033/ 641 666 kazu da je ovaj, pa probaj.otherside wrote:pliiiiizzzzz
treba mi novi broj telefona dr divanovića.
unaprijed zahvalna
Trudnjače i porodilje online
Moderator: anex
- niko_niko_kao_ja
#1576 Re: Trudnjače i porodilje online
-
blues_woman
#1577 Re: Trudnjače i porodilje online
to je taj, radi, nova zgrada uniprometa kod merkatoraniko_niko_kao_ja wrote:033/ 641 666 kazu da je ovaj, pa probaj.otherside wrote:pliiiiizzzzz
treba mi novi broj telefona dr divanovića.
unaprijed zahvalna
- otherside
#1578 Re: Trudnjače i porodilje online
ma ovdje su sve žene zmajevi
hvala puno
hvala puno
- yellow cat
#1579 Re: Trudnjače i porodilje online
moj dječak neće van. 
- Alhemicarkaa
#1580 Re: Trudnjače i porodilje online
Pametno dijete, gdje će po ovom snijegu, a sad fino ušuškan u maminu tibuyellow cat wrote:moj dječak neće van.
- niko_niko_kao_ja
#1581 Re: Trudnjače i porodilje online
jel' dosao termin? kazem ti ja ljencuge, moracemo ih istjerivati.yellow cat wrote:moj dječak neće van.
- Alhemicarkaa
#1582 Re: Trudnjače i porodilje online
Ja ne znam šta je meni, jesu li podivljali hormoni, ili nešto druge, ali tako me neke crne misli obuzimaju i samo plačem. Muž me pokušava oraspoložiti i počnem se smijati i onda taj smijeh samo pređe u plač
Tako me strah, umrla bih da nešto krene po zlu.

- niko_niko_kao_ja
#1583 Re: Trudnjače i porodilje online
ma nemoj se sikirati, to su samo hormoni. desava se. izadji malo, ako mozes, prosetaj, uradi nesto sto te usrecuje. misli pozitivno. sve ce biti ureduAlhemicarkaa wrote:Ja ne znam šta je meni, jesu li podivljali hormoni, ili nešto druge, ali tako me neke crne misli obuzimaju i samo plačem. Muž me pokušava oraspoložiti i počnem se smijati i onda taj smijeh samo pređe u plač![]()
- yellow cat
#1584 Re: Trudnjače i porodilje online
jeste, ali on se ne pometa.niko_niko_kao_ja wrote:
jel' dosao termin? kazem ti ja ljencuge, moracemo ih istjerivati.
pa nije više ni tako hladno, shvatam zašto nije htio ovih dana, ali sad će jugo.. sav mi je na ćaću.Alhemicarkaa wrote: Pametno dijete, gdje će po ovom snijegu, a sad fino ušuškan u maminu tibu
- niko_niko_kao_ja
#1585 Re: Trudnjače i porodilje online
ma ko musko, ne daju oni sebi puno zahmeta, gdje se uvale sipak ces ih istjerati.yellow cat wrote:jeste, ali on se ne pometa.niko_niko_kao_ja wrote:
jel' dosao termin? kazem ti ja ljencuge, moracemo ih istjerivati.![]()
- Alhemicarkaa
#1586 Re: Trudnjače i porodilje online
niko_niko_kao_ja wrote:ma nemoj se sikirati, to su samo hormoni. desava se. izadji malo, ako mozes, prosetaj, uradi nesto sto te usrecuje. misli pozitivno. sve ce biti ureduAlhemicarkaa wrote:Ja ne znam šta je meni, jesu li podivljali hormoni, ili nešto druge, ali tako me neke crne misli obuzimaju i samo plačem. Muž me pokušava oraspoložiti i počnem se smijati i onda taj smijeh samo pređe u plač![]()
- 6.april
#1587 Re: Trudnjače i porodilje online
Zamolila bih za hitan odgovor - gdje kupiti onaj jastuk kada iznosite bebu iz porodilišta?
-
LaCici
#1588 Re: Trudnjače i porodilje online
Ako mislis na platnenu korpu ili samo jastucic imas u radnji Sve za djecu i bebe na Socijalnom, u onom redu gdje je zavod za ovjeru knjizica i prodavnica Mona. Neki dan sam bila tamo i vidjela sam i samo jastucic a i te platnene korpe.
- wewa
#1589 Re: Trudnjače i porodilje online
tih jastuka ima svugdje gdje ima i odjece za bebe. ali oprez! u Opcoj bolnici ne daju iznijeti bebu ako nije u sjedalici, bar je tako bilo dok se provodio projekat sigurno u sjedalici. a to je i standard svugdje u svijetu - svaka je sjedalica adekvatne grupe pogodna za izvesti bebu, i novorodjenu 
- male_okice
#1590 Re: Trudnjače i porodilje online
wewa wrote:tih jastuka ima svugdje gdje ima i odjece za bebe. ali oprez! u Opcoj bolnici ne daju iznijeti bebu ako nije u sjedalici, bar je tako bilo dok se provodio projekat sigurno u sjedalici. a to je i standard svugdje u svijetu - svaka je sjedalica adekvatne grupe pogodna za izvesti bebu, i novorodjenu
ma malo oni svi, uh da ne kazem sta...sve one sjedalice su jako skupe kao i sva oprema za bebu pa kao da svako sebi moze priustiti da to kupi, a sta je onda sa 1000 generacija prije koje su iznesene u jastucetu u dekici ili slicno kad sjedalica nije ni bilo i svi zivi i zdravi i nista im ne fali-ukljucujuci i nas sviju. Gluposti svakakvih
-
LaCici
#1591 Re: Trudnjače i porodilje online
I meni je to klasicna glupost, generacije i generacije se iznijele na jastucetu i sad se sjetili da izmisljaju. A sto je najgore neki doktori tvrde da se beba ni slucajno ne iznosi u autosjedalici, ko bi im ga vise znao. Ja aBd planiram svoju bebicu iznijeti u korpi pa nek oni pricaju sta hoce.
- Cholina_Lokica
#1592 Re: Trudnjače i porodilje online
Mislim da je to insistiranje vise iz razloga jer nasi intelektualci od beba prave projektile prilikom kocenja, i rijetko ko dijete stavlja u sjedalice pa se pokusava podici svijest ljudi
-
duboka_misao
#1593 Re: Trudnjače i porodilje online
Cholina_Lokica wrote:Mislim da je to insistiranje vise iz razloga jer nasi intelektualci od beba prave projektile prilikom kocenja, i rijetko ko dijete stavlja u sjedalice pa se pokusava podici svijest ljudi
- Cholina_Lokica
#1594 Re: Trudnjače i porodilje online
Nitaduboka_misao wrote:Cholina_Lokica wrote:Mislim da je to insistiranje vise iz razloga jer nasi intelektualci od beba prave projektile prilikom kocenja, i rijetko ko dijete stavlja u sjedalice pa se pokusava podici svijest ljudita ti znas ....
- wewa
#1595 Re: Trudnjače i porodilje online
male_okice, govorimo o zakonu. prema zakonu o bezbjednosti u saobracaju fbih, obavezno je dijete visine do 150 cm prevoziti u autosjedalici.male_okice wrote:wewa wrote:tih jastuka ima svugdje gdje ima i odjece za bebe. ali oprez! u Opcoj bolnici ne daju iznijeti bebu ako nije u sjedalici, bar je tako bilo dok se provodio projekat sigurno u sjedalici. a to je i standard svugdje u svijetu - svaka je sjedalica adekvatne grupe pogodna za izvesti bebu, i novorodjenu
ma malo oni svi, uh da ne kazem sta...sve one sjedalice su jako skupe kao i sva oprema za bebu pa kao da svako sebi moze priustiti da to kupi, a sta je onda sa 1000 generacija prije koje su iznesene u jastucetu u dekici ili slicno kad sjedalica nije ni bilo i svi zivi i zdravi i nista im ne fali-ukljucujuci i nas sviju. Gluposti svakakvih
ako neko moze sebi priustiti auto, godisnju registraciju, gorivo do porodilista i nazad, bome moze i autosjedalicu.
one generacije prije nas nisu imale 4 kolovozne trake prepune auta, auta nisu rutinski bila bazdarena na 240 KM/h, a statistike nastradalih u saobracaju nisu bile toliko crne...
-
duboka_misao
#1596 Re: Trudnjače i porodilje online
Cholina_Lokica wrote:Nitaduboka_misao wrote:Cholina_Lokica wrote:Mislim da je to insistiranje vise iz razloga jer nasi intelektualci od beba prave projektile prilikom kocenja, i rijetko ko dijete stavlja u sjedalice pa se pokusava podici svijest ljudita ti znas ....
- Cholina_Lokica
#1597 Re: Trudnjače i porodilje online
Nasem narodu to docarati nemoguca misija... Nema veze to prije, evo ja sam uvijek bila u sjedalici u autuo prije toliko godina...wewa wrote:male_okice, govorimo o zakonu. prema zakonu o bezbjednosti u saobracaju fbih, obavezno je dijete visine do 150 cm prevoziti u autosjedalici.
ako neko moze sebi priustiti auto, godisnju registraciju, gorivo do porodilista i nazad, bome moze i autosjedalicu.
one generacije prije nas nisu imale 4 kolovozne trake prepune auta, auta nisu rutinski bila bazdarena na 240 KM/h, a statistike nastradalih u saobracaju nisu bile toliko crne...
Ja sad pasce ba vezem sigurnosnim pojasom za pascadiju i kupila to, a ne dijete...
- Cholina_Lokica
#1598 Re: Trudnjače i porodilje online
duboka_misao wrote:fkt kosa mi se na glavi dize kad vidim da ponosni otac vozi djete u krilu ili djete lize sajbu stojeci u maminom krilu
Ista sam ti, kunem ti se da svaki put kad vidim jedva se suzdrzim da ne izadjem iz auta i umlatim ih necim
- wewa
#1599 Re: Trudnjače i porodilje online
meni su takvi svrstani u kategoriju: "razbilo se?! nema veze, napravicemo novo."duboka_misao wrote:fkt kosa mi se na glavi dize kad vidim da ponosni otac vozi djete u krilu ili djete lize sajbu stojeci u maminom krilu
-
duboka_misao
#1600 Re: Trudnjače i porodilje online
i nevezano za sjedalicu mame/tate koje vode djecu za ruku tako da je djete uz cestu