Trudnjače i porodilje online

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
niko_niko_kao_ja

#1576 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by niko_niko_kao_ja »

otherside wrote:pliiiiizzzzz
treba mi novi broj telefona dr divanovića.
unaprijed zahvalna :D
033/ 641 666 kazu da je ovaj, pa probaj. :)
blues_woman

#1577 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by blues_woman »

niko_niko_kao_ja wrote:
otherside wrote:pliiiiizzzzz
treba mi novi broj telefona dr divanovića.
unaprijed zahvalna :D
033/ 641 666 kazu da je ovaj, pa probaj. :)
to je taj, radi, nova zgrada uniprometa kod merkatora
otherside

#1578 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by otherside »

ma ovdje su sve žene zmajevi :-D
hvala puno :kiss:
yellow cat

#1579 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by yellow cat »

moj dječak neće van. 8)
Alhemicarkaa

#1580 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by Alhemicarkaa »

yellow cat wrote:moj dječak neće van. 8)
Pametno dijete, gdje će po ovom snijegu, a sad fino ušuškan u maminu tibu :-D
niko_niko_kao_ja

#1581 Re: Trudnjače i porodilje online

yellow cat wrote:moj dječak neće van. 8)
jel' dosao termin? kazem ti ja ljencuge, moracemo ih istjerivati. :D
Alhemicarkaa

#1582 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by Alhemicarkaa »

Ja ne znam šta je meni, jesu li podivljali hormoni, ili nešto druge, ali tako me neke crne misli obuzimaju i samo plačem. Muž me pokušava oraspoložiti i počnem se smijati i onda taj smijeh samo pređe u plač :cry:
Tako me strah, umrla bih da nešto krene po zlu.
:(
niko_niko_kao_ja

#1583 Re: Trudnjače i porodilje online

Alhemicarkaa wrote:Ja ne znam šta je meni, jesu li podivljali hormoni, ili nešto druge, ali tako me neke crne misli obuzimaju i samo plačem. Muž me pokušava oraspoložiti i počnem se smijati i onda taj smijeh samo pređe u plač :cry:
ma nemoj se sikirati, to su samo hormoni. desava se. izadji malo, ako mozes, prosetaj, uradi nesto sto te usrecuje. misli pozitivno. sve ce biti uredu :kiss:
yellow cat

#1584 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by yellow cat »

niko_niko_kao_ja wrote:
jeste, ali on se ne pometa. :D
Alhemicarkaa wrote: Pametno dijete, gdje će po ovom snijegu, a sad fino ušuškan u maminu tibu :-D
pa nije više ni tako hladno, shvatam zašto nije htio ovih dana, ali sad će jugo.. sav mi je na ćaću. :D
niko_niko_kao_ja

#1585 Re: Trudnjače i porodilje online

yellow cat wrote:
niko_niko_kao_ja wrote:
jeste, ali on se ne pometa. :D
ma ko musko, ne daju oni sebi puno zahmeta, gdje se uvale sipak ces ih istjerati. :D
Alhemicarkaa

#1586 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by Alhemicarkaa »

niko_niko_kao_ja wrote:
Alhemicarkaa wrote:Ja ne znam šta je meni, jesu li podivljali hormoni, ili nešto druge, ali tako me neke crne misli obuzimaju i samo plačem. Muž me pokušava oraspoložiti i počnem se smijati i onda taj smijeh samo pređe u plač :cry:
ma nemoj se sikirati, to su samo hormoni. desava se. izadji malo, ako mozes, prosetaj, uradi nesto sto te usrecuje. misli pozitivno. sve ce biti uredu :kiss:
:kiss:
6.april

#1587 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by 6.april »

Zamolila bih za hitan odgovor - gdje kupiti onaj jastuk kada iznosite bebu iz porodilišta?
LaCici

#1588 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by LaCici »

Ako mislis na platnenu korpu ili samo jastucic imas u radnji Sve za djecu i bebe na Socijalnom, u onom redu gdje je zavod za ovjeru knjizica i prodavnica Mona. Neki dan sam bila tamo i vidjela sam i samo jastucic a i te platnene korpe.
wewa

#1589 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by wewa »

tih jastuka ima svugdje gdje ima i odjece za bebe. ali oprez! u Opcoj bolnici ne daju iznijeti bebu ako nije u sjedalici, bar je tako bilo dok se provodio projekat sigurno u sjedalici. a to je i standard svugdje u svijetu - svaka je sjedalica adekvatne grupe pogodna za izvesti bebu, i novorodjenu ;-)
male_okice

#1590 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by male_okice »

wewa wrote:tih jastuka ima svugdje gdje ima i odjece za bebe. ali oprez! u Opcoj bolnici ne daju iznijeti bebu ako nije u sjedalici, bar je tako bilo dok se provodio projekat sigurno u sjedalici. a to je i standard svugdje u svijetu - svaka je sjedalica adekvatne grupe pogodna za izvesti bebu, i novorodjenu ;-)

ma malo oni svi, uh da ne kazem sta...sve one sjedalice su jako skupe kao i sva oprema za bebu pa kao da svako sebi moze priustiti da to kupi, a sta je onda sa 1000 generacija prije koje su iznesene u jastucetu u dekici ili slicno kad sjedalica nije ni bilo i svi zivi i zdravi i nista im ne fali-ukljucujuci i nas sviju. Gluposti svakakvih :x
LaCici

#1591 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by LaCici »

I meni je to klasicna glupost, generacije i generacije se iznijele na jastucetu i sad se sjetili da izmisljaju. A sto je najgore neki doktori tvrde da se beba ni slucajno ne iznosi u autosjedalici, ko bi im ga vise znao. Ja aBd planiram svoju bebicu iznijeti u korpi pa nek oni pricaju sta hoce.
Cholina_Lokica

#1592 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by Cholina_Lokica »

Mislim da je to insistiranje vise iz razloga jer nasi intelektualci od beba prave projektile prilikom kocenja, i rijetko ko dijete stavlja u sjedalice pa se pokusava podici svijest ljudi
duboka_misao

#1593 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by duboka_misao »

Cholina_Lokica wrote:Mislim da je to insistiranje vise iz razloga jer nasi intelektualci od beba prave projektile prilikom kocenja, i rijetko ko dijete stavlja u sjedalice pa se pokusava podici svijest ljudi
:D ta ti znas ....
Cholina_Lokica

#1594 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by Cholina_Lokica »

duboka_misao wrote:
Cholina_Lokica wrote:Mislim da je to insistiranje vise iz razloga jer nasi intelektualci od beba prave projektile prilikom kocenja, i rijetko ko dijete stavlja u sjedalice pa se pokusava podici svijest ljudi
Nita :mrgreen:
wewa

#1595 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by wewa »

male_okice wrote:
wewa wrote:tih jastuka ima svugdje gdje ima i odjece za bebe. ali oprez! u Opcoj bolnici ne daju iznijeti bebu ako nije u sjedalici, bar je tako bilo dok se provodio projekat sigurno u sjedalici. a to je i standard svugdje u svijetu - svaka je sjedalica adekvatne grupe pogodna za izvesti bebu, i novorodjenu ;-)

ma malo oni svi, uh da ne kazem sta...sve one sjedalice su jako skupe kao i sva oprema za bebu pa kao da svako sebi moze priustiti da to kupi, a sta je onda sa 1000 generacija prije koje su iznesene u jastucetu u dekici ili slicno kad sjedalica nije ni bilo i svi zivi i zdravi i nista im ne fali-ukljucujuci i nas sviju. Gluposti svakakvih :x
male_okice, govorimo o zakonu. prema zakonu o bezbjednosti u saobracaju fbih, obavezno je dijete visine do 150 cm prevoziti u autosjedalici.
ako neko moze sebi priustiti auto, godisnju registraciju, gorivo do porodilista i nazad, bome moze i autosjedalicu.
one generacije prije nas nisu imale 4 kolovozne trake prepune auta, auta nisu rutinski bila bazdarena na 240 KM/h, a statistike nastradalih u saobracaju nisu bile toliko crne...
duboka_misao

#1596 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by duboka_misao »

Cholina_Lokica wrote:
duboka_misao wrote:
Nita :mrgreen:
:kiss: fkt kosa mi se na glavi dize kad vidim da ponosni otac vozi djete u krilu ili djete lize sajbu stojeci u maminom krilu
Cholina_Lokica

#1597 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by Cholina_Lokica »

wewa wrote:male_okice, govorimo o zakonu. prema zakonu o bezbjednosti u saobracaju fbih, obavezno je dijete visine do 150 cm prevoziti u autosjedalici.
ako neko moze sebi priustiti auto, godisnju registraciju, gorivo do porodilista i nazad, bome moze i autosjedalicu.
one generacije prije nas nisu imale 4 kolovozne trake prepune auta, auta nisu rutinski bila bazdarena na 240 KM/h, a statistike nastradalih u saobracaju nisu bile toliko crne...
Nasem narodu to docarati nemoguca misija... Nema veze to prije, evo ja sam uvijek bila u sjedalici u autuo prije toliko godina...
Ja sad pasce ba vezem sigurnosnim pojasom za pascadiju i kupila to, a ne dijete...
Cholina_Lokica

#1598 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by Cholina_Lokica »

duboka_misao wrote: :kiss: fkt kosa mi se na glavi dize kad vidim da ponosni otac vozi djete u krilu ili djete lize sajbu stojeci u maminom krilu
:kiss:
Ista sam ti, kunem ti se da svaki put kad vidim jedva se suzdrzim da ne izadjem iz auta i umlatim ih necim
wewa

#1599 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by wewa »

duboka_misao wrote: :kiss: fkt kosa mi se na glavi dize kad vidim da ponosni otac vozi djete u krilu ili djete lize sajbu stojeci u maminom krilu
meni su takvi svrstani u kategoriju: "razbilo se?! nema veze, napravicemo novo."

duboka_misao

#1600 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by duboka_misao »

i nevezano za sjedalicu mame/tate koje vode djecu za ruku tako da je djete uz cestu :x
Post Reply