Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
Moderator: anex
- swirl
#1576 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
Je li iko od vas probao Phyto sampone, navodno su super odlicni?
-
inspire_me
#1577 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
Meni se u zadnja 3 mjeseca tako nesto cudno dogodilo sa kosom, toliko je postala lomljiva da se pocela kidati, cak su mi na par mjesta pramenovi na pola prepolovljeni. Doduse, dugo se farbam u svijetlo plavo, pegla, fen, cuda,...elem cini mi se da sam u tom stadiju da se moram osisati, a radije ne bih
Citala sam maloprije o ovim Joico proizvodima http://www.joico.ba/obnova-kose.html , nema bir ilac (iliti lijek) za kosu. Ima li neko iskustva sa ovim preparatima, jer sam cula da su jako skupi, samo par frizerskih salona ih drzi gdje mozes otici na tretman, pa kontam da ne bacam dzaba pare, ako ne vrijedi.
Citala sam maloprije o ovim Joico proizvodima http://www.joico.ba/obnova-kose.html , nema bir ilac (iliti lijek) za kosu. Ima li neko iskustva sa ovim preparatima, jer sam cula da su jako skupi, samo par frizerskih salona ih drzi gdje mozes otici na tretman, pa kontam da ne bacam dzaba pare, ako ne vrijedi.
- Michun
#1578 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
ja od te marke imam pjenu sto se stavi na tjeme pa ti ono kosa odskoci od tjemena, ne bude sljepljena. i moram reci da fercera.inspire_me wrote:Meni se u zadnja 3 mjeseca tako nesto cudno dogodilo sa kosom, toliko je postala lomljiva da se pocela kidati, cak su mi na par mjesta pramenovi na pola prepolovljeni. Doduse, dugo se farbam u svijetlo plavo, pegla, fen, cuda,...elem cini mi se da sam u tom stadiju da se moram osisati, a radije ne bih![]()
frizerski u kojem sam ja musterija ima i te neke tretmane i rece mi frizerka (i prijateljice smo, te me ne bi folirala) da fakat dobro odradi na kosi. rece mi da je radila nekoj curi koja je imala ono permanento peglanje (ne znam tacan naziv) i da se preporodila kosa. pa sad
-
inspire_me
#1579 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
E hvala puno na info, stvarno i ja sve sto sam procitala o njima su samo rijeci hvale, osim cijene naravnoMichun wrote:ja od te marke imam pjenu sto se stavi na tjeme pa ti ono kosa odskoci od tjemena, ne bude sljepljena. i moram reci da fercera.inspire_me wrote:Meni se u zadnja 3 mjeseca tako nesto cudno dogodilo sa kosom, toliko je postala lomljiva da se pocela kidati, cak su mi na par mjesta pramenovi na pola prepolovljeni. Doduse, dugo se farbam u svijetlo plavo, pegla, fen, cuda,...elem cini mi se da sam u tom stadiju da se moram osisati, a radije ne bih![]()
frizerski u kojem sam ja musterija ima i te neke tretmane i rece mi frizerka (i prijateljice smo, te me ne bi folirala) da fakat dobro odradi na kosi. rece mi da je radila nekoj curi koja je imala ono permanento peglanje (ne znam tacan naziv) i da se preporodila kosa. pa sad
Je l' znas slucajno kako im se krecu cijene, eto npr. ta tvoja pjena??
- Michun
#1580 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
28-30 KM tako nekako. skupo, sto jes jes.inspire_me wrote:E hvala puno na info, stvarno i ja sve sto sam procitala o njima su samo rijeci hvale, osim cijene naravnoMichun wrote:ja od te marke imam pjenu sto se stavi na tjeme pa ti ono kosa odskoci od tjemena, ne bude sljepljena. i moram reci da fercera.inspire_me wrote:Meni se u zadnja 3 mjeseca tako nesto cudno dogodilo sa kosom, toliko je postala lomljiva da se pocela kidati, cak su mi na par mjesta pramenovi na pola prepolovljeni. Doduse, dugo se farbam u svijetlo plavo, pegla, fen, cuda,...elem cini mi se da sam u tom stadiju da se moram osisati, a radije ne bih![]()
frizerski u kojem sam ja musterija ima i te neke tretmane i rece mi frizerka (i prijateljice smo, te me ne bi folirala) da fakat dobro odradi na kosi. rece mi da je radila nekoj curi koja je imala ono permanento peglanje (ne znam tacan naziv) i da se preporodila kosa. pa sad![]()
Je l' znas slucajno kako im se krecu cijene, eto npr. ta tvoja pjena??
u salonu mi rekose da je taj tretman kod njih 40 KM. mogu pitat sad u cetvrtak cijenu tacno i sta ti sve rade pa ti javim. ili ces broj tel na pp pa upitaj.
-
inspire_me
#1581 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
Pa da, to su otprilike te cijene. Ima neki regenerator (KPAK Deep Penetrating Reconstructor) koji je kao 11 godina zaredom proizvod broj 1 za rekonstrukciju kose.
Pa ne bi bilo lose ako bi ti mogla pitati u tvom frizeraju, jer ti prijateljica tu radi, pa ce ti bas reci istinu sta i kako, a ja cu se raspitati u drugom frizeraju gdje sam isto cula da to rade.
Pa ne bi bilo lose ako bi ti mogla pitati u tvom frizeraju, jer ti prijateljica tu radi, pa ce ti bas reci istinu sta i kako, a ja cu se raspitati u drugom frizeraju gdje sam isto cula da to rade.
- semmy
#1582 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
probajte s ovim proizvodima, cijene su odlicne a preparati fenomenalni. ja koristim narandzastu liniju za obojenu, ispucalu i tretiranu kosu i prezadovoljna sam. seka je uzela plavu liniju za tanku i bojenu kosu. znam jos par prijateljica koje koriste njohove boje za kosu ( doduse nefarbaju se same nego kod frizera jer boja nema u slobodnoj prodaji )..
i da nasla sam super frizera koji radi s ovim bojama i koji fantasticno sisa a cijene su mu odlicne...
prijateljicu je farbao prije par dana iz tamno smedje ( skoro crne ) u med plavu da joj secunde nije unistio kosu...sve to sa sisanjem i feniranjem naplatio 90km....dok su drugi frizeri govorili da se to mora uraditi u par farbanja i da ce je kostati od 120 km pa nadalje svaki tretman
frizer se zove hasan i radi u blizini pozorista,ko zeli broj nek se javi
http://www.toccomagico.it/prodotti/treatment/121
i da nasla sam super frizera koji radi s ovim bojama i koji fantasticno sisa a cijene su mu odlicne...
prijateljicu je farbao prije par dana iz tamno smedje ( skoro crne ) u med plavu da joj secunde nije unistio kosu...sve to sa sisanjem i feniranjem naplatio 90km....dok su drugi frizeri govorili da se to mora uraditi u par farbanja i da ce je kostati od 120 km pa nadalje svaki tretman
frizer se zove hasan i radi u blizini pozorista,ko zeli broj nek se javi
http://www.toccomagico.it/prodotti/treatment/121
-
Lounge Act
#1583 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
Converse wrote:
Eh, ovo zelim ali nemam,
trenutna boja mi je
Kako postici ovu pepeljastu, (pitanje od milion KM)? Nacula sam da su Keune farbe dobre, da li neko ima iskustva sa njima?
e ja sam imala takvu boju dugo, mijesala sam uvijek dvije farbe, jednu platinasto plavu uz koju dodje malo blansa i jednu veoma svijetlo pepeljasto plavu, mislim da tako pise na pakovanju, ona s blansom je od palette a ova druga je od garniera ja mislim samo mi je kosa vremenom postala previse suha i strasno je pucala pa sam sad tamno smedja, priblizno mojoj nijansi kose i ne koristim vise farbe vec kreme koje se ispiru
- Michun
#1584 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
Evo bijah u frizeraju...rece frizerka da je sam tretman 20 KM, onda ti saberu pranje i feniranje na to. Ne moze se raditi isti dan kad i farbanje jer otvara kutikulu kose da je nahrani. Odlican je veli ona, radili su. AKo hoces kontakt, javi se na pp.inspire_me wrote:Pa da, to su otprilike te cijene. Ima neki regenerator (KPAK Deep Penetrating Reconstructor) koji je kao 11 godina zaredom proizvod broj 1 za rekonstrukciju kose.
-
Crvena.Papricica
#1585 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
Cure, žene
čime vi njegujete farbanu plavu kosu od preparata što zbog održavanja kvalitete kose, što zbog održavanja boje? Maske, regeneratori, color šamponi?
- swirl
#1586 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
Cajem od kamilice, ali kod mene su pramenovi, ako ti to nesto znaciCrvena.Papricica wrote:Cure, ženečime vi njegujete farbanu plavu kosu od preparata što zbog održavanja kvalitete kose, što zbog održavanja boje? Maske, regeneratori, color šamponi?
-
BJB
#1587 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
Imam seboreju od prvog osnovne(isprobali su mi sve i svasta na glavi, od ricinusa, hidrogena, raznoraznih masti/krema, gelova sa solju Mrtvog mora) ponekad se pogorsa (zavisno od toga koliko se nerviram) a ponekad, vrlo kratko, smiri...Uglavnom otkako sam pocela koristiti ovaj sampon, puno je bolje..NEkad davno sam koristila Dercos-skida farbu ako je kosa ofarbana.. A ovaj umiruje kozu glave.

-
amilicaaa
#1588 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
Da li neko zna kako tj. cime da uvijem kosu da mi bude ono blago valovita. Uvijala sam i figarom i viklerima, ali nije to to, zeljela bih ono da nije uvijena u lokne nego da je samo valovita...? Imam jednu sliku, ali ne znam da postavim pa se nadam da sam dobro objasnila o cemu se radi.... 
-
nera18
#1589 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
peglom?amilicaaa wrote:Da li neko zna kako tj. cime da uvijem kosu da mi bude ono blago valovita. Uvijala sam i figarom i viklerima, ali nije to to, zeljela bih ono da nije uvijena u lokne nego da je samo valovita...? Imam jednu sliku, ali ne znam da postavim pa se nadam da sam dobro objasnila o cemu se radi....
krupnim viklerima da se smao prelomi?
-
zamzija
#1590 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
Probaj ovo: Nakon pranja počešljaj kosu čisto da ti ne bude zamršena, pa stavi pjenu za kosu i sveži čvrstu pletenicu od pola glave prema dnu, i tako osuši kosu, pa prespavaj, i sutra je raspleti i samo prstima namjesti. Ja sam to probala ( mada bez pjene ) i lijepo mi je ispala, mada se brzo ispravila, valjda ta pjena drži te valove dužeamilicaaa wrote:Da li neko zna kako tj. cime da uvijem kosu da mi bude ono blago valovita. Uvijala sam i figarom i viklerima, ali nije to to, zeljela bih ono da nije uvijena u lokne nego da je samo valovita...? Imam jednu sliku, ali ne znam da postavim pa se nadam da sam dobro objasnila o cemu se radi....
A možeš i dvije pletenice sa svake strane glave po jednu ako hoćeš da ti valovi budu sitniji. Čar je što od pola lica ti počnu ti valovi jer je takva i pletenica i lijepo padaju - nisu previše uvijeni pramenovi kao lokne , baš valovi
- me22
#1591 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
morat cu i ja ovo probatizamzija wrote: Probaj ovo: Nakon pranja počešljaj kosu čisto da ti ne bude zamršena, pa stavi pjenu za kosu i sveži čvrstu pletenicu od pola glave prema dnu, i tako osuši kosu, pa prespavaj, i sutra je raspleti i samo prstima namjesti. Ja sam to probala ( mada bez pjene ) i lijepo mi je ispala, mada se brzo ispravila, valjda ta pjena drži te valove duže![]()
A možeš i dvije pletenice sa svake strane glave po jednu ako hoćeš da ti valovi budu sitniji. Čar je što od pola lica ti počnu ti valovi jer je takva i pletenica i lijepo padaju - nisu previše uvijeni pramenovi kao lokne , baš valovi
-
inspire_me
#1592 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
E hvala ti sto si se zamucila i pitalaMichun wrote:Evo bijah u frizeraju...rece frizerka da je sam tretman 20 KM, onda ti saberu pranje i feniranje na to. Ne moze se raditi isti dan kad i farbanje jer otvara kutikulu kose da je nahrani. Odlican je veli ona, radili su. AKo hoces kontakt, javi se na pp.inspire_me wrote:Pa da, to su otprilike te cijene. Ima neki regenerator (KPAK Deep Penetrating Reconstructor) koji je kao 11 godina zaredom proizvod broj 1 za rekonstrukciju kose.
- Angel_of...
#1593 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
Imate li preporuke kod koga se naruciti u En Style,ko je najbolji??:) znate li koje farbe koriste..

-
amilicaaa
#1594 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
zamzija wrote:Probaj ovo: Nakon pranja počešljaj kosu čisto da ti ne bude zamršena, pa stavi pjenu za kosu i sveži čvrstu pletenicu od pola glave prema dnu, i tako osuši kosu, pa prespavaj, i sutra je raspleti i samo prstima namjesti. Ja sam to probala ( mada bez pjene ) i lijepo mi je ispala, mada se brzo ispravila, valjda ta pjena drži te valove dužeamilicaaa wrote:Da li neko zna kako tj. cime da uvijem kosu da mi bude ono blago valovita. Uvijala sam i figarom i viklerima, ali nije to to, zeljela bih ono da nije uvijena u lokne nego da je samo valovita...? Imam jednu sliku, ali ne znam da postavim pa se nadam da sam dobro objasnila o cemu se radi....![]()
Hvala puno!Svakako cu probati,nadam se da ce uspjeti....
-
zamzija
#1595 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
Imam pitanje za vas. Naime neki dan sam oprala kosu sa novim šamponom i počelo me svrbjeti tjeme - ne puno, pa kontam možda da je do šampona - a ne kontam jer je šampon Afroditin i lagan je pravo, niti ima nekakvih hemikalija u njemu, ali možda mi stvarno ne odgovara...
A može li se to događati ako se često mijenjaju šamponi ? Koliko često se ustvari mogu mijenjati šamponi ?

A može li se to događati ako se često mijenjaju šamponi ? Koliko često se ustvari mogu mijenjati šamponi ?
- Michun
#1596 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
kako ovo prodje - bas me zanimainspire_me wrote:E hvala ti sto si se zamucila i pitalaMichun wrote:Evo bijah u frizeraju...rece frizerka da je sam tretman 20 KM, onda ti saberu pranje i feniranje na to. Ne moze se raditi isti dan kad i farbanje jer otvara kutikulu kose da je nahrani. Odlican je veli ona, radili su. AKo hoces kontakt, javi se na pp.inspire_me wrote:Pa da, to su otprilike te cijene. Ima neki regenerator (KPAK Deep Penetrating Reconstructor) koji je kao 11 godina zaredom proizvod broj 1 za rekonstrukciju kose.
Pa ne bi bilo lose ako bi ti mogla pitati u tvom frizeraju, jer ti prijateljica tu radi, pa ce ti bas reci istinu sta i kako, a ja cu se raspitati u drugom frizeraju gdje sam isto cula da to rade.Ja sam takodje provjerila u ovom frizeraju blizu mene (nisam iz SA), ista je cijena, sutra idem da mi urade ta nekakva 4 koraka za oporavak, pa cemo vidjeti hoce li ista biti bolje
- Michun
#1597 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
zbog mjenjanja cestog ne bi trebalo...ali se moze desiti da si alergicna na recimo koprivu ako je ona sastojak.zamzija wrote:Imam pitanje za vas. Naime neki dan sam oprala kosu sa novim šamponom i počelo me svrbjeti tjeme - ne puno, pa kontam možda da je do šampona - a ne kontam jer je šampon Afroditin i lagan je pravo, niti ima nekakvih hemikalija u njemu, ali možda mi stvarno ne odgovara...
moja sestra recimo alergicna na neven i sve sto ima kap nevena (kreme, vaginalete, kapljice, caj) ona mora izbjegavati.
-
zamzija
#1598 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
Ma nije koprivin nego od kamilice i biotina - Na moru sam koristila drugi šampon isto od kamilice i bilo mi je sasvim okej
možda je i do promjene vode - ko će ga znati. Uglavnom svrbi me dan - dva nakon pranja i onda prestane 
kad sam bila prošle sedmice kod frizera, ona mi je oprala kosu i sve je bilo okej...možda sam stvarno alergična na "nešto" baš iz tog šampona, možda mi nešto ne odgovara...
kad sam bila prošle sedmice kod frizera, ona mi je oprala kosu i sve je bilo okej...možda sam stvarno alergična na "nešto" baš iz tog šampona, možda mi nešto ne odgovara...
- ladyada
#1599 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
kupi neku probu drugog sampona pa operi kosu , ili neki jeftini sampon , normalno nije problem u mjenjanju cak je preporucljivo paste za zube i sampone promjeniti.........zamzija wrote:Ma nije koprivin nego od kamilice i biotina - Na moru sam koristila drugi šampon isto od kamilice i bilo mi je sasvim okejmožda je i do promjene vode - ko će ga znati. Uglavnom svrbi me dan - dva nakon pranja i onda prestane
-
inspire_me
#1600 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
kako ovo prodje - bas me zanima[/quote]Michun wrote:E hvala ti sto si se zamucila i pitalainspire_me wrote:Evo bijah u frizeraju...rece frizerka da je sam tretman 20 KM, onda ti saberu pranje i feniranje na to. Ne moze se raditi isti dan kad i farbanje jer otvara kutikulu kose da je nahrani. Odlican je veli ona, radili su. AKo hoces kontakt, javi se na pp.Michun wrote:Ja sam takodje provjerila u ovom frizeraju blizu mene (nisam iz SA), ista je cijena, sutra idem da mi urade ta nekakva 4 koraka za oporavak, pa cemo vidjeti hoce li ista biti bolje
Danas poslije posla draga, sutra cu o utiscima