Bosanska dolina piramida
-
nemezis
#1576 Re: Bosanska dolina piramida
Evo na pomenutom videu, da bi ojačao poziciju, iznosi neistine o karakteristikama betona.
- Hajvan
#1577 Re: Bosanska dolina piramida
Samo je jedno pitanje.
Da li je Semir O. zanesenjak ili pokvarenjak?!?
Jer, ako je prvo on vjeruje u sve te konsrukcije koje prezentira javnosti....
-
kantica__
#1578 Re: Bosanska dolina piramida
Ja mislim da je to prvo, izgleda kao da vjeruje u sve, dok teoretizira o svemu tacno vidis koliko je zanesen, uzivo sam ga slusao, cak se i previse zanese, postane smijesno.Hajvan wrote:Samo je jedno pitanje.
Ja bi stvarno volio da te piramide postoje i da on dokaze sve to sto tvrdi ali...
-
nemezis
#1579 Re: Bosanska dolina piramida
Evo koristi obradjenu sliku Machu Picchu koja je daleko od stvarne.
-
nemezis
#1580 Re: Bosanska dolina piramida
Evo uključi i Teslu. Ako je Tesla nešto radio, piramide postoje.
- malsal
#1581 Re: Bosanska dolina piramida
-----nemezis wrote:Evo uključi i Teslu. Ako je Tesla nešto radio, piramide postoje.
Ako cemo vjerovat "Ancient Aliens" i Tesla je primao poruke od vanzemaljaca, ko zna mozda cak od oni isti sto su piramide pravili..
- simonese
#1583 Re: Bosanska dolina piramida
nijeIrene Adler wrote:Šeširko????![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
- graue_maus
#1584 Re: Bosanska dolina piramida
pogrijesio je, sesirko je trebao reci da je kakva crkva ili dzamija, ih dosad bi se to otkopalo..........mozda je kontao kad vide da nije nesto religijsko nego piramida da je opet ne zakopaju u napadu bijesa ...........

- chudjenhe
#1585 Re: Bosanska dolina piramida
ne znam, ne razumim se, zelim ostati anoniman, zato i pitamnemezis wrote:Orijentacija se ne treba objašnjavati. Šta bi se tu uopšte objašnjavalo? Materijal je valjda kamen, nije valjda "materijal nikad vidjen na Zemlji".chudjenhe wrote:i znanja da objasni...tu orijentaciju piramide/brda
rezultate istrazivanja materijala sa 6 instituta
Termin "neka energija" je prilično siguran indikator šarlatanstva. Tako semir u jednoj emisiji kaže sagovorniku "zašto mi ne bismo medjusobno razmjenjivali energiju" (ovaj mu odgovara nešto kao "nemoj, molim te").chudjenhe wrote:neku tu energiju,
Da su pozitivni, nešto bi i vrijedili, ovako ništa.chudjenhe wrote:koncentraciju negativnih iona
Još jedan indikator šarlatanstva, "aura".chudjenhe wrote: izmjerenu auru prije i poslije boravka u prostorijama s megalitima
Kakvo zračenje?chudjenhe wrote:intenzitet zracenja etc...
za materijal kaze da je ustvari beton, mnogo kvalitetniji (u paskalima) od danasnjeg i da je to potvrdilo 6 instituta
neku (ja kazem ''neku'' posto nemam pojma o cemu se radi) tu energiju i zracenje sto su mjerili opremom teskom 250 kg
koncentracija neg. iona koje uporedjuje sa igmanom, borovom sumom, sta ja znam...ko biva zdravo
pa onda neka metalna ploca ispod piramide koje je takodje rezultat nalaza 3 instituta (zg, bg, bec)
megaliti i znakovi/simboli na njima...
-
nemezis
#1586 Re: Bosanska dolina piramida
Za paskale pretjeruje. Tvrdi da je jači od trenutno dostupnih betona što nije tačno. Bilo bi interesantno vidjeti te porvrde od tih instituta.chudjenhe wrote:ne znam, ne razumim se, zelim ostati anoniman, zato i pitam![]()
za materijal kaze da je ustvari beton, mnogo kvalitetniji (u paskalima) od danasnjeg i da je to potvrdilo 6 instituta
Ma da, detektovali su ploču na kilometar dubine, how yes no.chudjenhe wrote:pa onda neka metalna ploca ispod piramide koje je takodje rezultat nalaza 3 instituta (zg, bg, bec)
-
Avetinho
#1587 Re: Bosanska dolina piramida
Ako su mogli naci grob Draze Mihajlovica s onim rasljarima, mogu valjda i obicnu metalnu plocu koja zraci ka sazvjezdju Plejada.nemezis wrote:Za paskale pretjeruje. Tvrdi da je jači od trenutno dostupnih betona što nije tačno. Bilo bi interesantno vidjeti te porvrde od tih instituta.chudjenhe wrote:ne znam, ne razumim se, zelim ostati anoniman, zato i pitam![]()
Ma da, detektovali su ploču na kilometar dubine, how yes no.chudjenhe wrote:pa onda neka metalna ploca ispod piramide koje je takodje rezultat nalaza 3 instituta (zg, bg, bec)
- uglavnomja
#1588 Re: Bosanska dolina piramida
ma jok, ne mere se naci metalna ploca ispod zemlje
hau jes nou
hau jes nou
-
nemezis
#1589 Re: Bosanska dolina piramida
Ma da, na kilometar dubine, šta je to? Tri rašljara i triangulacija i to je to.uglavnomja wrote:ma jok, ne mere se naci metalna ploca ispod zemlje![]()
hau jes nou
-
kantica__
#1590 Re: Bosanska dolina piramida
More se nac zeljezo jer je inace bosna puna zeljeza (sto usput semir nekad namjerno zaboravi) al hajd detektuj plocu na tolikoj dubini i sa hijeroglifima?uglavnomja wrote:ma jok, ne mere se naci metalna ploca ispod zemlje![]()
hau jes nou
Sarlatan vam maglu prodaje i vama nije smijesno
- uglavnomja
#1591 Re: Bosanska dolina piramida
haj se vas dvoje dogovorite, jel se ne mere nac jer je nemoguce naci zeljezo km ispod povrsine ili ima previse zeljeza pa se ne zna sta je ploca, a sta nije ...
hebat ga, da ga je toliko, bio bi rudnik u visokom, a ne u varesu ....
-
Avetinho
#1592 Re: Bosanska dolina piramida
Ja sam cuo da je to ljekovito zeljezo. Treba samo konja dovest koji ima problema s mjehurom, i odmah ce ozdraviti.
-
kantica__
#1593 Re: Bosanska dolina piramida
Hajd ba, nemoj mi dodavati sta sam napisao. Reko ima rude zeljeza u nas, uci se to u osnovnoj, tako da se moze naci zeljeza svugdje, logicno jel.uglavnomja wrote:haj se vas dvoje dogovorite, jel se ne mere nac jer je nemoguce naci zeljezo km ispod povrsine ili ima previse zeljeza pa se ne zna sta je ploca, a sta nije ...![]()
- Alfons Kauders
#1594 Re: Bosanska dolina piramida
Ja Sam Odavle wrote:Ja sam cuo da je to ljekovito zeljezo. Treba samo konja dovest koji ima problema s mjehurom, i odmah ce ozdraviti.
To su ispod rusevine prve bosanske zeljezare od prije 35,000 godina. Onda su prije 30,000 izabrali vanzemaljski ekvivalent SBiH, prodali zeljezaru svemirskim Kuvajcanima za 1 atlantidski dolar. Onda su se zaduzili da finansiraju budzetske korisnike i NVO sektor koji je kukao kako zeljezara zagadjuje, pa je Kuvajcani uvalili Mittalu, koji ju je na kraju napustio kao neprofitabilnu. I tada su se jos zaduzili, napravili na rusevinama zeljezare trzni centar, novu zgradu vlade i dzamiju... Koje mi danas vidimo kao piramide. I tako su izumrli, a dio se dokopao Svedske u galaksiji M83 i dobio azil.
-
rapptor
#1595 Re: Bosanska dolina piramida
Slusaj ti Alfons Kauders, nemoj da kenjas bezveze po forumu, znas. Ja sa, bio licno tu, bilo je 2 atlantidska dolara,sjecam se ko sad, imam i slike.

- malsal
#1596 Re: Bosanska dolina piramida
Ima li neko strucno lice da nam vise razjasni ima li piramida ili nema ? Gdje su te gatare, gdje su vidovnjaci i proroci, kasikari, kristalne kugle i slicno?Dosta vise amatera po forumima, daj malo struke...
-
kantica__
#1597 Re: Bosanska dolina piramida
Neki dan gledam emisiju na NG i skotnali ljudi da su egipcani mogli napravit sfingu za 3 godine rada a ovi nasi ne mogu napravljenu piramidu da otkopaju ni za 10 godina. 
-
Avetinho
#1598 Re: Bosanska dolina piramida
Umjesto bagerima kao na pocetku.wannabe_ultra wrote:ne mogu kad kopaju kasikicama i mistrijamakantica__ wrote:Neki dan gledam emisiju na NG i skotnali ljudi da su egipcani mogli napravit sfingu za 3 godine rada a ovi nasi ne mogu napravljenu piramidu da otkopaju ni za 10 godina.
-
VjecitiStudent
#1599 Re: Bosanska dolina piramida
Ovi iz Time Team-a dodju na livadu i cuda iskopaju nakon desetak dana kopanja.kantica__ wrote:Neki dan gledam emisiju na NG i skotnali ljudi da su egipcani mogli napravit sfingu za 3 godine rada a ovi nasi ne mogu napravljenu piramidu da otkopaju ni za 10 godina.
http://en.wikipedia.org/wiki/Time_Team
Tako da iskopao bi do sada i Semir nesto da tamo to nesto zbilja postoji.
-
Avetinho
#1600 Re: Bosanska dolina piramida
Ali bolje je hiljade ovaca strigati deset godina nego pet ovaca jedno ljeto.VjecitiStudent wrote:Ovi iz Time Team-a dodju na livadu i cuda iskopaju nakon desetak dana kopanja.kantica__ wrote:Neki dan gledam emisiju na NG i skotnali ljudi da su egipcani mogli napravit sfingu za 3 godine rada a ovi nasi ne mogu napravljenu piramidu da otkopaju ni za 10 godina.
http://en.wikipedia.org/wiki/Time_Team
Tako da iskopao bi do sada i Semir nesto da tamo to nesto zbilja postoji.