Android OS

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
AmoK

#1576 Re: Android OS

Post by AmoK »

@holowey

Traži u opcijama tamo i sinhroniziraj OVI sa Windows Contacts.. onda samo otvori iz start menija Windows Contacts, otvorit će ti folder (sa kontaktima u .contacts formatu) i onda obilježi sve i uraditi ovo:

Image
Last edited by AmoK on 02/12/2011 22:59, edited 1 time in total.
Chuckie

#1577 Re: Android OS

Post by Chuckie »

Probaj ovo

It's pretty simple:
1) get rid of Nokia Ovi Suite
2) Go to Nokia website and downloads Nokia Pc Suite ( i got version 7.1.51)
3) Follow on screen intructions for app install & phone connection
4) With the phone connected, click on the "contacts" icon (blue phone book). It will open Nokia Communicator, and a list with all your contacs
5) Select all of them( click on the first one, then go for CTRL + A)
6) Go to: File > Export
7) Choose a file name and location.
8 ) Go into: Gmail > Contacts > More actions > Import
9) Pick the csv file you just created, and have a nice and easy import
AmoK

#1578 Re: Android OS

Post by AmoK »

Chuckie wrote:Probaj ovo

It's pretty simple:
1) get rid of Nokia Ovi Suite
2) Go to Nokia website and downloads Nokia Pc Suite ( i got version 7.1.51)
3) Follow on screen intructions for app install & phone connection
4) With the phone connected, click on the "contacts" icon (blue phone book). It will open Nokia Communicator, and a list with all your contacs
5) Select all of them( click on the first one, then go for CTRL + A)
6) Go to: File > Export
7) Choose a file name and location.
8 ) Go into: Gmail > Contacts > More actions > Import
9) Pick the csv file you just created, and have a nice and easy import
To se više ne koristi... a ta stara verzija PC suite ne vidi nove telefone.
holowey

#1581 Re: Android OS

Post by holowey »

AmoK wrote:@holowey

Traži u opcijama tamo i sinhroniziraj OVI sa Windows Contacts.. onda samo otvori iz start menija Windows Contacts, otvorit će ti folder (sa kontaktima u .contacts formatu) i onda obilježi sve i uraditi ovo:

Image
idem pokusati ovo...tnx
smak

#1582 Re: Android OS

Post by smak »

izvinjavam se ako je ovo bilo, al ja nisam vidio da jeste... :)

Viber – free aplikacija koja omogućava neograničene besplatne pozive prema svima

http://www.croportal.net/forum/android/ ... ima-63377/
burekodsira

#1583 Re: Android OS

Post by burekodsira »

@nero071
pa eto kazes da si vec updateovo na zadnju verziju. to je to za sad sto mozes uraditi zvanicno preko kiesa.
elmirčo

#1584 Re: Android OS

Post by elmirčo »

elmirčo wrote:aloha :)

docepao sam se vajrlesa, skinuo sebi one aplikacije za antivirus, fejsbuk, i tako slicne, al od tad telefon mrtav...jedva radi....moras se nacekat da otvori nesto..
kasnije sam izbrisao te iste aplikacije al opet sporo radi...jel moram opet radit reset ili....
i, moze li njega taj reset ako se radi vise puta, izjebat da prostis? :roll: :-)

p.s. jel bio veci agnostik od mene na ovoj temi? :D :lol:

ne ignorisite meeeeeeeeee :roll: :(
nero071

#1585 Re: Android OS

Post by nero071 »

burekodsira wrote:@nero071
pa eto kazes da si vec updateovo na zadnju verziju. to je to za sad sto mozes uraditi zvanicno preko kiesa.
ma skonto sam da je Kies taraba i da to moze jos bolje,brze i ljepse :D

daj ljudi zaradite koju marku :lol: :lol:
febo_acm

#1586 Re: Android OS

Post by febo_acm »

Mislim da smo ti dovoljno pomogli, ostatak je na tebi :D
Chemist

#1587 Re: Android OS

Post by Chemist »

Imam par pitanja koje bi mi iskusni korisnici androida mogli odgovoriti. Naime, prije par dana je kupljen galaxy s2 u BHT, i na njemu je software 2.3.3. Posto vlasnik cesto putuje avionom instalirao je sebi lufthansa aplikaciju koja omogucava online mobilni check in i boarding pass preko mobitela. Sad mu ta aplikacija trazi software 2.3.4, a update preko settings/about/software update kaze da nema novih verzija, a poslije instaliranog kiesa pise da telefon ne podrzava software update. U kies pise da je trenutna verzija programa PDA:KE7/PHONE:KE4/CSC:KE1 (BHT). Da li je problem u tome sto je telefon zakljucan na mrezu (BHT), ili stvarno nema novijeg softwarea iako mi je to cudno, jer na vise mijesta na netu sam nasao da je poslije verzije 2.3.3 bilo kasnijih verzija, cak i 3.x.x i 4.x.x. Ovo mi je prvi put da se srecem s androidom pa nemojte zamjeriti ako pravim pocetnicke greske u samom razumijevanju funkcionisanja tog sistema. Crackovanje i flashovanje telefona mislim da nije bas najpametnija opcija, vlasnik je covjek od preko 50 god, i nece da mu u pola frke, negdje dok vozi ili na sastanku izdahne telefon zbog loseg cracka ili ne znam vec cega...
hakazvaka

#1588 Re: Android OS

Post by hakazvaka »

Jedna odlicna aplikacija, ni slucajno propustiti:

AirDroid
Ono, preko rutera dopusta transfer podataka i to :D i raaaazne druge stvari, uz prelijep interfejs ;) i free je!

I odlicna igrica za mozgase:
X-Construct (Cross Construct)... ima free a ima i verzija sa vise levela (2 KM) :)

Takodjer FasterFix za raju koja cesto koristi GPS... Navodi telefon na preciznije ALMANAC podatke :)
Chuckie

#1589 Re: Android OS

Post by Chuckie »

^^ bilo.
febo_acm

#1590 Re: Android OS

Post by febo_acm »

Chemist wrote:Imam par pitanja koje bi mi iskusni korisnici androida mogli odgovoriti. Naime, prije par dana je kupljen galaxy s2 u BHT, i na njemu je software 2.3.3. Posto vlasnik cesto putuje avionom instalirao je sebi lufthansa aplikaciju koja omogucava online mobilni check in i boarding pass preko mobitela. Sad mu ta aplikacija trazi software 2.3.4, a update preko settings/about/software update kaze da nema novih verzija, a poslije instaliranog kiesa pise da telefon ne podrzava software update. U kies pise da je trenutna verzija programa PDA:KE7/PHONE:KE4/CSC:KE1 (BHT). Da li je problem u tome sto je telefon zakljucan na mrezu (BHT), ili stvarno nema novijeg softwarea iako mi je to cudno, jer na vise mijesta na netu sam nasao da je poslije verzije 2.3.3 bilo kasnijih verzija, cak i 3.x.x i 4.x.x. Ovo mi je prvi put da se srecem s androidom pa nemojte zamjeriti ako pravim pocetnicke greske u samom razumijevanju funkcionisanja tog sistema. Crackovanje i flashovanje telefona mislim da nije bas najpametnija opcija, vlasnik je covjek od preko 50 god, i nece da mu u pola frke, negdje dok vozi ili na sastanku izdahne telefon zbog loseg cracka ili ne znam vec cega...
Android preko KIES-a kasni mjesecima... Pogotovo u našoj regiji. Ako hoćeš zadnji update onda moraš flashovati telefon. Za SGS 2 koliko ja znam 2.3.7 je zadnji firmware. v3.1 je dostupan na tabeltima. Bog zna kada će KIES izbaciti updati koji tebi treba...

Da skratimo... Ako nećeš da flashuješ telefon, sjedi i čekaj da KIES izbaci update :D :D Ja imam SGS 2 i nikada nisam upalio KIES :D
neo7

#1591 Re: Android OS

Post by neo7 »

smak wrote:izvinjavam se ako je ovo bilo, al ja nisam vidio da jeste... :)

Viber – free aplikacija koja omogućava neograničene besplatne pozive prema svima

*prema onima koji imaju ovu aplikaciju...ona ne koristi bas kod nas jer nam je mobilni interent skup!
febo_acm

#1592 Re: Android OS

Post by febo_acm »

Imaš Wifi :D

I pozivi su samo prema onima koji imaju instaliran Viber...
smak

#1593 Re: Android OS

Post by smak »

AMD wrote:Imaš Wifi :D

I pozivi su samo prema onima koji imaju instaliran Viber...
imam nokiu 3310 i kod mene normalno radi bez wifi :D
salih88

#1594 Re: Android OS

Post by salih88 »

AMD wrote:
Chemist wrote:Imam par pitanja koje bi mi iskusni korisnici androida mogli odgovoriti. Naime, prije par dana je kupljen galaxy s2 u BHT, i na njemu je software 2.3.3. Posto vlasnik cesto putuje avionom instalirao je sebi lufthansa aplikaciju koja omogucava online mobilni check in i boarding pass preko mobitela. Sad mu ta aplikacija trazi software 2.3.4, a update preko settings/about/software update kaze da nema novih verzija, a poslije instaliranog kiesa pise da telefon ne podrzava software update. U kies pise da je trenutna verzija programa PDA:KE7/PHONE:KE4/CSC:KE1 (BHT). Da li je problem u tome sto je telefon zakljucan na mrezu (BHT), ili stvarno nema novijeg softwarea iako mi je to cudno, jer na vise mijesta na netu sam nasao da je poslije verzije 2.3.3 bilo kasnijih verzija, cak i 3.x.x i 4.x.x. Ovo mi je prvi put da se srecem s androidom pa nemojte zamjeriti ako pravim pocetnicke greske u samom razumijevanju funkcionisanja tog sistema. Crackovanje i flashovanje telefona mislim da nije bas najpametnija opcija, vlasnik je covjek od preko 50 god, i nece da mu u pola frke, negdje dok vozi ili na sastanku izdahne telefon zbog loseg cracka ili ne znam vec cega...
Android preko KIES-a kasni mjesecima... Pogotovo u našoj regiji. Ako hoćeš zadnji update onda moraš flashovati telefon. Za SGS 2 koliko ja znam 2.3.7 je zadnji firmware. v3.1 je dostupan na tabeltima. Bog zna kada će KIES izbaciti updati koji tebi treba...

Da skratimo... Ako nećeš da flashuješ telefon, sjedi i čekaj da KIES izbaci update :D :D Ja imam SGS 2 i nikada nisam upalio KIES :D

Već danas možeš preko Kiesa update taj Samsung galaxy na verziju 2.3.4. Izašao je zvanični update na Kiesu, priključi telefon pokreni program i pusti njega da sve odradi.

Sretno ;) i još nešto duplo brže radi na ovoj nego dosadašnjim verzijama ;)
nike_tz

#1595 Re: Android OS

Post by nike_tz »

salih88 wrote: Već danas možeš preko Kiesa update taj Samsung galaxy na verziju 2.3.4. Izašao je zvanični update na Kiesu, priključi telefon pokreni program i pusti njega da sve odradi.

Sretno ;) i još nešto duplo brže radi na ovoj nego dosadašnjim verzijama ;)

Da li se jos grije na wifi ili 3G, ja bi samo zbog toga instalirao novu verziju?
burekodsira

#1596 Re: Android OS

Post by burekodsira »

hakazvaka wrote: I odlicna igrica za mozgase:
X-Construct (Cross Construct)... ima free a ima i verzija sa vise levela (2 KM) :)
da ti se pohvalim posto ti se svidja :D dok je jos bila u beta fazi ja sam kreatoru pomagao da testira 8-)
Dady

#1597 Re: Android OS

Post by Dady »

neo7 wrote:

*prema onima koji imaju ovu aplikaciju...ona ne koristi bas kod nas jer nam je mobilni interent skup!
Meni jako koristi, i nije uopšte skupo u odnosu prema ino pozivima koje napraviš.
smak

#1598 Re: Android OS

Post by smak »

Dady wrote:
neo7 wrote:

Meni jako koristi, i nije uopšte skupo u odnosu prema ino pozivima koje napraviš.
jel ti nekad prekida u toku razgovora?
febo_acm

#1599 Re: Android OS

Post by febo_acm »

Meni nikad nije bilo problema sa Viberom.
MedenoSrce

#1600 Re: Android OS

Post by MedenoSrce »

AMD wrote:Meni nikad nije bilo problema sa Viberom.
Ni meni, dok sam problema imala sa Skypom-

(što me podsjeti na jednu: Imao sam više problema sa samim sobom, nego što sam imao s bilo kime u svom životu)
:D
Drugarska preporuka da ne instalirate onu igricu što je haka predložio, ukoliko imate ambicija o održavanju kakve takve društvene interakcije.
Post Reply