FK Željezničar - Evropske utakmice

Sve o FK Željezničar...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
propeler1

#1576 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by propeler1 »

Bosanski_kralj wrote:
leo karan wrote: to se nije smjelo dozvoliti, manijaci su mogli znati da ce ovako nesto pokusati
Ne znam kako to u navijačkom svijetu funkcioniše i zato ozbiljno pitam, zar u ovom slučaju i Hz nisu trebale reagirati? Nije ovo bio sukob na stadionu, obični navijački između Manijaka i Viola, nije ovdje vrijeđan samo Željo, nego čitava BiH, nije razvaljivano samo Grbavica, nego i vaš grad, zar nije logično da i Hz im udijele koju vaspitnu?

A je li slucajno ti vidis nekog navijaca Zelje? Ja koliko vidim ovo su obicni momci koji su se slucajno tu nasli, moze biti i HZ i Manijak...
argyle

#1577 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by argyle »

leo karan wrote:
Senad_Duster wrote:Eto pa gledajte desno desno su Manijaci lijevo "Viole"

PUSTE MOLIM VAS DA IH UBIJEMO

svaka cast za ovo tjeranje,
samo nazalost, premalo je bilo manijaka sto je sramota

5 do 7 minuta prije ovoga, su ovi slovenci divljali na uglu storsmajerove i ferhadije, palili baklje udarali ljude, razbijali flase.

to se nije smjelo dozvoliti, manijaci su mogli znati da ce ovako nesto pokusati
agent_zero

#1578 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by agent_zero »

Bosanski_kralj wrote:
leo karan wrote: to se nije smjelo dozvoliti, manijaci su mogli znati da ce ovako nesto pokusati
Ne znam kako to u navijačkom svijetu funkcioniše i zato ozbiljno pitam, zar u ovom slučaju i Hz nisu trebale reagirati? Nije ovo bio sukob na stadionu, obični navijački između Manijaka i Viola, nije ovdje vrijeđan samo Željo, nego čitava BiH, nije razvaljivano samo Grbavica, nego i vaš grad, zar nije logično da i Hz im udijele koju vaspitnu?
Neka mi niko ne zamjeri, ali ovo su situacije u kojima čovjek ne može, a da ne odreaguje emocionalno, srcem...

Sramota za ovaj grad je da dođe šačica fašista i maltertira građane usred centra, veliča genocid i samo mala grupica ljudi im se suprostavi????

Ove fašiste je trebalo SATRATI. I ne treba im dozvoliti da ovo nekažnjeno prođe.

Toliko.
Suicidal Siberian

#1579 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by Suicidal Siberian »

Sreca pa nije bilo manijak ni hordi u gradu, mrtva glava bi pala...A maribor bi to jedva docekao, da kazu da nece da igraju, da se plase za svoju sigurnost..sta mislite za koga bi UEFA povukla?
Bosanski_kralj

#1580 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by Bosanski_kralj »

propeler1 wrote:
Bosanski_kralj wrote:

A je li slucajno ti vidis nekog navijaca Zelje? Ja koliko vidim ovo su obicni momci koji su se slucajno tu nasli, moze biti i HZ i Manijak...
Prozivaju se Manijaci za lošu reakciju, a zar se samo od njih trebala očekivati reakcija, dok bi ostali trebali mirno posmatrati šta se dešava?

Kad već neće policija na pravi način da djeluje, ovo što su uradili ovih par momaka sa videa je pravi odgovor na ponašanje VIola. Šteta što se ova situacija nije iskoristila da se ovim fašistima vilice polome, tako da nikad više ne bi pomislili da nešto onakvo uzvikuju.
JThomas

#1581 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by JThomas »

a kad se treba srati u drugom smjeru, onda je centar grada kraljevstvo hordi... :roll:

ne smijem ni pomisliti šta bi bilo da se samo 5-6 ljudi našlo recimo niz pehlivanušu...
hrle1976

#1582 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by hrle1976 »

Ja krkanluka... i onog -"molim vas, pustite nas da ih ubijemo", primitivizam all around. A da je klub i necemu mislim na internacionalnom nivou pa ni po jada, ali nije ni za engleske 3 lige. Uozbiljite se. Samo se brukate pred ocima UEFE.
muniza

#1583 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by muniza »

JOINT_1921 wrote:Nije ti to istina, normala dodji do pola 7 na Grbavicu, kupi kartu za Jug i sa korteom pravac KOsevo... Ako ne, bice i gore od 15 h karata za jug 100 %...
Fala buraz al evo ipak zamolih havera i uzeo jue maloprije u ferhadiji, vidimo se večeras
JThomas

#1584 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by JThomas »

a oni se ne brukaju koji su prvi počeli sa iživljavanjem na prolaznicima? nego se brukaju ovi koji su im stali na crtu? nađi klipove manijaka iz maribora, puno radno vrijeme se cugalo na glavnom trgu bez incidenta, i još na kraju pokupilo smeće.

al' bosancu draži slovenski proljev od naše baklave...
hrle1976

#1585 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by hrle1976 »

JThomas wrote:a oni se ne brukaju koji su prvi počeli sa iživljavanjem na prolaznicima? nego se brukaju ovi koji su im stali na crtu? nađi klipove manijaka iz maribora, puno radno vrijeme se cugalo na glavnom trgu bez incidenta, i još na kraju pokupilo smeće.

Slusaj momak, ja niti sam bosanac, niti su mi slovenci drzai, niti me necija govna ili baklave zanimaju. Ja sam se odreko SFRJ jos 1988 god. kazem na podllozi sto mogu da vidim na snimku. A to isto ce da vidi i UEFA! A to ako su oni prvi poceli a ako nema dokaza u obliku snimka, onda nece niko ni znati. Ja ne osporavam ako je tako bilo, ali kazem, kruzi internetom video gdje BOSANAC moli policajca da ih puste da pobiju SLOVENCE.
Chisum

#1586 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by Chisum »

hrle1976 wrote:
JThomas wrote:a oni se ne brukaju koji su prvi počeli sa iživljavanjem na prolaznicima? nego se brukaju ovi koji su im stali na crtu? nađi klipove manijaka iz maribora, puno radno vrijeme se cugalo na glavnom trgu bez incidenta, i još na kraju pokupilo smeće.

Slusaj momak, ja niti sam bosanac, niti su mi slovenci drzai, niti me necija govna ili baklane zanimaju. Ja sam se odreko SFRJ jos 1988 god. kazem na podllozi sto mogu da vidim na snimku. A to isto ce da vidi i UEFA! A to ako su oni prvi poceli ako nema dokaza kao snima nece niko ni znati, ja ne osporavam ako je tako bilo, ali kazem. Kruzi internetom video gdje BOSANAC moli policajca da ih puste da pobiju SLOVENCE.
Ajde, dupljak "Cheh", razguli sa teme s kojom nemas veze.

P.S. Najjaci su ovi naturalizovani XY, koji i na temama o posudju i kucnim ljubimcima podvuku da NISU Bosanci, te priloze kratku istorju odricanja nekoga i necega.... :lol: Valjda im preslo u naviku nakon toliko godina puzanja pred originalima.
Last edited by Chisum on 24/07/2012 15:24, edited 2 times in total.
JThomas

#1587 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by JThomas »

ima i taj snimak.

samo je tebe očito zanimao samo ovaj.
Suicidal Siberian

#1588 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by Suicidal Siberian »

hrle1976 wrote:

Slusaj momak, ja niti sam bosanac, niti su mi slovenci drzai, niti me necija govna ili baklave zanimaju. Ja sam se odreko SFRJ jos 1988 god. kazem na podllozi sto mogu da vidim na snimku. A to isto ce da vidi i UEFA! A to ako su oni prvi poceli a ako nema dokaza u obliku snimka, onda nece niko ni znati. Ja ne osporavam ako je tako bilo, ali kazem, kruzi internetom video gdje BOSANAC moli policajca da ih puste da pobiju SLOVENCE.
Da i? Jel trebao da kaze: "Oprostite gosn policajac, kaj smijem povuci ovog drugog navijaca za vestu?"
Janjicar

#1589 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by Janjicar »

:thumbup:

Mi 'vazda pricamo o nekoj kulturi i kako se ponasamo,
Odemo u Francusku naseg novinara istjeraju iz kabine i poiskljucuju mu sve,
Ode Sarajevo u Bugarsku novinari nema sta ne pisu o njima, napadnu bus itd.

I onda kad neko veliča Genocidaše i kad ih obicni ljudi napadnu onda smo mi papci, nekulturni, svijeta nismo vidjeli,ne trebamo se tako ponasat itd...
hrle1976

#1590 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by hrle1976 »

JThomas wrote:ima i taj snimak.

samo je tebe očito zanimao samo ovaj.

Kad sam prvi clanak procito na kliksu, samo je bio Klikas snimak iz pticije perspektive. Drugi snimak nisam ni vidio niti ga je bilo za pogledati. A ako ga ima ja cu i njega pogledati.
vryzas

#1591 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by vryzas »

hrle1976 wrote:Ja krkanluka... i onog -"molim vas, pustite nas da ih ubijemo", primitivizam all around. A da je klub i necemu mislim na internacionalnom nivou pa ni po jada, ali nije ni za engleske 3 lige. Uozbiljite se. Samo se brukate pred ocima UEFE.

Djesi INTELEKTUALAC, nisam te prepozno...aj razligu lagano!
vryzas

#1592 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by vryzas »

Suicidal Siberian wrote:
hrle1976 wrote:

Da i? Jel trebao da kaze: "Oprostite gosn policajac, kaj smijem povuci ovog drugog navijaca za vestu?"

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

:thumbup:
Senad_Duster

#1593 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by Senad_Duster »

Prvo niko nije očekivao Slovence sad' u gradu jer su oni tek jutros krenuli.
Drugo eto ta šaka ljudi koja im se suprostavila satrala ih je mada se n snimku vidi par momaaka sa duxericama Manijaka.
Treće evo javlja mi se hordaš jedan kaže sramota bježite u svom gradu a reko taj grad nije vaš isto ? Vi se hvalite da je Čaršija vaša pa gdje ste vi tu da branite grad ?

aBd da dragi Allah da snage i pameti igračima da samelju Maribor na tterenu a mi ćemolahko sa ovom šakom jada izači na kraj ;)
leo karan

#1594 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by leo karan »

Senad_Duster wrote:Prvo niko nije očekivao Slovence sad' u gradu jer su oni tek jutros krenuli.
Drugo eto ta šaka ljudi koja im se suprostavila satrala ih je mada se n snimku vidi par momaaka sa duxericama Manijaka.
Treće evo javlja mi se hordaš jedan kaže sramota bježite u svom gradu a reko taj grad nije vaš isto ? Vi se hvalite da je Čaršija vaša pa gdje ste vi tu da branite grad ?

aBd da dragi Allah da snage i pameti igračima da samelju Maribor na tterenu a mi ćemolahko sa ovom šakom jada izači na kraj ;)
taj "hordas" sto ti se javlja je debil, evo ja cu ti reci...
mi smo ba generalno u dubiozi.
ne postujemo svoje, izgubljeni u vremenu i prostoru.

ovo se trebalo uraditi tako da policija zazmiri na jedno oko, puste fino 20 batinasa i ostale dobrovoljce da ih zgaze BUKVALNO. Otupit trotoare s njima
pa bi nas brate postovali,
nas i sve nase.
UltrasNaBaterije
Location: Grbavica-zgrade u nizu, u kopu-jedan drugom uvijek blizu

#1595 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by UltrasNaBaterije »

hrle1976 wrote:

Vidi se da si neinformisan. UEFA nema nikakvih nadležnosti na ono što se događa van stadiona. Kad ćete to ljudi shvatit. To uopce nije problem fudbala, to je problem države i policije. Ljudi su dosli u privatnom aranzmanu u drzavu, nema pravog osnova za povezivanje sa UEFAom i kaznama,
marschall

#1596 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by marschall »

leo karan wrote:
Senad_Duster wrote:Prvo niko nije očekivao Slovence sad' u gradu jer su oni tek jutros krenuli.

taj "hordas" sto ti se javlja je debil, evo ja cu ti reci...
mi smo ba generalno u dubiozi.
ne postujemo svoje, izgubljeni u vremenu i prostoru.

ovo se trebalo uraditi tako da policija zazmiri na jedno oko, puste fino 20 batinasa i ostale dobrovoljce da ih zgaze BUKVALNO. Otupit trotoare s njima
pa bi nas brate postovali,
nas i sve nase.

sramota da njih samo saka jedna dodje u sred sarajeva i provociraju........eto na kakvom glasu nam je i drazava i mi ko narod.....
miks

#1597 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by miks »

ovo nam evropa pokazuje..kako se treba u evropi ponašati....naši u sloveniji nisu napravili,nikakav incident
Pitari-CHWIILA

#1598 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by Pitari-CHWIILA »

hrle1976 wrote:

sve si nam reko filozofe iz praga
sad ti je vrijeme da ides u trecu smjenu i cistis evropske ulice
vozdra
i sta te libo taki sto neko moli drota..ti si ceh i uzivaj mota a ne petljaj se vamo kad pojma nemas
eto kolko znas ..tvrdi sta ako uefa vidi...halo inzinjeru to je grad a ne stadion

manijaci...dobro je bilo , bio sam tamo..al , acab je stoka samo takva..opalise naseg ni krviog ni duznog..pored nas i vas ,skocilo je 10-tak momaka za koje niko ziv ne moze reci ni timovci ni hz
respect
Charuga
Globalni moderator

#1599 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by Charuga »

@hrle1976

Pa majka mu stara, mogao si pogledati sva 3 snimka sa ovog portala i po trecem bi skontao ko sta su viole radile kod Katedrale prije one frke i tuce koju si komentarisao.
debeljko20

#1600 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by debeljko20 »

prenosi li iko utakmicu večeras?
Post Reply