SDP

Post Reply
HAVANA

#1576 Re: SDP

Post by HAVANA »

Alfons Kauders wrote:
kojeime wrote:A onda ide lancano.

Kada nije velika nezaposlenost onda gazda ne moze ucjenjivatir adnike visinom plate. Pa onda radnik kaze necu da radim za tu platu hocu vecu ili idem. A tada ce biti teze naci radnike jer ce nezaposlenost biti manja. A gazda onda skonta da ako mu radnik(ci) odu zbog visine plate ili nece imati dovoljno radnika za firmu i/ili ce sigurno doci pod sankcije zbog onih 40 sati sedmicno. I tako ce gazde morati davati i vece plate.

Naravno, ovo je teorija, negdje plate jednostavno nece moci rasti jer nece biti dovoljno prihoda u firmi, ali tada ce biti zdravija situacija, plate ce biti visoke ili niske zbog realnog stanja, a ne zato sto gazda ne isplacuje plate a sebi kupuje jahte.
opet zle gazde koje tjeraju robove da rade i daju im plate od kojih ne mogu kupiti ni smoki?

pogledaj malo oko sebe - vecina ljudi nema blage veze s bilo kakvim poslom, nemaju haman nikakvog bitnog iskustva... e to su ti koji kukaju... kad dodje na prvi konkurs i gazda daje pet stoja - jebes ga, ima ko hoce... i ja sam radio za smijesne pare dok sam bio na faksu, pa sta? nije mi bilo ispod casti, a njima haman jest...

kvalifikovanih a nezaposlenih licno ne poznajem - vecina firmi ce rado izvaliti dobru platu za dobrog radnika koji ce napraviti posla... ako neko firmi namakne 5-6 milja dobiti mjesecno a placen je dvije i kusur milje, taj je jos i slabo placen u odnosu na radnika koji primi 800km a napravi milju... nema vise komunizma druze, da 5 ljudi u firmi radi a da 25 prima pristojne plate na njihovoj grbaci...

:thumbup: Nije problem platiti dobrog radnika ako je taj radnik sposoban stvoriti novu vrijednost.Problem je platiti radnika koji ne da ne stvara novu vrijednost vec nije u stanju uraditi ni ono osnovno.Tuzno je da su ovi drugi vecina i da je jako tesko naci sposobnog i vrijednog covjeka...takvi vec rade.
BH BiH

#1577 Re: SDP

Post by BH BiH »

SDP je dobro krenuo sto se tice ekonomije. Na vaznim pozicijama u ministarstvima vezanima za privredu do sad nije bilo ni pola strucnjaka. Sad je druga prica, poneki rezultati se vec osjete. Uostalom, koja je druga opcija Fahro, Lepi ili Klepmo ? :lol: :lol: :lol: Birajte :thumbup: :bih:
hercegovac_pravi

#1578 Re: SDP

Post by hercegovac_pravi »

nosara wrote:
hercegovac_pravi wrote: Oni koji su glasali za SDP ponovo ce glasati za istu stranku. Oni koji nisu preseravat ce se o tome kako ih zaboli uho sto je HDZ blokirao imenovanje kantonalinh poslanika i to blokiranje pripisivati ...pogodi kome?
Pa, u najmanju ruku, da sam zlaja, ne bih bas racunao bjanko na ovo... Naprotiv... Ima da se sataru od rada da bi dobili moje glasove...

Uostalom, to su i htjeli... Vlast, ovlasti, poziciju... Dadoh... E, to kosta, a cijena je njihova krv i teski rad, ono, da se rezultati vide sa Mjeseca... Inace, popuslic... :oops:
Naravno da moraju raditi. To bola nosara niko ne dovodi u pitanje. Jedna je stvar zahtjevati od vladajuće koalicije da radi i da se satare radeći, dok je nešto sasvim drugo njihov rad validirati na osnovu toga "koliko su popustili Dodiku ili Čoviću". E vidiš ta jedinica mjere kod mene ne prolazi. Evo konkretno, koliko je forumaša ovdje uopšte pokušalo opravdati Nikšićev potez zapošljavanja buraza? Niko živ već su mu svi hebali sve po spisku. A hajmo sada pogledati sa druge strane...koliko je forumaša popljuvalo SDP zbog ne popuštanja onda HDZ-u a danas Dodiku? Veliki broj...o tome se radi.

A hajmo sada sagledati realne okvire, jer je to jedina konkretna stvar koju imamo i ti i ja. Evo pitanja, kada bi danas bili izbori, da li bi ponovo glasao za SDP? Ako bi, zašto bi a ako nebi zašto nebi?
BH BiH

#1579 Re: SDP

Post by BH BiH »

A ko drugi neg SDP? :thumbup:
BH BiH

#1580 Re: SDP

Post by BH BiH »

zagazaga wrote:
BH BiH wrote:A ko drugi neg SDP? :thumbup:
Nadam se da uočavaš da se tvoji postovi razlikuju od ostalih i da ćeš prestati.
Izvini, ali za mene je to normalno :thumbup:
udrch

#1581 Re: SDP

Post by udrch »

BH BiH wrote:SDP je dobro krenuo sto se tice ekonomije. Na vaznim pozicijama u ministarstvima vezanima za privredu do sad nije bilo ni pola strucnjaka. Sad je druga prica, poneki rezultati se vec osjete. Uostalom, koja je druga opcija Fahro, Lepi ili Klepmo ? :lol: :lol: :lol: Birajte :thumbup: :bih:
Svega mi čovjeka tjerate da počne pljuvati i po SDP-u i po svemu crvenom :D ..
Se ba malo popustite, hvalite pomalo, ali kad nešto urade, kad urade puno hvalite puno, ali nemojte prosipati demagogiju..
Taranta

#1582 Re: SDP

Post by Taranta »

BH BiH wrote:SDP je dobro krenuo sto se tice ekonomije. Na vaznim pozicijama u ministarstvima vezanima za privredu do sad nije bilo ni pola strucnjaka. Sad je druga prica, poneki rezultati se vec osjete. Uostalom, koja je druga opcija Fahro, Lepi ili Klepmo ? :lol: :lol: :lol: Birajte :thumbup: :bih:
Nema druge opcije - dosegli smo vrhunac :mrgreen:
hercegovac_pravi

#1583 Re: SDP

Post by hercegovac_pravi »

udrch wrote:
Svega mi čovjeka tjerate da počne pljuvati i po SDP-u i po svemu crvenom :D ..
Se ba malo popustite, hvalite pomalo, ali kad nešto urade, kad urade puno hvalite puno, ali nemojte prosipati demagogiju..
U zadnje vrijeme se i pohvale i kritike SDP-a svedoše na puku demagogiju..ovo najozbiljnije..
vivaldi

#1584 Re: SDP

Post by vivaldi »

hercegovac_pravi wrote:U zadnje vrijeme se i pohvale i kritike SDP-a svedoše na puku demagogiju..ovo najozbiljnije..
Nije samo sdp, sva politika je cista demagogija vec 16 godina.

Kad se samo sjetim svih "sudbonosnih" izbora, "kljucnih" sastanaka, "biti ili ne biti" dogovora, "hvatanja posljednjih vozova" i ostalih dramskih momenata...Sve dodje i prodje, a nista se sustinski ne promjeni..
VjecitiStudent

#1585 Re: SDP

Post by VjecitiStudent »

vivaldi wrote:
hercegovac_pravi wrote:U zadnje vrijeme se i pohvale i kritike SDP-a svedoše na puku demagogiju..ovo najozbiljnije..

Kad se samo sjetim svih "sudbonosnih" izbora, "kljucnih" sastanaka, "biti ili ne biti" dogovora, "hvatanja posljednjih vozova" i ostalih dramskih momenata...Sve dodje i prodje, a nista se sustinski ne promjeni..
Mozda niste primijetili, ali drzavni sudbinski dogovori su svo vrijeme izvanredan izgovor da se stvarni poslovi nikada ne urade. Osim kradje drzave naravno, tu sve radi ko podmazano.
Alfons Kauders

#1586 Re: SDP

Post by Alfons Kauders »

vivaldi wrote:

bogme promijeni se

ja ostari 16 godina... :D

al se sad ne sikiram - ostalo mi je haman jos toliko, ustelio sam se, uvijek ocekujem najgore i rijetko se zajebem... :D sto bi reko cercil, "do your worst" :D
vivaldi

#1587 Re: SDP

Post by vivaldi »

VjecitiStudent wrote:Mozda niste primijetili, ali drzavni sudbinski dogovori su svo vrijeme izvanredan izgovor da se stvarni poslovi nikada ne urade. Osim kradje drzave naravno, tu sve radi ko podmazano.
heheh..to je to samo direktnije. Nisam glup i nisam slijep. Naravno da primjetim.

Mile uzima lopatom, samo na pocetku ulice stavi znak "tesko nam je zbog Zlaje", (prije je stajao znak "tesko nam je zbog Hareta").

Zlaja je takodjer postavio znak "tesko nam je zbog Mileta", a "radovi" na budzetu se odvijaju bez problema.
vivaldi

#1588 Re: SDP

Post by vivaldi »

Alfons Kauders wrote:bogme promijeni se

ja ostari 16 godina...
Zato si iskusniji :D . Nema sad ribe na svijetu kojoj ne bi smio prici i slozit pricu :D

Vrijeme je relativno 8-)
Alfons Kauders

#1589 Re: SDP

Post by Alfons Kauders »

vivaldi wrote:

ja ostari 16 godina...
Zato si iskusniji :D . Nema sad ribe na svijetu kojoj ne bi smio prici i slozit pricu :D

Vrijeme je relativno 8-)
sijede vala nisu relativne...

jos cu se pocet farbat... ko mubarak... :D
vivaldi

#1590 Re: SDP

Post by vivaldi »

Alfons Kauders wrote:
vivaldi wrote:

ja ostari 16 godina...

Vrijeme je relativno 8-)
sijede vala nisu relativne...

jos cu se pocet farbat... ko mubarak... :D
Klinke svrsavaju na sijede. Zamjeni ovog shumara novim nickom George Clooney :D
Über Bosanac

#1591 Re: SDP

Post by Über Bosanac »

BH BiH wrote:Uostalom, koja je druga opcija Fahro, Lepi ili Klepmo ? :lol: :lol: :lol: Birajte :thumbup: :bih:
Ovo sto smo do sada vidjeli je nista drugo do borba za fotelje i pozicije. Od toga gradjani nemaju nista!

I zasto si tako siguraj da fahro i njegova stranka ne bi ucinili vise za ekonomiju od SDP-a? Sta je to SDP do sada uradio za ekonomiju?
quasar

#1592 Re: SDP

Post by quasar »

Zato sto znamo ko je i sta je Fahro Tornjak, kao i prvi saf njegove stranke.
radnikh

#1593 Re: SDP

Post by radnikh »

VjecitiStudent wrote:
Mozda niste primijetili, ali drzavni sudbinski dogovori su svo vrijeme izvanredan izgovor da se stvarni poslovi nikada ne urade. Osim kradje drzave naravno, tu sve radi ko podmazano.
Ova ti je dobra :thumbup:
VjecitiStudent

#1594 Re: SDP

Post by VjecitiStudent »

radnikh wrote:
VjecitiStudent wrote:
NIje dobra, zapravo je jako tuzna, jer na isti fol uvijek nove budale nasjedaju.
vivaldi

#1595 Re: SDP

Post by vivaldi »

VjecitiStudent wrote: NIje dobra, zapravo je jako tuzna, jer na isti fol uvijek nove budale nasjedaju.
E ne slazem se ovde. Pod budale vjerovatno mislis na narod, a to uopste nije tacno.

Ja ne znam da li postoji zemlja gdje je narod sarenije glasao ko u BiH: sds, snsd, pdp, dns, sp, sda, s bih, sdp, hdz, hdz 90, evo sad i lijanovici i hsp...

Jebote nema stranke koja nije bila na vlasti. Nije narod kriv sto su oni isti.
draganbl

#1596 Re: SDP

Post by draganbl »

HAVANA wrote:
Alfons Kauders wrote:...

pogledaj malo oko sebe - vecina ljudi nema blage veze s bilo kakvim poslom, nemaju haman nikakvog bitnog iskustva... e to su ti koji kukaju... kad dodje na prvi konkurs i gazda daje pet stoja - jebes ga, ima ko hoce... i ja sam radio za smijesne pare dok sam bio na faksu, pa sta? nije mi bilo ispod casti, a njima haman jest...

kvalifikovanih a nezaposlenih licno ne poznajem - vecina firmi ce rado izvaliti dobru platu za dobrog radnika koji ce napraviti posla... ako neko firmi namakne 5-6 milja dobiti mjesecno a placen je dvije i kusur milje, taj je jos i slabo placen u odnosu na radnika koji primi 800km a napravi milju... nema vise komunizma druze, da 5 ljudi u firmi radi a da 25 prima pristojne plate na njihovoj grbaci...
:thumbup: Nije problem platiti dobrog radnika ako je taj radnik sposoban stvoriti novu vrijednost.Problem je platiti radnika koji ne da ne stvara novu vrijednost vec nije u stanju uraditi ni ono osnovno.Tuzno je da su ovi drugi vecina i da je jako tesko naci sposobnog i vrijednog covjeka...takvi vec rade.
Takođe se slažem. Ja ne poznajem nijednog dobrog, kvalifikovanog radnika koji ima loš posao i lošu platu. Međutim, među nezaposlenima se, po mom mišljenju, izdvajaju dvije grupe: Jedna je grupa ljenčuga i neradnika, koji bi da leže (zabušavaju) a da zato dobijaju hiljade maraka, dok ima i ona druga grupa, vrijednih i poštenih ljudi, koji bi rado radili bilo kakav posao, ali nažalost nemaju dovoljno dobre kvalifikacije za plaćenije poslove.
udrch

#1597 Re: SDP

Post by udrch »

radnikh wrote:
VjecitiStudent wrote:
Dobro smo se bar u nečemu ovaj vikend složili :lol:
BH BiH

#1598 Re: SDP

Post by BH BiH »

Ma raja bezveze kukaju nekad. Ovo od kad je SDP dosao ipak je bolje. :bih:
udrch

#1599 Re: SDP

Post by udrch »

BH BiH wrote:Ma raja bezveze kukaju nekad. Ovo od kad je SDP dosao ipak je bolje. :bih:
:thumbup: :lol:
Naravno da je bolje..
Ricken

#1600 Re: SDP

Post by Ricken »

@Alfons Kauderas:
Mislio sam da jesi, jer si citirao moj post u kojem sam govorio o njemu. OK izvini ako nisam dobro protumačio. Nemam šta pominjati ko je imenovao Bašića, zna se, imenovala ga je prošla legalno izabrana vlast, koja je prošla, jer je SDP uvjerio birače da je bolji. Ove nagodbe su meni smješne, a nevidjeh promjene u Zakonu o javnim preduzećima. Ne komentarišem tvoj prijedlog jer sam rekao da se slažem, a slažem se da svako onaj ko je potpisao na kraju mandata direktora, sa istim, ovakav ugovor sa ovako štetnim posljedicama (AŠĆARE) ne zaslužuje ništa drugo nego dugu i mučnu robiju.
Post Reply