Komitet za normalizaciju

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
veljaca

#1576 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by veljaca »

leet wrote:
JThomas wrote:ja, ono je zbog beusa... :-)

eto svi smo prije parole svrsavali na osima, budi ozbiljan.

vama trenutno stanje vise nego odgovara.. 0 odluka na vasu stetu, smijesni penali itd. :)
Cuj ovoga 0 odluka ???????

Pa bolan navijaci su najvise pogodjeni kad ne mogu pratiti svoj tim .... A mi smo tu pogodjeni u 4 slucaja ....
A smijesnih penala - je bilo i bice - kao i smijesnih golova .... kako kod nas tako i diljem svijeta ...
kokuz_sa

#1577 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by kokuz_sa »

ultima_palabra wrote:
rashtiman wrote:Komitet na celu sa Ivicom Osimom nije uradio nista za PL(osim select lopti) i to komsije ne mozete poreci, zasto branite toliko komitet i Osima???
Ja mislim da ima napretka... manje je sudijskih grešaka, gosti su zaštićeniji, kazne koje su izrečene za upade na teren i fašističko skandiranje su bile nezamislive u prethodnom periodu. Ima nekih trulih kompromisa ali svi smo znali da će toga biti... jbg nema niko čarobni štapić.

Ja sam prvi koji je kritikovao neke poteze, ali trebamo staviti stvari u kontekst. Ako ništa vidi se da pokušavaju nešto popraviti, iako nisu sigurni kako... i nisu tu iz materijalnih pobuda kao oni prije.
hahaha jel ovo
zavaravas sebe ili nas?

manje greski

-3 ponistena gola Sarajevu
-nesviranje penala Zeljinim protivnicima
-desi se da dodje igrac iz HR i igra tekmu pod drugim imenom
-gosti su u toj mjeri zasticeni da moraju spasavat zivu glavu na gostovanju sto od domach igraca to od navijaca
primjer velez,zeljo u BL,torlaka policajac udario na utakmicu,napadaju sudije na tekmama..
eto koliko su gosti zasticeni..
-jagodic se zali na sudjenje..taj lik s enikad zalio nije koliko znam..eto koliko je onda poboljsana liga..

vazno je da imamo select lopte
ultima_palabra

#1578 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by ultima_palabra »

rashtiman wrote:
ultima_palabra wrote: Ja mislim da ima napretka... manje je sudijskih grešaka, gosti su zaštićeniji, kazne koje su izrečene za upade na teren i fašističko skandiranje su bile nezamislive u prethodnom periodu. Ima nekih trulih kompromisa ali svi smo znali da će toga biti... jbg nema niko čarobni štapić.

Ja sam prvi koji je kritikovao neke poteze, ali trebamo staviti stvari u kontekst. Ako ništa vidi se da pokušavaju nešto popraviti, iako nisu sigurni kako... i nisu tu iz materijalnih pobuda kao oni prije.
Ja ono (zabrana gostijucim navijacima) vise vidim kao ograđivanje od problema nego rjesenje ili pokusaj....svi znamo da su ovdje samo zbog repke...sve sto urade/ne urade za pl je bonus...ali do sada nista pozitivno
Naravno da je ograđivanje... jer oni i ne mogu riješiti problem. A svi bi njih prozivali da padne mrtva glava, što je bilo vrlo moguće kako je krenulo :roll:
Nakon dešavanja na Grbavici sam promijenio mišljenje i mislim da je suspenzija gostovanja dobra odluka u ovom trenutku... s tim da bi bilo dobro da se to ne primjenjuje na derbi iz objektivnh razloga.

A ne vidim šta su to oni posebno uradili za repku od skidanja suspenzije :-? Puno više posla ima oko PL.
BHF_Manijak

#1579 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by BHF_Manijak »

Zivim za taj dan da se Iljo, Suljo i Bogdan vrate u ovaj jebeni savez i a vladaju ovim napacenim narodom, mi ljudi ne zaslzujujemo bolje, mi smo karine i to ce tako do kijameta ostati! Nikad svima ugodit, i dobro su ljudi prije 4-5 godina a ja mlad, debil, nisam vjerovo, ne prizivajte Osima nazad, bezze ce popljuvati i istrositi takvu legendu, mi ne zasluzujemo te ljude, nijednog od njih, ni Osima ni Papeta(vidjeli bi da je imao lose rezultatte kako bi zavrsio!) ni Vahida ni MEsu ni ovog ni onog!!!

Ne znam koji se qrac pitai bune kad im je sve po pravilima svirano, sem tih ponistenih golova u Trebinju sve ostalo je normala, Torlak i Suljic nemaju sta sa navijacim raspravljati, tuci se, branit, svadjat itd, protiv Sirokog regularan je bio gol, ne kontam o cemu pricate, kakva pokradanje, koje odluke su po vas stetne???
43522541N18243114E

#1580 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by 43522541N18243114E »

Licno meni je veca legenda Dzilda i ostalih 10000000 ljudi koji su branili zemlju i poginuli za nju.A Ivica Osim je za mene sto i Hanka Paldum Koke i nenadjebivi Dzej :D Javna licnost i nista vise[/quote]
23.05. 1992 Ja sam do tada kao stari pitar vec odlezao 21 dan u bolnic lijececi rane zadobijene u odbrani grada.
Mani te se patriotizma. Mislite da je Papetu bilo lahko u Parizu te '92? Ovi forumi su postali pravo zlo, samo raspiruju mrznju radi glupih komentara. Ovim ne zelim da umanji postupak gdina Osima, ali nije bas ni
" gromada ", iako razumijem da vam je prirastao srcu i kao i Amar.[/quote]

E, do 23.05.1992. godine ja sam vec CIJELU godinu radio na organizovanju otpora u Drzavi Bosni i Hercegovini, jer smo mi neki znali sta se sprema .... a za to ne ocekujem ( i ovo nisam nigdje i nikad napisao ) da mi neko kaze hvala - jer sam to radio za MOJU drzavu BiH :bih: ....
Ali i ja, kao i i ti - smo to radili u nasoj BiH a ovaj covjek - Ivica Osim :thumbup: jeto uradio usred Beograda - gdje, ja priznajem ( a vjerovatno i ti tako mislis ) razmislio bih da to uradim .... A Ivica je to uradio i sada mu ti tako vracas ...
Kako olako mi pljujemo tudje a velicamo svoje ....[/quote]

Prvo ne pljujem nikoga, i šta mu ja trebam vračati, vračal` meni ko šta. Ne lupaj molim te.
ono što želim da kažem je.............off topic 8-)
jeza u ledja

#1581 Re: Komitet za normalizaciju

Post by jeza u ledja »

Jao LSD & Co. , koliko smoriste protiv ove parole prosto ne mogu da vjerujem koliko ste zaludjeni pa kontate da je svaka kritika za Komitet u stvari naovdno pljuvanje po Osimu. :shock: Zvucite isto ko oni sto ne daju nista da se kaze o reprezentaciji jer su slijepo zaludjeni Papetom.
Ocigledno je da je parola postavljena najvise zbog zabrane gostovanja navijacima.

Ja licno mislim da Komitet koliko toliko radi posao bolje nego sto i to Ceko i kompanija. Neredi na stadionima sigurno nisu posljedica dolaska Komiteta na vlast, nego nekih drugih stvari koje nemaju veze sa fudbalom. Komitet reaguje koliko moze i koliko mu to mogucnosti dozvoljavaju. Mnogo stvari jos treba popraviti, pogotovo sto se tice kvaliteta sudjenja i organizacija utakmica, ali ne moze se preko noci popraviti ono sto je godinama unistavano.
campa_xxx

#1582 Re: Komitet za normalizaciju

Post by campa_xxx »

IVICA OSIM !!!

:thumbup: :thumbup: :thumbup: :bih:
jeza u ledja

#1583 Re: Komitet za normalizaciju

Post by jeza u ledja »

campa_xxx wrote:IVICA OSIM !!!

:thumbup: :thumbup: :thumbup: :bih:
:roll:
tandrlike_chandrlike

#1584 Re: Komitet za normalizaciju

Post by tandrlike_chandrlike »

ivica osim je bog, doktor, šah, kralj, alfa i omega kad je fudbal u pitanju. kad on govori, sve što drugi mogu uraditi je da stanu mirno i slušaju šta se govori.
ganjeta

#1585 Re: Komitet za normalizaciju

Post by ganjeta »

tandrlike_chandrlike wrote:ivica osim je bog, doktor, šah, kralj, alfa i omega kad je fudbal u pitanju. kad on govori, sve što drugi mogu uraditi je da stanu mirno i slušaju šta se govori.
:thumbup:

I po mogućnosti da to snime i prepričavuju, djeci, unucima i svojim potomcima.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#1586 Re: Komitet za normalizaciju

Post by Velkoski »

Afera Planinić

Najteži period njegove igračke karijere svakako je "Afera Planinić" iz 1965. godine i jednogodišnja suspenzija, kada je FK Željezničar prvobitnom odlukom tadašnjeg saveza izbačen u Drugu ligu, a poslije žalbe kažnjen sa oduzimanjem šest bodova.

ocigledno je i na sina prenio isto "znanje" :lol:

napokon neko od vas da napise PRAVI razlog branjenja komiteta :mrgreen:
Lakat Jebić

#1587 Re: Komitet za normalizaciju

Post by Lakat Jebić »

mi smo stvarno proklet narod... ne znam na kojoj i cijoj sadaci opstajemo....
tandrlike_chandrlike

#1588 Re: Komitet za normalizaciju

leet wrote:Afera Planinić

Najteži period njegove igračke karijere svakako je "Afera Planinić" iz 1965. godine i jednogodišnja suspenzija, kada je FK Željezničar prvobitnom odlukom tadašnjeg saveza izbačen u Drugu ligu, a poslije žalbe kažnjen sa oduzimanjem šest bodova.

ocigledno je i na sina prenio isto "znanje" :lol:

napokon neko od vas da napise PRAVI razlog branjenja komiteta :mrgreen:
patetičan si jer svodiš sve na nivo željo-sarajevo. al ko sam ja da te učim kako koristit svoju glavu, kad dosad nisi sam naučio?
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#1589 Re: Komitet za normalizaciju

Post by Velkoski »

pocni ti koristit' svoju :mrgreen:

ogranicen si na osima ;-)
tandrlike_chandrlike

#1590 Re: Komitet za normalizaciju

leet wrote:pocni ti koristit' svoju :mrgreen:

ogranicen si na osima ;-)
:thumbup: ajde sad, goni!
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#1591 Re: Komitet za normalizaciju

Post by Velkoski »

lud si, pravi manijak ocam' !
ultima_palabra

#1592 Re: Komitet za normalizaciju

Post by ultima_palabra »

Zaboravili ste kako @Chmoljo reaguje kad neko napada Švabu :mrgreen:
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#1593 Re: Komitet za normalizaciju

Post by Velkoski »

trebao bi da reaguje objektivno :)
tandrlike_chandrlike

#1594 Re: Komitet za normalizaciju

Lakat Jebić wrote:mi smo stvarno proklet narod... ne znam na kojoj i cijoj sadaci opstajemo....
mogu samo reći da, kako zaslužujemo, nam je predobro
jeza u ledja

#1595 Re: Komitet za normalizaciju

Post by jeza u ledja »

Sve super, Osim je sah mat car i ostalo.

Ali prica o Komitetu nije prica o Osimu, a vi to tako gledate, i TO je VAS problem.
Richard Wagner

#1596 Re: Komitet za normalizaciju

Post by Richard Wagner »

a što selekt lopte?
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#1597 Re: Komitet za normalizaciju

Post by bordo gandalf »

tandrlike_chandrlike wrote:ivica osim je bog, doktor, šah, kralj, alfa i omega kad je fudbal u pitanju. kad on govori, sve što drugi mogu uraditi je da stanu mirno i slušaju šta se govori.
Da je bog, nije, sve ostalo bi moglo stajati...Ovdje niko ne dira u njega kao legendu jer on i jeste nasa legenda....ovdje se on(uz cijeli komitet) pominje kao predsjednik komiteta za normalizaciju i pominje se njegov rad u sluzbi predsjednika, koji nije bas kako se ocekivalo...
Jeff Bingham

#1598 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by Jeff Bingham »

LSD wrote:
Jeff Bingham wrote:hoces li procitati nekad i postove koji ti ne odgovaraju?

vec ti je odgovarano na to pitanje. ne trazimo mi nove ljude, nego trazimo od ovih istih da prionu na posao kojeg su se prihvatili.

jasnije?
Citaš li ti šta sam ja vec odgovorio Kokuzu :? :? da i tebi ponovim ...to je šuplja prica da ste vi ko fol zadovoljni sa ovim imenima (iako ih preko parola povezujete sa ona tri grobara) ali eto kao niste zadovoljni njihovim radom.
To je sranje od price, i to znas i sam...oni ne mogu bolje raditi ili ne znaju bolje ili ne smiju ili nemaju ovlasti ili nešto deseto..to je to što imamo u komitetu, ako vam se ne sviđaju oni u njemu - tražite bolje...kraj price :!: ...nece ti komitet praviti stolice po zapadu koševa (što je Kokuz umislio), nece ti Komitet istrijebiti nacionalizam sa stadiona jer nema tog komiteta i te sile koja to može riješiti...nemoj se praviti naivan i sad tu pricu prosipati ;-) ne ide
eto ti svaku na sjeveru pa znas sta je nasa suplja a sta nijee :? mozda fakat i jesi :D
Mustang1

#1599 Re: Komitet za normalizaciju

Post by Mustang1 »

A zbog cega se napada komitet samo zbog ukidanja dolazaka gostujucih navijaca ili ima jos nesto ?
campa_xxx

#1600 Re: Komitet za normalizaciju

Post by campa_xxx »

Ja bih Osimu dao dozivotni mandat i samo neka sjedi gore, ne mora nista raditi...eto sta sad...Mislim da PUNO vise od onih 200-300 ljudi misli bas kao i ja!
Locked