gump »

ljetni_dan wrote:
forest gump wrote:

Ko je rekao da nije potrebna fizička aktivnost? Za tvoju informaciju, nije potrebno probušiti kašiku, već razmisliti šta staviti u kašiku.

Količina je presudna.
skafiskafsnjak

#1590 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by skafiskafsnjak »

Ma najbitniji je kvalitet ishrane, tj. sta jedemo. Ja sam u 3-4 mjeseca uspio smrsati 12kg, a vise sam jeo nego do tada.
forest gump

#1591 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by forest gump »

ljetni_dan wrote:@forest gump

Ako ti tako kažeš, ja lično se ne slažem, kvalitet hrane je presudan, prije svega za zdravlje - koje treba biti primarni cilj, a onda se i fizički to odrazi. Ne kažu džaba - "Ono si što jedeš".
A ko to kaže? :D

Ne znam, ja jedem sve ali ipak pazim da ne pretjerujem. Ja se držim one "“I jedite i pijte, samo ne pretjerujte."
skafiskafsnjak

#1592 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by skafiskafsnjak »

Joj bezveze raspravljate i pricate o onome sto je vec receno vise puta.
skafiskafsnjak

#1593 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by skafiskafsnjak »

Nisam rekao da nemas pravo ...
ali zasto nesto ponavljati ...

:thumbup:
quarterback

#1594 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by quarterback »

ljetni_dan wrote:
Nismo to znali :D , hvala ti, još kad bi specificirao na šta tačno misliš, da se ne umorimo razmišljajući o tome :P .
mislim da manje jedes a vise cijepas drva recimo :lol:
forest gump

#1595 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by forest gump »

Nije ni meni namjera da ovo izađe u neku raspravu :lol:

Hoću samo kazati da je po meni nutricionizam precjenjen. Previše se ljudi na njega oslanjaju u pokušaju da se dovedu u red, što je ipak linija manjeg otpora.

Pogledajte kako izgleda dijetalni režim vrhunskog sportaša :D :D :D

skafiskafsnjak

#1596 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by skafiskafsnjak »

Phelps to potrosi .. to mu je posao , hahah
quarterback

#1597 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by quarterback »

e vidis tu sam te cekao, kad to postignes, javi se, imam nekih drva :lol:
quarterback

#1598 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by quarterback »

a i ti smrsati :lol:
frameni

#1599 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by frameni »

quarterback wrote:e vidis tu sam te cekao, kad to postignes, javi se, imam nekih drva :lol:

Sacuvaj ti ta drva jer sve su prilike da ce tebi zatrebati poslije palacinki :skoljka:
quarterback

#1600 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by quarterback »

:thumbup:
svaka cast :)
Post Reply