Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)

Locked
JBT

#1576 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)

Post by JBT »

VjecitiStudent wrote:
madner wrote:
Bice novi izbori, ako SDA odradi tako svoj mandat postoji mala nada da ce biraci to prepoznat i glasat drugacije. Ako glasaju za zakon onda taj zakon ostane i poslje njih.

Ne znam sta tacno ocekujes od SDP-a? Da odredjuju SDA ko im je dobar a ko nije?
Jah, ko i do sada.
Zasto nam FTV onda danima trubi o platformasima i foteljasima kad je u sustini sve jedno te isto?
Zasto onda na SB ovoliko drvlje i kamenje, ako su napisali da je SDP-ova platforma samo drugi vid pakovanja za fotelje?

Ma nije sve isto. Do sada nije bilo plana i programa, nije bilo platforme prema kojima bi se radilo. Danas to imamo i oni sto su do danas bili u vladi (ako ih ima) moci ce svoje i pozitivno i negativno iskustvo iz dosadasnjeg rada iskoristiti u ovoj fazi rada sa tacnim i preciznim odrednicama.
Sve je to kvalifikovan kadar.
Subjektivna i pristrasna razmisljanja trenutno nemaju mjesta u ozbiljnim razmatranjima oko ove teme jer vlada nije jos fakticki ni preuzela odgovornost i obicno se ceka bar 100 dana da bi se bilo sta moglo napisati o radu ili neradu neke vlade.
tišina

#1577 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)

Post by tišina »

zonbirile wrote:
nosara wrote:
zonbirile wrote:pa SDA kadrovi su se dokazali,sada ispada da će lisica čuvati kokošinjac
Cuvala bi ga i sa SDP-om u opoziciji... Koje je trece rjesenje...?
------------------------
na žalost na ovim osnovama ne postoji,ne znam ni šta je svrha glasanja.Kao što je oktroisan Dejton i dejtonski Ustav,trebalo bi nametnuti savremeni Ustav primjeren evropskim zemljama i po njemu birati i tek onda raditi.
Ko bi ga trebo nametnuti, i šta ako ti se ne svidi.
saturn

#1578 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)

Post by saturn »

Samo da cestitam Senadu Avdicu i Slobodnoj Bosni jedinom nezavisnom novinaru i mediju u Federaciji i BiH,zelim im da nastave kako su poceli i volio bi da Senad napise neku saljivu pricicu o ovoj temi i forumasima koji ga ovdje napadaju :-D
Nadam se da ce jos biti u BiH slobodnih medija i novinara,koji nece siriti nacionalizam i jednumlje kao sto to rade FTV,Avaz,Oslobodjenje i ostali mediji koji su u sluzbi odredjenih politickIh partija od kojih ocekuju financijske poticaje u ovom mandatu.

GO SENAD!!! :thumbup:
Sa_u_srcu

#1579 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)

Post by Sa_u_srcu »

Mozda nema puno veze s temom trenutnom, ali pokusacu da pitam mnoge ovdje nesto. Prvo, ja sam SDP-vac, i definitivno podrzavam njihovu politiku, sad za sad, vidjecemo hoce li ispuniti moja ocekivanja ili ne, ali ono sto me nervira kod SDP, i sto daje priliku, danasnjim suparnicima da kritiziraju SDP, i slicno, i mene nekad ne ostave ravnodusnim. Ja cu se primarno zadrzati na nasim lijepim i velikim udruzenjima gradjan i gradjanki, mislim na DOSTA, GROZD I mnoge druge.... Prije par godina, na sav glas su pljuvali, Semihu Borovac, protesti ispred vlada kantona, kao nesigurnost u gradu i slicno, sto i jeste istina, ali mislim da trenuntno ili od kako je Semiha bivsa gradonacelnica Sarajeva, mi u ovom gradu imamo gore stanje, ako pricamo o sigurnosti nego ranije...

Zato mislim da SDP treba da se distancira od ovih udruzenja, a njih treba ukinuti, jer definitivno njihov kredibilitet je u mojim ocima definitivno na nuli....pitam se stvarno gdje su oni sad i sta rade???? 8-)
nosara

#1580 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)

Post by nosara »

saturn wrote:Samo da cestitam Senadu Avdicu i Slobodnoj Bosni jedinom nezavisnom novinaru i mediju u Federaciji i BiH,zelim im da nastave kako su poceli i volio bi da Senad napise neku saljivu pricicu o ovoj temi i forumasima koji ga ovdje napadaju :-D
Nadam se da ce jos biti u BiH slobodnih medija i novinara,koji nece siriti nacionalizam i jednumlje kao sto to rade FTV,Avaz,Oslobodjenje i ostali mediji koji su u sluzbi odredjenih politickIh partija od kojih ocekuju financijske poticaje u ovom mandatu.

Gori od onog ko siri nacionalizam i jednoumlje je samo onaj koji mu se naguzi...
JBT

#1581 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)

Post by JBT »

saturn wrote:Samo da cestitam Senadu Avdicu i Slobodnoj Bosni jedinom nezavisnom novinaru i mediju u Federaciji i BiH,zelim im da nastave kako su poceli i volio bi da Senad napise neku saljivu pricicu o ovoj temi i forumasima koji ga ovdje napadaju :-D

Na poskoku si mu vec cestitao, pretpostavljam. :)
madner

#1582 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)

Post by madner »

Sa_u_srcu wrote:Mozda nema puno veze s temom trenutnom, ali pokusacu da pitam mnoge ovdje nesto. Prvo, ja sam SDP-vac, i definitivno podrzavam njihovu politiku, sad za sad, vidjecemo hoce li ispuniti moja ocekivanja ili ne, ali ono sto me nervira kod SDP, i sto daje priliku, danasnjim suparnicima da kritiziraju SDP, i slicno, i mene nekad ne ostave ravnodusnim. Ja cu se primarno zadrzati na nasim lijepim i velikim udruzenjima gradjan i gradjanki, mislim na DOSTA, GROZD I mnoge druge.... Prije par godina, na sav glas su pljuvali, Semihu Borovac, protesti ispred vlada kantona, kao nesigurnost u gradu i slicno, sto i jeste istina, ali mislim da trenuntno ili od kako je Semiha bivsa gradonacelnica Sarajeva, mi u ovom gradu imamo gore stanje, ako pricamo o sigurnosti nego ranije...

Zato mislim da SDP treba da se distancira od ovih udruzenja, a njih treba ukinuti, jer definitivno njihov kredibilitet je u mojim ocima definitivno na nuli....pitam se stvarno gdje su oni sad i sta rade???? 8-)
Kako ces ukinut udruzenje gradzana? Dekretom? :D

Ako mislis da bi trebalo protestovat, organizuj ti proteste.
Sa_u_srcu

#1583 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)

Post by Sa_u_srcu »

madner wrote:
Sa_u_srcu wrote:Mozda nema puno veze s temom trenutnom, ali pokusacu da pitam mnoge ovdje nesto. Prvo, ja sam SDP-vac, i definitivno podrzavam njihovu politiku, sad za sad, vidjecemo hoce li ispuniti moja ocekivanja ili ne, ali ono sto me nervira kod SDP, i sto daje priliku, danasnjim suparnicima da kritiziraju SDP, i slicno, i mene nekad ne ostave ravnodusnim. Ja cu se primarno zadrzati na nasim lijepim i velikim udruzenjima gradjan i gradjanki, mislim na DOSTA, GROZD I mnoge druge.... Prije par godina, na sav glas su pljuvali, Semihu Borovac, protesti ispred vlada kantona, kao nesigurnost u gradu i slicno, sto i jeste istina, ali mislim da trenuntno ili od kako je Semiha bivsa gradonacelnica Sarajeva, mi u ovom gradu imamo gore stanje, ako pricamo o sigurnosti nego ranije...

Kako ces ukinut udruzenje gradzana? Dekretom? :D

Ako mislis da bi trebalo protestovat, organizuj ti proteste.

mislim da je samo licemjerno, organizovati svakodnevno proteste dok je Semiha tj (SDA) bila gradonacelnica grada, kao i sva pljuvanja po tadasnjem premijeru Sarajeva, koji jeste los bio, da me pogresno ne razumijemo... Ali danas kada imamo pucanje na svakom koraku, nisam vidio nista od navedenih udruzenja, ni rijec, ni AAAAA....sto li Boze???
Ne treba ih ukinuti, neka postoje, samo ih treba ukinuti s Budzeta, i trebaju biti prestavnici gradjana a ne jedne politike, koji i ja podrzavam, jer to licemjerstvo mi ide na zivce, i steti SDP...
madner

#1584 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)

Post by madner »

Odkud ti ideja da su na budzetu?
saturn

#1585 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)

Post by saturn »

nosara wrote:

Gori od onog ko siri nacionalizam i jednoumlje je samo onaj koji mu se naguzi...
Trenutno mu se najvise naguzio vodja SDP-a Zlatko Lagumdzija zarad politickih poena,u koaliciji je sa dvije rigidne nacionalisticke stranke SDA i ovi Djapici-Jurisici,ne znam ni imaju li naziv stranke i ovi treci Kradom za boljitak Jerkovica spadaju o domen bizarnosti i teskog mazohizma.Pored toga ima ono sebe one koji zele zacepiti glas javnosti,sto je itetako tesko.Srecom nisu FTV,Avaz i Oslobodjenje jedini mediji u BiH i zato skidam kapu Senadu Avdicu jos jednom.Ovo sto se pokusava sada uraditi sa medijima u Federaciji je ravno Causeskuovim
metodima.Naravno to je kratkog daha.

Mozda ovi iz bivsih SDP-ovih ogranaka udruzenja gradjana sad napadaju Senada Avdica na forumima jer nemaju vise sta raditi,a njima uvijek treba neki neprijatelj.Davno sam ja rekao da je za njih najgore da pobjedi SDP,svi ostadose bez posla.
nosara

#1586 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)

Post by nosara »

saturn wrote:
nosara wrote:

Trenutno mu se najvise naguzio vodja SDP-a Zlatko Lagumdzija zarad politickih poena,u koaliciji je sa dvije rigidne nacionalisticke stranke SDA i ovi Djapici-Jurisici,ne znam ni imaju li naziv stranke i ovi treci Kradom za boljitak Jerkovica spadaju o domen bizarnosti i teskog mazohizma.Pored toga ima ono sebe one koji zele zacepiti glas javnosti,sto je itetako tesko.Srecom nisu FTV,Avaz i Oslobodjenje jedini mediji u BiH i zato skidam kapu Senadu Avdicu jos jednom.Ovo sto se pokusava sada uraditi sa medijima u Federaciji je ravno Causeskuovim
metodima.Naravno to je kratkog daha.

Mozda ovi iz bivsih SDP-ovih ogranaka udruzenja gradjana sad napadaju Senada Avdica na forumima jer nemaju vise sta raditi,a njima uvijek treba neki neprijatelj.Davno sam ja rekao da je za njih najgore da pobjedi SDP,svi ostadose bez posla.
E jesi im se nagovorio... :lol:
Sa_u_srcu

#1587 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)

Post by Sa_u_srcu »

madner wrote:Odkud ti ideja da su na budzetu?

eto nisu, ti si izgleda veliki branioc navedenih udruzenja, pa hajde kada vec hoces da udjemo u diskusiju, objani mi, zasto danas nemamo proteste radi sigurnosti u nasem gradu, iako je stanje gore nego kada je ubijen pokojni Denis Mrnjavac...???

Jel ti kontas da je neko lud ovdje???
nosara

#1588 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)

Post by nosara »

Sa_u_srcu wrote:

eto nisu, ti si izgleda veliki branioc navedenih udruzenja, pa hajde kada vec hoces da udjemo u diskusiju, objani mi, zasto danas nemamo proteste radi sigurnosti u nasem gradu, iako je stanje gore nego kada je ubijen pokojni Denis Mrnjavac...???

Drzi se teme... :-)
saturn

#1589 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)

Post by saturn »

Sa_u_srcu wrote: mislim da je samo licemjerno, organizovati svakodnevno proteste dok je Semiha tj (SDA) bila gradonacelnica grada, kao i sva pljuvanja po tadasnjem premijeru Sarajeva, koji jeste los bio, da me pogresno ne razumijemo... Ali danas kada imamo pucanje na svakom koraku, nisam vidio nista od navedenih udruzenja, ni rijec, ni AAAAA....sto li Boze???
Ne treba ih ukinuti, neka postoje, samo ih treba ukinuti s Budzeta, i trebaju biti prestavnici gradjana a ne jedne politike, koji i ja podrzavam, jer to licemjerstvo mi ide na zivce, i steti SDP...
Nisu oni na budzetu,oni se tek sad nadaju nekim grantovima,da im se oduze oni za koje su radili,a koje ce sad stititi.

Sjecam se kad su ovi neki nemam pojma GROZDJE, JABUKE, DOSTA, NISTA ,DAJ VAMO, GULIKOZE, PARAZITI i kako li se vec zovu,prije izbora po plakatama stranaka i kandidata lijepili neke naljepnice,OTPUSTENI STE,DOSTA,JOS MALO,ali samo preko SDP ovih nisu....

Senad Avdic je vise uradio za demokratizaciju drustva nego sto ce oni za 30 mandata.
Last edited by saturn on 31/01/2011 14:58, edited 1 time in total.
madner

#1590 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)

Post by madner »

Sa_u_srcu wrote:

Pa DOSTA je nastao od nekih forumasa, na ovom istom forumu. A na forumu mozes nac temu o protestima, kao i razlozima zasto tih protesta vise nema.

Ja sad tebe licno pitam zasto ti ne organizujes proteste?
nosara

#1591 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)

Post by nosara »

saturn wrote:
Sa_u_srcu wrote: mislim da je samo licemjerno, organizovati svakodnevno proteste dok je Semiha tj (SDA) bila gradonacelnica grada, kao i sva pljuvanja po tadasnjem premijeru Sarajeva, koji jeste los bio, da me pogresno ne razumijemo... Ali danas kada imamo pucanje na svakom koraku, nisam vidio nista od navedenih udruzenja, ni rijec, ni AAAAA....sto li Boze???
Nisu oni na budzetu,oni se tek sad nadaju nekim grantovima,da im se oduze oni za koje su radili,a koje ce sad stititi.

Sjecam se kad su ovi neki nemam pojma GROZDJE, JABUKE, DOSTA, NISTA ,DAJ VAMO, GULIKOZE, PARAZITI i kako li se vec zovu,prije izbora po plakatama stranaka i kandidata lijepili neke naljepnice,OTPUSTENI STE,DOSTA,JOS MALO,ali samo preko SDP ovih nisu....
Znaju ljudi sta valja... :D
Sa_u_srcu

#1592 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)

Post by Sa_u_srcu »

madner wrote:
Sa_u_srcu wrote:

Pa DOSTA je nastao od nekih forumasa, na ovom istom forumu. A na forumu mozes nac temu o protestima, kao i razlozima zasto tih protesta vise nema.

Bice protesti, ne brini se, pa makar ih i ja morao organizovati, mada ti znas veoma dobro o cemu ja pricam, kao i gradjani i gradjanke ovog grada... 8-) al eto pravit cemo se malo ludi sada...al nema veze.... :roll:
saturn

#1593 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)

Post by saturn »

nosara wrote: Znaju ljudi sta valja... :D
Zna i Senad Avdic sta treba pisati,legenda nad legendama,uvijek je jedini casna OPOZICIJA! :thumbup:
nosara

#1594 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)

Post by nosara »

saturn wrote:
Zna i Senad Avdic sta treba pisati,legenda nad legendama,uvijek je jedini casna OPOZICIJA! :thumbup:
Nije bogami, on je novi hadezeov jurisnik... Nadam se da mu se barem isplatilo to ponizavanje...
madner

#1595 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)

Post by madner »

Sa_u_srcu wrote:
madner wrote:
Sa_u_srcu wrote: eto nisu, ti si izgleda veliki branioc navedenih udruzenja, pa hajde kada vec hoces da udjemo u diskusiju, objani mi, zasto danas nemamo proteste radi sigurnosti u nasem gradu, iako je stanje gore nego kada je ubijen pokojni Denis Mrnjavac...???

Bice protesti, ne brini se, pa makar ih i ja morao organizovati, mada ti znas veoma dobro o cemu ja pricam, kao i gradjani i gradjanke ovog grada... 8-) al eto pravit cemo se malo ludi sada...al nema veze.... :roll:
Ne pravim se lud, pitam tebe licno zasto ti ne organizujes proteste? Ako spocitavas drugim gradzanima onda si ocito spreman da ih povedes, snosis pravne posljedice itd?
Sa_u_srcu

#1596 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)

Post by Sa_u_srcu »

Ja sad tebe licno pitam zasto ti ne organizujes proteste?[/quote]

Bice protesti, ne brini se, pa makar ih i ja morao organizovati, mada ti znas veoma dobro o cemu ja pricam, kao i gradjani i gradjanke ovog grada... 8-) al eto pravit cemo se malo ludi sada...al nema veze.... :roll:[/quote]

Ne pravim se lud, pitam tebe licno zasto ti ne organizujes proteste? Ako spocitavas drugim gradzanima onda si ocito spreman da ih povedes, snosis pravne posljedice itd?[/quote]

hehehehehe.... :lol: mojne meni te demagogije molim te, od vasih plakata i raznih supljih prica nije se moglo disati u ovom gradu prije izbora, bili ste jako aktivni, od tada pa do danas, ja ne vidjeh ni jednog aktivistu, a ni jednu rijec od velikih pokretaca navedenih udruzenja...DOSTA......SUPLJE KUME..
klixober

#1597 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)

Post by klixober »

saturn wrote:
Mene je "buntovnik bez razloga" faza prošla kad sam imao 16 godina. Biti konstantno i svakome opozicija znači zapravo biti serator. I to je legitimna ljudska odluka, da cijeli život sereš na sve i svakoga, ali to ni u kojem slučaju ne znači da si u pravu.
nosara

#1598 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)

Post by nosara »

Drzite se kurceve teme... :-)
saturn

#1599 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)

Post by saturn »

nosara wrote:
saturn wrote:
Nije bogami, on je novi hadezeov jurisnik... Nadam se da mu se barem isplatilo to ponizavanje...
Nadam se da ne mislis ovo sto si napisao,da si to napisao onako iz zezancije.
Ali sjecam se ja i kad je on bio veci komunista od Staljina,pa su ga napadali svi do Alije,Sina Alijinog,Bicakcica,Covica,Cavica (Nezaboranvi naslov u SB-Ako pobjedi Cava-pusice se trava!)preko generala,mafijasa,ubica,sandzaklija,pa hajd sad dosao na red i na Lagumdzijince,prezivice on i to jer je preposten,pise sto ljudi misle,a nemaju s kim podijeliti,a o tome ostali cute.
On je bio opozicija kad je Lagumdzija cutao ko mali crv da se Vlada Federacije ne bi iselila iz zgrade nekadasnje CK KPBiH.
zonbirile

#1600 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)

Post by zonbirile »

[a što se ne bi vajnim predstavnicima svidio jedan ustav Švedske,Njemačke naprimjer?A kafanski nije nametnut.I tu su nam maglu prodali,o nekom opštem dijalogu,valjda nene sa Vratnika da daju mišljenje, i obavezno ona Hasečićka.svaki Ustav je pravljen od stručne i/ili uticajne elite,masa je tu da ga poštuje,glasa,izabrani predstavnici trodjelne vlasti da sprovode i tačka.
Locked